UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Rainis (85.10.211.---)
Datums: 21/05/2015 16:11

Tik skaisti tiek slavēts viņu mājas lapā Aeroc, nu pilnīgi revolūcija un maģija. Uzdūros šim dokumentam, iesaku papētīt.

Fails atrodam [www.eem.lv]

Manu uzmanību īpaši pievērsa:

1. 4lpp - mitrums mazāk par 8% nekrīt vispār. Bet savus maģiskos 0,17 W/(m2K) viņi norāda pie 5%.

2. 18lpp - pelējums

3. 26lpp "Pētījuma rezultāti" Aerocu neierindo pat pirmajā trijniekā.

“Visticamāk, ka Latvijas klimatiskajos apstākļos iebūvēts, nosiltināts
un apmests gāzbetona bloks nemaz nespēj izžūt līdz tādai pakāpei,
lai tā siltumcaurlaidība kļūtu salīdzināma ar citām būvkonstrukcijām”
---
No šāda aspekta vide gāzbetona būvēs to sākotnējās ekspluatācijas
periodā (iespējams pat vairākus gadus) ir nelabvēlīga
---
Pirmo astoņu mēnešu rezultāti rāda, ka lielākais energopatēriņš bija
stendam, kas būvēts no gāzbetona blokiem, stāsta A. Jakovičs. Šī
konstruktīvā risinājuma ēkā pēc uzklāšanas diezgan ilgu laiku turējies
90 – 100% mitrums, māja tērējusi 1.8 reizes vairāk siltuma nekā citas
---

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Rainis (85.10.211.---)
Datums: 21/05/2015 16:14

Te vēl interesants konkurss par energotaupīgāko māju:

Kopumā konkursa organizatori saņēma 17 pieteikumus, un to vērtēšana tika veikta divās kārtās. Konkursa žūrijas komisijā darbojās kompānijas.... un SIA "AEROC" tehniskais speciālists Ainārs Kacens.
---
Konkursa uzvarētājas Daces Ševicas-Mikeļševicas ģimenes māja ...celta no "AEROC" "EcoTerm" 375 milimetru blokiem
---
Smieki nenāk par tādu cirku?


[www.aprinkis.lv]


Jo vairāk sāku pētīt no kā māju būvēt un vairāk pētu Aeroc, jo vairāk uzpeld šitādi nesmukumi.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: KristapsD (85.10.211.---)
Datums: 21/05/2015 23:12

Tas viss rakstītais jau nav attiecināms tikai uz Aeroc, bet uz gāzbetonu kā tādu, imo.

Par mitrumu - pilnīgi normāli, ka 8 mēnešos gāzbetons neizžūst un kur nu vēl, ja ir ārējā apdare. Šajā sakarā man drīzāk interesē, vai tās 1,8 reizes lielākais siltumenerģijas patēriņš, teiksim, 2 gadu griezumā, galu galā tik un tā nav lētāks nekā gāzbetona aizstāšana ar Fibo (sausi, bet krietni švakāka lambda) ?

Par konkursu - jau nolikumā teikts, ka konkursam atbilst tikai mājas ar vienslāņa gāzbetona ārsienām. Vai ir daudz citu variantu bez EcotermPlus, GrandPlus vai Ytong Energo gāzbetona?

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: VK (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 10:51

Man ir parastais AEROC gāzbetons 240 plus 120 vate. Fibo neizvēlējos, jo tad visa siena no abām pusēm kvalitatīvi jāapmet pirms siltināšanas lai vējš nesvilpo cauri.
Mājas sienu žūšana ir lielā mērā atkarīga no tā cik mitrumnecaurlaidīga ir siena siltajā pusē, un cik labi siena mirtumu laiž cauri akstajā pusē. Eksperimenta mājās neredzēju gala iekšsienu gala apdari - krāsojums vai tapetes vai kautkas cits, kas lielā mērā aiztur mitruma ieiešanu sienās, kas reālajā dzīvē parasti ir. Es veicu mājas situmpatēriņa aprēķinus pirms celtniecības un varu teikt, ka celtnieki nav daudz ziepes savārījuši, jo māja tērē mazāk kā sarēķināju. Protams katra mēbele vai aizkars pie ārsienas/loga dod siltuma ekonomiju, bet kopumā neko sliktu nevaru teikt.
Celtniekiem liku visas vertikālās šuves aizšpaktelēt no abām pusēm.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Andris_ (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 11:31

Rainis - satraukumam nav pamata. Arī es salīdzinoši nesen pētīju visādas publikācijas, lai izvēlētos sev atbilstošu materiālu. Izvēlējos Gāzbetonu + vates siltinājums. Manā skatījumā skliktumi un labumi (par pareizību nepretendēju - tāds tantes viedoklis vien ir, protams gāzbetonu slavinu, jo tādu izvēlējos...):

1) Gāsbedons - viegli mūrēt - blokiem laba preizitāte un ja arī ir, kur vajag pielabot, tad ar rīvi to var izdarīt. Bloku svars - nav jāmocās ar stibīšanu... Tāpat arī precizitāte dod +, kad jāsāk aplīmēt siena no ārpuses - līmē kā flīzes. Nav pļeku variants, kas rada gaisa kanālus starp siltinājumu un blokiem. Tāpat saskatu + no iekšpuses - plānāka apmetuma kārta kā arī elektrības izviklšana vieglāka kā alternatīviem blokiem. Kas tad ir slikti - mitrums. Lai ar to nerastos problēmas - vismaz viena sezona jānodzīvo bez siltinājuma, lai konstrukcija izžūst (savā gadījumā, finansiālu apsvērumu dēļ, vati pirmajā gadā nelīmēšu, tā, ka mitrums radīs pirmajā gadā tikai papildus apkures izmaksas).

2) Fibo - par mitrumu nav jāuztraucas. Tas labi. 3MPa bloki nepatīk kā suga - nedēļ nestspējas, bet dēļ tā, ka pamēģini kādu dībeli kārtīgi iestiprināt blokā. Pirmkārt urbis aiziet kautkur blakus, kur gribi ieurbt, otrkārt, iespējams, ka dībelis vaidzīgs lielāks kā biji plānojis. Vēl jau tantes runā, ka fibo ir arī no ārpuses jāapmet pirms siltinājuma līmēšanas. Par bloka dimensiju precizitāi. nēsmu pēdējā laikā pētījis, iespājams, ka tagad tiek piedāvāti gana precīzi bloki - pašam neiepatikās biezā šuve - līelāka ķēpa ar javu. Bloki gana smagi, lai justu iedvesmu no tiem mūrēt.

3) Keraterms - pie lielākām finansēm viennozīmīgi izvēlētos šos blokus dēļ klimata telpās neskatoties uz to, ka precizitāte šiem blokiem nav stiprā puse.

4) Koka karkass. Koka karkasa māja - ja buvē, tad no ārpuses jānobeidz vienā piegājienā, lai saule un lietus nepastrādā savu. Kā arī kokam matīk žūt, ja tas ir bijis mitrs. Ja nav vēlmes risināt dažāda lieluma plaisiņu problēmas, tad iekšējā apdare jāliek pēc mājas izžāvēšanas. Priekš sevis secināju, ka šāda tipa māja būtu jāpērk koka karkasa paneļu izpildījumā. Šo izvēlētos, ja mājas būvniecībai ņemtu kredītu. Ir arī argumenti par siltuma inerces trūkumu, bet mūsdienās tam nevaidzētu būt aktuāli pie atbilstošas apkures.

Runājot par to pētījumu botāniskajā dārzā. Salasījos, ka celtniecība tika veikta atbilstoši reālajiem apstākļiem, t.i., ar šķirbām un siltinājums tika uzlikts uzreiz, negaidot, kad konstrukcija izžūs (savu māju neplānoju būvēt ar šķirbām...). nu un arī sanāca apmeklēt tās būves klātienē - ventilācija nelikās atbilstoša, it īpaši gāzbetona mājelē - atverot durvis, motruma vilnis stūma atpakaļ... tur nav ko brīnīties, ka pelējums metās...

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Rainis (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 11:54

Andris_

Bet gāzbetons nav mīksts kā cepums? Kā tur kautko pie sienas piestiprināt-piemēram virtuves skapjus? Lieli, smagi piekrauti ar traukiem.

Šobrīd es arī sliecos uz Aerocu, Eco 500, jo negribās siltināt +nepatīk lieks čakars. Itkā nekas indīgs, no dabīgiem materiāliem, izņemot nedaudz nepatīk alumīnija pulveris, jo tā ir inde. Ātri, ērti, pats varētu uzbliezt karkasu, jo nav abas kreisās rokas.

---
"vismaz viena sezona jānodzīvo bez siltinājuma, lai konstrukcija izžūst " - tapēc domāju, kapēc viena māja stāv tāda plika jau 2 gadus, bet viss pārējais smuki pabeigts. Laikam gaida, kad izžūs.

Nav iespējams uzbliezt karkasu, ielikt logus/durvis un uzkurināt nejēgā temperatūru un piespiedu kārtā izžāvēt karkasu, lai nav jāgaida 2 gadi? Ir taču dažādi industriālie sildītāji ko var iznomāt.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Andris_ (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 12:49

Pats nēsmu uzbūvējis nevienu māju, tapēc manu viedokli nevaidzētu uztvert kā eksperta viedokli. Bet atšķirt zāli no salmiem protu. Te Tev drīzāk būtu jāieklausās pieredzējušaku meistaru padoms..

Tātad:
1) Ecoterm plus neizvēlējos. Siltuma rādītāji labi, bet pataustot dabā, likās pārāk trausls materiāls - jāapietās kā ar jēlu olu un ņemot arī Tevis izteiktās bažas par stiprinājumu noturību, izvēlējos bloku ar 400kg/m3. (citiem ražotājiem alternatīvs bloks ir ap 500 kg/m3, to vēl arī paturu kā variantu).

2) Par stiprināšanu - tagad ir pieejami dažāda veida enkuri un dībeļi - dabā esmu pārliecinājies, ka tas ir pietiekami OK. Pavisam lielām slodzēm, piemēram izlietnei, domāju izmantot līmējamos enkurus. Es vairāk par to uztrauktos, ja izvēlētos Ecoterm + blokus (katrā ziņā, ja šis ir vienīgais arguments, kapē neizvēlēties - nedomāju, ka ir lielas izmaksas iegādāt vienu bloku un praktiski pārbaudīt...).

3) Alumīnija pulveris - piekrītu, pats par sevi ir inde. Rocklite alumīnija pulvera vietā izmano degakmeni vai ko tamlīdzīgu, kas ir vēl lielāka inde. Bet tas mani nepiedē - tā inde vairs nav inde, kad tie savienojumi izreaģē. Manuprāt, lielāka inde, ir visas tās krāsas un silikoni, kas rada tipisko jauna mājokļa smaku - lai neindētu sevi un citus, pirmos gadus vienkārši vairāk jāpavēdina māja...

4) Par žāvēšanu - kautkā nevaru iedomāties, ka gāzbetona bloku var izžāvēt piespiedu kārtā īsā periodā (teiksim 2 nedēļas) it īpaši 500nieku. Sildītāji un ventilatori ir pieejami. To žāvēšanu teorētiski būtu jāveic pēc ēkas pabeigšanas, jo apmetumi, līmes arī rada mitrumu gāzbetonā. Reāli tās tomēr ir izmaksas - ja celsi pats, tad vari rakties par šo tēmu dziļāk. Ja cels kāds pieaicināts meistars - nezinu vai viņam interesēs Tavs mitrums gāzbetonā... Par tiem mitrumiem varu minēt savu pieredzi ar koku - ir man tāds hopijs mēbeles taisīt - līdz šim esmu izmantojis pašu sausāko koku, kas man šķūnī pāris gadus nostāvēis. Dari ko gribi - ienesot istabā, tas izžūst no 20 uz 12% nevis nedēļas pet apmēram pusgada laikā neatkarīgi cik silta istaba... un attiecīgi paliek mazāks...Nezinu kā galdniecībā to lietu risina, bet parastajos apstākļos tā ir problēma - sildīt un karsināt telpuvar, bet, ja materiāla un telpas mitruma starpība ir minimāla, tad žūšanas process ir ilgs...

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: aakk (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 12:54

Man arī aeroc . virtuves skapīšus utml. vajag stiprināt uz sliedēm, tad var piekārt baigo svaru, jo slodze sadalās. vēl eksistē ķīmiskie dībeļi ko esmu izmantojis. pamēģini pēc tam izraut. nereāli. ja nu vienīgi kopā ar palielu sienas fragmentu :)

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Andris_ (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 13:20

Atminēos vēl vienu asvērumu kapēc plikus 500niekus neizvēlējos. Siltuma zudumi durvju un logu ailās - plikā gāzbetonā logailu apdari nav iespējams racionāli izveidot tā, lai tā nebūtu problēma.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Rainis (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 17:33

Andris_

Kādus blokus tu izvēlējies?

Man vēl ir doma par keraterm 44, bet palasīju dažu cilvēku atsauksmes, ka tajos vispār ir murgs kautko piestiprināt. +nevar tik smuki un līdzeni samūrēt kā gāzbetona blokus. Kā arī nav tik "silti" kā Aeroc, starpība diezgan liela. Bet cenas ziņā tas pats +/- iznāk. Vot dillemma pilnīgākā. Pīrāgu negribās, nepatīk +esmu minimālists, neko lieku, ja iespējams. Koka siltināto frēzbaļķu māju no Dores nepacelt, ļoti dārgs prieks. Koka karkasnieces pēc konstrukcijas kautkāda kartona mājas/vasarnīcas, nevis kārtīgas dzīvojamās mājas.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Alfadelta (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 18:46

Nevajag karkasus Latvijā būvēt, pasūti no Somijas un viss ir sauss bez problēmām...

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Niks (85.10.211.---)
Datums: 22/05/2015 22:53

Esmu uzbūvējis māju no Aeroc EcoLight375 un vēl vienu būvi no Aeroc Ecotherm Plus 375. Abas bez siltināšanas (pēc vecā būvnormatīva tas vēl "gāja cauri"). Gāzbetona blokus izvēlējos tāpēc, ka pats taisījos mūrēt un ar Fibo vai Keraterm mūrēšanu galā netiktu. Bet Aeroc līmēšana kā izrādījās, patiešām nav nekas sarežģīts. Vienīgais - to vertikālo šuvju aizpildīšana. Līmes liešana tajos pusmēnesveida caurumos ir garlaicīga, tāpēc pēc otrās rindas pārgāju uz putu pūšanu caurumos. Vismaz ātrāk. Salīdzinot EcoLight ar Ecotherm plus varu teikt to, ka Ecotherm plus ir "pūkaināki", līdz ar to vieglāk nest, vieglāk zāģēt. Bet ir viens bet - tiem ir slikta skaņas izolācija. Ja tas nav svarīgi (nu piemēram māja tiek celta dziļos laukos), tad ok, bet visādi citādi - nē.
Pirmo būvi līmēju no Aeroc EcoLight375 un gandrīz katru rindu rīvēju, lai dabūtu horizontālo līmeni. Murgs - laika un spēka patēriņš ievērojams. Tā kā nebija pieredzes, tad domāju, ka tam tā jābūt. Bet izrādās, ka nē. To tikai sapratu būvējot otru būvi no Aeroc Ecotherm Plus 375. Ar šim blokiem vispār nevienu rindu nerīvēju. Viss gāja kā pa diedziņu. Pie sevis nospriedu, ka Aeroc`s bļin bija šķībus to Aeroc EcoLight375 blokus saražojis. Par to man vēl šodien škrobe uz Aeroc`u.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Andris_ (85.10.211.---)
Datums: 23/05/2015 10:18

izmantošu 200x300x600 blokus - pagaidām domāju ņemt no Aeroc, bet tā kā ekonomiskais variants tad ir vēl pāris ražotāji, kuri piedāvā šāda izmera blokus...

Paldies, Niks. Būs jāpainteresējas dziļak vai Universālajiem blokiem arī tāda pati kaite kā ekolait - itkā tas pats sastāvs, kas universālim, bet iet caur citu konveier..

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: J (85.10.211.---)
Datums: 23/05/2015 11:33

Hmm, salīdzini Aeroc Ecoterm Plus siltumpretestību pie 8% mitruma ar Fibo vai Keraterm pie 5% mitruma :)

Nezinu kur to mitrumu gāzbetona mājā var raut, man Aeroc mājā pārāk sauss gaiss - mitrums ap 20-30% apkures sezonā turās - ir jāmitrina visu laiku, lai var paelpot!

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/05/2015 12:54

Par tā pētījumama rezultātiem - var pameklēt internetos, kur aeroc pārstāvis atspēko tos rezultātus, pastāstot par to, kā viņi veic mērījumus un kā tas pareizi būtu jādara.
Jebkuru tehnoloģiju var noprezentēt kā sliktu un nekam nederīgu, izmantojot šo tehnoloģiju neatbilstošā veidā un nepareizi veicot mērījumus.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/05/2015 12:55

aakk Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man arī aeroc . virtuves skapīšus utml. vajag
> stiprināt uz sliedēm, tad var piekārt baigo
> svaru, jo slodze sadalās. vēl eksistē
> ķīmiskie dībeļi ko esmu izmantojis.

Var konkrētus linkus palūgt, kur redzamas tās sliedes un ķīmiskie dībeļi?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 23/05/2015 12:56, labojis binary.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Rainis (85.10.211.---)
Datums: 23/05/2015 16:05

[www.hilti.co.uk]

Par šitiem viņš laikam domāja.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 23/05/2015 17:11

Es samūrēju ar šiem 300mm [www.poritas.lt]
Ģeometrija gan nav tā labākā, bet cena bija to vērta. Visas šuves pēc mūrēšanas pārgāju ar līmjavu un pašlaik velku apmetumu no ārpuses cementa-kaļķa javu. No iekšas visas sienas apšūtas riģipsi.

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: informators (85.10.211.---)
Datums: 28/07/2015 15:15

Par eem pētījumu! Mūsu fiziķi veica jaunu atklājumu, smiekli nāk. Gāzbetons un tā īpašības jau gadu desmitiem ir pētītas pētniecības centros visā pasaulē, plašā reģionu joslā no ekvatora līdz pat ziemeļpolam. Unikāli ir tas, kad gāzbetons ir pielietojams gan karstās vietās, gan aukstās - labas siltumizolācijas un termoakumulācijas spējas. Nekas tamlīdzīgs ko pēkšņi atklāj eem nav fiksēts tieši pretēji viss ir ok. te Aeroc skaidrojums: [www.youtube.com]

Re: Ne tik labi par Aeroc EcoTherm
Autors: Dizis (85.10.211.---)
Datums: 29/07/2015 21:47

Tas atspēkojums maigi sakot: vairāk kā nepārliecinošs.
Un cik papētīju to eem.lv, tad tur netiek noniecināts šis materiāls, vai tā īpašības, bet gan norādīts, ka ražotāja/pārdevēja norādītie parametri neatbilst realitātei.

No mārketinga viedokļa pareizi:
Es saku, ka nevēlos šīs zemenes.
Pārdevējs kliedz: pircējs saka, ka šīs zemenes ir sliktas, jo zaļas, tapēc viņš tās nevēlas! Jūs taču redzat, ka šīs zemenes nav zaļas, bet gan sarkanas, tātad pircējs melo, un manas zemenes ir lieliskas!

Piemērs neveikls, bet domu sapratāt (cerams) :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******   **         **    **  **      ** 
 ***   **  **    **  **    **   **   **   **  **  ** 
 ****  **  **        **    **   **  **    **  **  ** 
 ** ** **  **        **    **   *****     **  **  ** 
 **  ****  **        *********  **  **    **  **  ** 
 **   ***  **    **        **   **   **   **  **  ** 
 **    **   ******         **   **    **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727