UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 8
Re: betona stiprības palielināšana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 31/03/2015 16:48

Rakaris Wrote:
-------------------------------------------------------

> Armatūra pa vidu NAV tas pats kas bez armatūras.
> Varbūt, netiek pilnībā izmantoti tās spēja
> pretoties stiepei, toties tā darbojas abos
> virzienos!
Daudzus gadus atpakaļ,kad lēju ceļam plāksnes (80x150) ~8-10cm biezumā, armatūras sietu 12mm(tajā laikā melnais metāls vēl nebija metāls), liku pa vidu. Kas tik nav braucis pāri,pat traktors ar 20m3 malkas-armatūra pilda savu funkciju lieliski. Liekot armatūru apakšpusē ir liels riska faktors nolauzt kādu stūri ja uz tā uzbrauc kas svarīgāks.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: Rakaris ()
Datums: 31/03/2015 17:10

Turpinot par armatūras likšanu vidū..
Ja zīmējam spēku epīras betona plātnei ar vidū novietotu armējumu.... jā... tur ir spēku virzenu maiņas punkts, tātad teorētiski F = 0. Tas tā būtu arī praktiski, ja vien plātnes virsmas punkts kurš tiek spiests pārvietotos, līdzīgi kā spku epīrās. Bet par cik šis punkts nepārvietojas, jeb betonu saspiest īsti nevar, uz vidū novietotu armatūru darbosies moments, kas ir F reiz puse no plātnes biezuma....

Likt armatūru gan augšā, gan apakšā ir labāk, bet vai tas ir nepieciešams šajā gadījumā???

P.S. Es smejos, autoram viens no argumentiem par labu betonam bija tā cena, tagad sataisījies krāmēt iekšā tonnām armatūras :D Tad vēl ik pa laikam kādam uzbrauc, rādās puikam mēnešreizes sākušās :D :D :D

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: kkk ()
Datums: 31/03/2015 17:21

Protams, ka armatūra pa vidu NAV tas pats kas bez armatūras. Ja tehniķis grib taisīt 200mm plātni ar armatūru pa vidu, tas būs VISMAZ tik pat labi, kā 100mm plātne ar armatūru apakšā. Cik noprotu, vispārējais uzskats ir, ka 200mm plātne ir spēcīgi pārspīlēts un pietiktu ar 100mm, tātad tehniķis iegūs vismaz 100mm plātnes ekvivalentu, protams ar nejēdzīgu materiālu pārtēriņu, toties baigi labo armatūras aizsardzību.

Bet uzjaukt ar rokas mikseri kvalitatīvi 8.8m2 betona un vēl 20l spaiņiem... Tehniķi, tu esi varonis, būsi pelnījis ordeni. Kādu tieši urbjmašīnu izmanto? Vienreiz ziemā no gatavā BE ielēju 8m2 grīdas jaucot ar mikseri kādu 50mm biezumā. Paldies, otreiz nepaslinkotu un ievilktu mājā maisītāju vai pačakarētos ar maisītāja mazgāšanu mīnusos, nevis jātos ar to mikseri.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: Rakaris ()
Datums: 31/03/2015 17:30

Armatūra apakšā - tas nozīmē, ka nedrīkst slogot malas virzienā no augšas uz leju.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: tehnikis ()
Datums: 31/03/2015 17:31

pirmkārt te konkrēti novirzās no tēmas (ja interesē savas problēmas, tādām nav liegts izveidot savu tēmiņu), otrkārt sākas peripētijas, kas konkrēti sāk slikti ost. Kur likšu armatūru? Nu kas tas par balodīšu jautājumu? Netaisos taupīt uz armatūru - vēlreiz saku, nebūs jāpērk, un, ja būs jāpiepērk - viens armat. sieta gabals pie izm. ja nemaldos 1,20 x 3000 maksā EUR 5-6, uz visu placi būs 30-40 naudas. Par ko, cienīt. kungi, iet runa? Kādas stiepes, vilces, malas, vidi?

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: Rx ()
Datums: 31/03/2015 19:16

Viss tak vienkārši.... Viss iepriekš izdomāts... Kā balodim ligzda.... Sals saldēs zemi... Cilās.... Traktors virsū.... Siets.... Papēži!!!... Virsma cieta.... Slodzes.... Kā... Uz dullo.... Cements.... Nu kā jau domāts, tikai maisīt.... Biezums mans. Un. T. T. T. Tā viš ir balodīši.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: tehnikis ()
Datums: 31/03/2015 20:50

Voi. Atvaino. Negribēju tevi, RX kundziņ, kaut ko aizskārt vai nobiedēt. Ja tev ir grūtības savākties tēmas noteiktajos rāmjos, mīļš ieteikums veidot jaunu.

Re: betona stiprības palielināšana
Datums: 31/03/2015 21:11

Dīvaini ir tas, ka tehniķis it kā uzdod jautājumu un izvirza vēlmes, bet tai pat laikā ieteikumus uztver kā aizvainojumu par sākotnēji paša izstrādāto tehnoloģiju un aprēķinu. Ja tev ir patiesa vēlme iegūt kvalitatīvu rezultātu, tad jāsaprot ir standarta tehnoloģija un jāmēģina finanšu un tehnisko iespēju robežās sakombinēt, lai maksimāli pietuvinātos savam uzstādījumam par kvalitatīvu pagalma segumu.
Diemžēl lēti un labi neiet kopā. Kaut ko var ietaupīt, bet jābūt arī ir reālam. Un tas ko es esmu sapratis, ka gandrīz katrā darbā 90% no darba ir sagatavošanās. Arī betonēšanā. Mana pieredze ir kaut kur ap 300m2 grīdas un daži pamati. Ar katru lējumu rezultāts sanāk labāks, jo klāt nākusi pieredze no agrākajām kļūdām un arī šis tas no tehnikas. Man no mašīnām nav tikai helikopters. Reāli tā arī ir par tiem 90%. No sākuma izgrābj pamatni, novērtēt cik un ko daudz jāliek apakšā, blietēšana, līmeņošana, siets, vadulas. Instrumentu sagatavošana, visu maisāmo sagatavošana. Tad vēl apskatu laika prognozes, novērtēju adekvātu dienas laukumu ko noliet. Tad agri no rīta, ņem maisa, gāž iekšā, vibrē, pabeidz virsmu un tā vien parasti sanāk, ka štrumi jau jāmazgā prožektora gaismās. Visideālāk ir strādāt tomēr pārī, viens maisa un otrs iestrādā. Ar 100% garantiju varu pateikt, ka plāns par 15+ cm ar mikseri, bez blietēm un vibratoriem būs švakas kvalitātes rezultāts, nerunājot, ka laika patēriņš būs nenormāls un viss tas lējums būs neviendabīgs ar n-tajiem pārlējieniem. Ideāli ir liet ļoti ātri un vienā piegājienā pilnu sektoru deformācijaas šuvju perimetrā . Tādā ziņā es pilnīgi saprotu tos, kur ņem ar bumbieri betonu, īrē vibrolatu un helikopteri. Tas sanāk dārgāk, bet rezultāts tomēr ir labāks nekā ar kreisajām metodēm darot. Atkārtošos, ka lēti un labi dzīvē vienkārši nesanāk.

Re: betona stiprības palielināšana
Autors: tehnikis ()
Datums: 31/03/2015 21:38

Es neapvainojos. Nepatīk, ka sākas sarunu šovs. Izskatās, ka darboņiem šādi šovi neatņemama dzīves sastāvdaļa. Tā kā savus interesējošos jautājumus noskaidroju, tēmu var slēgt līdz brīdim, kad darbi būs veikti, un varēšu padalīties ar pieredzi.

Re: betona stiprības palielināšana
Datums: 31/03/2015 21:46

Manuprāt tu kļūdies par šoviem, jo šeit, cik nu man ir pieredze, ir atsaucīgi un pieredzējuši cilvēki, kuri neskopojas ar padomiem, kuri citkārt varbūt arī maksātu naudu. Šaubos vai kādam te nu ir tāda vēlme kā izgāzt negācijas. Tas ir liels pluss, ka par velti vari uzzināt dažādas pieredzes un viedokļus. Svarīgākais ir sasniegt vēlamo rezultātu ar pareizu pieeju darbam un ir diezgan tuvredzīgi izmantot selektīvo uztveri. Jābūt ir objektīvam un arī paškritiskam. :)

Pašreizējā: 6 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **        ********   ******  
  **  **   **        **           **     **    ** 
   ****    **        **           **     **       
    **     ******    **           **     **       
    **     **        **           **     **       
    **     **        **           **     **    ** 
    **     **        ********     **      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727