Kāpēc izvēlēties indukcijas plīts virsmu?
Indukcijas tehnoloģija padara ēdienu gatavošanu ātrāku, daudz ekonomiskāku un drošāku. Ātrāku, jo indukcijas sildelementi uzkarst ātrāk nekā tradicionālās stikla keramikas virsmas un gāzes degļi.
Foto: Kāpēc izvēlēties indukcijas plīts virsmu?; autors: Kāpēc izvēlēties indukcijas plīts virsmu?Indukcijas tehnoloģija padara ēdienu gatavošanu ātrāku, daudz ekonomiskāku un drošāku.
Ātrāku, jo indukcijas sildelementi uzkarst ātrāk nekā tradicionālās stikla keramikas virsmas un gāzes degļi.
Drošāku, jo virsma nesakarst kā cita veida virsmas un tā neieslēdzas līdz brīdim, kad virsma konstatē, ka uz tās ir novietots ēdienu gatavošanas trauks. Izlijušos šķidrumus arī iespējams viegli saslaucīt - pie virsmas nekas nepielīp.
Tās ir daudz ekonomiskākas, jo, tieši pārnesot enerģiju no indukcijas sildvirsmas uz katlu, ēdiena gatavošanas procesā tiek ietaupīta enerģija
Uz indukcijas plīts virsmas, pateicoties tās darbības principam, pārlijis ēdiens nepiedeg.
Indukcijas plīts virsmām ir īpašas prasības pret traukiem.
Katliem un pannām jābūt ar magnetizējoša materiāla dibenu, respektīvi izgatavotiem no tērauda, emaljēta tērauda vai čuguna.
Indukcijas plīti nedrīkst novietot virs ledusskapja, saldēšanas kameras, trauku mazgāšanas mašīnas vai žāvēšanas cilindra.
Sienai un zonai virs plīts jābūt izturīgai pret karstumu.