UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 6
Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: Ansis Liepa (212.93.100.---)
Datums: 04/03/2013 15:03

[ej.uz]
Šajā linkā redzama dēļu grīda, ziemas vidū, saulainā dienā, tā ir siltāka kā cilvēka pēdas. Kad saules nav - tā ir vēsāka, bet uzkāpjot - slānītis zem pēdas momentā uzsilst, un kāja nesalst. kurpretim, uzkāpjot uz flīžu grīdas - tā saņem no kājas siltumu un novada tālāk, dziļāk, un prasa vēl un vēl siltumu, un kāja atdziest, tai kļūst auksti un nekomfortabli. Rudeņos, pavasaros, drēgnākā vasaras dienā - visas tās reizes kad apkure netiek darbināta - staigāt ar kājām pa flīžu "silto" grīdu, vai spēlēties bērniem ir pavisam neomulīgi.

siltumakumulācijas plācenis neapšaubāmi betona-flīžu siltajai grīdai ir labā īpašība. bet tikpat labi var veidot arī siltās sienas. Siltuma radiācija no sāniem kautkādos pētjumos tika atzīta par cilvēkam draudzīgāku, veselīgāku, kā siltumu no grīdas, bet par drošvien cita diskusija, kur būtu cīņa par vai pret utml.

--- kas attiecas uz siltumsūkņiem - kur tad ir tā nākotnes laimes cerība - ko mazbērni novērtēs? remontus un apkopes, ik pēc pāris gadiem, jo neviena komplicēta tehnoloģija nav ar bezgalīgu mūžu, elektro enerģijas patēriņš mazāks nebūs palicis, bet elektrības cena tika un vienīgi aug un augs, desmit gados dubultojoties, vai pat straujāk.

ja runa ir par komfortu, un to cik tas bezgalīgi augstu tiek vērtēts, tad gan jau var atrast arī elektronisku bļodiņu ar karoti, kas pati cilvēku baro uttt:)

--- piespiedu ventilācija ar rekuperāciju - protams, tā darbojas kā paredzēts un solīts un ir ļoti noderīga tur kur tā nepieciešama, vai arī atpelna sevi racionālā laikā, bet tā arī ir tehniska vienība mājā, kura prasa apkopes, ēd elektrību, un nekalpo mūžīgi - kādreiz kautkas atkal jāmaina (gaisa filtri), jāremontē utml. Galu galā tas viss prasa rūpes - darbu=laiku=naudu. Protams, daudz ko jau cilvēki dara izklaides un hobija pēc, iespējams arī tā rotaļāties ar tehnoloģijām, apčubināt tās, skatīties kā darbojas utml, tas arī ir visnotaļ interesants un noderīgs process, cilvēkiem kam tas patīk.
:)

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: lūdzu info (159.148.90.---)
Datums: 04/03/2013 15:48

tād jautājums, no kurienes tās cenas par 2012 gadu?
Pa citām enerģijām grūti spriest, bet dabasgāzēi uz 01.01.2012 tarifs bija 0,38635 sant pa nm3

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: Ai Gars (212.93.105.---)
Datums: 04/03/2013 17:38

Diemžēl SILTĀ GRĪDA ir viens no alerģiju cēloņiem, jo cirkulācija veidojas no apakša uz augšu, līdz ar ko velk līdzi visas mikrodaļiņas.

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: Didzisp (78.84.231.---)
Datums: 04/03/2013 17:39

Par 5% mitrumu, divus gadus žēvētai malkai , nu tā ir pilnīga dirs**. Malkas mitrums staigā līdzi āra gaisa mitrumam un 5% ārā nav nekad. Ja kāds var pierādīt pretējo, tad uzreiz lieku konjaku :). Par to, ka pavasara saulē var ļoti ātri izžāvēt malku, es to esmu izmēģibājis daudzus gadus. Ir man mitruma mērītājs un ap Jāņiem esmu vairākas pagales, no dažādiem kokiem pāršķēlis un mērijis. Jā, tas ir dažāds, bet vienmēr zem 20%. Protams, ne jau baļķus žāvēju, bet normāli saskaldītu plīts malciņu. Vot rudenī gan nav sanācis pamērīt un ziema arī. Tad cita snodarbes, bet varētu jau aiziet līdz malkasšķūnim un labratorija sdarbu uztaisīt. Uzsveru vēlreiz, ātri izžūst tikai pareizā mēnesī cirsta malka. Skaidrs, ka ar pirktu malku nekad neko nevar zināt. Man mantojumā bija grēda ar dažādu malku palikusi un ta bija visma zpiecus gadus stāvējusi. Tad bija pagales, kuras no galiem appelējusas un "čūkstēja" plīti. Tas tikai dēļ tā, ka nelaikā cirsta. Par cik cērtu pats, tad ar mēness fāžu ievērošanu nav problēmu. Nu jā, es laikam par "kosmosu" saku gan tiešā gan pārnesta nozīmē . Parasts mirstīgais, jau nekad nezin, kad nopirktā malka cirsta.
Ja par pasīvo māju, tad viss ir elementāri. Kad naudu nav kur likt, pilns pagalms ar meršiem, un brīvais laiks tiek pavadīts Āfrikā lauvas medījot, tad protams pasīvā māja ir laba investīcijas. Ja naudu ņem bankā un, sūri grūti strādājo, tiek atdota līdz vecumdienam, tad pasīvā māja nekad neatmaksāsies. Nu jā, vēl paliek jautājums par to kamīša pirdienu, kurš tikai ap Jāņiem izvēdinās :)

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: Valdis Liepa (212.93.100.---)
Datums: 04/03/2013 18:12

>Ai Gars
Ieejot abās Vecŗīgas dominantēs / Pēterī un Domā / var labi sajust elpojamā gaisa kvalitāti. No Pētera siltās grīdas gaisā virmo neredzamas sīkdaļiņas.
Nobels piešķirtu prēmiju cilvēkam, kurš no mājas iznestu pēdējo riekšavu putekļu.

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: Vilnis_Radio (87.110.241.---)
Datums: 04/03/2013 22:51

Siltās grīdas nenozīmē flīzes - ar to jau viss ir izteikts. Dabīgais koks ir ekskluzīva lieta, piekrītu, autentiska, neapšaubāmi glīta.
Par siltajām grīdām es neko daudz nezināju, bet kad dzirdēju, tad visu to labāko, tāpēc sāku pētīt, lasīt utt. Uztaisīju, un kā jau teicu nenožēloju ne sekundi - tas ir nesalīdzināmi parāks komforts (jādomā arī kurināmā ekonomija) par parastām grīdām, krāsnīm vai radiatoriem. Temperatūras svārstības praktiski vispār nenotiek. Par tiem putekļiem un nanodaļiņām - nu es esmu skeptisks. Ar ostīšanu tur neko nevar pateikt. Ņemot vērā cik zemas temperatūras ir siltajās grīdās, tad ļoti apšaubu, ka tās izmet nanodaļiņas vairāk par dēļu grīdu, kas redzama fotogrāfijā. Domāju, ka vairāk reālais nano rodas no krāšņošanās dzīvojamās telpās. Bet tas nav amatieru jautājums - tam nepieciešama ekspertīze, pagaidām neko tādu neesmu lasījis.
Ar to komfortu un tehnoloģijām ir tāpat kā ar jebkuru lietu - ortodoksāla ietiepība jebkurā galējībā ir neveselīga, veselīga sekošana laikmetam ir apsveicama. Par bērniem es domāju to, ka nevis viņiem sāpēs galva par filtriem, bet gan viņiem patīk progresīvi vecāki, kuri nenogrimst savā laikmetā. ;)

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: Jānis_ (195.13.240.---)
Datums: 05/03/2013 09:05

Nu jau kādu laiku uz siltajām grīdām, ne tur putekļi, ne alerģijas bērniem :) Jāpiekrīt Vilnim par komfortu un temp svārstībām. Vienīgais mīnuss, ka nav radiatoru, kur slapjos cimdus uzmest :)

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: khe (46.109.173.---)
Datums: 05/03/2013 10:08

Pamēriju mitrumu divgadīgām alkšņa pagalēm no šķūņa, kas pirms ielikšanas ir ārā žāvētas. Tas bija ap 15-16%. Tās, kas ienestas šodienas kurināšanai vakar pie katla, bija uz virsmas ap10%, bet pāršķeļot - ap 14-15%. Tā ka lai dabūtu 5% ir jāliek cepeškrāsnī, vai jātur 10 dienas iekšā:)
Par siltajām grīdām - forši, ja var atļauties pa nelielam radžikam zem logiem - vēsums no loga nelien uz grīdas un nerada aukstākas zonas, kā arī grīdu temp var nedaudz pazemināt.

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: lūdzu info (159.148.90.---)
Datums: 05/03/2013 10:33

Siltajām grīdām pēc idejas nav nekādas vainais, bet...
Kāpēc visi kuri pēdējā laikā ceļ savas mājas kā pamatapkuri izvēlas plikas siltās grīdas nevis ar atbalstu no radiatoriem?

Tikai loģiski būtu, ja silto grīdu izmantotu tikai komforta radīšanai nevis visas telpas apkurei..
Manuprāt, silto grīdu vajag turēt tikai tik siltu, lai kājas jūtas labi, tas ir zem 23grādiem uz virsmas..
Un attiecīgi ja ar tādu konkrētu temperatūru siltā laikā var piekurināt telpu.. tad aukstākā laikā jau sildītu papildus radiatorus.. tādejādi nebojājot klimatu telpā un uzlabojāt neaizsargātāko elpceļus, kamēr tie lielāko daļu laika pavada ar galvu pie grīdas

Re: Minhauzens un vidējais latvietis par malkas apkuri
Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 05/03/2013 10:38

Didzi un khe - ar kādiem verķiem mērat mitrumu?

Pašreizējā: 4 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   ********   **      **  ******** 
 **        **     **  **     **  **  **  **  **       
 **        **     **  **     **  **  **  **  **       
 ******    ********   ********   **  **  **  ******   
 **        **     **  **         **  **  **  **       
 **        **     **  **         **  **  **  **       
 ********  ********   **          ***  ***   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727