building.lv skaitļos

Lietotāji online9
Aktīvie uzņēmumi19830
Nozares ziņas33032
SKONTO hallē starptautisks dzērienu, kulinārijas : building.lv - par būvniecību Latvijā

SKONTO hallē starptautisks dzērienu, kulinārijas

No 14. līdz 17.martam izstāžu sabiedrība Prima" SKONTO hallē vienlaicīgi piedāvā divas izstādes.

No 14. līdz 17.martam izstāžu sabiedrība Prima" SKONTO hallē vienlaicīgi piedāvā divas izstādes:
· "HoReCa 2002" (hotel-restaurant-catering) - 2.starptautiskā restorānu, bāru, viesnīcu, veikalu aprīkojuma un pārtikas produktu izstāde
· "DZĒRIENI 2002"- 3.starptautiskā alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu izstāde.

Izstāžu pamatkoncepcija ir radīt vērienīgu dzērienu, kulinārijas un gastronomijas pasākumu kompleksu, kas būtu saistošs gan sabiedriskās ēdināšanas speciālistiem, gan vienkāršam apmeklētājam. Tie būs atraktīvi pasākumi, kuros restorāna īpašnieks satiekas ar savu apmeklētāju, profesionāls pavārs ar savu ēdienu baudītāju, aprīkojuma ražotājs ar tā lietotāju.

HoReCa 2002
Specializētās izstādes "HoReCa" mērķis ir iepazīstināt sabiedriskās ēdināšanas speciālistus ar nozares jaunākajām tendencēm un tehnoloģiju. Sākoties tūrisma sezonai, tiek atvērtas daudzas jaunas kafejnīcas, bāri, restorāni un tirdzniecības punkti, kam nepieciešamas profesionālas iekārtas, augsti kvalificēti darbinieki un oriģinālas idejas. Izstāde būs pateicīga vide neformālā atmosfērā dibināt starptautiskus biznesa kontaktus, sastapt savus nākamos pavārus, bārmeņus, konditorus vai tāpat vien baudīt labi pagatavotus ēdienus un kvalitatīvus dzērienus. Izstādē "HoReCaģpiedalās tādas pazīstamas kompānijas kā Hackman Metos, Karsten Latvia, Vitrum, Prolux, Arkolats, Gemoss, Siera Nams, Dēli, Hanzas Maiznīca u.c.

Dzērieni 2002
Savukārt, izstādes "Dzērieni" galvenais akcents tiek likts uz plaša patērētāju loka izglītošanu, parādot dažādu dzērienu lietošanas kultūru un tradīcijas. Apmeklētāji varēs iepazīties, degustēt, salīdzināt un iegādāties vietējos ražojumus un ārzemju produkciju - alkoholiskos un bezalkoholiskos dzērienus, kafiju, tēju, ūdeņus. Piemēram, slavenā "Liepājas Kafija", kura Latvijā tiek ražota jau no 1972.gada, izstādē būs redzama un baudāma jaunā kvalitātē.
Alkoholisko dzērienu cienītāji varēs iepazīties ar Igaunijas degvīnu "Coral", kas filtrēts caur īpašiem no Japānas Okinavas salas vestiem korāļu filtriem, ar aromātiskajiem "Berno Vīniem" , Užavas alu un citiem vietējo ražotāju un importētā alkohola piedāvājumiem.

Firma "Food Business Consulting" izstādē prezentēs jauno interneta portālu www.menu.lv - jauno on-line žurnālu , kurā vienkopus iespējams apskatīt informāciju Latvijas gastronomiju.
Arī izdevniecība Jāņa Sēta paredzējusi patīkamu pārsteigumu apmeklētājiem - izstādē tiks prezentētas vairākas jaunākās pavārgrāmatas, kuras varēs iegādāties par speciālām izstāžu cenām, kā arī laimēt loterijā.

Starptautiskais forums RESTORĀNU BIZNESS
Izstāžu ietvaros notiek starptautisks forums "Restorānu Bizness", kas ir pirmais tāda veida un mēroga pasākums Latvijā. Foruma mērķis ir celt sabiedriskās ēdināšanas līmeni Latvijā un tā dalībnieku uzmanībai tiks piedāvāts plašs lekciju un semināru cikls. Forumā piedalīsies pazīstami Latvijas, Krievijas un Francijas speciālisti, kas ilgus gadus praktizējušies sabiedriskās ēdināšanas, restorāna mārketinga, personāla atlases un vadības jomās.

Dalībniekiem būs unikāla iespēja klātienē tikties ar pasaulslaveno Parīzes priekšpilsētas restorāna "Royal Champagne" direktoru un šefpavāru Alanu Gišua, kas vienlaicīgi ir viens no pazīstamākajiem Francijas kulināriem. Restorāns "Royal Champagne" ir iekļauts organizācijā "Relais&Chateaux", kas ir vadošā Eiropas restorānu modes tendenču un stila noteicēja, tās biedru sarakstā ietilpst 469 viesnīcas un restorāni no 51 pasaules valsts. Alains Gišua Latvijas speciālistiem vadīs semināru "Mūsdienu tendences restorānu biznesā", kurā tiks apskatītas tādas tēmas kā atraktivitāte darbā ar klientu, Eiropas un pasaules virtuves jaunumi un tendences, kā arī iespējamās sadarbības formas ar organizāciju "Relais&Chateaux".

Foruma dalībniekiem būs iespēja arī noklausīties semināru "Efektīva personāla politika restorānu biznesā", ko vadīs kompānijas "Neidermans Finanz Korporation" konsultante Darja Aļohina. Neidermans Finanz Korporation ir Eiropā pazīstama kompānija, kas, paralēli finansu konsultācijām, specializējas mārketinga un personāla atlases jomā. Šīs kompānijas klientu sarakstā ir lielākie Maskavas supermārketi un restorāni.

Vieglā alkohola cienītājiem izstāžu organizatori sarūpējuši Vīna dienu. Tēmas aktualitāti nosaka arvien pieaugošais vieglā kvalitatīvā alkohola patēriņš Latvijā. Latvijas vīna eksperte Valentīna Grandāne (viesnīca "Metropole") klausītājus ievedīs vīna pasaulē, stāstīs par pareizu vīnu glabāšanu, servēšanu, galvenajām vīnogu šķirnēm. Semināros būs apskatītas "Jaunās" un "Vecās" pasaules vīnu atšķirības - divas dažādas filozofijas, divas dažādas garšas.

Skotu viskija šovs
Izstāžu ietvaros notiks atraktīvs šovs "Viskija Pasaule", ko vadīs viens no Eiropas slavenākajiem viskiju pazinējiem Ian Macleay - kompānijas "William Grant&Sons International" biznesa attīstības menedžeris. Šova dalībniekiem būs iespēja uzzināt par viskiju vismaz daļu no tā, ko zina par šo dzērienu cilvēks, kas tam veltījis 30 gadus savas dzīves.

Profesionālie konkursi
Pirmo reizi Latvijas vēsturē notiks Maiznieku konkurss, kurā Latvijas labākie maiznieki izstādes apmeklētāju acu priekšā sacentīsies maizes cepšanā. Konkursu organizē Latvijas Maiznieku biedrība, bet Konditoru konkurss tapis sadarbībā ar firmu Gemoss. Konkursu mērķis ir pulcināt labākos Latvijas konditorus un maizniekus pieredzes apmaiņas nolūkos, kā arī celt šo profesiju prestižu Latvijā.

Savukārt, Pavāru konkurss tapis sadarbībā ar lielveikalu tīklu "Mego Max" un Latvijas nacionālo Pavāru un Konditoru Asociāciju. Tajā piedalīsies pavāri no visas Latvijas, kuri trīs dienas sacentīsies par Labākā Pavāra nosaukumu un braucienu uz Franciju. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija, un konkursa uzvarētājs balvā saņems braucienu uz Parīzi, kur restorānā Royal Champagne izies nedēļu ilgu praksi.
Žūrijas komisijas sastāvā būs Polijas Pavāru Asociācijas Prezidents Marek Widomski un Parīzes restorāna Royal Champagne šefpavārs Alains Gušuā.

Svētdien, izstādes pēdējā dienā, notiks Pavāru un viesmīļu konkurss junioriem, ko organizē Profesionālais Izglītības Centrs, kas darbojas Izglītības un Zemkopības Ministriju paspārnē. Tajā savu māku rādīs topošie pavāri.

Izstāžu "HoReCa" un "Dzērieni" oficiālā atklāšanas ceremonijaOlimpiskajā SKONTO hallē
14.martā, plkst. 12.00


Biļešu cena : 2 Ls, studentiem un pensionāriem 1,5 Ls

Darba laiki:
14.marts 10.00-18.00
15.marts 10.00-18.00
16.marts 10.00-18.00
17.marts 10.00-17.00

Sīkāka informācija:
Jana Semerikova
izstāžu sabiedrības Prima SKONTO preses sekretāre
tālr.: 7020961, 9277837
e-pasts: jana@prima-skonto.lv ; www.prima.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.