building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1677
Nozares raksti32874
Unikāla cauruļu hibrīdkonstrukcija siltumtīkliem – Uponor Ecoflex VIP : building.lv - par būvniecību Latvijā

Unikāla cauruļu hibrīdkonstrukcija siltumtīkliem – Uponor Ecoflex VIP

Unikāla cauruļu hibrīdkonstrukcija siltumtīkliem –  Uponor Ecoflex VIP

Pateicoties kompaktajam izolācijas materiālam, rūpnieciski izolētā caurule Uponor Ecoflex VIP apvieno sevī vairākas priekšrocības: ļoti zemi siltuma zudumi, īpaši laba elastība, samazināts ārējais diametrs.

  • Zemākā lambda vērtība tirgū
  • Jauns elastības līmenis samazina uzstādīšanas laiku un izmaksas
  • Pieejams visā Eiropā

Uponor jaunākais produkts apvieno divas vispieprasītākās īpašības rūpnieciski izolēto cauruļvadu sistēmu tirgū. Ecoflex VIP nodrošina gan izcilas izolācijas īpašības, gan īpaši labu elastību, ko nodrošina unikālā hibrīdkonstrukcija, kurā iekļauta vakuuma izolācijas paneļu (VIP) tehnoloģija. Šī tehnoloģija jau sevi pierādījusi tādās nozarēs kā veselības aprūpe, automobiļu būve un būvniecība. Šie paneļi ir galvenais faktors siltuma zudumu un CO2 emisiju samazināšanā, tādā veidā palīdzot sasniegt ilgtspējības mērķus. 

Visaugstākais siltumizolācijas līmenis
Ar izolācijas paneļa Lambda vērtību tikai 0,004 W/mK, Ecoflex VIP nodrošina labākos siltuma zudumu rādītājus mīksto putu izolācijas cauruļu tirgū. Siltumapgādes tīkli, kuros izmanto Ecoflex VIP caurules, iegūst līdz pat 60% mazākus siltuma zudumus salīdzinājumā ar mīksto putu izolētām caurulēm ar salīdzināmu ārējo diametru un līdz 38% salīdzinājumā ar vislabāk pārdotajiem cieto putuplasta izolētajiem izstrādājumiem.

Cauruļu unikālā hibrīdkonstrukcija samazina to ārējo diametru līdz pat 30%, salīdzinot ar parastajiem mīksto putu izolētajiem izstrādājumiem. Līdz ar to Ecoflex VIP caurules var ātrāk uzstādīt to zemā lieces rādiusa un ērtās apstrādes dēļ. Sistēmu uzstādītāji var ietaupīt līdz pat 20% no nepieciešamā uzstādīšanas laika, salīdzinot ar iepriekš izolētām cieto putu plastmasas caurulēm, un vairāk nekā pusi, salīdzinot ar tērauda caurulēm.

Jauns centralizētās siltumapgādes standarts
Paredzams, ka Eiropas Savienība līdz 2050. gadam panāks oglekļa emisiju neitralitāti. 

“Pilsētu siltumapgādi uzskata par vienu no svarīgākajiem veidiem, kā veicināt šī neto nulles mērķa sasniegšanu, vienlaikus samazinot ekspluatācijas izmaksas un uzturēšanu īpašuma lietotājiem,” apgalvo Ivars Vīksne, Uponor Latvia valdes loceklis. “Pēc intensīvas izpētes un produktu izstrādes kopā ar nozares ekspertiem izolācijas materiālu jomā mēs esam lepni ieviest Ecoflex VIP kā jaunu tehnoloģiju standartu vietējiem un centralizētās siltumapgādes tīkliem, kas veicinās globālus centienus ierobežot klimata pārmaiņas un sasniegt globālos ilgtspējas mērķus.”

Pateicoties izcilajām izolācijas īpašībām, Ecoflex VIP caurules ir energoefektīvākas nekā parasti izmantotās cauruļvadu sistēmas. Turklāt, tā kā tajās ir izmantoti vakuuma izolācijas paneļi, tiek izmantots mazāk eļļas bāzes materiālu.

Ecoflex VIP Thermo caurules siltumtīkliem ir jau pieejamas visā Eiropā. Lai papildinātu savu portfeli, Uponor 2021. gada aprīlī uzsāks Ecoflex VIP Aqua tirdzniecību, kas paredzēts siltā krāna ūdens apgādes sistēmām, kam būs līdzvērtīgas izolācijas un elastības īpašības kā Ecoflex VIP Thermo.


Papildus informāciju var atrast šeit: uponor.lv/ecoflexvip


Izolācijas paneļa Lambda vērtība ir tikai 0,004 W/mK, kas ir viszemākā mīksto putu izolācijas cauruļu tirgū.
Avots: Uponor


Jaunā Ecoflex VIP Thermo cauruļvadu sistēma ir pieejama apkures un dzesēšanas tīkliem, un no 2021. gada aprīļa tā būs pieejama arī siltā krāna ūdens sadalei – Ecoflex VIP Aqua.



Uponor
Uponor ir viens no pasaules vadošajiem ūdensapgādes un apkures cauruļvadu sistēmu, to produktu un risinājumu izstrādātājiem privātmājām, daudzdzīvokļu ēkām, birojiem un industriālām ēkām, kā arī dažādiem infrastruktūras projektiem. Uponor nodarbina aptuveni 3800 profesionāļu 26 valstīs Eiropā un Ziemeļamerikā. 2019. gadā Uponor neto pārdošanas apjoms sasniedza aptuveni 1,1 miljardu eiro. Uponor Corporation atrodas Somijā un ir kotēts Nasdaq Helsinki fondu biržā.

Kontaktinformācija:
Uponor Latvia
Ganību dambis 7a, Rīga
www.uponor.lv
www.facebook.com/uponorlatvia

 

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.