UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Biezumēveles noma
Autors: fors ()
Datums: 29/07/2013 09:38

Ir vēlēšanās paņemt nomā biezumēveli, paprasīju Googlei, bet šī neko neatrod .. vai tiešām neviena nomas firma nepiedāvā biezumēveles? Varbūt kādam ir gadījies kur redzēt tādu piedāvājumu? Paldies!

Re: Biezumēveles noma
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/07/2013 10:54

Nopērc Woodstar (Woodster) PT 65, 85 vai 105, izdosi tik pat, cik par nomu, un beigās vēl derīgs agregāts pāri paliks.
[www.scheppach.com]

Re: Biezumēveles noma
Datums: 29/07/2013 12:17

Nav redzēts, jo tā ir specifiska galdniecības mašīna. Parasti jau būvniecībā pērk galdniecībā ēvelētos dēļus. Es domāju, ka iznomāšanai nebūs. Turklāt pēc loģikas, tad būtu jāiznomā arī taisnojamā ēvele un formātzāģis, jo tikai ar šiem 3 galdiem var iegūt pareizu materiālu. Kāda jēga biezumēvelēt, ja dēlis ir propellers? Nē nu protams, ne vienmēr ir tik traki un izšķiroši, bet tik un tā nomā ļoti mazticams.
Woodstar domāju būs baigi čabans, viņš ir viegls alumīnijs un skārds, un regulācija plastmasīga. Tur būs švaki. Lētākais ir Makita vai Metabo mazās biezumēveles, ar tām jau var pieklājīgi strādāt, bet tas neatmaksājas, ja nav tālejošāks mērķis.

Re: Biezumēveles noma
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/07/2013 13:14

85 man ir, viegla gan, tomēr pietiekami spēcīga un precīza. Cik esmu skatījies, mehānismā plastmasu neatceros. Lētākā no lielākajām bija 600 EUR, tāpēc paņēmu to mazo un pagaidām lielākā neērtība ir tā, ka ik teju pēc dēļa jātukšo skaidu atvilkne

Re: Biezumēveles noma
Datums: 29/07/2013 15:38

Skaidas būtu sīkums. Šī tipa ēvelēm ir tāda problēma, ka dēļ vienkāršotās konstrukcijas un alumīnija korpusa samērā ātri parādās brīvgaitas regulācijā pat pie nelieliem darbiņiem, kuras nav iespējams likvidēt. Vēl jautājums kāda regulācija viņam ir taisnēvelei uz padeves galda daļas - paralelograms vai T veida. T veida ir liela problēma.

Re: Biezumēveles noma
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 29/07/2013 17:19

Plakne, pa kuru slīd neēvelētā daļa, attiecībā pret pārējo bīdas pa slīpu plakni, apmēram kā Rebir rokas ēvelei. Vai varēja mainīt ruļļa augstumu attiecībā pret plakni, pa kuru slīd jau noēvelētais, nepateikšu. Ja kādam interesē, vakarā varu nofoķēt.

Re: Biezumēveles noma
Autors: Praktiķis ()
Datums: 29/07/2013 17:34

Arī domāju ,ka nomas nepiedāvās šīs mazās biezumenes-ne dēļus,ne bruses ar tām ilgi nepaēvelēsi. Nopietnie aparāti,kas tam domāti nav tik vienkārši pārvietojami. Man pašam ir Metabo.Ēvelē super kvalitatīvi,bet ēvelējot dēļus no gatera naži izmaksā dārgāk nekā ēvelēts materiāls veikalā,jo konstruktīvi nažu asināšana praktiski nav paredzēta(liels mīnuss,laikam tāpēc tās vairs neražo).

Re: Biezumēveles noma
Datums: 29/07/2013 22:45

Es apmēram sapratu domu par slīpo plakni, tas ir sava veida paraleograma princips. Pieļauju, ka tas ir samērā normāls variants. Otrajai galda pusei nav īpaši jākustas un tādam darbgaldam iespējams labāk, ja tā ir pilnībā fiksēta. Bet tik un tā paliek tā skrūvju problēma attiecībā pret alumīniju. Pēc nepārāk ilga laika tās tomēr iziet no ierindas. Tādā ziņā čuguna ēveles ir reāli ilgmūžīgas un saglabā savu precizitāti. Man ir kaut kāds 70to gadu monstrs un nav pat desmitdaļas grāda nobīde starp abām plaknēm. Savukārt vienu padomju patērētāju universālo darbgaldiņu izmetu, jo tas pēc neilga darba pilnīgi izļurkājās, tam arī bija alumīnijs, turklāt jauda par mazu.
Praktiķim - tos asmeņus kas metabo var pāris reizes uzasināt mājas apstākļos, resp, katru pusi. Ja nemaldos, tad cena asmeņu komplektam bija ap 20ls, kas varbūt tik ļoti traki nemaz nav. Protams sanāk jau bišku dārgāk par lielajiem nažiem. To kā to var izdarīt es redzēju kaut kur amerikāņu kocinieku forumā. Tur bija kaut kāda vienkārša koka palīgierīce, kurā to nazīti iespieda.

Re: Biezumēveles noma
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 30/07/2013 10:15

Kas man patīk pie vieglajiem ķīniešu galda instrumentiem - tos var viegli izripināt no šķūņa pagalmā, izdarīt ko vajag, un iestumt atpakaļ. PT-85 vispār viegli pārnesama, lieku uz blokiem vai riepām kā paaugstinājuma. Taisni perpendikulāri stāvošos asmeņus, kamēr netrin daudz, var trīt ar rokas precizitāti gar līdzenas ripas malu. Ja stāv slīpi kā Rebir (kas jau oriģināli taisni asināti taisa uz dēļa hiperbolu), tad gan jācenšas asināt, noapaļojot stūrus kā elipsei.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **    **  **     **  **    **   *******  
 **    **  **   **   **     **   **  **   **     ** 
 **        **  **    **     **    ****    **        
 **        *****     **     **     **     ********  
 **        **  **    **     **     **     **     ** 
 **    **  **   **   **     **     **     **     ** 
  ******   **    **   *******      **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727