UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 5
Re: Pamatu liešana!
Autors: namdariss (80.233.235.---)
Datums: 31/08/2011 08:55

pēc savas nelielās pieredzes - jo vairāk dari, jo vairāk rodas jautājumi. Man ir tāda problēma - pašlaik esmu uztaisījis veidņus saimn ēkas pamatiem. Situācija sekojoša: ar traktoru noņēma augsnes virskārtu, izraka tranšejas, ielikām veidņus(1,2m augstumā). tagad ir tā, ka apmēram 50-70cm veidņu ir laukā no grunts. Betonu gatavosim uz vietas un liesim+akmeņi. problēma ir tada; kā lai betonu normāli dabū veidņos? Ar ķerru braukt pārāk augstas veidņu malas, arī no maisītāja pa taisno nevar izliet. Domāju, ka jāuzatisa uzbrauktuve un ar ķerru jābrauc, bet tā sanāk pārāk stāva, turklāt to nevar balstīt uz veidņu malām. Varbūt kādam ir sakarīgs padoms, kād abūt betonu veidņos racināli? Man pagaidām vienīgā doma ir - ar spaiņiem, bet tur jau galu var dabūt.Kā citi rīkojas. Veidņus zemākus pataisīt nevar, jo tie no augšas uz leju ir vienā plāksnē 1,2m

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 31/08/2011 09:15

Kāpēc nepasūtīt transportbetonu? Nelielai (līdz 6m) ēkai varēs iztikt bez sūkņa, ja var piebraukt no vismaz 2 pusēm.

Autors: m. (78.84.78.---)
Datums: 31/08/2011 09:18

Namdaris tu pat vari meginaat akmenju kravu pasutiit maksaaja ap zem 100 ls, ja nav gana daudz akmenju. Bus atraaak..

Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 31/08/2011 10:14

1.
aaaa - Stocholma tā pat kā gandrīz visa skandināvija stāv uz klients bluķa.
Tur pat neiet runa par pamatu rakšanu, bet klinšu bluķu spridzināšanu. (protams dziļāk valstī ir arī nedaudz augsnes virskārtas).
2.
Piekrītu par 100% ka 30 cm uz 5 metri tas nav nekāds slīpums. Cik tad Tev tā māja būs gara? pusotru kilometru? Pat milzu būves (privātmājas) noteikti ka ne vairāk par 20 metriem. pie tam, Es ieteiktu to augsto pamata sienu izmantot pagraba telpai, jo ja jau tā loģiski pati izveidojas. Nogāzē nebūs ne gruntsūdeņi, ne citas problemas. p.s. un sieva ar būs priecīga, ka ir kur likt ievārījumu burciņas.
3.
un uztraukties manuprāt vajadzētu ka tik kalns(slīpums) neienāk mājā iekšā, jo kautkur lasīju ka rudeņos + pavasaros zemei esot mitrai, palielinās spiede uz šādām konstrukcijām.
4.
Ja man būtu šitāda konstrukcija, es to slīpumu liktu ar blokiem trepes veidā tādejādi iegūstot perfekti taisnu lentu. Vajag tik paņemt rūtiņu lapiņu un pamēģināt uzzīmēt / skicēt. tur pat nevajag neko rēķināt. kā sapratīsi kas par lietu.

Autors: Onka (87.110.241.---)
Datums: 31/08/2011 10:24

2 Vienstāvis:
Par pamatu siltināšanu no iekšpuses - kā man te viens paziņa izskaidroja, ka neesot nekādas starpības - vai siltināšanu veic no pamatu iekšas vai no pamatu ārpuses, vienīgais, kas sanāk, ka no iekšpuses par kādu loksnīti mazāk putuplasta vajadzēs, jo laukums mazāks sanāk.
p.s. Ēkā paredzētas dzīvojamās telpas, pagrabs nav projektā.

Datums: 31/08/2011 10:35

Pamatu siltinājuma pīrāgs ir jāsalāgo ar sienu un tās siltinājumu.
No iekšpuses varētu būt jēga siltināt vienīgi patstāvīgi neapdzīvojamu (brīvdienu) māju. Citādi dažu laukuma % dēļ upurēt termomasu ir tīrais neprāts. Turklāt no iekšpuses siltināti pamati būs pastiprināti pakļauti salam.

Autors: m. (78.84.78.---)
Datums: 31/08/2011 10:36

Ejnuej, ja siltinats no iekshpuses aukstums iet uz sienu ko?

Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 31/08/2011 10:46

onka - ja tas Tev ir tipveida projeks, tad tur ir iezīmētas arī palmas, galdi, TV atrašanās vieta un 6 reiz vairāk ventilāciju cukas nekā tas ir vajadzīgs.
Pagaidi līdz tiksi līdz Jumta korei, tad ta dabūsi kasīt galvu, a kapēc man sanāk šitā...

Autors: Onka (87.110.241.---)
Datums: 31/08/2011 10:53

Būs vien jādara kā sākumā bija domāts - jāsiltina no ārpuses, savādāk saklausies, ko citi stāsta un beigās vēl sanāks "bēgot no vilka, uz lāča uzskriet" :D
Vēl 2 jautājumi "pa ceļam" - 1) vai ir labi, ja pamatu virszemes daļa ir ieprojektēta 30 cm virs zemes, jeb, varbūt, labāk būtu kādi 40 cm, jo virs pamatiem paredzēts likt baļķus? 2) pamatus pietiek hidroizolēt no augšas, jeb arī no iekšpuses ar mastiku vajag noklāt? (jeb tas ir lieks tēriņš?)

Datums: 31/08/2011 11:59

1) Noteikti 40 cm labāk kā 30, ja mazas jumta pārkares, pat vēl vairāk!
Es pat ieteiktu pamatus augstāk par slieksni.
Lai salāgotos ar baļķu vienmērīgo siltumpretestības sadalījumu, labāk siltumizolāciju likt pamata vidū:
[www.failiem.lv]
Aleksandram [salmumaja.lv] ir līdzīgi

2) Neredzu vajadzību pēc hidroizolācijas vertikālā plaknē.

Pašreizējā: 2 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **     **  ********   **      ** 
 **     **  **        **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **  ******    **     **  ********   **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.