UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors:
Kasparam
(178.16.22.---)
Datums: 05/01/2015 21:22
Viesturs470
Boilerim ir taimeris.
paulisk
Kolēģim, kam ir pie manis minētajem patērtājiem klāt gaiss-gaiss siltumsūknis, mēnesī sanāk ap 500 kwh, ne 600, šomēnes pāri 700 kwh.
Boilerim ir taimeris.
paulisk
Kolēģim, kam ir pie manis minētajem patērtājiem klāt gaiss-gaiss siltumsūknis, mēnesī sanāk ap 500 kwh, ne 600, šomēnes pāri 700 kwh.
Autors:
paulskl
(178.16.22.---)
Datums: 05/01/2015 21:44
cik jauda boilerim un cik plitij kw? cik lampas un ar kadu jaudu? veļasmašīna?
Autors:
gints__
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 09:05
Nu tiko nopirktai mājai var visskautkas izrādīties - spices sūknis strādā nonstopā, kaut kur ieklāts siltās grīdas paklājs visu laiku ieslēgts (pielikts bez regulācijas), el apsildes kabelis ap jumta logiem (to gan laikam neviens neliek, kaut gan paši logu ražotāji rekomendē) vai paralēli apkures trubai uz spici, ... Un ja es dzīvoklī tērēju 200kw, tad mājai 500 mierīgi var aizlaist, kaut vai ar to pašu boileri vien, kā augstāk rakstīja.
Autors:
gints__
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 09:07
Un mājas apgaismojums vien, ja visur parastās spuldzes, plus vēl teiksim pāris halogēnie prožektori pagalmā var labi salasīties - rēķini vien un monitorē kā tā summa tev savācās.
Autors:
nu tā
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 09:47
Starp citu, te biju runa par taimeri bolerim. Ja boileri izmanto 2 dienas nedēļā, vai ir vērts viņu pārējā laikā slēgt ārā? Cik sapratu, te pat diennakts laikā cilvēks boileri slēdz ārā.
Vispār, labi ka atgādinājāt - būs jātaisa eksperiments ar boilera patēriņa mērīšanu. :)
Vispār, labi ka atgādinājāt - būs jātaisa eksperiments ar boilera patēriņa mērīšanu. :)
Autors:
elektriķis Māris
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 13:29
tas, ka 5h diennaktī boilerim ir taimers, nenozīmē, ka arī visas 5h tas strādā, piem. man ir 100l boilers ar 1,2 kW, autors vēl nav cēlis gaismā savas jaudas. Spuldžu nozīme patēriņā. Pieņemsim, ka ir 10 gab. 100W spuldzes, kuras diennaktī ir ieslēgtas 6h, sanāk 6 kWh diennaktī un 6x30=180kWh mēnesī. Bailīgi, vai ne. attiecīgi ja 100 W vietā ir 75 W būs par 25% mazāk - 135 kWh
nu tā, ja neturēsi boileri ieslēgtu visu laiku, nebūs diskomforts, kad esi atbraucis un vēl 5h jāgaida kamēr uzkarst ūdens? risinājums būtu caurplūdes sildītājs, kautvai pavisam vienkārš, liekams uz katru krānu atsevišķi.
nu tā, ja neturēsi boileri ieslēgtu visu laiku, nebūs diskomforts, kad esi atbraucis un vēl 5h jāgaida kamēr uzkarst ūdens? risinājums būtu caurplūdes sildītājs, kautvai pavisam vienkārš, liekams uz katru krānu atsevišķi.
Autors:
Kasparam
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 13:53
Mans boileris ir 1.8 kW jaudu. Kā minēja elektriķis Māris, tad tas nebūt nestrādā 5 h, pa dienu - 2,5 h no rīta un 2.5 h vakarā. Starplaikā ūdens nemaz tik daudz neatdziest, attiecīgi reāli boileris silda ūdeni līdz noteiktai temperatūrai pāris h. Žēl, ka nevaru tam neko regulēt.
Kopējā spuldžu jauda man ne tuvu 100 kW nesanāk - visas ekonomiskās vai LED
Kopējā spuldžu jauda man ne tuvu 100 kW nesanāk - visas ekonomiskās vai LED
Autors:
nu tā
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 14:48
elektriķis Māris Wrote:
-------------------------------------------------------
>
> nu tā, ja neturēsi boileri ieslēgtu visu laiku,
> nebūs diskomforts, kad esi atbraucis un vēl 5h
> jāgaida kamēr uzkarst ūdens? risinājums būtu
> caurplūdes sildītājs, kautvai pavisam
> vienkārš, liekams uz katru krānu atsevišķi.
Paldies. Varbūt būtu diskomforts - tāpēc jau jautāju. Diskomfortu gan varētu pieciest, ja būtu jūtama ekonomija. Starp citu, man ir caurplūdes sildītājs tualetē - ir labi, bet ūdens strūkliņs tomēr ir diezgan nožēlojama - tik daudz kā rokas noskalot ir labi, bet dušai tas nederētu.
>
> nu tā, ja neturēsi boileri ieslēgtu visu laiku,
> nebūs diskomforts, kad esi atbraucis un vēl 5h
> jāgaida kamēr uzkarst ūdens? risinājums būtu
> caurplūdes sildītājs, kautvai pavisam
> vienkārš, liekams uz katru krānu atsevišķi.
Paldies. Varbūt būtu diskomforts - tāpēc jau jautāju. Diskomfortu gan varētu pieciest, ja būtu jūtama ekonomija. Starp citu, man ir caurplūdes sildītājs tualetē - ir labi, bet ūdens strūkliņs tomēr ir diezgan nožēlojama - tik daudz kā rokas noskalot ir labi, bet dušai tas nederētu.
Autors:
nu tā
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 14:51
Kasparam Wrote:
>
> Kopējā spuldžu jauda man ne tuvu 100 kW
> nesanāk - visas ekonomiskās vai LED
Cik tad Tev to lampiņu ir? Mums lielajā istabā vien ir 12 LED pa 9W, plus vēl virtuvē 5 tādas pašas. Tas viss garajos ziemas vakaros tiek vairāk vai mazāk dedzināts, un tie ir veseli 153 W.
>
> Kopējā spuldžu jauda man ne tuvu 100 kW
> nesanāk - visas ekonomiskās vai LED
Cik tad Tev to lampiņu ir? Mums lielajā istabā vien ir 12 LED pa 9W, plus vēl virtuvē 5 tādas pašas. Tas viss garajos ziemas vakaros tiek vairāk vai mazāk dedzināts, un tie ir veseli 153 W.
Autors:
elektriķis Māris
(178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 16:32
nu tā, ekonomija ar boilera izslēgšanu sanāks noteikti. Cits jautājums no higiēnas viedokļa, jo stāvošā siltā-vēsā ūdenī baktērijām patīk vairoties.
Kasparam, par tām lampiņām bija ilustrācija, kas gan neattiecas tieši uz tavu gadījumu.
Savlaik mēģināju likt taimeri boilerim, jo biju pārgājis uz T3 tarifu(pa dienu viena cena, pa nakti un brīvdienās cita), secināju, ka darbināk boileri pa nakti manā gadījumā nesanāk, varbūt tad tilpumu vajag lielāku. Pieļauju, ka problēma ir tajā, ka no rīta ar mutes mazgāšanu ielaid boilerī 10+ litrus auksta ūdens un tad pa dienu, ja tas neieslēdzas, tas aukstais ieteikmē arī pārējo silto ūdeni boilerī, vakarā, ja visa ģimene(3 cilv.) nodušojas, tad pēdējam sanāk aukstā skaloties. Līdz ar to šo eksperimentu es pārtraucu ar secinājumu, ka ietaupījums pret komfortu ir pārāk mazs, sanāca nepilni 3 euro uz 150 kWh patēriņu mēnesī.
Kasparam, par tām lampiņām bija ilustrācija, kas gan neattiecas tieši uz tavu gadījumu.
Savlaik mēģināju likt taimeri boilerim, jo biju pārgājis uz T3 tarifu(pa dienu viena cena, pa nakti un brīvdienās cita), secināju, ka darbināk boileri pa nakti manā gadījumā nesanāk, varbūt tad tilpumu vajag lielāku. Pieļauju, ka problēma ir tajā, ka no rīta ar mutes mazgāšanu ielaid boilerī 10+ litrus auksta ūdens un tad pa dienu, ja tas neieslēdzas, tas aukstais ieteikmē arī pārējo silto ūdeni boilerī, vakarā, ja visa ģimene(3 cilv.) nodušojas, tad pēdējam sanāk aukstā skaloties. Līdz ar to šo eksperimentu es pārtraucu ar secinājumu, ka ietaupījums pret komfortu ir pārāk mazs, sanāca nepilni 3 euro uz 150 kWh patēriņu mēnesī.