"Kaija" Kurzemes piekrastē plāno celt rūpnīcu
Zivju produkcijas pārstrādes un ražošanas uzņēmums AS "Kaija" veic izpētes darbus iespējamai rūpnīcas celtniecībai Kurzemes piekrastē, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultants Ēriks Matulis.
Zivju produkcijas pārstrādes un ražošanas uzņēmums AS "Kaija" veic izpētes darbus iespējamai rūpnīcas celtniecībai Kurzemes piekrastē, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultants Ēriks Matulis.
Šobrīd uzņēmumā tiek izstrādāta iespējamās rūpnīcas darbības koncepcija. Tās ietvaros tiek precizēts ražotnes biznesa plāns, meklēta izdevīgākā vieta tās celtniecībai, kā arī formulēti nosacījumi potenciālajiem biznesa partneriem. Jaunās rūpnīcas darbības uzsākšanai nepieciešami ieguldījumi aptuveni 4 miljonu latu apmērā.
Kurzemē plānotā rūpnīca paredzēta šprotu un anšovu konservu ražošanai. Ar anšovu ražošanu "Kaija" līdz šim nav nodarbojusies, savukārt šprotes ieņēmušās nenozīmīgu pozīciju kopējā "Kaijas" produkcijas portfelī.
Iecerētā rūpnīcas jauda ir 3 000 000 šprotu konservu un 400 000 anšovu konservu kārbu mēnesī. Produkciju plānots realizēt gan austrumu, gan rietumu, gan arī vietējā tirgū.
"Jaunu ražotņu celtniecība ir turpinājums uzņēmuma ražošanas optimizācijai un attiecīgai izmaksu samazināšanai, jo tādā veidā ražošana tiek pārcelta vai nu tuvāk nozīmīgiem noieta tirgiem, kā tas ir Daugavpilī, vai arī tuvāk izejvielu piegādātājiem, kā tas tiek plānots Kurzemē ceļamajai rūpnīcai," paudis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Kalniņš.
"Tur rūpnīca tiek celta sadarbībā ar vairākiem biznesa partneriem, Daugavpils domi ieskaitot. Tā kā jaunā projekta apjoms ir pietiekami ievērojams, tā sākšana un realizācija lielā mērā būs atkarīga no veiksmīgas biznesa partneru piesaistes," informējis "Kaijas" valdes priekšsēdētājs.
Jau ziņots, "Kaija" ir vadošais Latvijas zivju apstrādes uzņēmums, kura akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā. Uzņēmuma peļņa pērn veidoja 284 091 latu, bet apgrozījums - 11 168 319 lati, tas ir par 33,9% vairāk nekā iepriekšējā gadā.
Ilze Zālīte LETA
Copyright © LETA
Šobrīd uzņēmumā tiek izstrādāta iespējamās rūpnīcas darbības koncepcija. Tās ietvaros tiek precizēts ražotnes biznesa plāns, meklēta izdevīgākā vieta tās celtniecībai, kā arī formulēti nosacījumi potenciālajiem biznesa partneriem. Jaunās rūpnīcas darbības uzsākšanai nepieciešami ieguldījumi aptuveni 4 miljonu latu apmērā.
Kurzemē plānotā rūpnīca paredzēta šprotu un anšovu konservu ražošanai. Ar anšovu ražošanu "Kaija" līdz šim nav nodarbojusies, savukārt šprotes ieņēmušās nenozīmīgu pozīciju kopējā "Kaijas" produkcijas portfelī.
Iecerētā rūpnīcas jauda ir 3 000 000 šprotu konservu un 400 000 anšovu konservu kārbu mēnesī. Produkciju plānots realizēt gan austrumu, gan rietumu, gan arī vietējā tirgū.
"Jaunu ražotņu celtniecība ir turpinājums uzņēmuma ražošanas optimizācijai un attiecīgai izmaksu samazināšanai, jo tādā veidā ražošana tiek pārcelta vai nu tuvāk nozīmīgiem noieta tirgiem, kā tas ir Daugavpilī, vai arī tuvāk izejvielu piegādātājiem, kā tas tiek plānots Kurzemē ceļamajai rūpnīcai," paudis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Kalniņš.
"Tur rūpnīca tiek celta sadarbībā ar vairākiem biznesa partneriem, Daugavpils domi ieskaitot. Tā kā jaunā projekta apjoms ir pietiekami ievērojams, tā sākšana un realizācija lielā mērā būs atkarīga no veiksmīgas biznesa partneru piesaistes," informējis "Kaijas" valdes priekšsēdētājs.
Jau ziņots, "Kaija" ir vadošais Latvijas zivju apstrādes uzņēmums, kura akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas otrajā sarakstā. Uzņēmuma peļņa pērn veidoja 284 091 latu, bet apgrozījums - 11 168 319 lati, tas ir par 33,9% vairāk nekā iepriekšējā gadā.
Ilze Zālīte LETA
Copyright © LETA