UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Re: ar ko siltinat
Autors:
Didims
()
Datums: 03/05/2007 23:50
Un tas, ka mūris zem putjika noraso, jo sagadījusies situācija, ka gāzbetons ir dabūjis bišk samirkt un nav līdz galam izžuvis, tas jau ar po. Tam gāzbetonam no tā nebūs ne silts ne auksts!?
Autors:
kvazi
()
Datums: 04/05/2007 05:00
Mozolis nu ja izskatas ka tev vis ir sviests :))) iespejams neesi bijis ekas ieksha kur ir putiks un vate... ja nejuti starpibu uzliec plevi sava istaba visapkart zem regipsha un tad redzesim cik tas materials attieciba pret vati un putiku elpo :))
zakis es esv likshu vati,mulkibas ka krasa krit nost. Vajag stardat ar pareiziem materialiem un ieverot darbu secibu. Ja meistars iesaka liktputiku vinjsh tikai to vien grib li atrak uzliktu. kaut gan tagad visi ir meistari un gudri izliekas, bet tiklidz jaliek var redzet ka cilveki pirmoreizi ko tadu dara ....jo ipashi paskatoties fasazhu darbus ... briesmas ka shpaktele :)))..pabrauka un apskaties raibas majas ...
zakis es esv likshu vati,mulkibas ka krasa krit nost. Vajag stardat ar pareiziem materialiem un ieverot darbu secibu. Ja meistars iesaka liktputiku vinjsh tikai to vien grib li atrak uzliktu. kaut gan tagad visi ir meistari un gudri izliekas, bet tiklidz jaliek var redzet ka cilveki pirmoreizi ko tadu dara ....jo ipashi paskatoties fasazhu darbus ... briesmas ka shpaktele :)))..pabrauka un apskaties raibas majas ...
Autors:
cains
()
Datums: 06/05/2007 01:20
Vai kāds var pakonsultēt par putuplasta un vates likšanu! Dzirdēju, ka putuplastu liek uz līmes pļekām. Tātad starp sienu un putuplastu (vai vati) paliek gaisa sprauga apm. 1 cm. Vai šī gaisa sprauga tiek speciāli veidota priekš kondensāta izvēdināšanas, vai arī tā tur vienkārši sanāk? Ja tur ir gaisa sprauga, ta jau pie kājas vai siltina ar putiku vai vati- elpošana notiek pa to spraugu. Vai ne tā??? Lūdzu kāds spečoks pakomentējiet!
Man situācija sekojoša: fibo bloku māja apšūta ar ķieģeļiem, pa vidu gaisa sprauga. Vēlos šo spraugu aizpūst ar aminoplasta putām un māju no ārpuses siltināt. Vieni saka, ka sprauga vajadzīga lai vēdinātos, bet tur vēdinās pa lielo! Citi saka, ka var taisīt ciet. Ko nu? Ja siltinot arī tiek veidota sprauga, tad varbūt ar to pietiek?
Man situācija sekojoša: fibo bloku māja apšūta ar ķieģeļiem, pa vidu gaisa sprauga. Vēlos šo spraugu aizpūst ar aminoplasta putām un māju no ārpuses siltināt. Vieni saka, ka sprauga vajadzīga lai vēdinātos, bet tur vēdinās pa lielo! Citi saka, ka var taisīt ciet. Ko nu? Ja siltinot arī tiek veidota sprauga, tad varbūt ar to pietiek?
Autors:
Sp
()
Datums: 06/05/2007 03:10
Shii sprauga veidojas tehnologjiski un ja tev sienas tiek siltinatas pec tehnologijas shiim gaisam starp izolaciju un sienu butu jabuut nekustiigam ja tev tur ventileesies tad izolacijas funkcijas buus liiidzigas ka izolacijai kura stav skjuniitii ;-) Ja visu pareizi izdara saliek visas liistes utt tad gaisam nevajadzeetu cirkuleet ! ja aizputiisi ar putaam nekam nevajadzeetu sliktam buut ja vieniigi tas puteas nepleshas. Papeeti lielo siltinashanas sistemu razotaju bukletus tur vis parasti smalki aprakstiits !
Autors:
maartinjsh
()
Datums: 09/05/2007 01:13
sveiki, vai maja kas buveta no ytong 400mm blokiem ir jasiltina? domats bija ka sienas biezums ir 40cm.
varbut citiem liksies mulkigs jautajums, bet atbildi gribetu dzirdet.
varbut citiem liksies mulkigs jautajums, bet atbildi gribetu dzirdet.
Autors:
Andris Fasādes darbi
()
Datums: 14/05/2007 15:57
Man uz fasādes darbiem ir 8 gadu pieredze.Tas ko saka mozolis tiešām ir muļķības. Vate ir elpojošs materiāls. Ja siltina ar putupolistirolu tad noteikti mājā ir jāparedz papildus ventilācijas sistēma!!! Ar vati ir obligāti jāsiltina ja mājā ir gāzes apkure. Tas par degšanu - taisnība ir - ja degs māja,tad es šaubos vai būs īpaši svarīgi vai paliek apkvēpusi fasāde vai arī nokusis putuplasts gar sienām! Siltinot fasādi ar vati nav vajadzīgas nekādas līstes likt. Fasādi siltina izmantojos Rockwool FAS-4 akmens vates cietās plāksnes.
reāli mans uzskats par siltinājumu šajos gados ir sekojošs - ja mājai nav koka konstrukcijas vai arī tā nav apmūrētā koka karkasa māja,vai mājai nav gāzes apkures tad droši var siltināt ar putupolistirolu. jā,starp siltinājuma slāni un mūri ar laiku(pēc gadiem 3-5) izveidosies sēnīte ko veidos kondensāts,taču tas nekad nebūs redzams,un par cik putuplasts tiek piestiprināts ar dībeļiem tad nost arī viņš nekritīs. Ja vajadzīga kāda papildus konsultācija tad zvaniet - 29883696.
reāli mans uzskats par siltinājumu šajos gados ir sekojošs - ja mājai nav koka konstrukcijas vai arī tā nav apmūrētā koka karkasa māja,vai mājai nav gāzes apkures tad droši var siltināt ar putupolistirolu. jā,starp siltinājuma slāni un mūri ar laiku(pēc gadiem 3-5) izveidosies sēnīte ko veidos kondensāts,taču tas nekad nebūs redzams,un par cik putuplasts tiek piestiprināts ar dībeļiem tad nost arī viņš nekritīs. Ja vajadzīga kāda papildus konsultācija tad zvaniet - 29883696.
Autors:
siltuminsh
()
Datums: 15/05/2007 16:34
KO JŪS TEIKSIET PAR ŠO???
Citās no žurnāla "Vides vēstis" Nr.51 "Ēku siltināšana" - autors Juris Zviedrāns:
1. Visas stikla vai minerālvates ir toksiskas un tās uztur mitrumu (kondensātu), slikta ūdens tvaiku caurlaidība .
2. Polistirols (tautā putoplasts) ir ķīmisks produkts. Plāksnēm ir zema siltuma vadāmība un laba ūdens tvaiku caurlaidība, bet degot veidojās cianīda dūmi, kas ir ļoti indīgi.
Es piemeeram siltinot gaazbetonu izmantoshu statnju metodi:
Un piiraags buus shaads :
1.Gaazbetons Ytong 400
2.Vertikāli klāta PAROC UNS 37 70mm ieksh vertikaalajaam lataam
3.Paari naak horizontaalaas latas un ieksh taam atkal PAROC UNS 37 50mm
4.Pretveeja plaaksne VASt
5.Gaisa skjiireejslaani veidojosha lata.
6.Lata apdares kaartas stiprinaashanai.
7.Aareejais apshuvums.
Protams tas nav leeti, bet padomaajiet cik juus ietaupiisiet uz apkures reekjina. Dazos gados viss atmaksaasies. Kaa saka "Skopais maksaa divkaarshi"
Citās no žurnāla "Vides vēstis" Nr.51 "Ēku siltināšana" - autors Juris Zviedrāns:
1. Visas stikla vai minerālvates ir toksiskas un tās uztur mitrumu (kondensātu), slikta ūdens tvaiku caurlaidība .
2. Polistirols (tautā putoplasts) ir ķīmisks produkts. Plāksnēm ir zema siltuma vadāmība un laba ūdens tvaiku caurlaidība, bet degot veidojās cianīda dūmi, kas ir ļoti indīgi.
Es piemeeram siltinot gaazbetonu izmantoshu statnju metodi:
Un piiraags buus shaads :
1.Gaazbetons Ytong 400
2.Vertikāli klāta PAROC UNS 37 70mm ieksh vertikaalajaam lataam
3.Paari naak horizontaalaas latas un ieksh taam atkal PAROC UNS 37 50mm
4.Pretveeja plaaksne VASt
5.Gaisa skjiireejslaani veidojosha lata.
6.Lata apdares kaartas stiprinaashanai.
7.Aareejais apshuvums.
Protams tas nav leeti, bet padomaajiet cik juus ietaupiisiet uz apkures reekjina. Dazos gados viss atmaksaasies. Kaa saka "Skopais maksaa divkaarshi"
Autors:
Siltuminsh
()
Datums: 16/05/2007 16:32
Par to Jura Zviedraana rakstu : zurnaalaa ir bijusi ieviesusies kljuuda par polistirola elposhanu, man jau ar likaas ka kaut kas nav parizi. Sazvaniiju pashu autoru un sho kljuudu apstiprinaaja. Kam negadaas.
Autors:
archa999
()
Datums: 28/09/2007 15:20
par elpošanu runājot , tas viss ir sviests , itsevišķi ja kāds grib gudru patēlot un
mēģina ieteikt ķieģelim vai dzelzsbetonam uzlikt ELPOJOŠU izolāciju .
akmens vate teorētiski nedeg , bet putuplasts degot izdala FENOLU kas ir ļoti kaitīgs
mēģina ieteikt ķieģelim vai dzelzsbetonam uzlikt ELPOJOŠU izolāciju .
akmens vate teorētiski nedeg , bet putuplasts degot izdala FENOLU kas ir ļoti kaitīgs
Autors:
aaaa
()
Datums: 28/09/2007 16:22
Bļin, gudrīši, polistirols, jau no paša vārda, degot NEizdala ne cianīdus (vispār murgi), ne fenolu. Polistirols degot izdala lielu daudzumu kvēpu un varbūt stirolu, kas ir indīgs. Un tas āksts, kas 400mm Ytongu vēl siltina ar 120 mm akmensvates vienkārši ir maza sajēga par siltināšanu. Siltināt, pats galvenais, vajag jumtu, nevis sienas, jo siltais gaiss ceļas uz augšu, nevis iet uz sāniem. Pat Norvēģijā un Somijā standarta siltinājums ārsienām ir 20 cm, ne vairāk, savukārt jumtā, tur gan, ja nemaldos, Norvēģijas normatīvi iesaka pat 45 cm akmensvates siltinājumu jumtam!!! Pie mums dara otrādi.