UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 3 no 4
Re: pamatu siltināšana - nelīdzeni pamati
Autors:
Ciparins
()
Datums: 08/04/2013 13:46
Autors:
Ai Gars
()
Datums: 08/04/2013 14:10
jtdesign Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kā galvenais iemesls varētu būt grīdas
> caursalšanas novēršana. Caur nesiltinātiem
> pamatiem uz grīdu (pat paceltu) ir neslikts
> aukstuma tilts. Siltinot tikai grīdu tomēr
> neliels tiltiņš paliek pamatu augšpusē.
Atvainojos, kāds "aukstuma tilts" var būt UZ grīdu?! Kas tā par grīdu kas savienota ar ārsienu un varētu "caursalt"!
-------------------------------------------------------
> Kā galvenais iemesls varētu būt grīdas
> caursalšanas novēršana. Caur nesiltinātiem
> pamatiem uz grīdu (pat paceltu) ir neslikts
> aukstuma tilts. Siltinot tikai grīdu tomēr
> neliels tiltiņš paliek pamatu augšpusē.
Atvainojos, kāds "aukstuma tilts" var būt UZ grīdu?! Kas tā par grīdu kas savienota ar ārsienu un varētu "caursalt"!
Autors:
jtdesign
()
Datums: 08/04/2013 18:54
Ai Gars Wrote:
> Atvainojos, kāds "aukstuma tilts" var būt UZ
> grīdu?! Kas tā par grīdu kas savienota ar
> ārsienu un varētu "caursalt"!
Skatīt ļoti daiļrunīgos foto augstāk, pamati (zemgrīda) aš kā termocentrāle izskatās. Pat caur palodzi nav tik traki.
Kamēr iekšā kurini, nekas necaursals, tikai strāvos uz āru. Pārtrauc kurināt un plūsmas virziens pamazām mainās.
> Atvainojos, kāds "aukstuma tilts" var būt UZ
> grīdu?! Kas tā par grīdu kas savienota ar
> ārsienu un varētu "caursalt"!
Skatīt ļoti daiļrunīgos foto augstāk, pamati (zemgrīda) aš kā termocentrāle izskatās. Pat caur palodzi nav tik traki.
Kamēr iekšā kurini, nekas necaursals, tikai strāvos uz āru. Pārtrauc kurināt un plūsmas virziens pamazām mainās.
Autors:
pt
()
Datums: 08/04/2013 19:28
Bet temperatūras starpības bildēs nav tik lielas, no -16 līdz -7, tas ir pozitīvais ;)
Autors:
aaaa
()
Datums: 08/04/2013 19:45
Man pamati ir siltināti no iekšpuses un siltinājums ir līdz pamatu pēdai, bet termogrāfijā bilde bija tieši tāda pati. Es ar tā kā satraucos, bet fotogrāfs teica, ka viss esot vispilnīgākajā kārtībā. Svarīgākais rādītājs ir gradients - galvenais, lai tas nav no augšas uz leju, bet otrādi, kas nozīmē tikai vienu - zemes siltums silda pamatus un tas arī ir redzams bildēs. Ar tiltiem tur mazs sakars. Tādiem tiem pamatiem arī ir jāizskatās termogrāfijā. Trakāk ir, ja nav gradienta - resp. pamati ir vienādi silti vai pat siltāki tur, kur ir telpas grīda, tād toč notiek siltumzaudēšana. Man pat bija tik traki, ka pie āra -25 pamati tieši pie zemes bija ap -15, bet tur, kur tieši grīdas līmenis - tur jau bija tuvu āra temperatūrai.
Autors:
pt
()
Datums: 08/04/2013 20:50
Tāpēc jau laikam schweden platte ir labs risinājums, pamati tiek ietērpti putaplasta čaulā no visām pusēm...
Pretējā gadījumā visu laiku pamati atdzesē sienas, vai sliktākajā gadījumā grīdu.
Pretējā gadījumā visu laiku pamati atdzesē sienas, vai sliktākajā gadījumā grīdu.
Autors:
Ai Gars
()
Datums: 09/04/2013 17:30
Vai cienījamie speciālisti nošķir pamatus no virspamata?
Ja tiek nosiltināts no ārpuses tad šobrīd arī Saule nevar tik labi sasildīt šo konstrukcijas daļu. Zeme būs atkususi bet pamati vēl ledū! Tā nosiltināt akmeņus, lai tie mēnešiem ilgi atrodoties atmosfērā neatdzistu nez vai ir iespējams.
Un kaut kā atmiņā aizķēries buvinženiera teiktais ka 90% pamatus siltināt NO iekšpuses!?
VILNIM - kurš sāka šo diskusiju - iepriekšējā par pamatu tēmu beidzās 23.septembrī.
Ja tiek nosiltināts no ārpuses tad šobrīd arī Saule nevar tik labi sasildīt šo konstrukcijas daļu. Zeme būs atkususi bet pamati vēl ledū! Tā nosiltināt akmeņus, lai tie mēnešiem ilgi atrodoties atmosfērā neatdzistu nez vai ir iespējams.
Un kaut kā atmiņā aizķēries buvinženiera teiktais ka 90% pamatus siltināt NO iekšpuses!?
VILNIM - kurš sāka šo diskusiju - iepriekšējā par pamatu tēmu beidzās 23.septembrī.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 10/04/2013 11:41
Pēc pēdējiem ziņojumiem es esmu nonācis strupceļā. :)
Tad ir aktuāls jautājums, vai tos virspamatus man ir jēga siltināt vispār?
Līdz šim man šķita, ka jā, jo tad zem grīdas grunts būtu siltāka un noteikti plus grādos un visticamāk virspamats zem putuplasta dēļ zemes siltuma arī būtu necaursalis. Domāju, ka tomēr ir starpība vai zem grīdas putuplasta grunts ir +6 grādi vai 0 vai pat mīnus perimetra daļā.
Tad ir aktuāls jautājums, vai tos virspamatus man ir jēga siltināt vispār?
Līdz šim man šķita, ka jā, jo tad zem grīdas grunts būtu siltāka un noteikti plus grādos un visticamāk virspamats zem putuplasta dēļ zemes siltuma arī būtu necaursalis. Domāju, ka tomēr ir starpība vai zem grīdas putuplasta grunts ir +6 grādi vai 0 vai pat mīnus perimetra daļā.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 10/04/2013 15:38
Neļaujies maldināties no Ai Gars 17:30 "arī Saule nevar tik labi sasildīt"
Autors:
Agrisss
()
Datums: 13/05/2013 17:11
Nu man ir līdzīga bēda. Tikai man šoziem ap māju no ārpuses dzīvas skudras dzīvoja un rakājās. 5cm pa visu perimeytru bija normāli atkususi zeme. Sausa, smuka - kā vasarā. Arī skudriņas staigāja, kā jau teicu. Mani nepavisam nesatrauc siltuma zudumi, jo man uz maniem 65m2 šajā bargajā ziemā aizgāja max pusotrs malkas grozs sutkā. Nu tas standarta apaļais grozs, ko visur tirgo.
Mani reāli satrauca tas, ka janvāra beigās/februāra sākumā tās skudras atrada ceļu uz iekšu! Vot tas man gan besī. Un tāpēc gribu, lai ziemā ārā viss ir sasalis, nevis aug zāle! :D
Mani reāli satrauca tas, ka janvāra beigās/februāra sākumā tās skudras atrada ceļu uz iekšu! Vot tas man gan besī. Un tāpēc gribu, lai ziemā ārā viss ir sasalis, nevis aug zāle! :D
Pašreizējā: 3 no 4