building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1642
Nozares raksti32858
Kā pareizi izvēlēties iekšdurvis? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā pareizi izvēlēties iekšdurvis?

Kā pareizi izvēlēties iekšdurvis?

Katrā mājā vajag iekļūt un izkļūt, un tam mēs lietojam durvis. Tāpat arī mājoklī no telpas uz telpu mēs nokļūstam caur durvīm. Tomēr, ja neņem vērā šo vienu galveno funkciju, ārdurvīm un iekšdurvīm ir daudzas būtiskas atšķirības. Tā, piemēram, ārdurvīm jāpasargā mājoklis ne tikai no aukstuma, bet arī no uzlaušanas. Ārdurvīm jābūt noturīgām pret mitrumu un salu, pieskaņotām nama stilam un krāsai, jo tās ir fasādes nozīmīgs elements. Savukārt iekšdurvīm galvenais ir skaņas izolācija, lai blakus telpās ar atšķirīgu lietojumu ģimenes locekļi netraucētu viens otram, kā arī klusa un stabila vēršanās, savukārt iekšdurvis ar stiklojumu pilda arī apgaismojuma funkciju starp telpām. 

Iekšdurvis parasti tiek izgatavotas no koka vai koka kombinācijā ar MDF. Ņemot vērā apstākli, ka iekšdurvis parasti mēdz būt vairāk nekā vienas, tad līdz ar to arī kopējā pasūtījuma summa un atbildība par materiāla, stila, krāsas un izmēru izvēli ir būtiska. Jo durvis mēs mainām vidēji vienu reizi dzīves laikā.  

Iekšdurvju stils un jaunākās tendences

Katra māja ir unikāla. Apskatot interjera dizaina vietnes un sociālās platformas Instagram un Pinterest, var gūt iedvesmu un iepazīties ar jaunākajām mājokļa interjera tendencēm. Šobrīd aktuāli ir neitrālie un dabiskie, tāpat arī pelēkie, zaļie un tumši zilie toņi. Līdz ar to iekšdurvīm joprojām aktuālas ir klasiskās krāsas – balta un ozolkoka krāsa, kā arī pelēkie toņi. Padarot durvis par efektu un telpas fokusa punktu, var iegūt oriģinālu rezultātu. PRODEX piedāvā daudz dažādu durvju dizainu dažādās krāsās, lai izveidotu interjeram piemērotas durvis, kas veido ansambli ar kādu īpašu mēbeli vai mākslas priekšmetiem, izceļot to vērtību. 

Krāsu saskaņošana ar interjeru

Ir vērts rūpīgi izvērtēt durvju krāsu, lai tā atbilst interjera dizainam un krāsu paletei, un izmantot to visā mājā. Protams, atsevišķām telpām var būt dažādi stili, un tādēļ tām var būt nepieciešama cita krāsa, raksts, taču ir svarīgi nodrošināt, lai visā mājā būtu saskaņa.

Kad durvis draudzējas ar mēbelēm un grīdām

Lai iegūtu kopējo harmoniju, durvju stilu un krāsu ieteicams saskaņot arī ar mēbelēm, īpaši sienas skapjiem, kas ir ievērojami liels laukums priekšnamā vai guļamistabās. Piemēram, ja mēbeles ir baltā krāsā, tās lieliski saskanēs ar visām durvju krāsām. Tomēr mēs redzam tendenci, kur mājokļa durvju aplodas, palodzes, gleznu rāmji un grīdlīstes tiek veidoti saskaņā, papildinot durvju krāsu. Tādēļ arī iecienīti šobrīd ir pelēkie un melnie toņi, kas iekļaujas modernajā dabisko toņu interjerā. 

Ir viens noteikums, ko patiešām vajadzētu ievērot, – pārliecināties, ka durvis piestāvēs. Tādēļ uz konsultāciju ar PRODEX ieteicams ņemt līdzi grīdas seguma paraugus – esošos vai potenciālos –, lai varētu tos novietot pie durvīm un redzētu, kā tas “darbojas”.  

Īpašs risinājums ir slēptās durvis, kuras pilnīgi saplūst ar sienu krāsu un rakstu, radot lakonisku interjera dizainu telpā. 

Kopsavilkums

Durvju izvēle ir liels un atbildīgs lēmums. Tomēr katra, arī ļoti ierobežota, budžeta ietvaros iespējams izveidot ļoti gaumīgu un skaistu harmoniju ar kopējo stilu, tostarp grīdām, sienām, mēbelēm un citiem aksesuāriem, izvēloties piemērotāko durvju dizainu un krāsu. 

Lūdzam sazināties ar mūsu speciālistiem, lai saņemtu konsultāciju un izvēlētos labāko risinājumu jūsu mājoklim, kas atbilstu budžetam.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.