UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 5 no 5
Re: krāsniņas
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 01/10/2008 14:23
Tikai diametrs
[www.stovesonline.co.uk]
ir pārāk vienkāršota pieeja.
Jāņem vērā arī augstums, cukas forma, telpas blīvums utt.
[www.engineeringtoolbox.com]
Kādam vācu kurtuvju ražotājam bija on-line kalkulators webā, diemžēl neesmu piebūkmārkojis.
[www.stovesonline.co.uk]
ir pārāk vienkāršota pieeja.
Jāņem vērā arī augstums, cukas forma, telpas blīvums utt.
[www.engineeringtoolbox.com]
Kādam vācu kurtuvju ražotājam bija on-line kalkulators webā, diemžēl neesmu piebūkmārkojis.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 01/10/2008 14:43
Par jumtiņu uz skursteņa - pēc ugunsdrošības noteikumiem tādu, starp citu, nedrīkst likt. Zinu, ka pats Schiedel tādu nerekomendē likt nemaz (jo var sist atpakaļ dūmus un vilkme pasliktinās). No paša pieredzes, pat tajā lietū, kas te bija pāris nedēļas atpakaļ, kad visa Rīga bija noslīkusi, nekas pa skursteni iekšā netecēja (kondensācijas trubiņa apakšā man ir vaļā). Kur tas ūdens paliek - nezinu, vai nu ar vilkmes vēju tas ātrāk žūst nekā spēj satecēt, bet nu tā nav pat apspriešanas vērta problēma.
Autors:
Didzisp
(78.84.123.---)
Datums: 01/10/2008 15:54
Vilkmi ietekmē āderes. Ja skurstenis uzbūvēts uz tā sauktās ūdensaderes, tad nav ko cerēt uz labu vilkmi. Tad nekādi kalkulatori nepalīdzēs. Ja skurstenis uzbūvēts uz ugunsaderes, tad krāsni var iekurt pat viskarstakaja vasaras dienā. Es nesaku,ka konkrētā situacijā problēma ir āderēs, bet tai lietai uzmanību gan vajag pievērst. Mūsu senči jau nebija muļķi un pavardu vienmēr mūreja uz ugunsāderes. Mūsdienas jau "piekāš" tās lietas, bet dabas spēki jau nekur nav palikuši.
Autors:
maris_0102
(---.vsaa.lv)
Datums: 02/10/2008 12:52
Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vilkmi ietekmē āderes. Ja skurstenis uzbūvēts
> uz tā sauktās ūdensaderes, tad nav ko cerēt uz
> labu vilkmi. Tad nekādi kalkulatori nepalīdzēs.
> Ja skurstenis uzbūvēts uz ugunsaderes, tad
> krāsni var iekurt pat viskarstakaja vasaras
> dienā. Es nesaku,ka konkrētā situacijā
> problēma ir āderēs, bet tai lietai uzmanību
> gan vajag pievērst. Mūsu senči jau nebija
> muļķi un pavardu vienmēr mūreja uz
> ugunsāderes. Mūsdienas jau "piekāš" tās
> lietas, bet dabas spēki jau nekur nav palikuši.
nu man mājai jau ir 100 gadi un izskatās arī ka skursteņi tur ir kopš dzimšanas, vismaz to atrašanās vieta. Un tas skurstenis labi velk, ja kurina podiņu krāsni.
Biju dūmuzobu vispār izņēmis, neko nelīdzēja
tagad ir tā, ka kurina ar nenoslēgtām durtiņām (durtiņas piespiestas, bet rokturis nav ciet) lielākoties.
ir bijis ka gar šīberi sāk sist dūmu, ja parauj strauji ārdurvis.
nu mūrītis ir tīrīs pirms tā visa pasākuma bet nez, varbūt tur pie šībera "roka "(horizontāls pievads uz skursteni no mūrīša) ir ar kovārņiem ciet :)
nez jau kā tur pirms tam kūrās vecā virtuves plīts, jo to es tikai iznesu laukā, kurināt vairs tur nebija ko.
-------------------------------------------------------
> Vilkmi ietekmē āderes. Ja skurstenis uzbūvēts
> uz tā sauktās ūdensaderes, tad nav ko cerēt uz
> labu vilkmi. Tad nekādi kalkulatori nepalīdzēs.
> Ja skurstenis uzbūvēts uz ugunsaderes, tad
> krāsni var iekurt pat viskarstakaja vasaras
> dienā. Es nesaku,ka konkrētā situacijā
> problēma ir āderēs, bet tai lietai uzmanību
> gan vajag pievērst. Mūsu senči jau nebija
> muļķi un pavardu vienmēr mūreja uz
> ugunsāderes. Mūsdienas jau "piekāš" tās
> lietas, bet dabas spēki jau nekur nav palikuši.
nu man mājai jau ir 100 gadi un izskatās arī ka skursteņi tur ir kopš dzimšanas, vismaz to atrašanās vieta. Un tas skurstenis labi velk, ja kurina podiņu krāsni.
Biju dūmuzobu vispār izņēmis, neko nelīdzēja
tagad ir tā, ka kurina ar nenoslēgtām durtiņām (durtiņas piespiestas, bet rokturis nav ciet) lielākoties.
ir bijis ka gar šīberi sāk sist dūmu, ja parauj strauji ārdurvis.
nu mūrītis ir tīrīs pirms tā visa pasākuma bet nez, varbūt tur pie šībera "roka "(horizontāls pievads uz skursteni no mūrīša) ir ar kovārņiem ciet :)
nez jau kā tur pirms tam kūrās vecā virtuves plīts, jo to es tikai iznesu laukā, kurināt vairs tur nebija ko.
Pašreizējā: 5 no 5