UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Trimmeris
Autors: Wests (85.10.211.---)
Datums: 18/05/2016 22:39

Labs vakars visiem!
Gluži nepieklājīgos tempos aug zāle.Visu laiku (daudzus gadus) tiku galā ar izskapti,bet nupat jūtu,ka vajadzēs tomēr iegādāties trimmeri.Gribu lūgt padalīties pieredzē,kādu verķi būtu vērts iegādāties.No paša dārgākā gala (Husqvarna) es nevaru atļauties,un tādu,kas ātri nojūk arī negribētos.Būtu vēlams,lai trimmeris būtu spējīgs pļaut arī pāraugušu zāli.Kādi būtu optimāli varianti?Kāda ir Jums pieredze un ieteikumi.
Jāpiebilst,ka man pieejamie veikali ir Tukumā unTalsos,un pārāk liela izvēle tātad nav.
Būšu pateicīgs par noderīgu informāciju.

Re: Trimmeris
Autors: SerViss (85.10.211.---)
Datums: 19/05/2016 08:44

Ieteikumi varētu būt, ja būtu kaut kāda informācija par pļaujamās platības izmēriem, kvalitāti un domāto pļaušanas biežumu.
Otrkārt, verķu iegāde mūsdienās nu nekādīgi neaprobežojas vienīgi ar Tukuma un Talsu veikaliem.

Re: Trimmeris
Autors: Wests (85.10.211.---)
Datums: 19/05/2016 21:16

Noteikt pļaujamās platības izmērus ir diezgan grūti,jo tā nav viengabalaina.Jāpļauj galvenokārt ap kokiem,krūmu puduriem,kā arī atsevišķi laukumi un joslas.Bet kopumā varētu rēķināt kādus pāris hektārus.Lielākai daļai platības pietiktu ar appļaušanu vienreiz sezonā,proti,lai nevarētu pārmest,ka teritorija nav apkopta.Līdz ar to attālāk no mājas izcila kvalitāte arī nav nepieciešama.

Kas attiecas uz veikaliem,tad saprotu,ka Rīga ir Rīga,un kaut arī esmu dzimis un lielāko mūža daļu aizvadījis tur,šodien brauciens uz lielpilsētu man sagādā zināmas problēmas.Esmu arī atsvešinājies,un īsti nemaz nezinu pareizos veikalus,kur šodien kas jāmeklē.Piemēram,kā ir ar Depo Ulmaņa gatvē?Vai tas būtu piemērots šādam pirkumam? Esmu dzirdējis,ka kaut kur krastmalā esot tāds superDepo...

Re: Trimmeris
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 19/05/2016 22:43

Šādas lietas protams meklē internetā nevis Depo, lai gan dažkārt tādā Depo var gadīties arī lētāka cena par internetveikalu. Talsu un Tukuma veikali ir mikroskopiska izvēle un +20-30% no cenas. Liels analogais veikals ir Sils, kur var runāt ar cilvēkiem, kuri atšķirībā no Depo arī pazīst instrumentu. Arī cena var izrādīties laba, tur gan netirgo man šķiet lēto galu.

Ieteikt firmu un modeli ir ļoti sarežģīti. Pāris hektāri uz izkapti ir nāves smaka, nu arī ar trimmeri ir nu jāpapļaujas pietiekoši sirsnīgi. Ja nav noslēpums, tad ar izkapti taču bija jāpļauj katra otrā, ja ne pirmā diena un tā sirsnīgi un arī tad uz rudeni bija vietas, kuras izpļaut nevarēja? Īsāk sakot vasara faktiski paiet pļaujot.

Tātad pie firmas un modeļa - platība liela un prasītos no jaudīgā gala, lai zāli var raiti griezt ar disku vai ripu nevis šņorēm un zvaigznēm (šņore un zvaigzne pieļauju nu neko vairāk produktīvāka par izkapti nebūs), no otras puses viņam jābūt tādam vieglam, lai nav pēc tam jāmokās ar sāpēm. Es piemēram zāli pļauju ar trimmera zāģripu un iet ļoti labi, spēj tik vicināt. Par izkapti smagā zālē iet reizes 4-10 ātrāk, bet nu lai pavilktu trimmera ripu laikam tā kā pajaudīgs sanāks.

Iesaku citus uzklausīt no tiem kuri lieto mazākus trimerus.

Re: Trimmeris
Autors: mtx (85.10.211.---)
Datums: 20/05/2016 20:16

iesaku skatīties tikai uz firmas modeļiem no drusku lētākiem par (Stihl un Husqu) Stiga Partners un Oleo Macs un virs 35 kubiem jo mazie nespēj normāli vilkt garo zāli, kur nu vēl ja izdomā krūmus drusku pašņikāt tad nosprags atri vien tas mazais kukainis...
pats vislaik pļauju un appļauju zāli arī ar trimmeri (drīīzāk jau krūmgriezi lielais Oleo Mac 53 kubi) ļoti gara vai īsa zāle pilnīgi vienalga pļauj gan tikko izlīdušu 10-20 cm zāli, gan arī pāraugušo 1,5 metra un garaku kā špicku kā arī kur vajag mierīgi bez bēdas grauž krūmus utml.
tāpēc arī saku ja pļauj arī garo,pāraugušo tad ir vajadzīgs nopietns verķis kas negurs no smaguma un varēs mierīgi pļaut arī garo zāli bez pārkaršanām, guršanām un citām figņām
tikai neņem Depo tos ķīnas sūdus ,vispār neiesaku tamlīdzīgu tehniku pirkt būvniecības veikalos kur tirgo pārsvarā ķīnas sūdus tikai ar dažnedažādiem nosaukumiem
ir daudz visādu internetveikalu un tur no sākuma apskaties sev piemērotako modeli gan pēc jaudas ,un protams arī pēc maciņa biezuma un tad jau skaties veikalu sev tuvumā kur tadu aparātu var dabūt :)

Re: Trimmeris
Autors: pepapig (85.10.211.---)
Datums: 20/05/2016 21:04

Mīļo cilvēk! Kāds budžets? Tu domā, ka mūsdienās var nopirkt ko lētu un labu? Es lai nopļauto 1000 m2 divreiz mēnesī nopirku husqvarnu 336 fr. Strādāju ar prieku, mugura nesāp, vibrācija pa rokām nav, lec kā bitīte, ja vajag varu nogriezt ar zāģi krūmus, ja ielaista zāle, tad ar trīsstūri noeeju. Un man nav bail, ka beigsies aparāts! Sākumā pataustiju erman, mcmulloh utt, bet saprotu, ka nav tie aparāti navi ilgam laikam. Domaju, ka husis ies gadus 15 manām vajadzībām.

Re: Trimmeris
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 20/05/2016 22:08

Lēts un labs nebūs, bet dārgums mūsdienās arī neko negarantē. Izvēlos vidusceļu, kur, mainot aparātu kaut katrus piecus gadus, būs lētāk nekā dārgais, kura darbība 15 gadu garumā ir diskutabla. Paskaties uz MTD izstrādājumiem. Jau vairāk kā desmit gadus tirgū un cena ok. Cenuklubā ir akcija.

Re: Trimmeris
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 21/05/2016 12:26

[www.google.com]
Man ir šāds jau 10 gadus. Varu teikt tikai to labāko (pa 80Ls). Lec kā krupis, uzliekot zāģripu arī kokus ap 10cm diametrā var gāzt. Super verķis.

Re: Trimmeris
Autors: Wests (85.10.211.---)
Datums: 21/05/2016 23:45

Jautājums Zigmaram.Par kādu aparātu ir runa? Vai runa ir par /specs/ komentārā minēto?

Re: Trimmeris
Autors: Wests (85.10.211.---)
Datums: 24/05/2016 20:15

Paldies visiem,kas dalījās savā pieredzē - tā man lieti noderēja.

>Vilnis Radiio
Par to pļaušanu vasaras garumā Jums pilnīga taisnība.Savā mūžā esmu nopļāvies pamatīgi.Atnākot uz laukiem,gadus desmit bija jāuztur kārtībā vairāk,kā 20ha.Pļāvu ar traktoru,bet ko pļaut ar izkapti tāpat bija pietiekami daudz (reljefs).Taču tas man nelikās grūti.Kādreiz jaunībā viens vecs vīrs man parādīja kādai ir jābūt izskaptij (es to iegaumēju),un tāpēc visas izskaptis esmu taisījis un iesējis pats.Pļaujot ar pareizu izskapti piepūle ir minimāla,pavisam maz spēka ir jāpieliek - izskapts it kā pati slīd.Pateicoties tikai labai izskaptij es varēju pļaut 4 stundas bez pīppauzēm vēl tad,kad man bija jau 60.
Jūs pieminat ripu un disku.Gribētu uzzināt,kas tie ir par daiktiem,un vai tādus var iegādāties.

>specs
Par MTD teikšu paldies.Vakar biju Talsos un tādu nopirku.Vakarā saliku kopā un šorīt jau izmēģināju.Šķiet,ka nav pie kā piesieties,un jāņem vērā,ka man jau vēl nav tās iemaņas.Nostrādāts aparāts ir ļoti kvalitatīvi.Visvairāk mani pārsteidza,ka ar 43 kub. motoru tikai 119 eiro.Vizuāli ļoti patīkams aparāts.

Novēlu visiem veiksmi un gudrību savos darbos!

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **     **  **      ** 
 **     **  **     **  ***   ***   **   **   **  **  ** 
 **     **  **     **  **** ****    ** **    **  **  ** 
 *********  *********  ** *** **     ***     **  **  ** 
 **     **  **     **  **     **    ** **    **  **  ** 
 **     **  **     **  **     **   **   **   **  **  ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727