building.lv skaitļos

Lietotāji online22
Aktīvie uzņēmumi1717
Nozares raksti32887
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 10.(34) numurs : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 10.(34) numurs

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 10.(34) numurs
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 10.(34) numurs
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 10.(34) numurs; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 10.(34) numurs
GRIBI BŪVĒT, LASI «BŪVĒT»!

Šā žurnāla galvenā tēma - drošība un ugunsaizsardzība.
Žurnāla «būvēt» lasītāji var iegūt informāciju par ugunsdrošajām durvīm un stikliem, ugunsdzēšamajiem aparātiem, ugunsaizsardzības materiāliem, zibensaizsardzību, apkures sistēmu modernizāciju, interneta ierīkošanas iespējām, perimetra apsardzi, ēku apdrošināšanu un citām aktuālām tēmām.
Šajā izdevumā ir iespēja iepazīties ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un tendencēm; jaunām tehnoloģijām un materiāliem; nozares aktualitātēm.

Žurnāla «būvēt» 10 .numurā lasiet:
*Apkures sistēmu modernizācija daudzdzīvokļu mājās

Lielākā daļa daudzdzīvokļu dzīvojamo māju ir pieslēgtas centralizētajai siltuma apgādei, kas ne vienmēr apmierina iedzīvotāju prasības pēc komforta un siltumenerģijas ekonomijas. Lai modernizētu nama apkures un karstā ūdens apgādes sistēmu, mājas īpašnieki vai pārvaldītāji nereti nolemj uzstādīt ēkā autonomu apkures iekārtu.

*Kā izvēlēties telekomunikāciju tīklu?
Mūsdienu būvniecībā īpaši jāplāno daudzas inženiertehniskās sistēmas, piemēram, ūdensvads, ventilācija, apkure, kanalizācija, elektroinstalācijas. Īpaši aktuāla kļuvusi telekomunikāciju tīkla plānošana, kam īpaša uzmanība būtu jāpievērš projektēšanas un būvniecība stadijā. Kāds ir piedāvājums, un kā izvēlēties optimālo risinājumuģ

*Durvis, kas paglābj no uguns
Ugunsdrošās durvis, logi un lūkas ir tikai neliela plašā ugunsdrošības pasākumu kompleksa sastāvdaļa. Būvniecībā to parametrus nosaka būvnormatīvs LBN 201-96 «Ugunsdrošības normas».

* Latvijā ražots ugunsdrošs stikls
Ugunsdrošie stikli uz noteiktu laiku aizkavē uguns un dūmu izplatīšanos, lai varētu netraucēti dzēst ugunsgrēku un evakuēt cilvēkus. Galvenais ir aizturēt uguns, dūmgāzu izplatīšanos un siltuma starojumu.

*Ugunsdzēšamie aparāti - nelaimes iznīdēšana tās perēklī
Bieži vien lieli ugunsgrēki izceļas tikai tāpēc, ka nav laikus pamanīts ugunsgrēka perēklis vai pie rokas nav līdzekļa, ar ko apdzēst liesmas, kamēr tās vēl nav izplatījušās. Tieši šajā gadījumā neaizstājams palīglīdzeklis ir ugunsdzēšamie aparāti.

*Ugunsaizsardzības materiāli mazina risku
Bieži vien tradicionālo celtniecības materiālu, tādu kā stikla vates, cementa un apmetuma pielietojums, vairs nespēj kvalitatīvi aizsargāt telpas ugunsnelaimes gadījumā. Tāpēc jau projektēšanas stadijā ir jādomā par speciāliem materiāliem, kas palielina ugunsaizsardzību, piemēram, mastiku, aizsargkrāsām, javām, manšetēm, hermētiķiem.


*Perimetra apsardze - papildu drošība īpašumam
Perimetra apsardze ir viens no tehniski sarežģītākajiem un līdz ar to arī dārgākajiem apsardzes veidiem. Taču bieži ieguvums atsver ieguldītos līdzekļus, jo perimetra kontrole ļauj konstatēt iespējamo ļaundaru tuvošanos un novērst noziegumu, pirms tas noticis.

*Lai mājās un sētā būtu droši un komfortabli
Attīstoties būvniecības tehnoloģijām, patērētājiem tiek piedāvāta iespēja izvēlēties dažnedažādus žogus, kas darināti no cinkota tērauda un pārklāti ar pulverkrāsu vai apstrādāti, izmantojot cinku un alumīniju. Šādi žogi ir noturīgi pret koroziju.

*Nav vērts riskēt - labāk ierīkot zibensaizsardzību
Daudzi tehnikas īpašnieki, kas nav nodrošinājušies pret zibens triecieniem, nezina, ka zibens var kaitēt televizoriem, satelītu dekoderiem, datoriem un citai sadzīves tehnikai. Nekvalitatīva sazemējuma gadījumā no sprieguma var ciest gan cilvēki, gan mājdzīvnieki. Risinājums ir kvalitatīvas zibensaizsardzības izveidošana.

*Māju un dzīvokļu apdrošināšana: ieguvumi un riski
Klients, kurš ir apdrošinājis savu māju vai dzīvokli parasti sajūtas mierīgāk, jo risks, kas saistīts ar īpašumu, tiek «pārdots» apdrošināšanas sabiedrībai. Taču šis nosacījums ir spēkā vienīgi tad, ja līgums ir noslēgts pareizi.

*Iebūvētie akvāriji - interjeram un relaksācijai
Akvārijus uzstāda ne tikai dzīvokļos, bet arī birojos, rūpnieciskās ražošanas telpās. Izšķir vairākus akvāriju veidus - pārnēsājamie, iebūvētie un mājas ārpusē baseinu veidā izveidotie akvāriji. Īpaši populāri pašlaik pasaulē ir iebūvētie akvāriji.

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.