building.lv skaitļos

Lietotāji online41
Aktīvie uzņēmumi1701
Nozares raksti32880
Ceļu pārvada projekta ietvaros Daugavpilī tiek būvēts arkveida tilts : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ceļu pārvada projekta ietvaros Daugavpilī tiek būvēts arkveida tilts

Ceļu pārvada projekta ietvaros Daugavpilī tiek būvēts arkveida tilts

56,5 metrus garās un 5 metrus platās tilta nesošās arkas betonēšana ir tilta būvniecības pirmais etaps. Tilta brauktuves laiduma platums, kopā ar gājēju ietvēm, sasniegs 13.5 m, garums - 74.3 m.

Ceļu pārvada projekta ietvaros Daugavpilī tiek būvēts arkveida tilts
21.09.2010., www.building.lv
 width=
   
56,5 metrus garās un 5 metrus platās tilta nesošās arkas betonēšana ir tilta būvniecības pirmais etaps. Tilta brauktuves laiduma platums, kopā ar gājēju ietvēm, sasniegs 13.5 m, garums - 74.3 m. Nesošās arkas konstrukcija balstās uz pamatbalstiem, šāda tipa pamatbalsti ir arī tilta laiduma sākumā un beigās. Izbūvējamā satiksmes pārvada ietvaros caur tilta arku plānots organizēt otra līmeņa brauktuvi ar divām kustības joslām katrā virzienā.

 /><br /> <br /> PERI inženieru izstrādātais veidņu projekts monolīto konstrukciju betonēšanai tika saskaņots ar tilta projektētāju A/s Ceļu Projekts. Risinājums paredz izmantot PERI Latvijas noliktavā pieejamo nomas materiālu, tas pilnībā atbilst visiem projekta nosacījumiem un ir efektīvi pielietojams objektā. Arkas zemākās daļas plātnes biezums sasniedz 0.75 m, šeit veidņi tiek balstīti uz MULTIPROP paaugstinātas nestspējas stutēm, tās izvietojot torņos. 7,5 m augstā arkas vidusdaļa, kur betona plātnes biezums ir 0.6 m, balstās uz 1,5 x 2 metrīgiem PERI UP ROSETT modulāro sastatņu atbalsta torņiem. Gan MULTIPROP gan ROSETT atbalsta risinājumus neveido atsevišķi torņi, tie ir savienoti savstarpēji ar MRK rāmju, vai sastatņu UH horizontālo diagonāļu palīdzību, tādā veidā palielinot konstrukcijas nestspēju.<br /> <br /> </span><span class=Veidņu montāžas un betonēšanas laikā arkas vidusdaļā ir izveidots transporta tunelis. Ievērtējot visas slodzes, uz MULTIPROP torņiem novietoti metāla siju profili, uz šiem profiliem izvietota arkas vidusdaļu balstošā modulāro sastatņu atbalsta sistēma. 

 /><br /> <img style= 


 align=Egons Tamanis

SIA M.A.TAKA Tehniskais direktors

Vēlos īpaši atzīmēt šajā objektā izmantoto MULTIPROP atbalsta sistēmu. Stušu augstumu regulējošie uzgriežņi ļauj ērti veikt atveidņošanu, un tas ir īpaši svarīgi šādos objektos.



Materiālu sagatavojusi PERI GmbH filiāles Latvijā – SIA PERI Mārketinga nodaļa.



Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.