UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: JaanisO ()
Datums: 15/04/2016 10:40

Sveiki,

Faktiski šai vīkendā ir jāizlemj vai man pirkt dārgu pļaujmašīnu un varbūt lētu trimmeri, jeb vienkārši dārgu trimmeri.

Teritorija ir paliela, šobrīd gan vēl neapaugusi pavisam, jo pēc celntiecības darbiem liela daļa vēl ir zeme/māls, taču ir zonas, kas nav skartas un kurās jau pavasara zālīte aug.

Traktorīti nedz varu atļauties, nedz ir kur to likt, tāpēc pļaušana jāatstaj uz pašgajēja pļaumašīnas vai trimmerim.
Mana doma ir, ka jāņem laba un jaudīga pļaujmašīna (jo kopējā teritorija aptuveni 3000m^2). Cena tādam ir no 500euro (cik netā un veikalos skatījos).
Tad ir jautājums - cik "lēts" būtu lēts trimmeris tām daļām kur ar pļaumašīnu neiebraux. Peimēram, saspraudu dzīvžogu un tur var domāt tikai ar trimmeri. Droši vien visa teritorija ar laiku tiks ar visādiem kokiem un stādiem apstādīta, tāpēc trimmeris arī būs vajadzīgs, bet abus divus pa 500 euro nevaru atļauties... tāpēc bij doma kādu trimmeri līdz 100 euro ņemt... bet vai tas ir saprātīgi.

Otra doma ir - ņemt krutu dārgu trimmeri un ar to vien iztikt un pļaut visu, protams, tas nebūs tik skaisti... un lēnām krāt traktorītim un traktorīša šķūnītim, laigan ja parēķina ka tie maxa ap 1.5kEuro, pa tādu cenu maxājot vietējam onkulim var pļaut daudzu jo daudzus gadus.

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Datums: 15/04/2016 11:26

3000m2 nav daudz. No minimāla laika patēriņa viedokļa tas varētu būt lētākais traktorītis + lētākais trimmeris. Nezinu cik tie mūsdienās maksā, bet labi kombinējot var iekļauties 1000eur man šķiet. Iespējams ka kaut ko lietotu var paņemt.
Ja ir vēlme mazliet ilgāk ņemties, tad puslīdz labs pašgājējs un lētākais trimmeris - nu varbūt kādi 700 eur sanāks.

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: v_t ()
Datums: 15/04/2016 11:29

pilsētas mājas vajadzībām iegādājos elektrisko trimmeri un labu stumjamo pļaujmašīnu. maksāja ap 180 ls.
vispirms ar trimmeri izlaižu tās vietas, kur ar pļaujmašīnu netiek klāt - pašu žoga malu, ap ogu krūmiem, vēl šur tur. un pārējo ar pļaustekli. otrajā reizē jau būs skaidrs obligātais trimmerēšanas minimums un racionālākais laika izlietojums.

laukiem arī - stumjamā pļaujmašīna ar garāko nazi (šķiet 54 cm) un tikai ar izmešanas funkciju. un benzīna krūmgriezis. te gan ar to jāpastrādā plašākā teritorijā, jo reljefs pagaidām neļauj lauvas tiesu pļaut ar pļaujmašīnu. arī varētu būt ap 2000 - 2500 m2. laiks, atkarībā no tā cik gara zāle ielaista, 2,5 - 5 h.

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: specs ()
Datums: 15/04/2016 11:36

Ar pļāvēju 3000kvm tu sajuksi prātā. Lai nopļautu pagalmu nedaudz virs 1000kvm, kur, protams, ir koki, bet tajā pašā laikā daudz brīvu vietu, paiet 3-4 stundas. Tas ar 50cm pašgājēju un zāles vākšanas kasti, kas palēnina procesu. Tikai trimmeris - rezultāts būs briesmīgs, ja tas ir pagalms, nevis pļava. Appļaušanai derēs lētākais noname benzīnieks tikai obligāti ar plecu jostām.

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: ETT ()
Datums: 15/04/2016 12:26

Pašgājējs ir smagāks, mazāk manevrīgs, reizēm pat bremzējošs, jo pārvietošanās ātrums nav atkarīgs no zāles retuma un kāju garuma un spējas pārvietoties :) Papildus vēl sanāk vairāki mezgli, kas var sabojāties - reduktors, siksna,aizsargs, u.c. Iesaku pašam pie kādām paziņām izmēgināt abus variantus, un tikai tad pieņemt lēmumu. Ieekonomēto starpību starp pašgājēju un stumjamo var nodzert vai pielikt pie domājamā trimmera summas :)

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: binary ()
Datums: 15/04/2016 12:51

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ar pļāvēju 3000kvm tu sajuksi prātā. Lai
> nopļautu pagalmu nedaudz virs 1000kvm, kur,
> protams, ir koki, bet tajā pašā laikā daudz
> brīvu vietu, paiet 3-4 stundas.

Nezinu, cik lielu platību man sanāk pļaut, bet ir kaut kas starp 5000 un 7000 m². Prasa tas 6-7 stundas tīrā darba ar lēnu pašgājēju, kam ātrums ir <3km/h. Prātā pagaidām gan neesmu sajucis ;)


specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tikai trimmeris - rezultāts
> būs briesmīgs, ja tas ir pagalms, nevis pļava.

Runā, ka arī ar trimmeri varot labi (glīti) nopļaut pagalmu.

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: specs ()
Datums: 15/04/2016 12:56

Labi pavadīta brīvdiena :) 10.00 sākam un 17.00 beidzam - un tā vismaz katru otro nedēļu... Man jau šķiet, ka dzīve nav nemaz tik gara un garlaicīga, lai šitā izpildītos.

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: Rx ()
Datums: 15/04/2016 14:20

Trimeris savam darbam, stumjamais- pašgājēja savam. Trimeris rupjam darbam, nelīdzenākas vietās, ielaistai zālei, sarežgītākās, principiāli apkopjamākas, bet ne paraugapkopšanai paredzētās vietās. ( ap krūmiņiem sanāk labi...). Darbs fizisks, tā sakot , kā ar izkapti, tikai savādāk, tomēr vieglāk, ja zin, kā atvieglot spēkus un pareizi daboties. Stumjamais- pašgājēja jau tīrs darbs. Pastaiga, ja pašgājējs, fiziska stumšana ja nav pašgājējs. Ja sarežgīta vide, appļaujami krūmiņi un t.t.t. tad tikai stumjamais. Ja vāc zāli konteinerā tad vēl klāt stop- stiep-start- stop stiep...Labums: Komposts....Tīrība, retāk uzaug sūna. Pats lietoju tuvo , dizaina apkārtni ar stumjamo. Tālāk no acīm...ielaižu un ar trimeri..... Bet katram sava kārtības mīlestība un iespējas ...darīt pašam vai uzticēt citam...

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: binary ()
Datums: 15/04/2016 14:28

specs, jā, tik tiešām labi pavadīta brīvdiena - daudz labāk nekā pie pogām, pie alus pudeles, sasmakušā klubā vai ar TV pulti rokā ;)
Citreiz sanāk katru otro nedēļu, citreiz retāk - atkarīgs no tā, kā tā zāle aug.

Rx, starp citu, man kaut kā nav problēmu arī ap kociņiem appļaut ar pašgājēju, kam darba platums ap 55cm… Tiesa, nav to kociņu pārāk daudz - kādi 30 vai 40 varētu būt. Bet nu stumjamo - nē, paldies, tik spēcīgs es nejūtos.

Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: Rx ()
Datums: 15/04/2016 14:45

BinarY: Man kalpo 100gadīgs dārzs ar neskaitāmiem krūmiem, to starpā ērkšķogas, upenes, jāņogas , kas augšas 50 un vairāk gadu...Tāpēc saku: katram savs!
Kurmji arī strādā, žurkas arī, virsma mainās ar katru pļaušanas reizi. Stumjamajam pats esi kontrolieris visai kustībai. Jā, ja pats pļautu, un es tik skatos...nebūtu ne vainas! Pie kam man met tikai uz sāniem, lai nav grozi jāstiep. Bet sūna...jā tā ir, bet līdz ar to, zāle mazāk aug...Dizains man nav tik svarīgs. Nav jāizrādās viesiem. Lauki. Ja būtu grozs, tad būtu viens labums: Zāli paliek zem ķirbju stādījuma un tad daudz labāk aug, tapat kā kartupeļi uzkodām....

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **   *******   ******** 
 **        **     **  **     **  **     **  **       
 **        **     **  **     **         **  **       
 ******    **     **  *********   *******   ******   
 **        **     **  **     **         **  **       
 **        **     **  **     **  **     **  **       
 ********   *******   **     **   *******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727