building.lv skaitļos

Lietotāji online47
Aktīvie uzņēmumi1676
Nozares raksti32874
Kas ir liešanas epoksīda sveķi? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kas ir liešanas epoksīda sveķi?

Kas ir liešanas epoksīda sveķi?

SIA Kompozītmateriāli piedāvājumā ir liešanas epoksīda sveķi, kas ir paredzēti dažādu koka izstrādājumu, tostarp galda virsmu un koka laivu pārklāšanai, līmēšanai ar stikla šķiedru, koka, metāla, akmens un dažādu plastikātu salīmēšanai, rotaslietu un dažādu interjera dekoru un izstrādājumu ražošanai.

Epoksīda sveķi ir polimēru materiāls, kas tautsaimniecībā pieejams šķidrā veidā – sajaucot ar cietinātāju, tas polimerizējas un iegūst cietu agregāta stāvokli. Epoksīda sveķiem salīdzinājumā ar poliestera sveķiem ir daudz lielāka izturība, tādēļ tos ļoti bieži izmanto kompozītmateriālu izstrādājumos, kas ir pakļauti augstai strukturālai slodzei. Epoksīda sveķi tiek izmantoti kā saistviela kompozītmateriālu un mākslas darbu jomā, un ar katru gadu epoksīda sveķu lietojums aug, jo pastāvīgi tiek izstrādātas jaunas epoksīda sveķu variācijas, kas tiek pielāgotas konkrētām nozarēm un produktiem. Epoksīda sveķi liešanai izceļas ar augstu spīdīguma pakāpi, un tos var izmantot uz gandrīz jebkuras virsmas, sveķus var izmantot gan kā saistvielu, gan līmi, gan izejmateriālu dekoratīvo priekšmetu ražošanā. Liešanas epoksīda sveķi ir caurspīdīgi, bet tiem ir iespējams pievienot klāt dažādus pigmentus, tintes un pildvielas – pulverus, smiltis, akmeņus un daudzus citus materiālus, pielāgojot liešanas epoksīda sveķus jebkura klienta vēlmēm, gaumei un vajadzībām. 

Kur var lietot liešanas epoksīda sveķus?


Liešanas epoksīda sveķu lietojums ir ļoti plašs, un viss ir atkarīgs no klienta radošuma – visbiežāk liešanas epoksīda sveķus izmanto tieši interjerā, veidojot galda virsmas un interjera priekšmetus. Tā kā liešanas epoksīda sveķiem ir iespējams pievienot dažādus pigmentus un pildvielas, var iegūt ļoti plašu un neatkārtojamu dizaina klāstu. Visbiežākais un klasiskākais piemērs, kur izmantot liešanas epoksīda sveķus, ir koka galda virsmas, kad epoksīda sveķi tiek izmantoti kā saistviela, kas savieno kopā divus atsevišķus koka gabalus, kā pildviela, kad ar epoksīda sveķiem tiek aizpildītas nelīdzenās vietas, panākot gludu un perfekti līdzenu galda virsmu, kā arī kā akcents – piešķirot galdam unikālu dizainu, papildinot to ar epoksīda sveķiem dažādās krāsās un ar dažādiem pildījumiem.


Liešanas epoksīda sveķi ir plaši izmantoti arī rotu izgatavošanā, jo sveķos ir iespējams saglabāt dabas materiālus “svaigā izskatā”. Rotas, kas ir izgatavotas no epoksīda sveķiem, ir dzidras, ērtas lietošanā un noturīgas pret skrāpējumiem, ļaujot tām saglabāt sākotnējo izskatu gadiem ilgi. SIA Kompozītmateriāli piedāvājumā ir liešanas epoksīda sveķi, kas ir paredzēti dažādu koka izstrādājumu, tostarp galda virsmu un koka laivu pārklāšanai, līmēšanai ar stikla šķiedru, koka, metāla, akmens un dažādu plastikātu salīmēšanai, rotaslietu un dažādu interjera dekoru un izstrādājumu ražošanai.

Liešanas epoksīda sveķu lietošanas instrukcija


Pats svarīgākais posms ir izvēlēties jūsu mērķim vispiemērotākos liešanas sveķus, lai to cietība, maksimālais liešanas biezums vienā piegājienā un sacietēšanas ilgums atbilstu jūsu vajadzībām. Pirms darbu uzsākšanas ir jāpārliecinās, ka materiāli, kurus plānojat izmantot, ir pareizi sagatavoti – koka dēļu mitrums nav lielāks par 10% un tas ir atbrīvots no mizas, visām virsmām, uz kurām ir paredzēts klāt epoksīdu, ir jābūt sausām, tīrām, noslīpētām un notīrītām no eļļām un vaskiem. Ieteicamā gaisa temperatūra telpā ir 17–24 °C, kā arī ieteicams, lai gaisā nebūtu augsta putekļu koncentrācija. Sveķu žūšanas laikā ir jānodrošina gaisa cirkulācija telpā. Nedrīkst aizmirst, ka, strādājot ar sveķiem, ir jāizmanto aizsargmaska, aizsargcimdi un darbam atbilstošs apģērbs. Pirms liešanas virsma vai veidne, kurā tiks ieklāti sveķi, ir jāuzstāda vēlamajā līmenī, kā arī liešanas procesa laikā virsma ir jāizlīdzina ar līmeņrādi. Maksimālais liešanas  biezums vienā piegājienā ir līdz 4 centimetriem, un žūšanas laiks – līdz 48 stundām. Vairāk informācijas par liešanas epoksīda sveķiem un to lietošanas iespējām meklē www.chemify.com

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.