UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 27
Re: saules kolektori
Autors: slēpnis (95.68.66.---)
Datums: 07/02/2010 20:32

Pavasarī, kad nokusīs sniegs no garāžas jumta, arī uztaisīšu saules kolektoru "for fun" lai rokas kājas turpat pie garāžas var nomazgāt ar siltu ūdeni. Traktora riteņa kameru ielikšu kastē ar stikla vāku. :) Tad jau arī varēs novērot, līdz kuram mēnesim tur kaut cik silts ūdens veidosies.

Re: saules kolektori
Autors: m. (78.84.84.---)
Datums: 07/02/2010 20:57

Ziema vajagot vakuma kolektoru, aizvejaa utt.
Es ar taiiishu pilniigi noteikti, kaut vai vasaraaa bus dushai uuudentinsh.

Re: saules kolektori
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 08/02/2010 10:31

Didzisp
Nav jau tā, ka nav. Aizkrauklē katru māja un vidusskola jau kādus 5 gadus darbina kolektorus, uz Valsts tehnikuma jumta arī jau labu laiciņu ir uzstādīti (šie ir dāņu un vācu ražojumi, Īslīces SOS ciematā arī darbojas, bet Ulbrokā (lauksaimniecības tehnikas zinātniskajā institūtā) cik zinu pašmāju zinātnieki uzstādījuši eksperimentālus kolektorus un tīri efektīvus. Tā kā apskatit noteikti ir kur!
Daudz par šo var atrast www.videsprojekti.lv - tur ir pdf materiāls par alternatīvajām enerģijām, bet arī pdf tieši par saules enerģiju. Tur visi tie Latvijas piemēri apkopoti. Un tā nav izplatītāju info :)

Re: saules kolektori
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 08/02/2010 10:38

Gatavās sistēmas maksā daŗgi un praktiski nekad savu cenu neatpelna. Kaimiņam ir 2 saules kolektori, laikam Junkers, katrs 2 m2, maksāja 2000 gabalā. Tur apsaistes shēma sarežģīta, ar automātiku, cirkulācijas sūkņiem, protams, glikolu iekšā utt. Ziemā viņi absolūti neko nedod, vasarā tikai, bet nu vasarā siltais ūdens sanāk būtībā pilnīgi "pa freiju", ja neskaita tos nieka vairākus tūkstošus, kas jānoskaita par viņu uzlikšanu.

Re: saules kolektori
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/02/2010 11:25

Varbūt šī ziema nav skopa ar salu naktīs, bet arī ne ar sauli dienās, tāpēc modeļiem ar vakuuma siltumizolāciju būtu jākalpo labi.

Re: saules kolektori
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 08/02/2010 13:49

Cik saprotu, ziemā tas saules radiācijas daudzums uz kvadrātu ir niecīgs, plus tas bezgalīgais sniegs jātīra, jo pietiek tam kolektoram nosarmot kā autiņa logam un pat pie spilgtas saules tas neko nedos. Parādi man vienu brīvprātīgo, kurš labprātīgi, bez spēka pielietošanas, gribēs kāpt uz jumta un tīrīt to draņķi, lai tikai noķertu to pāris stundu ziemas saulīti un ieekonomētu, teiksim, 9 santīmus. :)
Sēžot pie datora siltā telpā mēs, protams, visi esam gudri spriedelēt par enerģijas taupīšanu un to, kā saules baterijas glābs pasauli no sabrukuma.
Praksē tomēr labākais saules enerģijas izmantošanas veids ir siltumsūknis, kuru dzen ar malku - brīnos kā zaļie kaut ko tādu jau nav izdomājuši. Lieli akumulatori siltumam, svilina malku, griež kompresoru, tas silda akumulatorus, 75% siltuma ņem no saules sasildītās zemes....nē, es necitēju Jehovas liecinieku izdales materiālus ;)

Re: saules kolektori
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 08/02/2010 14:10

viens komentārs fosilo kurināmo sakarā, gribait ticiet, negribait neticiet:
Что ты думаешь о проблеме "peak oil" (момент максимальной добычи нефти, после которого объемы добычи будут только падать)

В определенных кругах известно, что она вырабатывается.
Земля производит больше нефти и газа, чем используется людьми сейчас, это даже, верьте мне или нет, естественный процесс по принципу «чем больше отнимаете, тем больше прибавляется для сохранения баланса». Исследуйте пчел и способ, которым они производят мед и вы поймете.

Кроме того, на планете много мест, богатых полезными ископаемыми, которые никогда не были тронуты человеком.

pilna intervija ar "insaideri" šeit: [www.sozvezdie-love.ru]

Re: saules kolektori
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 08/02/2010 14:22

Paga, paga, ASV gadsimta sākumā bija vieni no lielākajiem naftas laukiem pasaulē - interesanti, kā tad māte daba tā amurikāņus nemīl, ka šiem neko klāt vairs nedod?
Te kaut kur bija, savukārt, cita intervija - filma par to, ka peak oil jau esot aiz muguras, jo, pumpēt jūrā esot ciklturreiz dārgāk, kā uz zemes, un, ja pat arābi sāk pumpēt jūrā, tā jau esot zīme. Reāli enaftas krājumi esot viens no labāk glabātajiem noslēpumiem - reaļi naftas kompānijas nevienam absolūti neko nesaka, cik tur tā soļķa vēl ir, visas tabulas utt ir tikai "estimējumi".

Re: saules kolektori
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/02/2010 17:18

Latvijas ziemas saulei atbilstoši orientētam panelim būtu jābūt pietiekami stāvam un gana gludam, lai sniegs tur nepieķertos. Tiesa, tā zemākajai daļai būtu jābūt vismaz metru virs zemes vai plakanā jumta, lai nevajadzētu liešķeri vicināt.

Re: saules kolektori
Autors: aaaa (84.237.168.---)
Datums: 08/02/2010 19:07

Nez, nez, man ir Ruukki Classic jumts - viņš ir pilnīgi gluds - kā pulēts, bet sniegs nost nebrauc. Tad, kad atkusnis, tad gan vilcieniņā - švīks un gar zemi.

Pašreizējā: 3 no 27


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **    **  ********  **      **  ******** 
 **    **   ***   **  **        **  **  **     **    
 **    **   ****  **  **        **  **  **     **    
 **    **   ** ** **  ******    **  **  **     **    
 *********  **  ****  **        **  **  **     **    
       **   **   ***  **        **  **  **     **    
       **   **    **  **         ***  ***      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727