UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: viesturs470 (46.109.27.---)
Datums: 30/01/2013 00:26

Rx

A pasaki kas tad segs tos zudumus ??? Onkulis no Amerikas ??!?!??
Tā caurule, iespējams "plika kā baznīcas žurka" bez tava dzīvokļa iet arī pa pagrabu vai bēniņiem, bet tā taču pieder Tev kopā ar parējiem ipašniekiem kā kopīpašums ! Kur tad skatījies, kad pirki tādu 'pliku, ar zudumiem" ??!??!?

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 30/01/2013 10:18

Zudumus jāsedz tam, kas nemāk organizēt cauruļu nosiltināšanu, nemāk kontrolēt ūdens skaitītāju nolasīšanas un lietošanas korektumu, tas ir "apsaimniekotājam" no savas peļņas. Es aizrakstīju smalki izklāstot kā tas jādara...nekas nenotiek. Tapat elementāri uzlikt metāla ekrānu skaitītājiem, tikai lodziņu atstājot, lai nevar ...apmānīt. Un, 20 gadu laikā neviens nav palūkojies....kā skaitītājs pieslēgts, izņemt to speciālsistu, kas maina- verificē skaitītājus.

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: Viesturs470 (85.254.150.---)
Datums: 31/01/2013 11:13

To Rx un citiem

Kā man patīk šie " absolūtiķi" ! Tikai reālajā pasaulē viss notiek savādāk ! Liec cik labu izolāciju gribi zudumi būs vienmēr ! Tāpat kā skaitītāji var būt visprecīzākie taču absolūti precīzi neeksistē !

katrai lietai ir " saprāta robeža" ja izolēšanas izmaksas pārsniegs pakalpojuma (karstā udens sagatavošanas un piegādes izmasksas) tad tādu pakalpojumu diez vai kāds pirks ! Tas pats par mērīšanu - ja mērīšanas izmaksas būs lielākas par izmērāmā pakalpojuma cenu tad arī diez vai kāds tādu pakalpojumu izvēlēsies !

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 31/01/2013 11:56

Neabsolūto lietu parstāvim: Visam ir sava kļūda, bet tā ir vienmēr robežās, ko nosaka statistika. Tā pat ar skaitītājiem: nevar būt lielāka kļūda visām iekartām, pārsniedzot vidējo statistisko. Lūdzu, pieskaitiet kļūdu klāt...Bet tā nav tuvu tik liela, kā tiek pieskaitīts! Par izmaksām: 1m caurules, kuras diametrs ir 1" nosiltināšana maksā 1Ls vai tuvu tam. Ne jau ideāla, bet reāli nepieciešama, kas atmaksājas jau vienā -divos mēnešos. Nevajag "skaldīt matus", bet veikt darbus, kas reāli uzlabo situāciju. Tieši tāpat, kā logu nosiltināšana, lodžiju iestiklošana, jā, moderno logu uzstādīšana, lai kā te daudzi sūkstas par rasu.... Tāpat , ja tas attiecās uz valsts darbību: jāpieņem likums par lodžiju, aizstiklošanas vienkaršotiem noteikumiem, lai tie būtu lēgāli, nevis realitātē puse jau aizstiklota, bet visi šie aizstiklojumi ir "nelegālā celtniecība". Jā. Labi jau gribēt , ka tas būtu jādara...bet kāpēc tas nestrādā? Domāju ka atbilde zināma, ja esat par šo lietu mazliet interesējies...

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: Viesturs470 (85.254.150.---)
Datums: 31/01/2013 13:58

To Rx

Redzi statististika ir arī tā kā pirms apkures sezonas uzsākšanas iedzīvotāju parāds valstī bija ap 20 miljoniem, kurš uz gada beigām iespējams ir dubultojies !
Tāpat statistiski vidējā daudzīvokļu ēka droši ir bez uzkrājumiem vai vēl sliktāk ar "uzkrātu parādu" .

Analogi par "matu skaldīšanu" , jo te daži gribēja izvērsumu par katru patērētāju (lampiņu) kaut tāpat ir skaidrs, ka tas nepalīdzēs ne atrast iespējamo nelegālo pieslēgumu, ne samazinās kopējo maksājumu summu !

Ja apsaimniekošanu organizē kā biznesu tad neviens no savas peļņas neatteiksies, savukārt ieraugot apsaimniekošanas tāmē pozīciju "peļna" diez vai statistiskā ipašnieka sejā parādīisies prieka grimases !

Tieši tāpēc es personīgi nezinu nevienu privātu apsaimniekošanas uznēmumu ko varētu saukt par veiksmīgu. Spriežot pēc forumā rakstītā arī Tev tādu nav izdevies atrast !

Lai veicas meklējumos !

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: rbm (212.93.100.---)
Datums: 31/01/2013 21:04

To Rx
Par zudumiem - tu vienu lietu aizmirsi cirkulacijas zudumi rekina ir starpiba starp udens uzsildisanu, apkuri dzivoklos un radijumu uz majas ievada. Un par zuudumiem esi atbuldigs vien pats jo maja ir TAVS KOPIPASUMS.
Esmu pats sava 80 dzivoklu maja gan organizejis stavvadu siltinasanu gan VISU skaititaju nomainu uz C klasi bet tik un ta ir zudumi jo daba pastav fizokas likumi un likas celtnieku rokas.

Ja udens zudumi maja ir zem 10% tad ta ir raditaju precizitates kludas norma, kas pat C klasei ir 5%
Un izlasi ko tev apsaimniekotajs ir parakstijies darit un ko likums uzliek, tur nekas nav teikts ka jasedz objekta zudumi. Protams var at apsaimjiekotaju aei par to vienotoes bet tad apsaimniekosanas maksa bus kadi 1, 5ls/m2

Un par elektribu dazadiem pateretajiem - uzlikt kontrolskaititaju maksa kadi 30ls - savac maja 51% balsu aptaujas veida un liec kaut uz katru rozeti pa skaititajam, tik no sakuma parekini cik ilga laika tev potenciali tas atmaksasies.

P. S. Ja kas diezgan pliku apkures stavvadu siltinasana ar ekovati atmaksajas pec fakta 11 apkures menesos

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: Rx (77.38.137.---)
Datums: 31/01/2013 21:46

Tika teikts:"Par zudumiem - tu vienu lietu aizmirsi cirkulacijas zudumi rekina ir starpiba starp udens uzsildisanu, apkuri dzivoklos un radijumu uz majas ievada. Un par zuudumiem esi atbuldigs vien pats jo maja ir TAVS KOPIPASUMS. " Kāda gan daļa siltuma zudumiem cirkulācijas, ūdens padošanas dēļ, apkurei? Apkurei savs skaitītājs ( tā būtu jābūt). Ja kopējs, tad pēc kādas formulas tiek aprēķināts siltuma patēriņa sadalījums? Cirkulācijas zudumus ( tuvināti) var uzskatāmi redzēt , aprēķinot- savācot datus par nakts cirkulācijas siltuma zudumiem. Nekas sarežģīts. Datus var savākt ilgākā periodā un saprast, kāda saistība ar āra temperatūru. Protams tas nebūs precīzi, bet "godīgi". Bet kā šī siltuma "nolasīšana", sadalījums apkurei un siltajam ūdenim notiek ( jānotiek) lai pastāsta kāds cits, kas zin. Par elektrību neesmu teicis ne vārda...Bet tas, ka ekonomiskās spuldzes dotu ekonomiju, esmu pārliecināts ( neņemot vērā zagļu darbus...). Tāpēc ir metodes, kā šīs spuldzes padarīt neinteresantas zagļiem. Un par Kopīpašumu: Ne tikai katrs ir atbildīgs, bet visi, jo visi ievēlēja tādu valdību, saeimu, un tātad arī likumus, to kontroli....Tāpēc neviens par TO neatbild!

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: rbm (46.109.168.---)
Datums: 31/01/2013 22:45

ir divi varianti:
1. majai karstai sudens tiek razots siltummezglā uzsildot uz vietas auksto udeni caur siltummaini.
2. majai karstais udens pienak no aras

Lai uzsilditu 1m3 udens no +5 lidz +60 gradiem vajag ~0,05MWh (viegli aprekinams ar standarta fizikas formulu), pareizinam ar siltummaina lietderibas koeficentu un ar visu majas iedzivotaju nodotajiem karsta udens paternina radijumiem - iegustam teoretisko patereto siltumu lai uzsilditu patereto kaprsto udeni. Vasara kad nav apkures viss maja padotais siltums (kas tiek fiksets uz majas ievada siltuma skaititaja) tiek terets tikai udens uzsildisanai, tapec starpiba starp teoretisko paterinu un šo siltuma skaititaju tiek uzskatits par cirkulacijas zudumiem.
ziema šim nak klat apkure - ja dzivokliem ir siltuma skaititajs, tad ir ieprieks aprakstitais princips, ja dzivokliem siltuma skaititaju nav, tad apsaimniekotajs pec pieredzes sadala paterinu starp dzivoklu apkuri un cirkulaciju, bet tik un ta tiek samaksata visa majai piegadata siltumenergija.

2. gadijums ir vienkarsaks - starpiba starp majas kopejo karsta udens skaititaju un dzivoklu tiek uzskatita par zudumiem un to jums ieliek cirkulacija. tik neaizmirsti ka šādā gadījumā mājā karstais ūdens ienāk ar +65gradi, bet krana ir labi ja +60gradi


gribi taupit prasi lai no 1 nakti lidz 5 rita karstajam udenim temperaturu samazina lidz 40 gradiem, ta var samazinat cirkulacijas zudumus par 15-20%

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: Viesturs470 (85.254.150.---)
Datums: 01/02/2013 10:59

To Rx

informāciju par uzskaites un norēkinu metodēm var iegūt Rīgas energētikas aģentūras mājaslapā.
Tur arī cita noderīga informācija.
[www.rea.riga.lv]

Tācu kā jau minēju iepriekš viena lieta teorija, cita prakse !

Teorētiski apsaimniekotājam būtu regulāri jāapseko inzeniersistēmas un uzskaites mezgli dzīvokļos, lai pārbaudītu faktisko situāciju, taču izderīt to praktiski nav tik vienkārši !

Piemēram kļūdas kas rada t.s. "ūdens patēriņa" starpības var rasties gluži nevainīgu apstāklū dēļ, piemēram kāds vecāks cilvēks ar sliktu redzi nokļūdās ar rādījumu nolasīšanu u.t.l.

Nupat lasīju viena iedzīvotāja problēmu, jo prombūtnes laikā viņš fiziski nevar nodot skaitītāja rādījumus, teorētiski ir risinājums - iepriekš piesaki prombūtni, apsaimniekotājs uzliek plombi un piefiksē, ka patēriņa nebūs, pēc atgriešanās atkal apsekošana, plombes noņemšana u.t.l.

Taču praksē tādas lietas nenotiek vai notiek reti, protams ir arī citi risinājumi - attālinātā nolasīšana, bet tad tas normāli var darboties ja tas ir visiem dzīvokļiem, taču tas kaut ko maksā, kādam nav naudas, bet cits ir pret jebkādiem ierosonājumiem !

Re: Komun.maks. rēķini par decembri.
Autors: rbm (62.85.20.---)
Datums: 01/02/2013 12:42

to viesturs470

Ja kas arī attālinātai nolasīšanai ir zudumi, jo skaitītājiem ir precizitāte un kļūdas robeža 5%.
protams vairs tad nav problēmas ar nenodotiem rādījumiem vai pēc pusgada tītiem mērījumiem, bet atmaksājas tas viss ne ātrāk kā 4-5 gados un par automātisko nolasīšanu sanāk papildus maksāt ap 30sant/dzivoklis/mēnesī

tā kā skaties kā gribi, lai samazinātu zudumus ir jāmaksā, jo vairāk gribi samazināt jo vairāk maksā un vienā brīdī samazināšanas izmaksas vairrākkārtīgi pārsniedz zudumu izmaksas.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **   *******   ******** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 **     **  **     **  *********   ********  ******   
  **   **   **     **  **     **         **  **       
   ** **    **     **  **     **  **     **  **       
    ***      *******   **     **   *******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727