UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Loga nomaiņa
Autors: Viktors M ()
Datums: 20/09/2010 09:25

[picasaweb.google.com]

Te ir redzams vecas mājas logs no iekšpuses. Bija vēlme tos noaminīt, jo tagadējās vērtnes ir varāk gaisu caurlaidošas nekā aizturošas :). Ir padomā likt stikla paketi parastā koka rāmī. Bet ieraugot šādu ainu apmūlsu. Tagadējā kaste nav nekāda mazā. To var tā mierīgi ņemt ārā? Jo daži no tiem ir sašķiebušies. Tākā māju iespējams siltināšu, tad tos arī vajadzēs pārlikt vairāk uz ārpusi. Tad varētu tagadējo kasti izņemt un to pārtaisīt, un ielikt lielākas vērnes. Vai mans domu gājiens kaut cik sakarīgs?

Re: Loga nomaiņa
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 20/09/2010 09:31

Es tev rakstīju par sienas konstrukciju pie sienas siltināšanas.
Tev logu konstrukcija - aplodas elementi ir sasaistīti ar stāvstatņu elementiem, tā ka neizjaucot sienu, tu aplodu izņemt nevari.
Taču, ja aploda tik masīva, tad tajā gropes var pārfrēzēt horizontāli un izgatavot tikai jaunas vērtnes ar stiklapakešu aizpildījumu.

Datums: 20/09/2010 09:36

Es to līdz šīm esmu saucis par loega kasti. Nez cik tas ir pareizi. Bet lai es to visu pārfrēzētu man tā visa padarīšana ir jāizņem ārā. Cik nojaušu redzot aukšdaļā pakulas, tad uz tām nekas neturās. Tad atliek tik prātīgi izjaukt.

Datums: 20/09/2010 09:59

Virs augšējā horizontālā loga aplodas koka OBLIGĀTI! iestrādājamas pakulas, jo savādāk slodzes iedarbībā tas var deformēties uz saspiest vērtni. Slodzi no pārseguma uztver augšējā vainagsija, kas atrodas tieši zem sijām.

Datums: 20/09/2010 10:14

Tad es droši visu to kasti gan horizontālo, gan vertikālo daļu varu ņemt ārā? Es tikai vēlos pārliecināties, lai būtu droš savā darbībā.

Datums: 20/09/2010 10:28

To, kasti, bez pārseguma pārbalstīšanas ārā ņemt NEVAR, jo tā- vertikālā daļa ir sasaistīta ar guļbaļkiem.

Datums: 20/09/2010 11:02

Var ņemt pa vienam vertikālajam ārā, un tai vietā ielikt pagaidu stuti? Vai arī, lai likt viducī sutes, un bik pazāģēt logu ailes horizontālā virzienā lielākas.

Datums: 20/09/2010 11:12

Kapēc Tu uzskati, ka loga ailas vajag lielākas. Parasti jau loga izmēri dzīvojamām ēkām empīriski 1/6...1/8 daļa no grīdas laukuma. Tos veidojot lielākus rodas problēmas ar izkarsēšanu vasarā un otrādi ziemā.
Logus 1.stāvā var pārveidot lielākus tos veidojot neveramus, stiklapaketi tieši iestrādājot aplodas kokos. Tu stiklapakešu mazgāšanai tiec klāt gan no iekšpuses, gan ārpuses. Vēdināšanu var nodrošināt caur pārsegumu, ja griesti tev atsegti koka trinītī.
Taču, ja idejiski tu turies pie vecā, tad vēlams logus saglabāt, kā ir.
Vajag priekš sevis uzrakstīt uz papīra lapas, kas patīk un kas nepatīk ēkai un aprunāties ar kādu arhitektu, jo ne visas idejas var dot vēlamo efektu.
Ja tu apspried siltināšanu, tad tu ēkā taisies dzīvot ziemā, dotajā gadījumā logailas palielināšana palielina siltumzudumus un izmaksas eksplutācijā. Varbūt vasarai labāks risinājums ir viegla lodžijas tipa piebūve ar caurspīdīgu jumtu vai audekla tentu?

Datums: 20/09/2010 11:21

Par to palielināšanu tāda ideja tikai. Drīzāk palikšu pie tā paša, lai arī nesarežģītu remonta darbus. Jāsaprot tikai kā pareizi nostutēt uz loga remonta laiku. Un vai liekot atkapaļ aplodas var iztikt bez pagaidu stutēm? Vai arī tam vislaik jābūt nostutētam?

Datums: 20/09/2010 11:24

Un palielināt tikai uz vertikālo balstu daļas rēķina ~20cm kopējā horizontālā virzienā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********   ******   **    **  **     ** 
       **     **     **    **   **  **   **     ** 
       **     **     **          ****    **     ** 
       **     **     **           **     **     ** 
 **    **     **     **           **     **     ** 
 **    **     **     **    **     **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727