building.lv skaitļos

Lietotāji online32
Aktīvie uzņēmumi1705
Nozares raksti32881
Alumīnija profili pēc klienta pasūtījuma : building.lv - par būvniecību Latvijā

Alumīnija profili pēc klienta pasūtījuma

Alumīnija profili pēc klienta pasūtījuma
Foto: Alumīnija profili pēc klienta pasūtījuma

Alumīnija profili ir dažādās ražošanas nozarēs plaši pielietoti izstrādājumi, un ar tiem ikdienā saskaras katrs no mums. Alumīnija profili ir, piemēram, logu rāmjos, mēbelēs un ēku konstrukcijās. Viens no lielākajiem alumīnija profilu ražotājiem pasaule, kas Latvijā darbojas vairāk nekā 10 gadus, ir Sapa Profili. Uzņēmums ir dibinās Zviedrijā pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, un tam ir ražotnes daudzās pasaules valstīs. Gadu gaitā uzņēmums ir uzkrājis milzīgu pieredzi par alumīnija īpašībām un ekstrūzijas tehnoloģijas sniegtajām iespējām.

Sapa Profili palīdz saviem klientiem, dažādu nozaru ražotājiem, radīt unikālus, viņu vajadzībām piemērotus alumīnija profilus. To izgatavošanā tiek izmantota ekstrudēšanas metode. Ekstrūzija (no latīņu: extrusio — 'izstumšana') ir materiāla veidošana, izspiežot to caur veidni, tādējādi iegūstot noteikta profila objektus. Metodes galvenā priekšrocība ir tā, ka ar to var iegūt ļoti sarežģītas formas šķērsgriezuma laukumus.

Klienta ideju īstenošana

Nereti dažādu nozaru ražotāji cenšas atrast tirgū jau gatavus standarta profilus, ko tad piemēro savam vajadzībām. Sapa profesionāļi zina teikt, ka parasti izmaksas šādos gadījumos ir vairākas reizes lielākas, nekā tās būtu, ja ražotājs pasūtītu tieši viņa vajadzībām atbilstošu profilu pie profilu ražotāja. Sapa Profili piedāvā izgatavot unikālus, tikai klienta vajadzībām piemērotus alumīnija profilus. Un parasti klienti zina, kādi tieši profili viņiem ir vajadzīgs, atliek tikai kopīgi ķerties pie darba.

Vispirms kopā ar Sapa speciālistiem tiek izstrādāts produkta rasējumu. Tehniskās iespējas praktiski nav ierobežotas. Profilā var tikt integrētas vairākas funkcijas vienlaicīgi, padarot vienkāršāku gala produkta ražošanas un montāžas procesu. Pēc tam tiek izgatavota ekstrudēšanas matrica. Matricas izmaksas nav augstas un galvenokārt ir atkarīgas no profila izmēriem un atveru skaita jeb vienlaicīgi presējamo profilu skaita ar vienu matricu. Gatavā matrica ir klienta īpašums, un Sapa Profili to neizmanto citu klientu profilu ražošanai.

Gatavais produkts

Pirms profilu ražošanas uzsākšanas klientam tiek piegādāti produktu paraugi, kas pēc klienta vēlmēm var būt jau ar veiktu virsmas apstrādi vai bez tās. Paraugu piegādi klientam Sapa veic bez maksas. Tikai pēc paraugu saskaņošanas tiek uzsākta profilu ražošana. Jāņem gan vērā, ka uzņēmums neražo profilus jebkurā daudzumā. Minimālais pasūtījums ir 250 kilogrami. Tas saistīts ar to, ka katra klienta profila ražošana ir unikāla, kas nozīmē ražošanas iekārtu uzstādīšanu un pielāgošanu katrreiz pirms ražošanas uzsākšanas. Ja tomēr klients vēlās izgatavot profilus mazākā daudzumā, tam pašam jāsedz iekārtu uzstādīšanas izmaksas. Profilu cena ir atkarīga no pasūtāmā daudzuma - jo lielāks ir apjoms, jo zemāka ir cena. Klients var izvēlēties arī sev piemērotāko profila garumu. Tāpat Sapa veic arī profila virsmas apstrādi. Tā ir vai nu virsmas anodēšana, apstrādāšana ar smilšu strūklu vai aplīmēšana ar dekoratīvo plēvi.

Produkti augstākai pievienotajai vērtībai

Galvenais klienta ieguvums, ko piedāvā Sapa Profili, ir nevis vienkārši alumīnija profils, bet unikāls profils vai pat profilu sistēma, kas tieši piemērota viņa vēlmēm. Katrs izstrādājums, kas atstāj uzņēmuma ekstrūzijas preses, ir Sapa Profili speciālistu un klientu ciešas sadarbības rezultāts, kas dažādu nozaru ražotājiem ļauj radīt produktus ar augstāku pievienoto vērtību.

Vairāk informācijas: www.sapagroup.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.