building.lv skaitļos

Lietotāji online36
Aktīvie uzņēmumi1669
Nozares raksti32870
KOPOS elektroinstalācijas produkti kvalitatīviem ēku siltināšanas risinājumiem : building.lv - par būvniecību Latvijā

KOPOS elektroinstalācijas produkti kvalitatīviem ēku siltināšanas risinājumiem

KOPOS elektroinstalācijas produkti kvalitatīviem ēku siltināšanas risinājumiem
Autors: Foto: Pixabay.com

Kopš 2020. gada 31. decembra stājās spēkā Eiropas Parlamenta un padomes direktīvas 2010/31/ES prasība – dalībvalstis nodrošina, ka visām jauni būvētām ēkām jābūt gandrīz nulles enerģijas ēkām.

Gandrīz nulles enerģijas ēka ir ēka ar ļoti augstu energoefektivitāti (enerģijas patēriņš apkurei nepārsniedz A klasi). Turklāt tajā jānodrošina ventilācijas zudumu atgūšana >75% un citas prasības.

Latvijas būvnormatīvos LBN 002-19 pielikuma 1. tabulā norādīts, ka minimālās ēku energoefektivitātes prasības visām jaunbūvēm no 2021. gada 1. janvāra tiek noteiktas kā gandrīz nulles enerģijas ēkām.

Piedāvātie KOPOS produkti paredzēti uzstādīšanai siltinātās konstrukcijās un palīdz realizēt augstās energoefektivitātes prasības.

  • Elektroinstalācijas produkti termoizolācijā – plašs sortiments elektroinstalāciju veikšanai siltinātās fasādēs korekti bez termozudumiem apskatāms šeit.
  • Rozešu kārbas dobās sienās ar elastīgām membrānām – pilnais klāsts apskatāms šeit. Kārbām termoefektivitāti apliecina veiksmīgi izietais ēku gaisa caurlaidības tests, deklarāciju var skatīt šeit.
  • Lokanie gaisa vadi – par to izmantošanu ventilācijas zudumu atgūšanas jeb rekuperācijas sistēmās vairāk var lasīt šeit.


Mūsdienu jaunbūvētās vai renovētās mājas jau gandrīz vai standartā tiek aprīkotas ar fasādes sienas apgaismojuma risinājumiem, fasādes gaismekļiem, slēdžiem, rozetēm vai videonovērošanas sistēmām.

Ir svarīgi, lai visas ēkas sastāvdaļas atbilstu vajadzīgajai energoefektivitātes klasei. Nepareizu vai nekvalitatīvu elektroinstalācijas materiālu izmantošana rada siltuma zudumus. Turklāt ar laiku tas var kļūt par iemeslu ēkas konstrukciju vai sienas materiālu bojājumiem.

Lai sasniegtu vēlamo rezultātu, veicot fasāžu siltināšanu, un lai izvairītos no nepatīkamas situācijas nākotnē, ir svarīgi jau pašā sākumā pārdomāt un ieplānot, ka pēc fasādes siltināšanas jūs plānojat apgaismot fasādi vai ierīkot video novērošanas sistēmas / kustības sensorus un rozetes. 

KOPOS elektroinstalācijas kārbas un plāksnes termoizolācijā ir paredzētas ierīču montāžai, piemēram, rozetēm un slēdžiem, uzstādīšanai uz nosiltinātām ēku fasādēm. To konstrukcija novērš termisko tiltu veidošanos. 

Katrs no KOPOS siltumizolācijas produktiem ir testēts pēc Eiropas savienības standartu prasībām, pārbaudot:

  • mehānisko izturību un stabilitāti;
  • ugunsdrošību;
  • iekšējā un ārējā mitruma iedarbību;
  • skaņas izolāciju īpašības;
  • siltumtehniskās īpašības;
  • sistēmas drošību lietošanā (vēja un citu slodžu iedarbība).

KOPOS piedāvā plašu un profesionālu risinājumu – jums atliek tikai izvēlēties sev piemērotāko produktu.

Montāžas plāksne ievietošanai siltinājumā MDZ & MDZ XL

  • MDZ plāksnes var savienot – tā var izveidot jebkura lieluma montāžas virsmu, piemērots uzstādīšanai termoizolācijā ar biezumu 50–200mm.
  • MDZ XL – plāksnes piemērotas uzstādīšanai termoizolācijā ar biezumu 50–200mm.
  • MDZ 300_ KB un MDZ XL 300 piemērotas uzstādīšanai termoizolācijā ar biezumu 50–300mm.
  • Pieļaujamā slodze: maks. 4 kg.
  • Komplektā ietilpst dībeļi, skrūves.

 

Elektroinstalācijas kārbas termoizolācijā KEZ & KEZ-3

  • KEZ – piemērots rozešu, slēdžu uzstādīšanai termoizolācijā ar biezumu 50–200mm.
  • KEZ 300_KB – piemērots rozešu, slēdžu uzstādīšanai termoizolācijā ar biezumu no 50 līdz 300mm.
  • KEZ 3_KB – piemērots dubulto vai trīskāršo rozešu montāžai, piemērots uzstādīšanai termoizolācijā ar biezumu 50–250mm.
  • Komplektā ietilpst dībeļi, skrūves.


Elektroinstalācijas kārbas termoizolācijā KUZ
Universālas savienojumu kārbas elektrisko iekārtu instalācijai piemērotas uzstādīšanai elektriskās iekārtas līdz divām rozetēm, trīsfāzu rozeti, autom. slēdžus, ūdenskrānu, zibensaizsardzības mērījumu klemme. Izturīga konstrukcija. Novērš termālo tiltiņu rašanos. Komplektācijā iekļauts nesošais cilindrs, kā arī fiksēts vai atverams vāks ar gumijas blīvi. Montāžas dziļumu kārbai iespējams regulēt 85–140mm robežās. Kārbas konstrukcija maksimāli minimizē iespējamo termozudumu veidošanos. Komplektā ietilpst dībeļi, skrūves.

www.kopos.lv
www.kopos.com
+371 20026967; +371 26382886 
olegs.ruda@kopos.cz
raitis.grisuls@kopos.cz

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.