UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Husqvarna
Autors: Freima (195.122.4.---)
Datums: 14/01/2012 13:56

1) Par degmaisījumu motorzāģiem - 1:50 ir teorētiskā norma, dzīvē lābāk lietot 100gr eļļas uz 4.0-4.5 litri!
2) Eļļu ražotāja ieteikto, jo tas ir lielo apgriezienu dzinējs, ir nmodeļi, kas bez slodzes sasniedz 14500apgr/min...
3) Jebkuras tehnikas karburatora regulēšana bieži vien nav nemaz nepieciešama, ja iztīra gaisa filtru vai ielej svaigu degvielu, jebkurā gadījumā ar regulēšanu vien ir tikai varbūt kādos 5% līdzēts!
4) Zāles pļāvējam ir gaisa dzesēšana un darba temperatūra 127 grādi C, automašīnām tā ir zemāka, tāpēc var lietot citas eļļas, bet tikai minerālo bāzi vai pilnīgo sintētiku, bet labāk nopirkt pļāvējam paredzēto SAE30 vienu reizi sezonā, kas izmaksās apmēram Ls2.00!
Veiksmi darbā!

Re: Husqvarna
Autors: Rx (---.neonet.lv)
Datums: 14/01/2012 14:57

Par manu pieredzi: jālieto to, ko nosaka ražotājs, vai pilnīgu ekvivalentu. Arī es piekopju mazliet lielākas koncentrācijas degvielas/eļļās maisījumu. Lietoju bendzīna zāģi, trimmeri, zāles pļāvēju, dārza frēzi Rīga-Roby. Tā kā man ir 1 galona lieliska kaniņa, kurā maisu, tad iznāk proporcija 1:40. Bet: jau kopš pirkšanas, laikam būs vismaz 8 gadi, eļļai leju klāt 3% piedevu FENOM: [www.agabaltija.lt] Esmu jau pilnīgi izstudējis par to, sarakstījos ar ražotājiem, konsultējos, lēju to klāt arī modeļu dzinēju elļai, kas ir piedeva etanola degmaisījumam. Tie strādā pie ļoti augstiem apgriezieniem. Atteikumu darbībā nav. Tas pats TEHUMSEN dzinējs, par kuru teikts ka tas ir sū.... vēl joprojām kalpo! Izmaksas nav neko lielas: 100 gramu pudelīte pietiek vismaz 30gab 5 litru kanniņu papildināšanai! ( tas ir, apmēram 35 santīmi uz5 litriem degvielas. Četrtaktu eļļai arī klāt 3%.) . Piezīme: dārza frēze Riga-Roby vēl joprojām rūc un frēzē!( vairāk kā 20 gadus!). Tā nav reklāma, bet pieredze.

Re: Husqvarna
Autors: h2so4 (84.237.190.---)
Datums: 14/01/2012 15:36

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> h2so4, Tavuprāt zālespļāvēju izgatavotāji
> pasūta speciālas eļļas ražotājiem, vai
> tomēr izmanto izplatītas, autiņiem domātas
> eļļas? Cita lieta, ka kāda maza firmiņa
> sapilda eļļu mazos iepakojumos un tirgo veikalos
> ķipa Depo. Parasts autobraucējs tak vairs nezin,
> kur autiņam motors, bet eļļas maiņa vispār
> ir kosmiska darbība, kuri obligāti jāveic
> autorizētā servisā. Tā i cilvēks nemaz nezin,
> kāda eļļa viņa autiņa notorā, bet
> zālespļāvējam pa reizei gan eļļu maina un
> nemaz neidomājas, ka eļļa arī Āfrikā ir
> eļļa.


nu ellu Depo var pirkt tikai galiigs plaanpraatinsh, pie vinjiem pat kapara caurules ir uz pusi plaanaakas nekaa normaalos veikalos.
tas veikals ir pilns ar leetiem meesliem.
tas ka kaads lej parasto ellju un viss griezhaas un iet, nenoziimee, ka tas ir pareizi.
un ne jau par velti ir uztaisiita ellja zaalesplaavejiem. tad jau tikpat skeptiski varam skatiities uz visiem tiem viskozitaates indeksiem un gudri teikt, ka visaas kannaas ir vienaads sastaavs, tas kas tur ir rakstiits, tas ir prieksh kakjiem.
ellja ir vissvariigaakais prieksh dzineeja, nevar gaazt tur visu peec kaartas.



Re: Husqvarna
Autors: vlkpc (87.110.241.---)
Datums: 14/01/2012 15:43

Ražotāja ieteiktās eļļas oriģinālajā iepakojumā var liet kā paredzēts, 1:50 vai 1:40 dažiem amatieru zāģiem. Ja pērk izlejamo, tad šķaidam attiecīgi 1:40 un 1:35.

Pirms regulēšanas ne tikai jāiztīra filtri, bet jāpaskatās, vai kaut kur nesūc garām gaisu, vai benzīnā nesūc gaisu. Jāpārbauda vai bākas ventilācija ļauj ieplūst gaisam iztērētā benzīna vietā.

Re: Husqvarna
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 14/01/2012 16:36

Kas notiks bez tiem 0,3mm Cu Depo rorēs?
Cik sen tas Fenom metāla kondicionieris ir apritē?

Re: Husqvarna
Autors: Rx (---.neonet.lv)
Datums: 14/01/2012 16:46

"Fenom" ražo jau 10 gadus. Pārdod visā pasaulē...Ir citas firmas tādas pašas iedarbības materiāli: [www.aga-automag.ru]

Re: Husqvarna
Autors: aaaa (78.84.177.---)
Datums: 14/01/2012 18:54

Piedevas slīdamības palielināšanai ir dažādas, bet klasika, ko lieto visā pasaulē, ir Molibdēna sulfīds, droši, ka arī šis Rx reklamētais smāķis ir tas pats un tas pasaulē zināms jau daudzus gadu desmitus. Galu galā lielākais dzinēja zudumu avots ir pretestība pašā dzinēja iekšpusē.
Eļļa Depo varbūt arī nav tā sliktākā, jo eļļas ražo tikai lielajās naftas pārstrādes rūpnīcās, dzinēja eļļu kaut kur kaut kādā garāžā neuztaisīsi. Cik esmu pētījis pēc parametriem, vismaz parastās mūsu tirgū labākās ir Statoil eļļas, jo viņi paši ir ražotāji un ražo kvalitatīvi, ar labu kvalitātes kontroli utt. Bet eļļa tiešām ir svarīgākais, ko dzinējā lejam iekšā un to pirkt vajag labu - tur galu galā ir smalks un uz ilgiem pētījumiem balstīts kokteilis - gan viskozitātes nodrošināšanai, gan visādas stabilizējošas piedevas, gan citas lietas.

Re: Husqvarna
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 14/01/2012 19:13

Vot tā i nesaprotu, ko nozīmē izteiciens parastā eļļa. Nu pasakiet man kaut vienu iemeslu, kapēc es nevarētu zālespļāvējā liet 10W-30 eļļu, ja to pieļauj ražotājs. Nu kapēc man eļļu japērk lielveikalā jau salietu pa mazām pudelītēm, ja var lētāk nopirkt izlejamo? Pērku eļļu autiņam, nopērku arī zālespļāvējam, ģenerātoram un motoblokam. Nu jā, es jau uz servisu ne autiņu dzenu, ne arī mājas tehniku vedu- visu pats remontēju un tehniskās apkopes veicu, tapēc eļļa vienmēr kannās stāv.
Par to zāģiem domāto eļļas -benzīna maisījumu gribētos uzzināt tehnisku izskaidrojumu, kur tā eļļa benzīnā pēc mēneša paliek? Es šito vairrākkārt esmu dzirdējis, bet tā i nesaprotu. Es nekad neesmu to ievērojis, Ja ir trimmerim bāciņā nēnesi nostāvējis benzīns, škiļu tik klat un nekas slikts nenotiek. Ja pa izpūtēju dūmi nāk, tatad eļļa ir. Nu jā, es nekad nežmiedzos uz eļļu un vienmēr leju 1:30.

Re: Husqvarna
Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 14/01/2012 19:41

Latvijā apgrozās gana daudz it kā virsmas atjaunojošu piedevu ražotāju (vai iepakotāju), vairums gāna citus un slavē sevi. It kā to principu, ko izmanto Xado, atklājuši ģeologi, kad konkrētā iezī aprīvēts urbis vēlāk nav gribējis dilt. Ģeometrijas atjaunošana manuprāt ir salti meli, taču virsmas īpašības gan jau ka iespējams mainīt. Daļa piedevu gan bojājot gumijas detaļas.
Lai piedevas objektīvi pārbaudītu, vajadzētu divas vienādas, vienādi ekspluatējamas tehnikas. Daudz par piedevām varētu zināt šis cilvēks
[omega.rtu.lv]
Tiesa, vai viņam pašam ar Molilat nav ciešāka saite par interesi? Neesmu gan ar Molilat redzējis pilnus veikalu plauktus (patiesībā vispār to neesmu redzējis plauktā).

Re: Husqvarna
Autors: Rx (---.neonet.lv)
Datums: 14/01/2012 20:42

Fenoms nav tas pats kas Molibdēna disulfīts. Tas ir maigi dzeltenīgi caurspīdīgs elelveida šķidrums. Molibdena disulfits ir melns. Principā, cik esmu lasījis, tas ir pulveris, kuru izšķaida eļas- smēres masā. ( kaut kas līdzīgs grafīta pulverim, kas arī dažreiz kalpo kā piedeva smērvielām). Jau sen, izstādēs Fenomu demonstrēja: divus berzējošus stieņus zem slodzes eļōja ar eļļu un ar eļļu kam klāt Fenoms. Slodzi uz stieņiem palielināja līdz skrāpējumu sākšanai, kā arī mērīja nodilumu. Tad ar Fenomu slodzi varēja līdz 50 reizēm palielināt un skrāpējums efekts ādejādi sākās pēc 50 reizes lielāka spiediena. Fenoms neko nelabo, neizķepina virsmā, bet veido mikro plēvīti, kas pat pieļoti liela spiediena neļauj metāliem saskarties. Kā Jums liekas, kāpēc ir eļļas ar kurām drīkst braukt ar auto 15 000km, bet tās pašas firmas eļļu, bet daudz dārgāku 50 000km! Atšķirības ir sastāvā, bet sastāvs maina cenu. Un cena nosaka pircēju skaitu.....Jo dārgāka, jo mazāk pircēju. Jo pircējs uzticās biežākai maiņai vairāk kā tehnoloģiskam brīnumam.....Liet piedevu vai nē ir katra brīva griba. Es leju. Un lieliski strādā. ( Starp citu, žigulītim pielejot vienu no pirmajām Fenom izstrādēm , vajadzēja samazināt tukšgaitas apgriezienus....)

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********        **  ********  
 **     **  **     **     **           **  **     ** 
 **     **  **     **     **           **  **     ** 
 *********  ********      **           **  ********  
 **     **  **            **     **    **  **        
 **     **  **            **     **    **  **        
 **     **  **            **      ******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727