building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1717
Nozares raksti32887
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 7.(31) numurs : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 7.(31) numurs

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 7.(31) numurs
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 7.(31) numurs
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 7.(31) numurs; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 7.(31) numurs
GRIBI BŪVĒT, LASI «BŪVĒT»!

Šā žurnāla galvenā tēma - industriālo un sabiedrisko ēku būvniecība
Žurnāla «būvēt» lasītāji var iegūt informāciju par metāla konstrukcijām; ražotnes būvniecības procesu; industriālām betona grīdām un pārklājumiem; transformējamām konstrukcijām - sienām, plauktiem; grīdas segumiem birojiem; automātiskajam durvīm; modernas būvtehnikas pielietošanas priekšrocībām.
Šajā izdevumā ir iespēja iepazīties ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un tendencēm; jaunām tehnoloģijām un materiāliem; nozares aktualitātēm.

Žurnāla «būvēt» 7 . numurā lasiet:

*Metāla konstrukcijas - universālas un drošas

Metāla konstrukcijas visplašāk pielieto sabiedrisko un industriālo ēku - tirdzniecības centru, angāru, lauksaimniecības būvju, noliktavu, auto centru, sporta haļļu, ražošanas korpusu, degvielas uzpildes staciju, torņu un biroju ēku celtniecībā.

*Ražotne, kas atbilst Zviedrijas būvniecības standartiem
«LEAX Baltix» jaunbūves dienvidu pusi aizņem administrācijas un darbiniekiem domātās sadzīves telpas, kuru izvietojums ir identisks mātes uzņēmumam Zviedrijā. Pēc īpašnieku teiktā, zviedrs, kas pirmo reizi šķērsojis Baltijas jūru un nokļuvis ražotnē, neapjuks, - tik vienāds ir telpu iekārtojums.

*Industriālās betona grīdas un pārklājumi
Industriālās grīdas pamatoti tiek uzskatītas par sarežģītāko un svarīgāko rūpnieciska objekta plakni. Tām jāspēj izturēt ārējo mehānisko, ķīmisko un termisko spēku slodzi, tādēļ būvdarbu pasūtītājiem un arī darbu veicējiem vislielākā uzmanība jāpievērš grīdas kvalitātei.

*Plauktu sistēmas - organizēta telpa un ietaupīts laiks
Dažādas transformējamās konstrukcijas - sienas, plaukti, arhīvi - arvien pārliecinošāk ieņēmušas vietu mūsdienu interjerā. Sevišķi darba vietās - ofisos, veikalos, noliktavās tās ļauj atrisināt daudz problēmu - ekonomēt telpu, laiku, pareizi organizēt darbu un vidi.

*Kvalitatīvs grīdas segums birojā - izvēles faktori
Darba vietās cilvēki pavada trešdaļu diennakts. Tas ir liels laiks, tāpēc darba devējam jārūpējas par telpu iekārtošanu, nopietni domājot pat katra materiāla izvēli. Grīdas ir ļoti nozīmīga plakne, turklāt segumu izvēles iespējas ir ārkārtīgi plašas.

*Durvis ar automātiku - ērti iebūvējamas un lietojamas
Durvis ar automātiku lieto lielveikalos, viesnīcās, lidostās, bankās, birojos - sabiedriskās un privātās celtnēs, kurās paredz lielu durvju noslodzi. Šā veida durvju darbības pamatā ir sensori, kas reaģē uz katru kustīgu objektu.


*Akmens materiālu smalcināšana drupināšanas iekārtās
Būvniecības materiālu ražošanā akmens smalcināšana drupināšanas iekārtās notiek, lai iegūtu šķembas, cementu, kaļķi, krītu un citus materiālus.

*Daudzveidīgas un kvalitatīvas celtniecības tehnikas izmantošana sabiedrisko ēku būvniecībā
Pašlaik Latvijā vislielākā aktivitāte vērojama dažāda tipa sabiedrisko ēku celtniecībā. Šīs ēkas nav iespējams kvalitatīvi un ātri uzbūvēt bez kvalitatīvas celtniecības tehnikas. Arvien vairāk speciālistu uzver, ka moderna industriālā tehnika ir cieši saistīta ar darba efektivitātes uzlabošanu celtniecībā.

*Kas jāievēro, lai darba vietā justos droši un komfortabli
Kaut arī jau desmit gadus valstī ir attiecīga likumdošana, cilvēki nepievērš pietiekamu uzmanību sevis aizsardzībai pret kaitīgiem darba vides faktoriem. Kopumā šāda tendence raksturīga kā strādājošiem, tā darba devējiem.

*Vai ir gaidāma kardinālas pārmaiņas dzīvokļu sektorā?
Iepazīstoties ar ekspertu viedokli dažādos nekustamajam īpašumam veltītos forumos - «Rīgas forums», «Baltijas nekustamais īpašums» un citur -, tiekoties ar nozarē strādājošiem speciālistiem, sāk iezīmēties iespējamās izmaiņas dzīvokļu sektorā, kas var būt arī ļoti kardinālas, pat sociāli eksplozīvas.


Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.