building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi18957
Nozares raksti32969
SEP Māja - silta, ērta, pamatīga : building.lv - par būvniecību Latvijā

SEP Māja - silta, ērta, pamatīga

SEP Māja - silta, ērta, pamatīga

Arvien vairāk cilvēki sāk interesēties par tā saucamajām saliekamajām mājām, kuras parādās arī te - Latvijā. Par šā jaunā tipa mājām un firmu, kas ceļ šīs mājas, stāsta SIA "MPA"( SEP Māja ) valdes priekšsēdētājs Vitālijs Bērziņš – Dmitrijevs.

autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Foto: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga; autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Kurš gan nesapņo par siltu, ērtu un pamatīgu māju sev un ģimenei? Viens vēlēsies guļbūvi, viens akmens māju vai blokmāju, taču ne visus tas apmierina. Laikam ejot, māju celtniecībā parādās daudzas iespējas no kā un kādu celt savu māju, arī pie mums. Arvien vairāk cilvēki sāk interesēties par tā saucamajām saliekamajām mājām, kuras parādās arī te - Latvijā.
Par šī jaunā tipa mājām un firmu, kas ceļ šīs mājas, stāsta SIA "MPA"( SEP Māja ) valdes priekšsēdētājs Vitālijs Bērziņš – Dmitrijevs.

autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Foto: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga; autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Ar ko īsti atšķiras parastās mājas no saliekamajām?
Saliekamo māju celtniecībā tiek izmantoti sienas paneļi (termopaneļi), kas izgatavoti rūpnīcās Skandināvijā un Igaunijā. Šie paneļi jau rūpnīcā tiek siltināti, izolēti un tajos ieliek stikla pakešu logus un durvju blokus. Atvedot paneļus, atliek samontēt mājas konstrukciju. Paneļu konstruktīvais risinājums un cinkota tērauda termoprofila karkass spēj izturēt pat sešu stāvu augstumu. Šāda sistēma izslēdz iespēju, ka māja ar laiku var deformēties un veidoties plaisas, rūpnīcā paneļu montāžas procesā sadurvietas tiek iepresētas, lai izslēgtu izkustēšanos un neprecizitāti, ka arī garantētu papildus stabilitāti. Galvenās šādas mājas prioritātes ir optimāla cena, precizitāte un ātrums celšanā (mums ir speciāli apmācīta brigāde, kas to dara profesionāli) un iespēja būvēt visu gadu. Uzceļot māju, tā vairs nav jāsiltina, jo paneļa konstrukcija ietver sevī siltinātāju un tvaika izolāciju. Pateicoties siltinātājam, gaisa necaurlaidībai un vēja aizsardzībai, konstrukcijai piemīt augsti mitruma režīma rādītāji. Nav jāliek skaņas izolētāji – māja praktiski ir gatava ārējai un iekšējai dekoratīvajai apdarei. Ārējās apdares izvēlē nav ierobežojuma, materiāla izvēle ir pasūtītāja ziņā. Panelis ar karkasu no termoprofila tiek izgatavots no nedegošiem materiāliem. Panelī tiek izmantota ģipškartona plāksne un kā izolācija nedegošā minerālvate, tāpēc tie ir ugunsizturīgi un atbilst stingrākajām ugunsdrošības prasībām. Tieši tāpēc mūsu firmas devīze ir: Silta, ērta, pamatīga māja.
autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Foto: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga; autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Kas ietilpst Jūsu firmas piedāvājumā?
Mājas komplektā ietilps: nesošās konstrukcijas, sienas, 3 kameru stikla pakešu logi, ārējās durvis, elektroinstalācijas sagataves, starpstāvu pārsegumi, jumta konstrukcija. Katrā mājā ir paredzēta sauna, bet to var arī pārvērst dzīvojamā platībā. Tāpat piedāvājam arī nojumes vai garažas piebūvi automašīnai (ja tā nav paredzēta projektā). Vēlams, lai mūsu firma veido arī pašus pamatus mājai, jo tad mēs varam būt pārliecināti, ka viss būs precīzi un atbilstoši kvalitātes prasībām. Piedāvājam dažādus tipveida māju projektus - gan klasiskos variantus, gan modernos, arī rindumājas un pat ekskluzīvas villas, bet, ja klients vēlas, piesaistam arī arhitektus, kas izveidos individuālu projektu. Mēs sadarbojamies arī ar interjera un telpu dizaineriem, kuri, vajadzības gadījumā, palīdzēs klientam realizēt savas vēlmes un darba brigāde tās arī īstenos. Kā arī piedāvājam savu palīdzību visu vajadzīgo dokumentu un atļauju noformēšanā un saskaņošanā. Mēs esam noslēguši vienošanos ar AS Hansabanku, par īpašiem kredītnosacījumiem tieši mūsu klientiem.

autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Foto: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga; autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Ar kādu termiņu jārēķinās ceļot māju un vai Jūs dodat arī garantiju?
Viss ir atkarīgs, cik ilgu laiku aizņem visu dokumentu un būvatļauju saskaņošana ar pašvaldībām. Pēc saskaņošanas, paneļu izgatavošana un nogādāšana Latvijā aizņem četras līdz sešas nedēļas. Pati montāža vidēji divas nedēļas. Un pārējais atkarīgs no klienta vēlmēm – kādu ārējo un iekšējo apdari vēlas, kādu jumta segumu u.c. Vidēji mājas celtniecība aizņem četrus mēnešus no saskaņošanas brīža.
Rūpnīcas konstrukcijai mēs dodam desmit gadu garantiju, jo augstas kvalitātes izejmateriāli nodrošina ilglaicīgu termopaneļu nesošo konstrukciju kalpošanas laiku. Pārējiem būvdarbiem un apdares darbiem divu gadu garantiju.

autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Foto: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga; autors: SEP Māja - silta, ērta, pamatīga
Saliekamās mājas nebūvē tikai Latvijā, kāda ir pieredze citām valstīm?
Mūsu kaimiņi igauņi šādas mājas būvē jau astoņus gadus. Šajā laikā ir uzbūvētas ap 500 mājām – tas vien jau ir rādītājs. Pēc šīs tehnoloģijas būvētās mājas nāk no Skandināvijas, tāpēc ir piemērotas arī mūsu klimatiskajiem apstākļiem, un, pateicoties tam, ir ieguvušas tādu popularitāti arī Baltijā.
Cik ilgi Jūs jau strādājat Latvijā un kādi ir jūsu plāni?
Uzņēmums dibināts šī gada sākumā. Un līdz gada beigām plānojam uzcelt apmēram 30 individuālās mājas. Ir arī ciemata projekts Carnikavas pagastā. Esam iesaistījušies AS Hansabanka projektā "Manas mājas". Domājams, ka pasūtījumi būs arvien vairāk, jo cilvēki jau ir informēti par šāda tipa mājām un izrāda pietiekoši lielu interesi.

Vairāk informācijas par SEP Māja:
Pulkveža Brieža iela 33, Rīga
tālr.: 7325551; fakss: 7325552
info@sepmaja.lv
www.sepmaja.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.