UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: pamatu siltināšana - nelīdzeni pamati
Datums: 05/04/2013 21:09

Rx, hmm, tev sanāk mazliet neloģiski tagad - tev ir savienota tā trepe (pēķšņi aizmirsu kā to sauc) ar pamatu, ja gribēsi siltināt zem zemes, tad pagrūti manuprāt. Jāsiltina virszeme, tā horizontālā pamatnīte no augšas (kas nav diez ko forši) un tad uz leju sanāk vairs ne pie pamata?

Datums: 05/04/2013 21:11

Nē tas tā, vienkārši aizdomājos kā būtu ja man tā būtu. :)

Autors: jtdesign ()
Datums: 05/04/2013 21:31

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jtdesign - "Ja pa perimetru liks horizontālo
> siltumizolāciju, vertikālā var pietikt arī
> pusmetru no zemes virsmas. Apdare vajadzīga tikai
> virszemes daļai" Ja neliek horizontālo, tad
> dziļums manuprāt max 0.7 metri, vai tiešām tik
> maza starpība no horizontālā efekta - 0.5 vs
> 0.7m?

Parasti vertikālo liek līdz pēdai, pēda ir līdz 1.2 m no zemes, pēdas biezums 30 cm parasti, attiecīgi siltumizolācija sanāk 90 cm. 70 cm likt var, bet 90 ir labāk. Ja nav horizontālās izolācijas, kas jau pašu pamatu dziļumu ļauj iestrādāt daudz seklāk (līdz 60 cm).

Autors: Rx ()
Datums: 05/04/2013 21:51

Man nav nepieciešams siltināt zem zemes, jo grīdas līmenis ir augstu virs zemes līmeņa. Nosiltinot tik, cik redzams, sals līdz grīdai netiks, jeb tiks ar grūtībām. Nav tā eko māja. Zem zemes siltināt 65-100 gadus vecus pamatus, kas jau šitik nostāvējuši...nav nepieciešams. Jaunu māju ceļot jau var dziļāk siltināt. Tā kā pielietā daļa stipri savienota ar lietus novades malu, kas arī pastiprināta ar stiegrojumu, pamatu sēšanās tiek samazināta. Zem lietus malas blietēti akmeņi, kas neļauj uzkrāties ūdenim, kas var cilāt. ( Tā vieta ir ļoti sausa!). Ja būtu slapja, tad tā nedrīkstētu darīt- sals lauztu malu...

Datums: 05/04/2013 23:49

Rx - skaidrs. Man māja arī ir krietni sena, 100 gadi pamatiem ir noteikti, vairāk pat, grīda arī ir krietni virs zemes, tomēr es kaut kā sliecos uz to, ka līdz sasaluma zonai gribu ielikt to siltinājumu. Bet es vēl padomāšu, paklausīšos ko citi saka. Lai gan skaidrs, ka lauvas tiesu labuma dos tieši siltinājums zemes līmenī - to redzu, kad apmetu pamatus ar sniegu ziemā.

Jtdesign - sapratu domu.

Autors: Praktikis ()
Datums: 06/04/2013 09:43

Ar siltinasanu visa sasaluma dziluma jauzmanas jo veciem majas pamatiem pedas visticamak nemaz nav unari dzilums-? Sadi samazinasies pamatu nestspeja.

Datums: 06/04/2013 09:49

Esmu racis ūdensvada ievadu un tas bija ap 1.3 metri varbūt, pēda nav. Stingri mūrētā daļa ir ap 40 cm zem zemes un tālāk ir vājš mūrējums līdz tiem 1.3m vismaz.

Autors: Rx ()
Datums: 06/04/2013 10:30

Vilnis_Radio: Kāpēc tā ļoti vēlaties siltināt seni būvētos pamatus dziļumā? Kāda ir motivācija. Izcilāšana? Tālāka pazemes bojāšanās? Plaisas sienā, pamatu sēšanās?
Manai mājai bija pamati, būvēti no "rokas" materiāliem, jeb kiš-miš. Arī java nekāda izcilā. Arī dziļums, kā nu sanāca. Un pamati pēc skata bija baigi....Arī plaisas auga. Bet tā virsū ir koka māja, ar skaidām pildītām sienām, tad plaisu iespaids nebija uz sienu stāvokli jūtams. Ja arī sēdās...tad neuzkrītoši. Ja būtu mūrējums, tad domāju ak plaisas būtu. Līdzenā virsma, kas klāt arī veido biezuma palielināšanos pamatiem, uzlabo situāiju, kā arī dod iespējas siltināt pamatu daļu, caur kuriem sals iet cauri, nonākot grīdas līmenī, tā saldējot māju.

Autors: jtdesign ()
Datums: 06/04/2013 11:45

Kā galvenais iemesls varētu būt grīdas caursalšanas novēršana. Caur nesiltinātiem pamatiem uz grīdu (pat paceltu) ir neslikts aukstuma tilts. Siltinot tikai grīdu tomēr neliels tiltiņš paliek pamatu augšpusē.

Datums: 06/04/2013 12:03

Man mājā ir siltās grīdas - betons, putuplasts 10cm, pa perimetru arī atdalīts ar putuplastu. Grīdas virsma ir vienā līmenī ar pamatu augšamalu, kura ir apmēram tie 50 cm virs zemes līmeņa. Pēc loģikas ar to varētu pietikt, bet kaut kāds kriksis tomēr skrien prom no grīdām, jo eksperimentam ziemā apmetu pamatus ar sniegu un kaut kādu ietaupījumu jutu.
Nesen arī ar termokemeru bija atnācis specs, nu ir tie pamati no ārpuses redzami kā silti. Tāpēc tas trādirīdis. Pamatus sals necilā, tas nav iemesls manām rūpēm. Papildus arī fasādi siltināšu un tad nu gribu visu, lai vēlāk nav jaatgriežas pie jautājuma un jādomā kā salaist un kā izskatīsies.

Pašreizējā: 2 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **         **   **   **        **    **  
 **     **  **          ** **    **        **        
 **     **  **          ** **    **        **    **  
 **     **  **         **   **   **        **    **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727