building.lv skaitļos

Lietotāji online21
Aktīvie uzņēmumi18957
Nozares raksti32969
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 11.(35) numurs : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 11.(35) numurs

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 11.(35) numurs
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 11.(35) numurs
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 11.(35) numurs; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 11.(35) numurs
GRIBI BŪVĒT, LASI «BŪVĒT»!

Šā žurnāla galvenā tēma - pārbūve dzīvoklī.
Žurnāla «būvēt» lasītāji var iegūt informāciju par dzīvokļa pārbūvi un pārplānošanu, daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanas iespējām, valsts būvinspekcijas darbību, grunts izpēti un ģeodēziju, sausajām būvēm, dekoratīvo krāsošanu un citiem noderīgiem tematiem, kā arī iepazīties ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un tendencēm; jaunām tehnoloģijām un materiāliem; nozares aktualitātēm.

Žurnāla «būvēt» 11 .numurā lasiet:
*Dzīvoklis centrā - pārplānošanas risinājums

Jauns pāris iegādājās dzīvokli centrā, Brīvības un Dzirnavu ielas rajonā. Tajā bija nepieciešams veikt pamatīgu remontu, kuru sarežģīja daudzas būvtehniskas problēmas. Tomēr, sadarbojoties ar arhitektu, tās izdevās atrisināt.

*Pārbūves tendences daudzdzīvokļu ēkās
Daudzdzīvokļu ēkās dzīvokļu pārbūve ir dārga un sarežģīta. Ikviens dzīvokļa īpašnieks cenšas mainīt tipveida plānojumu. Palielinoties iedzīvotāju ienākumiem un iespējām izmantot hipotekāros kredītus, strauji pieaug arī pārplānojamo dzīvokļu skaits.

*Daudzdzīvokļu ēku apsaimniekošanas iespējas
Daudzas padomju laikā celtās ēkas, īpaši paneļu mājas, ir nolietojušās, plaisā un pēc aptuveni desmit gadiem būs avārijas stāvoklī. Kādas iespējas ir finansēt šādus apjomīgus projektus un kas kavē iespējas renovēt un apsaimniekot padomju laikā celtās daudzdzīvokļu mājasģ

*Ko uzrauga Valsts būvinspekcija?
Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijai pakļautā Valsts būvinspekcija (VBI) ir valsts civildienesta iestāde, kas strādā sabiedrības interesēs un nodrošina Būvniecības likuma, Vispārīgo būvnoteikumu un citu būvniecību reglamentējošu aktu darbību Latvijā.

*Profesionāla grunts izpēte un būves drošības garantija
Plaisas ēkas pamatos un sienās, pamatu deformācija, ēkas sēšanās un šķiebšanās - tie ir galvenie iespējamie draudi būvei, ja tā celta uz vāji nesošas grunts. Grunts ģeoloģiskā izpēte pirms būvdarbu uzsākšanas ir svarīgs priekšnoteikums, lai nebūtu jāpiedzīvo minētās nelaimes.

*Ģeodēzija nosaka, kur atradīsies būve un tās elementi
Ģeodēzists ir tas, kurš nosaka, kur atradīsies būve un tās elementi. Tas ir ļoti filigrāns darbs, jo, piemēram, dabā nospraužot pamatus, dažu milimetru kļūda var izraisīt visai lielas problēmas turpmākās celtniecības laikā.

*Paneļi un apdares sistēmas - daudzveidīgi risinājumi
Latvijas tirgū ir pieejami dažādi materiāli un tehnoloģijas, kuras izmanto ēku būvniecībā un apdarē. Tie ir daudzveidīgi paneļi un kasetes, kurām raksturīgas teicamas būvtehniskās īpašības. Tāpēc to izmantošana kļūst arvien plašāka.

*Sausās būves sistēmas - ērtībai, siltumam, klusumam
Sausās būves sistēmas ir lielisks ērtas un ātras būvniecības piemērs. Ģipškartona plāksnes - materiāls, kurš būvniecībā bijis zināms jau agrāk, atkal piedzīvojis renesansi. Plāksnes uzskatāmas par modernu materiālu, un to kvalitāte ļauj tās plaši izmantot dažādās būvniecības sistēmās - sienām, starpsienām, mansardiem, griestiem un grīdām.

*Dekoratīvās krāsas, materiālu imitācijas un efekti
Dekoratīvās krāsas paralēli tā saucamajām parastajām apdares krāsām aizņem arvien lielāku vietu ražotāju plānos un patērētāju pieprasījumā. Katram krāsu ražotājam ir sava dekoratīvo krāsu sērija.

*Pareizi konstruētas iekšējās kāpnes
Iekšējās kāpnes izmanto, lai no viena ēkas stāva nokļūtu citā. Kāpnes ir jebkura daudzstāvu mājokļa neatņemama sastāvdaļa. To veidi laika gaitā ir bijuši ļoti dažādi. Mūsdienās izgatavo oriģinālas kāpnes no visdažādākajiem materiāliem - akmens, hromēta metāla, koka un stikla.

*Malkas apkures katls - ekonomijai un ērtībām
Malkas apkure ir viens no lētākajiem un ērtākajiem apkures veidiem. Savukārt pašu kurināšanas procesu iespējams padarīt ērtāku, krāsni aizstājot ar malkas apkures katlu. Tas nodrošina ekonomisku energoresursu patēriņu. Turklāt neprasa lielus malkas krājumus.

*Drošas gāzes instalāciju sistēmas
Mūsdienās arī sadzīvē arvien vairāk pieaug gāzes kā enerģijas avota nozīmīgums. Palielinoties gāzes patēriņam, lai nodrošinātu iekārtu ērtu un drošu ekspluatāciju, paaugstinās prasības sistēmu instalāciju darbiem.

*Būvtehnika, ko izmanto būvlaukuma sagatavošanai
Lai būvlaukumā varētu veikt celtniecības darbus, tam jābūt labi sagatavotam. Būvlaukuma sagatavošanas darbus veic ar mašīnām, kuras atkarībā no to pielietojuma iedala irdinātājos, atcelmotājos, atcelmotājos - savācējos, krūmgriežos.

*Lai būvniecība būtu drošāka
Būvniecība pēc kokapstrādes ir otra darba ņēmējiem bīstamākā tautsaimniecības nozare Latvijā. Būvdarbu veicējiem jāņem vērā daudzi riska faktori - darbs augstumā, smagumu pārvietošana, darbs ar ķīmiskām vielām, vibrācija, troksnis, nelabvēlīga atmosfēras iedarbība u.c.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.