UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors: Rx ()
Datums: 21/06/2016 19:58

Vai stumjamais trimmeris ir manāmi ražīgāks par rokas benzīna trimeri? Nogurst laikam mazāk ar stumjamo. Cik bieži "sari" jāmaina uz jauniem?

Autors: MrBadMan ()
Datums: 22/06/2016 10:04

Tas stumjamais trimmeris man jau kādi 10 gadi ir. Par noguršanu nepateikšu. Sari ir šad tad jānomaina, bet tā kalpo labi. Lej benzīnu, maini eļļu, iztīri gaisa filtru un pļauj. Vienreiz iedevu čomam, bet viņam zāle zemes gabalā bija ap pusmetru garumā, tur šāda veida trimmeris neder, zāle tinās riņķi ap asi.

Autors: arre ()
Datums: 22/06/2016 10:23

es nevarētu teikt, ka īpaši ražīgāks - varbūt nedaudz (uz aci teiktu - par 10%). Priekšrocība ir tā, ka var pļaut sievietes un bērni - krietni vieglāk un vienkāršāk. Man paziņa vēl modificēja to aparātu - plastmasas pildīto ratu vietā uzlika pumpējamos ķerras ratus (tipa motocikla). Tad pavisam viegli to aparātu stumdīt. Atšķirībā no rokas trimmera bez problēmām var smuki un tīri pļaut arī mauriņu (pļaujot rindās ar katru nākamo rindu sasmalcina un aizmet uz priekšu jau nopļauto zāli). Stīgas jāmaina atkarībā no pļaušanas apstākļiem - ja brauksi pa tīru zāli ies ļoti ilgi (es lietoju tādas melnas savīta ). ja pa akmeņiem un koku saknēm tad, protams, būs jāmana biežāk (katrā pļaušanas reizē). Bet kopumā tās stīgas ir krietni izturīgākas nekā parastā trimmera aukla.

Datums: 22/06/2016 12:09

Paldies arre. Būs jāskatās labākais no stumjamiem trimmeriem, jo ar plecā karināmo un zāles " zāģi" ilga vicināšanās sanāk. Pampaki- zāļu uzaugumi, žurku un kurmju rakumi maisa līdzeni un vienmērīgi pļaut. Un ja riteņi stigs, redzams ka ir variants: resnāki riteņi..

Datums: 22/06/2016 12:45

Mazs jautājums klāt: Stmjot apaļais izbīdījums, kas ir rotējošās galvas centrā, skaras visu laiku pie zemes un nosaka minimālo zāles augstumu, vai to paceļ uz sajūtām...un tad augstums zālei ir mainīgs? Kāds JUms ir: [zalesplavejs.lv] vai [www.neoshop.lv].

Autors: arre ()
Datums: 22/06/2016 13:09

Šo mezglu nosacīti varētu dēvēt par "bļodu" un parasti pļaujot pa taisnu virsmu viņa skaras pie zemes un nosaka pļaušanas augstumu. Bet tā riteņtrimmera burvība slēpjas iespēja operatīvi manevrēt - piepacelt un nekavējoties mainīt pļaušanas augstumu, ja ir šķērslis vai reljefs. man ir vecāka modeļa agregāts - viņam tā bļoda griežas, un līdz ar to periodiski nodilst un jāmaina (pagaidām vienīgā kustīgā detaļa, ko es savam esmu teju 10 gadu laikā 3x nomainījis - 8 eur gabalā). Cilvēks ar zelta rokām droši vien būtu piemetinājis tai bļodai papildus šeibu, lai tik ātri nenodilst. Neesmu īpaši pētījis, bet jaunākiem modeļiem šķiet tā bļoda ir "slīdoša", respektīvi negriežas līdzi rotējošajai daļai.

Autors: kkk ()
Datums: 22/06/2016 13:19

Es kādreiz lietoju šito "ūsaino", kamēr nebiju novedis pagalmu līdz normālam stāvoklim. Nerīkoju gan sacensības ar "rokas" trimmeri, bet vispār pļaušanas process ne pārāk līdzenās vietās man likās pagrūts, jo "izbīdījums" visu laiku ķerās zemē, aiz saknēm, celmiem un pastāvīgi ar rokturi jābalansē, ja jāseko reljefam - piemēram, iebrauc padziļinājumā, lai normāli izstumtu, jāpaceļ priekša uz augšu, laI neduras pretējā malā. Vārdu sakot, nav gluži kā zālāju pļaujmašīna, kas tikai ripo.

Man bija (ir) kautkāds Partner. Auklas jāmaina atkarībā no tā, kur brauc (cik daudz trāpa pa akmeņiem, celmiem) un pašām auklām - es beigās kautkur pa lēto dabūju veselu spoli ļoti resnu trimmera auklu (mm neatceros no galvas) - ja nepļāva kokos, tad gāja ilgi.

Datums: 22/06/2016 18:57

Interesanti ir tas, ka šī ūsaiņa profilu es nesaprotu - kam tas domāts? Garai zālei it kā nav, nelīdzenumiem arī nav, zem koku un krūmu vainagiem arī nē. Faktiski līdzenai un relatīvi mīkstai zemai zālei. Šaurs žanrs.

Rx manuprāt ir jāskatās uz tiem čehu trumuļiem, ir vēl alternatīvas 2 vai pat 4 disku rotējošās uz motobloka jūgvārpstas - bet nu smags tas motobloks, bet citādi platums varētu būt labs un arī caurejamība. Jā, dārgāk 2 reizes vai pat 4 - skatoties ko ņem, bet toties ir reāla funkcija. Ūsainis jau arī nav nemaz pa velti 400eur. Tā tomēr ir naudiņa.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **        ***   ***  ***   **  **     **  **     ** 
 **        **** ****  ****  **  **     **  **     ** 
 **        **     **  **  ****  **     **  **     ** 
 **        **     **  **   ***  **     **  **     ** 
 ********  **     **  **    **   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727