UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 5
Re: Līmētas/OSB/koka SIJAS
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 07/02/2007 17:02

Jā, jā! OSB no ūdens piebriest. Māja piebriedīs, būs lieki kvadrātmetri :D
Atvainojiet, mēle niezēja ;)

Autors: ozo1 (---.wfd87a.dsl.pol.co.uk)
Datums: 07/02/2007 19:52

Uz sho briidi Uk paarsvaraa izmanto I sijas (tas ir koka vai saplaakshna un OSB izstraadaajums) raadiitaaji vinaam ir labaaki kaa koka, bet kas buus peec gadiem 30 gruuti pateikt. Veel varu piemetinaat, ka taas ir taisnaakas un paarsvaraa naak no skandinaavijas. Otrs populaars variants (ECO) ir koka un metaala profilu (wolf) sijas. Daudz taisnaakas kaa koka, un otrs pluss ir loti viegli izvelkaat vadus , trubas utt. Svara zinaa taas arii ir daudz vieglaakas. Pirmo reizi taas izmantojaam kaadi 5 gadi atpakal un liidz shim briidim nekaadu probleemu nav bijis.

No liimeetiem matreiaaliem (GLULAM) Skandinaavijaa ir uzcelti paars tilti, veel neesmu dzirdeejis, ka tie buutu nobrukushi.

Autors: martell (159.148.190.---)
Datums: 07/02/2007 20:04

1. Arī žāvētas brusas rausies, vērpsies, plaisās un visādi citādi mainīs ģeometrisko formu. Ja ar to var sadzīvot - tad labākā izvēle. Formu nemaina "miris" koks, kas jau nostāvējis sausā vietā 5-7 gadus. Diez vai tādu atradīsit.
2. Līmētās brusas - dārgas, smukas, nemaina ģeometrisko formu. Var dabūt garākas, kā standarta 6m (vai retos gadījumos 7.2m) no gateriem. Šķiet Superbebris vai RNC piedāvāja līdz pat 18m garas. Izmērus arī var dabūt dažnedažādus. Par līmju mitrumizturību - sertificētas ar EU standartu. Kā ir dabā - grūti spriest, bet nedomāju, ka brusa pēc izžūšanas sadalās sastāvdaļās. Varbūt paplaisā drusku, nezinu...
3. OSB profili - american dream :) Kā nesošo konstrukciju personīgi neliktu, lai gan GOSTi pavelk. Kā starpsienu, falšgriestu utml vieglām slodzēm varētu būt ok.

Autors: Uliiii-mutesbrūķētājs (195.13.185.---)
Datums: 09/02/2007 17:12

Tiem kam liekas ka OSB ir moderns nepārbaudīts vai nepārliecinošs materiāls un nav redzējuši māju kurā ir iebūvētas OSB sijas, nebūvējiet savas mājas no AEROC, YTONG un varbūt vēl no kādiem tādiem pašiem moderniem materiāliem, jo, parādiet man māju, kas būvēta , piem., no AEROC un ir vecāka par 30 gadiem!!!
Tas tā tiem gudriniekiem, kas lej ūdeni! Starpcitu, es netirgoju OSB sijas!

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 11/02/2007 01:51

1. Kā tikko sāpīgi saskāros, vietējā tirgū ir izcili nabadzīgs zāģmateriālu sortiments un par individuāliem izmēriem pat var nesapņot ... rrrrrr :(

Stāsts nav pat par naudu - nav mums tādu baļķu un vispār mums domāt negribas :(

2. Līmētās konstrukcijas pieļauj izmēru un formu dažādību [t.sk. liektas]

Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 11/02/2007 04:26

jtdesign, Tu nebūsi īstajā gaterī iegājis, vai arī gribēji pa lēto. Normāli veči Tev jebkāda izmēra sijas izzāģēs, tik maksā.
Uliiii-mutesbrūķētājs, Var jau teikt, ka es esmu konservatīvs, bet skaideni(OSB jau tā pati skaidene vien ir) nu nekad par nesošo konstrukciju materiālu neuzskatīšu. Vai tad pie mums Latvijā normālu koku trūkst? Tas, ka parastu nelīmētu siju meistari neprot iebūvēt, jo lūk zāģejot izmērs par pāris milimetriem nostaigājis, vai tā nedaudz sagriezusies, liecina tikai par meistara zemo kvalifikāciju. No riģipša profiliem jau katrs duraks taisnu sienu var uzbūvēt, bet no dzīva joka tikai labs meistars.

Datums: 12/02/2007 22:13

Didzisp!
Man tāda sajūta, ka nav īsti skaidrības, kas ir OSB sijas! Tad tā, par nesošo elementu augšjoslu un apakšjoslu kalpo saplākšna joslas, kas savā starpā savienotas ar šo vertikālo elementu - sieniņu, no OSB, kurai kā mēs no būvkonstrukcijām atceramies nozīme ir lai atdalītu augšjoslu no apakšjoslas. Kaut kā tā!

Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 13/02/2007 02:33

Es esmu redzējis OSB sijas un vienīgais secinājums ir bijis, ka tās radītas apstākļiem, ja galīgi nav kur dabūt normālas koka sijas. Pie mums Latvijā taču nav problēmas ar koka sijām un es pilnīgi neredzu vajadzību izmantot visādus līmētus brīnumus.

Datums: 13/02/2007 19:16

Didzisp.
Laikam jau vairs nebija ko teikt!

Autors: Marukaanis (84.237.180.---)
Datums: 19/02/2007 20:24

Pilnīgi piekrītu Uliiii-mutesbrūķētājam! Esmu strādājis Amerikā ar OSB sijām. Praksē Latvijā izdevās vienu būvuzņēmēju pārliecināt, par to, ka OSB sijas ir atrisinājums garu laidumu pārsegšanai statņu mājās.Galdniecībā paši arī salīmējām visas nepieciešamās sijas 12 m garumā.Ticiet man-tas nebija nemaz tik grūti.Pēc pirmā stāva montāžas,mums klāt neesot,uz pārseguma tika uzcelts paliknis ar pildītiem skursteņa ķieģeļiem!!!Pieļaujamās slodzes uz 1m2 varētu pakomentēt inženieris I.Brinkmanis.Šogad uzsākšu savas jaunās mājas būvniecību.Būvēšu visiem kritižēto statņu māju(es vienkārši būvēšu viņu PAREIZI).Arī sijas būs no OSB-paša līmētas.

Pašreizējā: 2 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  ********   ******   **     ** 
 **        **     **  **        **    **  **     ** 
 **        **     **  **        **        **     ** 
 **         **   **   **        **        **     ** 
 **          ** **    **        **    **  **     ** 
 ********     ***     **         ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727