UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Re: sienas siltināšanas
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 20/09/2010 10:36
Diemžēl ar nelieliem robiņiem sienas konstrukcijas veidu un vainas grūti pateikt. Pieredze rāda, ka apskate jāsāk ar vainagkoku mitrajās telpās - virtuve un zem logiem. Te jānosit apmetums vismaz vainagsijas augstumā un 20..25cm platumā.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 20/09/2010 10:59
pagaidām virtuves ārsienas izskatās jēdzīgas. Katrā ziņā apmetus tur neizrāda nekādas negatīvas pazīmes. Jātiek galā ar šo stūri, tad tālāk.
Ta cik saprotu ir jāzin šīs nianes, lai zinātu pareizāko "ārstēšanas" metodi. Bet kā nobalstīt konstrukciju, lai tur liktu ielāpus?
Ta cik saprotu ir jāzin šīs nianes, lai zinātu pareizāko "ārstēšanas" metodi. Bet kā nobalstīt konstrukciju, lai tur liktu ielāpus?
Autors:
aaaa
()
Datums: 20/09/2010 11:44
Kalnciema kvartāla vecos koka namus remontēja pilnīgi kapitāli - tur bija sapuvušas apakšējās mūrlatas, vai arī vairākas rindas virs pamatiem, precīzi nezinu, bet garām braucot varēja redzēt, ka cauri visai mājai bija izbāztas tādas kā sliedes, viss pasākums bija pacelts gaisā, un atbalstīts uz klučiem. Tad remontēja pamatus un mainīja apakšējās brusas. Kā lika vietā- nezinu. Es domāju, ka Tev principā visu to apmetumu vajag nafig nodauzīt nost, kaut kas tur nav kārtībā, ja mājas baļķi pūst. Ir mājas, kuras celtas Ulmaņlaikos, resp. tām ir ap 70-80 gadun un tās ir tik pamatīgi sapuvušas, ka bail, un ir mājas, kas celtas pirms vairāk kā 100 gadiem un koki ir kā vakar ielikti. Man pašam radiem Jūrmalā tā ir. 70-80 gadi koka mājai nav pilnīgi nekas, tas nozīmē, ka kaut kas ar mitruma kustību konstrukcijā ir pilnīgi šreijā. Sekas var saremontēt, tā nav problēma, galvenais ir atrast cēloni, kāpēc vispār ir puvis.
Man netālu kaimiņos tagad remontē koka karkaseni. Viņiem tur arī ir guļbaļķu klēts vai kas tamlīdzīgs. Baļķi tādi paši - kantaini. Ēka uz tādiem kā akmeņu krāvumiem. Viens stūris bija katastrofāli nosēdies. Viņi smuki bija pabāzuši domkratu un stūri pacēluši līmenī un palikuši apakšā betona plāksnes. Izskatījās diezgan vienkārši.
Man netālu kaimiņos tagad remontē koka karkaseni. Viņiem tur arī ir guļbaļķu klēts vai kas tamlīdzīgs. Baļķi tādi paši - kantaini. Ēka uz tādiem kā akmeņu krāvumiem. Viens stūris bija katastrofāli nosēdies. Viņi smuki bija pabāzuši domkratu un stūri pacēluši līmenī un palikuši apakšā betona plāksnes. Izskatījās diezgan vienkārši.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 20/09/2010 11:47
Es minu, ka cēlonis bija tā noteikcaurule, kura visu ūdei laida pie pamatiem un tur arī tā problēma.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 28/09/2010 09:08
Tātad: māja ir guļbūve, un jādomā, kā nobalstīt pie baļķu maiņas.
Pašiem ideja bija zāģēt vertikālu aili baļķa platuma un balstīt pret veselo baļķi. Tā vairākās vietās. Pēcāk aizpildīt ar horizontālajiem baļķiem. Uz stūra mūrēt ar ķieģeļiem. Kā labāk to procesu izdarīt. Bildes diemžēl nav.
Pašiem ideja bija zāģēt vertikālu aili baļķa platuma un balstīt pret veselo baļķi. Tā vairākās vietās. Pēcāk aizpildīt ar horizontālajiem baļķiem. Uz stūra mūrēt ar ķieģeļiem. Kā labāk to procesu izdarīt. Bildes diemžēl nav.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/09/2010 10:16
Padomā par to, ka ķieģeļa siltumvadāmība krietni pārsniegs koka.
Ir, piemēram, skaidbetona bloki, tiesa, tiem vidū lieli tukšumi, kas aizpildīti ar graudaino putuplastu. Ja būtu monolītāki, manuprāt būtu ideāli.
Arī keraterms gan jau nav peļams, jāpadomā vienīgi, kā aizbāzt galus (ar finieri?).
Un ar ko blīvēt? Pakulas + činkinga smāķis?
Ir, piemēram, skaidbetona bloki, tiesa, tiem vidū lieli tukšumi, kas aizpildīti ar graudaino putuplastu. Ja būtu monolītāki, manuprāt būtu ideāli.
Arī keraterms gan jau nav peļams, jāpadomā vienīgi, kā aizbāzt galus (ar finieri?).
Un ar ko blīvēt? Pakulas + činkinga smāķis?
Autors:
Viktors M
()
Datums: 28/09/2010 10:43
Nu tas viss pēcāk tāpat tik siltināts. Tagad gribās zināt vai mana remonta shēma vispār der? Vai tomēr ir labākas metodes. Vēl man ir nojauta, ka tomēr augšu vajadzētu kautkādi atbalstīt, bet KĀ?
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/09/2010 11:04
Vai nav vienalga, cik vietās iezāģēt ārā metamos baļķus? Izvēlies domkratu vietas ar iecerētā bloka soli un vispirms izvāc tās; tad piecel, izvāc pārējo, iemūrē visus, izņemot domkratu vietas; nolaid, aizmūrē domkratu caurumus.
Pat, ja siltināsies, diez vai saprātīgi likt ko īpašībās ļoti atšķirīgu no koka.
Pat, ja siltināsies, diez vai saprātīgi likt ko īpašībās ļoti atšķirīgu no koka.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 28/09/2010 12:12
Es jau minēju, ka stutēt varētu ar stāvbaļķiem, kur starp tiem liek guļbaļķus, bet jautājums palika par stūri, jo tur no abām pusēm puvis. Kā sasiet, lai tā būda nonobrūk? Ar metāla skavām?
[picasaweb.google.com]
zaļais - veselie baļķi stutē
melnais - domkrat stutes vieta
violetais - metāla skavas sasien implantētos baļķus ar mājas sienu
sarkanais - beigtie mājas sienas baļķi
Tātad mana ideja. Tātad sākumā izzāģējam domkrata vietu. Uzkačājam. Zāģējam gabalu pa labi un stutējam. Un tā uz priekšu
Tik nezinu par to stūri.
[picasaweb.google.com]
zaļais - veselie baļķi stutē
melnais - domkrat stutes vieta
violetais - metāla skavas sasien implantētos baļķus ar mājas sienu
sarkanais - beigtie mājas sienas baļķi
Tātad mana ideja. Tātad sākumā izzāģējam domkrata vietu. Uzkačājam. Zāģējam gabalu pa labi un stutējam. Un tā uz priekšu
Tik nezinu par to stūri.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 28/09/2010 13:10
Četru baļķu augstumā uz bloku neļodzīšanos uz sāniem laikam nevar cerēt.
Cik liels attālums ir līdz stūrim?
Vertikāli liec, jo jaunliekamie gabali zaļi un horizontāli nolikti var sēsties?
Ienāca prātā "naglu plates":
[www.nakotne.lv]
Vairumā pielietojumu sūds, tomēr, ja pasargā no kondensāta, varētu būt gana OK.
Cik liels attālums ir līdz stūrim?
Vertikāli liec, jo jaunliekamie gabali zaļi un horizontāli nolikti var sēsties?
Ienāca prātā "naglu plates":
[www.nakotne.lv]
Vairumā pielietojumu sūds, tomēr, ja pasargā no kondensāta, varētu būt gana OK.