UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
zāģa ķēde
Autors: amatniecins ()
Datums: 06/02/2013 19:49

Atradu šeit info par asināšanu ķēdei [www.varupats.lv] , bet vienalga nesanāk, un jautājums tāds vai kadam majas ir automatiskais ķēžu asinātājs un vai tas var precīzi uzasināt ķēdi?

Re: zāģa ķēde
Autors: Rx ()
Datums: 06/02/2013 20:01

Vīle der tikai mazliet pielabot zobu. Jau pēc pāris vilcieniem tā kļūst pusasa. Izslīd. Es to lietoju lai mazliet novilcinātu ķēdes asināšanu uz stenda ( stendā vairāk tiek noasināts, tātad ķēdes reesurs ātrāk samazinās.. Tā ir pat lētāk un kvalitāte lieliska. Jātur vairākas ķēdes, un tad sezonas beigās, vai sākumā atdod uzasināt. Uzasināšana ir tik pat dārga kā viena vīle, kas tiek noslidināta vienā kārtīgā asināšanā. Asināšanas cena ap 1,5Ls .

Re: zāģa ķēde
Autors: amatniecins ()
Datums: 06/02/2013 20:12

Ja piekritu - bet vai kadam ir majas personigais asinasanas aparats, doma tadu iegadaties, cena tadam ap 100ls, bet vai taads kur der?
Reikini 100 ls : 1,5 = ir pec 66 reizes aiznesanam uzasinat atmaksajas + vel bendza lidz asinasanas kantorim.

Re: zāģa ķēde
Datums: 06/02/2013 20:20

Nu nezinu gan. Asinātājs protams dara savu darbu, bet nu ne jau nu malkas un koka zāģēšanai. Ar vīli, protams, visu dara. Neredzu nekādu tur problēmu. Es dodu priekšroku tam šablonam nevis ruļļiem. Un viss sanāk lieliski. Nekad neesmu radis vajadzību pēc asināšanas stendā.
Es asinu ķēdi pēc vienas zāģa bākas. Agrāk tā nedarīju, bet konstatēju, ka galu galā tā darbs iet daudz ātrāk, kad zāģis pilnā klapē griež tā ka čab. Esmu redzējis vīlētājus, kuri ar neasu ķēdi moka zāģi. Ja ir iespēja, tad zāģi un sliedi ielieku skrūvspīlēs un pie lampas, tad labāka kontrole asinot, var redzēt vai leņķis neiet greizi un redzams kad zobs ideāls. Viens zobs viena, divi vīles braucieni vienā virzienā un zobs gatavs. Izmetējzobu atgriežu retāk, kad jūtu, ka ķēde asa, bet neiet iekšā labi, tad ar to šablonu apskatu cik aptuveni par daudz un ar flex nost uz aci.
Asinātāju es nepakam negribētu, jo jāņem nost kē'de un tas nu man neder. Turklāt ja ar vīli esmu ļoti apmierināts. Tā ka tikai treniņš laikam.

Re: zāģa ķēde
Datums: 06/02/2013 20:24

Es tomēr gribētu atrunāt no tā asinātāja (tāds gan tagad nāk pa 30 ls pat iekš depo). Kā jau teicu jāasina ir tik bieži, ka beigās būs tas pats kas rukāt ar neasu - būs slinkums ņemt nost, ai, pazāģēsu vēl, es tak no rīta jau trinu. Pēc bākas tak neies ņemt nost to ķēdi. Ja dienu sirsnīgi zāģē, tad nu jāasina reizes 10.

Re: zāģa ķēde
Datums: 06/02/2013 20:27

Par vīlēm - ja slīd ārā, tad jāpagriež vīle uz citu malu. Ja negriež nekādīgi, tad jāpērk benzītankā jauna. Man šķiet, ka viena vīle iztērējas apmēram uz pusķēdes resursu, ja ķēde īsāka tad uz visu ķēdi līdz tās mūža beigām. Bet tā ir taisnība, vīlei ir jāgriež, tā nedrīkst slīdēt.

Re: zāģa ķēde
Autors: amatniecins ()
Datums: 06/02/2013 20:31

Ja, man principā asinātājs vajadzīgs jo sanak iezaget visados sudos, naglas utt, tad tiek krietni samocits zobs un ar vili ta isti to nevar iztaisnot, vajag uz asinataja uzlikt. savadak aiziet zobs galigi skibi

Re: zāģa ķēde
Datums: 06/02/2013 20:42

Nu nezinu, man šķiet ka tas viss ir galīgi garām. Nu es cenšos naglas nezāģēt ar motorzāģi, tad tam tā kā vairāk der ripa. Pat ja ir gadījies, nu nekur tas zobs šķībi neiet. Uz vīles šablona tak ir līnija, kas tur var aiziet šķībi?

Re: zāģa ķēde
Datums: 06/02/2013 20:45

Es iesaku pirms ko pirkt - aizej uz servisa centru kādu un palīdz lai meistars par kādu latu parādā dzīvē kā asina ar vīli un viss būs štokos par daudz lētāku naudu un mazāku čakaru.

Re: zāģa ķēde
Autors: Rx ()
Datums: 06/02/2013 21:12

Nez, kur Jūs tādas cietas vīles pērkat? vai arī mīkstus zāģus lietojat... Zāģa zobs ir tik ciets, ka , kā jau teicu, vienam zāga asinājumam knapi pietiek. Tad ar pusasu vīli kārtīgi drillēt vajag, bet spēku ir jāliek citur...Zoba galiņu var pieasināt, bet ja vairāk, tad nekā. Savāda nesakritība vīļu izmantošanā un ilglaicībā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **    **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  ***   **   **   **   **     ** 
 **     **  **     **  ****  **    ** **    **     ** 
 **     **  ********   ** ** **     ***     **     ** 
 **     **  **         **  ****    ** **    **     ** 
 **     **  **         **   ***   **   **   **     ** 
  *******   **         **    **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727