building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi19829
Nozares ziņas33032
No 11. līdz 14. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 7. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, veikalu aprīkojuma : building.lv - par būvniecību Latvijā

No 11. līdz 14. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 7. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, veikalu aprīkojuma

, kas septiņu gadu laikā kļuvusi ne tikai par vienu no lielākajām un apmeklētākajām Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 organizētajām izstādēm, bet ir arī plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs. Pirmo reizi projekta ietvaros Latvijas Tehnoloģiskais centrs organizēs seminārus pārtikas un pārtikas iekārtu ražotājiem. Notiks arī divi konkursi - maizes un zivju konservu ražotājiem. Tāpat tiks organizēta 3. starptautiskā Baltijas jūras valstu un NVS pārtikas nozares pārstāvju lietišķā tikšanās

Plašākā pārtikas izstāde Baltijā.

RIGA FOOD piedāvā iepazīties ar plašu produkcijas klāstu - pārtikas produktiem, delikatesēm, jūras veltēm, garšvielām, konserviem, saldētiem produktiem, pusfabrikātiem, alkoholiskiem un bezalkoholiskiem dzērieniem. Firmas piedāvās arī sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģijas un produktus, kā arī veikalu un restorānu aprīkojumu. Projekta RIGA FOOD vadītājs Rolands Nežborts stāsta, ka šobrīd (maija beigās) dalību izstādē pieteikuši jau vairāk nekā 350 uzņēmumi no 21 pasaules valsts. Nežborts uzsver, ka katras valsts stendā būs pārstāvētas vairākas firmas, un liela daļa kompāniju piedāvās jaunu produkciju, jaunas tehnoloģijas. Pirmo reizi izstādē RIGA FOOD piedalīsies firmas no Slovākijas, piedāvājot pārtikas pārstrādes iekārtas, un uzņēmumi no Ēģiptes, kas sevi prezentēs ar garšvielu un dažādu tēju ekspozīcijām u.c.
Pērn izstādē piedalījās 522 dalībnieki no 23 pasaules valstīm, bet to apmeklēja 27 154 interesenti.

Notiks ikgadējā nozares profesionāļu lietišķā tikšanās
Lai veicinātu un attīstītu starpvalstu nozares speciālistu sadarbību, izstādes ievaros jau trešo gadu (11. - 12. septembris) notiks 3. starptautiskā Baltijas jūras valstu un NVS pārtikas nozares pārstāvju lietišķā tikšanās (Meeting Point). Šā gada lietišķās tikšanās tēma - "Mūsdienīga ražošana un tirdzniecība. Vadība un finansēšana. Iekārtas. Iepakojums. Mārketings kā kompleksās pieejas instruments tirgus paplašināšanai". Speciālisti tiksies prezentācijās, darba grupās, diskusijās un pārrunās, kas saistītas ar pārtikas pārstrādi, pārtikas noieta tirgu un citiem būtiskiem jautājumiem. Lietišķās tikšanās pirmajā dienā Krievijas federācijas (KF) Tirdzniecības un rūpniecības kameras Konsultatīvā centra ģenerāldirektors M.J.Vagins iepazīstinās ar projektu "KF Veselības aizsardzības ministrijas un KF Valsts standarta pārtikas noteikumi tās ievešanai un realizācijai Krievijā". Otrajā lietišķās tikšanās dienā M.J.Vagins nozares profesionāļus informēs par ārvalstu kompāniju biznesa radīšanu, menedžmentu un attīstību Krievijā. Plānots, ka 3. starptautiskajā Baltijas jūras valstu un NVS pārtikas nozares pārstāvju lietišķajā tikšanā piedalīsies tirdzniecības tīklu pārstāvji un uzņēmēju delegācijas no Maskavas, Tirdzniecības un rūpniecības palātu pārstāvji no Sanktpēterburgas, Novgorodas, Pleskavas, Smoļenskas, Kaļiņingradas, tāpat arī no Ukrainas, Baltkrievijas, Uzbekijas, Moldovas, Gruzijas, Čehijas, Slovākijas, Polijas, Lietuvas, Eiropas un Skandināvijas valstīm.


Pirmo reizi - semināri pārtikas un pārtikas iekārtu ražotājiem
Pirmo reizi izstādes ietvaros Latvijas Tehnoloģiskais centrs organizē divus seminārus - "Eiropas projekti Latvijas pārtikas uzņēmēju atbalstam" un "Latvijas pārtikas zinātnieku jaunākie praktiski pielietojamie sasniegumi". Latvijas Tehnoloģiskā centra Inovāciju rosināšanas centra projektu grupas vadītāja Gundega Lapiņa stāsta, ka "semināru mērķis ir tuvināt zinātni ražošanai un inovāciju ieviešanu ražošanā". Semināros speciālisti no Zemkopības ministrijas, Latvijas Mārketinga padomes un zinātnieki runās par ES politiku mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai, Latvijas pārtikas produktu eksporta iespējām uz ES valstīm, jaunākajām tendencēm pārtikas produktu ražošanā, iepakošanas metodēm un materiāliem, pārtikas kvalitātes kontroles sistēmas nodrošināšanu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos u.c. "Visvienkāršāk ir uzlabot ražošanu ar gatavām iekārtām un tehnoloģijām no ārzemēm, bet pirms tam vajag apzināt zinātniskos sasniegumus tepat Latvijā. Semināros profesionāļi sniegs informāciju populārzinātniskā veidā, bet tālāk tas ir pašu ražotāju uzdevums - uzklausīt, saprast, atrast vērtīgāko un vajadzīgāko, lai pēc tam ieviestu ražošanā," stāsta Lapiņa piebilstot, ka semināru potenciālie apmeklētāji ir vietējie un ārzemju pārtikas un pārtikas iekārtu ražotāji.

Konkursi ražotājiem
RIGA FOOD ietvaros kā ik gadu notiks pārtikas produktu konkursi. Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija, Latvijas Maiznieku biedrība un Latvijas Zivrūpnieku savienība sadarbībā ar BT 1 organizēs divus pārtikas konkursus - maizes un zivju konservu "Šprotes eļļā" ražotājiem. Konkursus atbalsta LR Zemkopības ministrija.
Maizes konkursā, kas tiek veidots ar mērķi popularizēt labākos maizes izstrādājumus, sekmēt garšīgas un kvalitatīvas maizes izstrādājumu ražošanu un piedāvāšanu patērētājam, produkcija tiks vērtēta trīs grupās - kviešu maize ar graudiem, rudzu maize ar graudiem, kā arī mazie ar dažādu sēklu maisījumiem. Savukārt zivju konkursā, kura mērķis ir izvērtēt Latvijā ražoto zivju konservu "Šprotes eļļā" kvalitāti, sekmēt labas kvalitātes produkta ražošanu un popularizēt labākos izstrādājumus, tiks vērtēts fasējums, konsistence, garša, smarža, produkta dizains un marķējums.
Konkursu uzvarētājiem, kas tiks apbalvoti izstādes atklāšanā 11. septembrī, piešķirs zelta, sudraba un bronzas medaļas. Līdz šim par medaļām RIGA FOOD ietvaros jau sacentušies maizes, siera, majonēžu, ketčupu, mērču ar tomātu piedevām, konservētu gurķu un ievārījumu ražotāji.

Izstādi RIGA FOOD organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar LR Zemkopības ministriju, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju, Latvijas Pārtikas centru, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Tirgotāju asociāciju.
Vienlaikus Starptautiskajā izstāžu centrā notiks arī 3. starptautiskā specializētā viesnīcu aprīkojuma, mājsaimniecības piederumu, dezinfekcijas, deratizācijas, tīrīšanas līdzekļu un aprīkojuma, galda klāšanas dizaina un aksesuāru izstāde RIGA GASTRO 2002.


Papildus informācija
Solvita Velde, BT 1 preses sekretāre, Tālr.: 7542888, 6554750, fakss: 7553870, e-pasts: prese@bt1.lv
Ieva Skrastiņa, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja, Tālr. 7529026, 9104676, e-pasts: ieva@bt1.lv




Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1



Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.