building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1733
Nozares raksti32891
Sāks 6. tramvaja maršruta rekonstrukcijas darbus; pasažieriem piedāvās alternatīvu satiksmi : building.lv - par būvniecību Latvijā

Sāks 6. tramvaja maršruta rekonstrukcijas darbus; pasažieriem piedāvās alternatīvu satiksmi

Sāks 6. tramvaja maršruta rekonstrukcijas darbus; pasažieriem piedāvās alternatīvu satiksmi
Foto: Sāks 6. tramvaja maršruta rekonstrukcijas darbus; pasažieriem piedāvās alternatīvu satiksmi

Sakarā ar tramvaja sliežu ceļa rekonstrukcijas darbiem no šā gada 14.aprīļa 3. un 6. tramvaja maršruta posmā no Ropažu ielas līdz galapunktam Juglā tiks veiktas būtiskas izmaiņas maršrutos, to kustībā un biļešu izmantošanas kārtībā.


Ņemot vērā, ka attiecīgajā posmā sliežu ceļi ir nolietoti, kā arī kopējā infrastruktūra, ieskaitot elektroapgādi un pieturvietu platformas, ir novecojusi un neatbilst zemās grīdas tramvaja ekspluatācijas, kā arī satiksmes drošības prasībām, nepieciešams veikt rekonstrukcijas darbus. Remontdarbus plānots pabeigt 2013. gada vidū.

Pēc attiecīgā sliežu ceļu posma rekonstrukcijas beigām Rīgas iedzīvotāji iegūs zemās grīdas tramvajam atbilstošu infrastruktūru. Plānots nomainīt sliežu ceļus, kas samazinās gan tramvaja radīto trokšņu, gan vibrāciju līmeni. Tiks nodrošināta mūsdienīga un zemās grīdas tramvajam atbilstoša energoapgāde. Attiecīgajā ceļa posmā paplašinās pieturvietu platformas, nodrošinot drošu un ērtu pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, kā arī pieturvietas plānots labiekārtot ar nojumēm. Pieturvietu platformas pielāgos zemās grīdas tramvaja vajadzībai.

No 14.aprīļa, visu rekonstrukcijas darbu laiku, 3. un 6.maršruta tramvaji no pilsētas centra kursēs līdz pieturvietai "45.vidusskola." Lai turpinātu tālāko ceļu līdz Brīvības gatves un Juglas ielu krustojumam, pasažieri varēs pārsēsties 6T.maršrutā, kuru apkalpos autobusi,.

No Brīvības gatves un Juglas ielu krustojuma tiks nodrošināts 6T.autobusu maršruts, kas pasažierus aizgādās līdz  pieturvietai "45.vidusskola", kur pasažieriem būs iespēja pārsēsties 3. vai 6.maršruta tramvajā un turpināt ceļu līdz galapunktam.

3., 6. tramvaju un 6T.autobusa maršruta kustības saraksts tiks saskaņots, lai pasažieri ērti varētu no viena transportlīdzekļa pārsēsties otrā un nokļūt līdz nepieciešamajai pieturvietai. Ņemot vērā izmaiņas maršrutā, tiks veiktas arī izmaiņas kustības sarakstos (kustības intensitāte paliks nemainīga). Pārsēšanās rezultātā pasažieriem ceļā var nākties pavadīt par vidēji 4 minūtēm ilgāku laiku.

6T. maršruta autobusi no pieturvietas "45.vidusskola" uz Juglu kursēs pa Ropažu ielu līdz Apes ielai, tālāk pa Apes ielu, Brīvības gatvi līdz Juglas viaduktam, kur apgriezīsies atpakaļ braukšanas virzienam. Šajā braukšanas virzienā autobuss apstāsies un pasažierus uzņems un izlaidīs pieturvietās, kas izvietotas Brīvības gatvē un ir paredzētas citiem sabiedriskā transporta maršrutiem.

No Juglas 6T.maršruta autobuss kursēs pa Brīvības gatvi līdz Ropažu ielai un tālāk pa Ropažu ielu līdz pieturvietai "45.vidusskola." Šajā braukšanas virzienā autobuss apstāsies un pasažierus uzņems vai izlaidīs pieturvietās, kas izvietotas Brīvības gatvē. Nogriežoties uz Ropažu ielu, paralēli esošajām tramvaju pieturvietām tiks nodrošinātas pagaidu pieturvietas.

Tiem pasažieriem, kuri ikdienā izmanto pieturvietu "Sporta akadēmija", jāņem vērā, ka šajā ceļa posmā nav izvietotas autobusu pieturvietas, un jāplāno savu maršrutu laicīgi.

Pasažieriem, kuri ikdienā lieto biļetes noteiktam braucienu skaitam vai biļetes iegādājas pie transportlīdzekļa vadītāja, tajā skaitā biļeti, kas paredzēta suņa pārvadāšanai, veicot pārsēšanos no tramvaja uz autobusu (vai otrādi), atkārtota e talona reģistrācija vai biļetes iegāde nebūs jāveic. Reģistrētā vai iegādātā biļete būs derīga 90 minūtes, braucot tajā pašā virzienā.

Pasažieriem, kuri izmanto tramvajam paredzētas abonementa biļetes un pašvaldības piešķirtos braukšanas atvieglojumus 100% apmērā, veicot pārsēšanos, būs jāveic atkārtota e talona reģistrācija.
Pasažieriem, kuri neizmanto e talonu, bet pie vadītāja ir tiesīgi saņemt nulles biļeti (personas, kurām noteikta I vai II invaliditātes grupa, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu, kurai noteikta I invaliditātes grupa vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti), veicot pārsēšanos, katru reizi pie vadītāja (jaunā tipa tramvajos – biļešu automātā) ir jāsaņem nulles biļete.
Rīgas satiksme aicina pasažierus laicīgi iepazīties ar izmaiņām 3. un 6. tramvaja maršruta posmā no 45.vidusskolas līdz galapunktam Juglā (shēma).

Plašāku informāciju par minētajā izmaiņām un Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.