UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 7
Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: Kasparam (178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 17:01

elektriķis Māris

Man ietaupījums sanāk lielāks, taču arī nekas dižs. Ja varētu kaut kā regulēt temperatūru, tad iespējams varētu panākt lielāku ietaupījumu. Tagad ir doma iegādāties citu, sakarīgāku boileri Ariston Velis Premium, kam var uzlikt nepieciešamo temperatūru, tāpat arī ekorežīms. Neesmu vēl sapratis tā algoritmu.

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: elektriķis Māris (178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 17:33

Boileris mājās ir ekstra, par kuru attiecīgi ir jāmaksā. Tas man jau 3 reizes ir glābis situāciju, kad ir atslēgts ūdens uz 2 dienām. Par temperatūras pazemināšanu zem 60 grādiem nav laba doma dēļ baktēriju vairošanās iespējas. Es ieteiktu labāk ņemt boileri ar biezāku izolāciju, iepriekš man bija dražice, nezināmu iemeslu dēļ uzsprāga(tādēļ tīri psiholoģiski vairs tādu neņēmu), tagad ir thermor, tam ir plānāka izolācija un vājāks tens 2kw pret 1,2kw, līdz ar to vairāk aiziet zudumā(dēļ izolācijas) un lēnāk silst(dēļ tena jaudas). Ja dražice virsma visā garumā bija vēsa, tad thermor var just ka augša ir manāmi siltāka. pēc patēriņa dražice tērēja aptuveni par 20kwh/mēn. mazāk nekā thermor. Bet tādēļ jau es tagad neskriešu un nepirkšu citu boileri. vēl viens rādītājs bija, ka thermor, ja esam prom, tad vismaz 1x diennaktī tāpat ieslēdzas, dražice neieslēdzās 2 diennaktis pēc pēdējās uzsilšanas. Rādītāji tika salīdzināti vasaras sezonā, ziemā droši, ka biežāk slēgtos dēļ zemākas apkārtējās temp.
Vēl dražice bija iespējam augstāka temperatūra, ko izmantojām, ja plānojām vannoties, jo savadāk nepietika ūdens.

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: Kaplis (178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 18:51

Man pieredze ar boileri ir šāda, jo likās, ka kaut ko var ietaupit: bija 100l bolers ko lietoju viens pats, dušai vienam pietika atliektiem galiem (ja 2 piegājieni un čammājas, tad uz beigām jau karstais uz pilnu klapi paliek par vēsu), pec skaititajiem paskatijos, ka, lai izdušotos bez čammāšanās vienam pašam sanāk ap 30l karstais un 10-15l aukstais, karstais boilerī bija noregulēts zem 60 gradiem ar domu, lai boilera un telpas temperaturu delta butu mazaka un, lai atgriežot tikai karsto, roku zem strūklas vel varetu noturēt un neapplauceties.
Eksperimentēju ari ar ieslēgšanu/izslegšanu un sapratu, ka jēga atslēgt parādās tikai tad, ja brauc prom vismaz uz 2 dienām vai ilgāk, bet jāpieņem, ka atbraucot nevar uzreiz iet dušā, jo udenim jauzsilst. Diennakts griezumā boileri slēgalēt vispar nav jēgas, iedzivosies tikai diskomfortā, jo kādus kw ietaupisi pa dienu atsledzot, tadus būs vakarā papildus jātērē piesildot dienas "caurumu" + gaidīšanas laiks.
Apraksts ir par dzivokli ar CFL gaismam, datoru, tv, ledusskapi, veļasmašinu + boileri. Gandriz bez gludekļa, bez trauku mašinas un bez cepeškrasns un bez mikroviņu krasns. Kopējais pateriņš ap 200kw mēnesī, no kurām pēc sajūtām puse uz boileri (dušojos reizi dienā) un puse uz pērējo.

Rezultātā, ja grib lietot karsto udeni ar boilera sildišanu un komfortu, tad neko daudz ikdienā ietaupit nevar, ja nebrauc garakā celojumā vai prombutnē.

Vel jau jaņem vērā vasaras/ziemas sezona, kad vasarā ienākošais aukstais udens ir kadus 10 gradus siltaks jā ziemā, tā siltuma starpiba ziemā tapat jauzsilda ar elektribu.

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: Kaplis (178.16.22.---)
Datums: 06/01/2015 19:07

Vislielakais ietaupijums ir uz karstā udens lietošanas paradumiem - lieto tikai tad, kad vajag un tik lielu strūklu cik vajag, jo citadi iztecinasiet bezjēgā daudz kad paši nepamanisiet kur paliek pilns boilers ar karsto udeni.

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: Antons U (178.16.22.---)
Datums: 07/01/2015 01:00

Kolosālu ietaupījumu var panākt, pa trešdaļu aizgriežot gan karstā, gan aukstā ūdens krānus šļaukām, kas iet uz duškabīni. Rezultātā ūdens strūkla nav tik spēcīga, ūdens tiek lietots daudz efektīvāk. Diskomforts tika izjusts tikai pirmajās mazgāšanās reizēs, pēc tam pierod. Lai izvairītos no skaidrošanās ar kundzi (pārliecinoši niknākais karstā ūdens patērētājs manā mājā), viņai par šo savu ģeniālo gājienu nemaz nestāstiju. Teicu, ka nezinu kas par vainu, laikam trubas kaut kur saspiedušās. Teicu, ka nomazgāties var normāli, ka tāda nieka dēļ neiešu pārrakt visu pagalmu. :) Par to, ka citur mājā spiediens nav mainījies, viņa, paldies dievam, nav iedomājusies! Šis ekselentais gājiens man dod vismaz 50 kw ietaupījumu mēnesī.

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: pamats topošais (178.16.22.---)
Datums: 07/01/2015 08:30

Slēdzot iekšā un ārā nevar ietaupīt, ja vien boileri ir izolācija.
Tas ekonomiskais režīms ir 55 grādi,zem kura neiesaka nolaist,lai nedabūtu leģionāru un citas kaites. Varbūt ir vērts padomāt par boilera papildu siltināšanu (kaut vai reģipša kaste apkārt) vai ienākošā aukstā ūdens papildu sildīšanu (varētu būt sarežģīti un daudz vietas aizņemt).
Bet galvenais- vajag noskaidrot cik boileris tērē! Ja 100kw mēnesī,tad vispār tukša runa...

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: hm (178.16.22.---)
Datums: 07/01/2015 09:18

Par tām leģionellām interesanti. Padzīvoju Grieķijā kādu laiku. Šiem uz tradicionāli plakanajiem jumtiem masveidā stāv plastmasas ūdens mucas, kurās ietek zem spiediena esošais pisētas ūdens, un tālāk no turienes ūdeni padod ūdeni uz visu māju, gan auksto, gan caur boileri vai/un saules kolektoru karsto. Priekš kam tā muca nezinu - moš pātraukumi pilsētas ūdensapgādē, vai kaut kādiem ČP (zemestrīču) gadījumiem. Vasarās, kad ārā Grieķu saule, aukstais ūdens nāk pat čuras siltumā vai nedaudz siltāks, jo melnajā bundulī uz jumta uzsilst. Ziemā konkrētajā vietā temperatūra ārā 2 gadu laikā nenolaidās zemāk par +4 C. Tātad arī nekas tur neizsalst. Liktos ideāla vieta visādām baktērijām - stāvošs ūdens, ap 30 grādi temperatūra ilgstoši (vasarā). Bet neslimo! Neviens tās mucas netīra regulāri un nekādi teni tur nav principā, lai ūdeni uzsildītu līdz 70 grādiem ik pa pāris nedēļām. Iekšā paskatoties, muca apaugusi ar kaut ko zaļganu vietām (nedaudz). Rodas jautājums, vai visa tā eiforija par leģionellām u.c. baktērijām nav kaut kāda mūsdienās ierastā "no visa jābaidās" sastāvdaļa?

Man ir SS apkure un 300 l Dražices boilerī ūdeni sildu līdz +48 C un ļauju atdzist līdz +42 C. Sākumā uzdzinu pāris reizes ar tenu līdz 60. Tagad vairs ne (aizmirstu). Pagaidām dzīvs (pusgads apkārt). Tfu tfu tfu (piesitu pie koka). Siltinājums boilerim, tilpums un TENa jauda ir no svara. Jo man pietiek uzsildīt 1x vai 2x dienā, lai 3 cilvēkiem pietiktu.

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: elektriķis Māris (178.16.22.---)
Datums: 07/01/2015 10:07

60 grādi imho ir optimāla karstā ūdens temp. To arī rekomendē paši boilera ražotāji. Tikai eksperimenta pēc netaisos pievienot arī eksperimentu ar veselību. Otrs aspekts boilera izmērs. Ja ir liels boilers tad var atļauties zemāku temp. Man dzīvoklī lielākam par 100l nav vietas, tādēļ turu tādu temp., lai nepietrūkst siltais.

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: Viesturs470 (178.16.22.---)
Datums: 07/01/2015 10:54

to hm;

nav šaubu ka biedēšana ar visādām problēmām ir marketinga un tidzniecibas veicināšanas pasākums, kas domāts cilvēkim kas grib dzīvot "ātri" un informāciju uztver tikai "vieglā valodā" !
Ja regulāri mazgājies tad nekāds stāvoš ūdens boilerī neveidojas ! Bez tam vai tad kāds saprātīgs cilvēks ejot vannā vai dušā to udeni rauj plaušās ?!?!?
Temperatūrai boilerī nožime ir tikai kopsakarībā ar tā tilpumu un lietošanas vajadzībām un paradumiem. Nenoliedzami dažādi ražotāji dažādi sevi pozicionē un klavlitāte atskiras gan lielās lietās gan niansēs, jo kā saka velns slēpjoties detaļās !

Tāpēc atgriežos pie jau iepriekš rakstītā - krājam zināšanas, jo tās atširībā no naudas ir grūti atņemt !
Kāds reklamē ka viņa ražotājam ir labāka izolācija - noskaidrojam par cik un samērojam vai vieglāk un lētāk nav uzšūt tam papildus "mētelīti" nekā pārmaksāt ražotājam

Re: Liels elektroenerģijas patēriņš.
Autors: hm (178.16.22.---)
Datums: 07/01/2015 13:24

gadījumā, ja ir sūdzības par pārāk labu miegu, var palasīt šo:
[www.abc.lv]

Tur gan par temperatūru boilerī, gan par cirkulāciju, utt utjpr
Viela pārdomām.

Pašreizējā: 4 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **         ********  **        
 ***   ***   **   **   **    **      **     **    **  
 **** ****    ** **    **    **      **     **    **  
 ** *** **     ***     **    **      **     **    **  
 **     **    ** **    *********     **     ********* 
 **     **   **   **         **      **           **  
 **     **  **     **        **      **           **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727