UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 8
Re: betona stiprības palielināšana
Datums: 28/03/2015 22:38

Šeit saprotami paskaidrots par tām porām un salu.
[precast.org]

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: tehnikis ()
Datums: 29/03/2015 01:36

Ūdens novadīšana - garāža apm. 30-40 cm augstāk par vārtiem, vot i visa gudrība. uz tiem 11 metriem tāda augstuma novadīs ūdeni ka prieks.

Ne visai man tie svešo mēļu raksti, bet pacentīšos. Cik saprotu runa iet par to, ka cementā zināms porainums vajadzīgs, lai sala ietekmē būtu, kur izplesties. Mājas aptsākļos nereāli nodrošināt. Bruģis un cem. plāksnes atkrīt, lai cik "saldas" cenas. Par cietināšanu skaidrs, arī līdz šim visus cem. darbus sedzu un laistu. Cik saprotu rūpnieciski ražotam cementam tieši precīzais porainums nodrošina izturību pie sala un zināmu "elastību". Nu ko. Kā teicu - mājas apst. nav iespējams.

Par javas šķidrumu arī it kā skaidrs. Ar silīciju un šķiedrām vai bez, bet plastifikatoru, droši vien to pašu "Proof", tātad ūdens maz - tikai lai iestrādāt var un gaisu izcelt. Priekš tam bliete vai t.s. vibrators.

Par biezumu. Zem klājuma šķembas, nobērt līdzeni nav iespējams. Līdz ar to - kur būs 15, kur 23 cm neizsekosi, un nevajag. Galvenais, lai nav par maz. Man liekas dīvaini, ja tu savas mājas pagalmā uz visu dzīvi lej cementu un taupi 5 vai 10 cm par cenu, kas ir 100-150 EUR starpība. Izdalot uz kalpošanas ilgumu loģika zūd, ne? VIsmas vajadzētu.

Armatūru noteikti atstāšu metinātu arm. stieņus D=16, pie tam dalot lējumu daļās stiegrojums caur dalošiem formu dēļiem. Pēc salšanas un sekojoši drupšanas nākamais, kas moka - tas viss svērs ne maz tonnu, un armatūra būs viens labs plaisāšanas novērsējs, kad žurka izdomās izrakt alu, kuru izskalos ūdens, bet virs tāda tukšuma 400 kg uz m2 pie biezuma 200, ko turēs tikai cementa stiprība un mana 16mm armatūra.

Joprojām par nesacietējuša cementa "apstrādi" ar cementa pulveri. Nekas nav skaidrs. Kā teicu, vakar ielēju 10 spaiņus, bet lējums vairāk kolonnveida, augšdaļas laukums ap 0,5m2, ierīvēju ar cementa pulveri. Kas tur sanāks, manīs. Vismaz šobrīd laiks pie mums parūpējas par laistīšanas daļu.

Re: betona stiprības palielināšana
Datums: 29/03/2015 10:55

Slīpums gan jau palīdzēs un šķembas apakšā arī.

Var jau būt, ka ir arī ru teksti par šo tēmu, taču es parasti dodu priekšroku rietumu tekstiem, jo tur kaut kā vieglāk nosijāt graudus no pelavām. Jā, stāsts ir par to, ka betonam liek klāt kaut kādu ķimikāliju (citās metodēs kaut kādus citus materiālus) ļoti precīzā daudzumā un tā uztaisa regulāra izmēra poras, kuras apsorbē sasalšanas ciklus. Pieļauju, ka kaut kādā mērā to ir iespējams arī nodrošināt mājas apstākļos, tikai akurātāk sagatavojoties tai iestrādei.

Un ja nonāk līdz izstrādei tad te ir tas āķis par tiem plates centimetriem. Ja tu taisi plāksni uz 15-20cm, tad tev atliek tikai laiks zemnieciski maisīt un ķep ļep iestrādāt, jo apjoms ir nežēlīgs un kaut ko precīzi pēc instrukcijas tev neizdosies. Savukārt, ja tu lietu ap 10cm biezumā un ne pārāk lielā kvadrātā pa dienu (sk. deformācijas šuves [www.concretenetwork.com]), tad ir cerības nonākt pie laba rezultāta.

Kāpēc nav iespējams precīzu virsmu iegūt? Tādu taču taisa gandrīz vienmēr kad liek bruģi, vai lejot šādus horizontālus cementus (laukumi, grīdas). Saber šķembas ar lielo blieti sablietē +- kādi 3 cm, sadzen iekšā smilti un tad ar smilti virs šķembas tos +- novāc un uztaisa precīzu un nestspējīgu virsmu. Ja izmantosi lāzeri, tad viss būs precīzi uz cm.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: Rx ()
Datums: 29/03/2015 11:07

Mana pieredze ar cementa pulveri tāda: slapjā cementa putriņa tiešām paliek virspusē. Sacietē. Bet tāir kā bieza laka uz mīkstas virsmas. Sitiena ietekmē atlec plēksne un ir robs. Savu eksperimentālo laukumu visu pārslīpēju ar betona slīpmašīnu. Daudzreiz gruntēju lai samazinātu ūdens iedarbību.
Bet par betona pagalma estētiku... Būs tā kā pie kolhozu darbnīcām un zaļbarības tvertnēm. Gaumes lieta.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: pam pa ram ()
Datums: 29/03/2015 11:39

Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Bet par betona pagalma estētiku... Būs tā kā
> pie kolhozu darbnīcām un zaļbarības tvertnēm.
> Gaumes lieta.

Tā varētu būt problēma cilvēkiem, kas piedzīvojuši to laiku un tās ir vienīgās atmiņās. Un brīvība atnāca ar iespēju bruģēt sev paglamu. Jebšu mums tas mazais bruģa dalījums ir jau gēnos no zviedru laikiem, tad jau kārtīgam letiņam jāliek netēsti laukakmeņi.
Āmerikā un ne tikai lieli betonēti laukumi pie privātmāju garāžas gan arī lievenis tiek uzskatīti par estētiskiem un skaistiem...

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: Rx ()
Datums: 29/03/2015 11:54

Par gaumi nestrīdās... Bet amerikāņus par piemēru likt nevajadzētu... Viņi ir klejotāji: fiksi uzceļ sevišķi par estētiku nedomājot, izaug bērni un visi aizlaižās. Vai taifūns aizpūš.. Protams tagad arī pie mums tas pats. Jādomā par sevi.... Kas patīk.... Jo citiem po......

Re: betona stiprības palielināšana
Datums: 29/03/2015 12:09

Rx, pilnīgas muļķības par betonu un amerikāņiem. Amerikāņiem uz doto brīdi betona dizains ir galvastiesu pārāks par citu nāciju sniegumu, jo betons tur ir tradicionāls materiāls un tur attīstījusies liela industrija (gan privātmāju gan industriālā arhitektūra), kura spēj piedāvāt visdažādākās lietas un risinājumus, kuri pie mums praktiski nav, tāpēc kā redzams mūsu tradicionālais priekšstats domājot par betonu un fermas un zavodi.

Man pašam no tā betona visvairāk patīk modernisms un minimālisms kā stils. Nu piemēram kaut kas šāds:
[www.ghoofie.com]
[ydwoman.com]

Cits jautājums ir tāds, ka ir diezgan galva jāpalauza, lai tas betons iederētos un patiesībā kā redzams no šīs diskusijas arī tehniski uztaisīt, bet sarežģītāk kā bruģis vai gatavās betona plāksnītes.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: tehnikis ()
Datums: 29/03/2015 13:34

da pričom mans pagals un amerikāņi, kāds var paskaidrot, a? Jums nav jāmeklē kāds mākslinieku portāls, cien. kungi, spriežot pēc tekstūrām un šmekstūrām?

Par cementu. nē, kā reiz cietā virskārta neatlec. Iepriekš. mājas īpašnieks, pareizāk būvētājs pamanījies atsev. cementa klājumus dabūt cietus kā akmens. Pie sišanas ar āmuru betons neplaisā, nedrūp. Gluda, zilganpelēka spīdīga virsma. Bez kosmosa mater., celtn. gads 1979. Pieļauju, ka svaigs cements apstr. ar cementa pulveri.

Par biezumu. Jautājums nav par biezumu vai bruģi vai plātnēm, bet cementa stiprīgas paaugstināšanu. Cements tiks jaukts cementa maisītājā vai spaiņos ar veikalos nopērkamu jaucēju. Šādi jaucot, pretēji valdošajiem uzskatiem, var sajaukt ātri un kvalitatīvi arī lielus daudzumus. Vairākkārt esmu jaucis 20l spaiņos paralēli strādniekiem pie maisītāja. Teikšu tā. Ja iemanās pareizo secību un visu tur "pa rokai", viss notiek ļoti ātri un, kamēr bumbieris saražo tos 4-5 spaiņus, es tik pat uztaisu "v ručnuju". Nav problēmu, par nesajauktu granti var nestāstīt. Mērķis bieza krējuma konsist., t.sk. ar plastifikatoriem (cik noprotu jebkurš ķīmisks gaisa saistītājs arī plastif). Iestrādes laukumu domāju 11 m garumā dalīt 3 daļās. Dalošo formu dēļu vietā iesp. pvc vadulas, ko nevajadzēs likvidēt. Gaisu izvilkšu, vibrējot formu dēļus.

Par sala/mitruma iedarbību. Kā teicu, jo mazāk poras un burbuļi, jo labāk, pieņemot, ka tie radušies pie nekvalit. iestrādes. Par minimālo ķīmiski saistītā gaisa apjomu. CIk saprotu katram lējumam, atkarībā no sastāvdaļām, būs atšķirīgs procents. Grants un rupjās frakcijas izmērs un tips, izmantotā portlandcementa piegādātājs, izmantotās ķīmiskās piedevas. Atliek mērīt. Atkal - mājas apstākļos nav iespējams.

Kopumā. Šobrīd izskatās, ka jautājums par SiO2 lieks, tā kā cements satur ~20%. Saglabājas par stiklašķiedras "šķiedrām" un virsmas apstrādi. Izskatās, ka pirmais jārisina pie stiklašķiedras armatūras tirgotājiem, bet otro atliek runāt ar gūgli un eksperimentēt uz sīkiem virsmas laukumiem.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: Rx ()
Datums: 29/03/2015 13:53

Maisiet 1pret 2 un jums būs kosmosa kuģu palaišanas cienīgs laukums. Protams 500 cementa marku.
Ja neticat ka plānā cementa pulvera kārtiņa ir tikai ilūzija.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: tehnikis ()
Datums: 29/03/2015 15:50

Protams variants. Turklāt rupjā frakcija cenu nositīs. Nē, pusgatava cementa apstrāde ar neatjauktu cem. pulveri nav ilūzija (jebšu es katru dienu staigāju pa ilūziju, skaldīta 50cm pagaļu malka uz tāda, kamēr blakus ieliets drupens un putekļo). Jautājums, kad, kādā apjomā un kā veicama apstrāde.

Pagaidām eksperiments ar aizvakar ielietu un vakar "pārbērtu" cementu liecina par sekojošo:

1) liekas, ka uzbēršanu jāveic ātrāk. Es veicu stāvoklī, kad cements praktiski sacietējis, bez ūdens plēvītes, nedaudz mitrs ar nedaudz kristāliskiem brīnumiem, knapi iespiežams ar pirkstu. Uzbēru caurm. 2-3 mm cementa pulvera, ierīvēju ar putupl. gabalu. Izskatījās par sausu, uzlēju nedaudz ūdeni (vajadzēja kaut kādu "pšikalku" paņemt, nevis liet) un izkliedēju visu. Šodien nelieli graudi un nelielas savēlušās cem. pikas sacietējušas. Tā kā runa par šahtas "pielējumu", šahtas vākam pa virsu nāks latu režģis ar puķu podiem, tā kā vizuālais pie kājas, bet priekš izmēģinājumu trusīša kā reiz

2) pieņemu, ka Rx pie piesauktās atlecošās kārtas vainojama pārāk vēla iestrāde, kad svaigais pulveris vairs nesasaistās ar viņa "mīksto" apakšslāni

3) izskatās, ka darbības veicamas, kamēr cements mitrāks (3-5 h pēc iestrādes), sekojoši nolīdzinot jeb noglancējot ar nerūs. metāla špahteli

Pašreizējā: 3 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **    **  **     **  ********  
 **   **   **     **  **   **   **     **  **     ** 
 **  **    **     **  **  **    **     **  **     ** 
 *****     **     **  *****     **     **  ********  
 **  **    **     **  **  **     **   **   **        
 **   **   **     **  **   **     ** **    **        
 **    **   *******   **    **     ***     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727