building.lv skaitļos

Lietotāji online39
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai : building.lv - par būvniecību Latvijā

Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai

Ekoloģiskas koka krāsas vairs nav jaunums. Gluži tāpat, kā visā pasaulē, "zaļi" domājošo cilvēku skaits aug arī Latvijā. Arvien vairāk cilvēki par savu izvēlējušies koka māju. Rūpes par  vidi ietver sevī ne tikai nātru un nezāļu ravēšanu , tās ir arī rūpes par savu mitekli... Un katra māja mēdz stāstīt savu stāstu par tās īpašnieku. Šoreiz- noderīga informācija koka māju īpašniekiem, kuri nolēmuši savu māju krāsot ar ekoloģisko krāsu.

Latvijā ekoloģiskās krāsas piedāvā iegādāties vairākas kompānijas, taču ,neskatoties uz to, kura krāsa būtu vispiemērotākā tieši konkrētai mājai, izsmeļošas informācijas  ir gauži maz. "WPC"- Wood Protect Company" dibinātājs Artūrs Knopkens ir pārliecināts - vislielāko uzticamību rada tieši pieredze. Līdz šim strādājis kompānijā SIA " Timbercentre." Tieši šajā uzņēmumā, kurš jau no 2005.gada sadarbojas ar lietuviešu ekoloģisko krāsu ražotni Kelmolis, viņš guvis pārliecību, ka arī ekoloģiskās krāsas mēdz būt dažādas un atšķirīgas.
"Mūsu piedāvātajām krāsām ir daudz priekšrocību, taču viens no būtiskākajiem-tās ir radītas tieši mūsu - Baltijas klimatiskajiem apstākļiem,"- uzsver Artūrs Knopkens. Tieši  pārliecība par šo ekoloģisko krāsu kvalitāti un sabalansētību ar cenām, deva stimulu Artūram pavisam nesen dibināt savu uzņēmumu "WPC", tādejādi pārņemot visas iestrādes , ko savulaik veicis uzņēmums "Timbercentre".

Ņemot vērā daudzos gados iegūto pieredzi sadarbībā ar klientiem, SIA "WPC"  nolēmis attīstīt trīs pamatvirzienus:

autors: Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai
Foto: Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai; autors: Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai
Ekoloģiskās krāsas

Šīs, Lietuvā ražotās krāsas, Latvijā  pazīst jau 7-8 gadus. Krāsa ļoti labi aizsargā mājas fasādi pret sauli (UV starojumu), mitrumu, zilējumu, pelējumu, insektiem un ilglaicīgi ļoti labi izskatās. Ir krāsas, kas ļoti ātri izbalē. Šī  krāsa iesūcas kokā un veido koka virsējā slānī līdz 3 mm biezu aizsargslkāni. Tehnologi ļoti pamatīgi pētījuši gaisa spiediena, laika apstākļu, saules ietekmi uz ēku fasādēm Baltijā, līdz panākts videi draudzīgs un ļoti izturīgs materiāls ar ko apstrādāt koka virsmas tieši Baltijas laika apstākļos.
Lai krāsu perfekti varētu uzklāt uz koka un nevajadzētu pēc uzkrāsošanas tīrīt lieko eļļu eļļas kārtu, kura nav iesūkusies koksnē, veicot dubultu darbu, to ved apstrādāt uz Belģiju, lai iegūtu krāsas optimālo blīvumu, kas piekļaujas kokam. Tā ir milzīga priekšrocība šīm ekoloģiskajām krāsām, jo uz pusi samazina ieguldītā darba apjomu, krāsojot mājas fasādi.
Apmierinātu klientu ir daudz. Lielākais objekts ,kur izmantotas šīs krāsas-Cēsu novadā "Amatciems" un, protams, koka būves visā Latvijā. 2010. Gadā tika apstrādātas apmēram 200 koka būves Latvijā.

Vācijā ražotās krāsas "Remmers"
Šo preču zīmi pazīst visā pasaulē, taču ,lai produkta slavu nesabojātu, to veikalos nenopirkt. Uzņēmumi un juridiskas personas šo krāsu iegādājas SIA "Remmers Baltica", kas ir

autors: Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai
Foto: Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai; autors: Eko krāsas - vislabākais risinājums Tavai koka mājai
Vācijas uzņēmums "Remmers Baustofftechnik GmbH"  meitas uzņēmums . Sadarbojoties ar "Remmers Baltica" kopš 2011 gada piedāvājam privātpersonām gan iekšdarbu, gan āra darbu krāsas kokam.
Veiksmīgi sadarbojoties, mēs esasm panākuši, ka privātpersonas cena pie mums ir zemāka. Laipni lūgti vairāk uzzināt par produktu pie mums.

Koka balinātāji un antiseptiķi
SIA WPC piedāvā speciālu līdzekli koka balināšanai, kas palīdz zilējuma un pelējuma noņemšanai, kas izveidojies uz koksnes. Šo balinātāju izmanto arī vecu koka virsmu (pelēks, melns koks) atjaunošanai. Balinātājs reaģē un pelēkā virsma maina savu nokrāsu un paliek gaiša. Zilējuma un pelējuma gadījuma ieteicams apstrādājamo virsmu samitrināt ar ūdeni un tad uzklāt balinātāju ar pulverizātoru vai otu. Ja zilējums ir dziļi koksnē var izmantot papildus birstes, lai balinātājs dziļāk iesūktos koksnē un iznīcinātu pelējuma, zilējuma sēni. Produkts ir kaitīgs veselībai, tāpēc strādājot ar šo produktu jāizmanto visi aizsarglīdzekļi (apģērgs, ka nelai cauri mitrumu, brilles, respirātoru un cimdus)

Turpinājums sekos.

Informāciju sīkāk var meklēt mūsu mājas lapā www.ecolin-oil.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.