UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 4
Re: bezcerīga tēma
Autors:
cc
(83.136.136.---)
Datums: 12/04/2007 18:47
LVC pieder aizsargjosla līdz sarkanai līnijai, un bekot būs jāiet būvvaldei. pie tam , kur tik "tāredzīgi" var nolikt sarkanas līnijas - vienā pusē 2 metri no ceļa, otrā 20 ! viņi ko - paredzēja, ka tur naftas vads "Družba" ies cauri?
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 12/04/2007 19:03
Kaut kāda putra. Ja LVC pieder zeme tikai līdz sarkanajai līnijai, kas atrodās 2m no ceļa (t.i apmēram 7m no ceļa vidusass), kā viņi Tev var "uzsaukt" pašvaldībai piederošu zemi? Lietās par pašvaldības zemi Tev var būt darīšana tikai ar pašvaldību. Ja kaut kādi normatīvi nosaka tos 9,5m, bet pašvaldība noteikusi savus, tad LVC būtu jāapstrīd pašvaldības lēmums. Varbūt kaut kad tas arī notiks. Tāpēc uz sarkanās līnijas neiesaku riskēt, ieguldot darbu un materiālus.
Šinī gadījumā vajadzētu vienoties ar pašvaldību par to 9,5m robežu. Ja jau 8m platu strīpu bija ar mieru dot, kāpēc nav ar mieru dot 5,5m? Tiešām dīvaina loģika, ka bezstrīdus variants pašvaldību neapmierina. Tur apakšā droši vien sēž kāds personisks konflikts starp divu institūciju amatpersonām. Labāk sēdi aiz savas sētas uz savas zemes bez burkāniem, nekā gaidi, kad birokrāti kaut kad tos burkānus saspraudīs otrādi. :D Un gazončiku aiz Tavas sētas tik un tā nāksies pļaut Tev pašam :(
Šinī gadījumā vajadzētu vienoties ar pašvaldību par to 9,5m robežu. Ja jau 8m platu strīpu bija ar mieru dot, kāpēc nav ar mieru dot 5,5m? Tiešām dīvaina loģika, ka bezstrīdus variants pašvaldību neapmierina. Tur apakšā droši vien sēž kāds personisks konflikts starp divu institūciju amatpersonām. Labāk sēdi aiz savas sētas uz savas zemes bez burkāniem, nekā gaidi, kad birokrāti kaut kad tos burkānus saspraudīs otrādi. :D Un gazončiku aiz Tavas sētas tik un tā nāksies pļaut Tev pašam :(
Autors:
CC
(83.136.136.---)
Datums: 13/04/2007 15:05
9.5m nosakot Aizsargjoslu likums, lai gan tieši tādu ciparu tur netradu. par to institūciju "kariņu" toč ir tiesa - ko pašvaldība (būvvalde) nosaka, tam nepiekrīt LVC un otrādi (izrādās neesmu viens ar tāda ķipa problēmu). netaisnība vienalga paliek - būvvaldei pieteik, ja sētu uzliek uz 1 jā gadījumā (pie 2 m) uz sarkanās līnijas, bet, ja ne, tad bezmaz vācies vēl 20 metrus atpakaļ - nu nav tas ne loģiski, ne kā citādi pamatojams !! sīka nianse (baumo) - būvvaldes vadošais sastāvs tuvākajā laikā mainīsies (ceru, ka ne jau aiz sava prieka).
Autors:
Varis
(62.84.4.---)
Datums: 18/04/2007 03:44
Paņem nomēri 6 metrus no sarkanās līnijas un liec žogu, kļūdījis nebūsi, pretējā gadījumā viens no minētajiem izdrāzīs vai nu būvvalde vai LVC, manis ieteiktajā gadījumā var sanākt kaza dzīva vilks paēdis, bet loģiku es nekādu neredzu. Vai nevari precīzi pateikt kas rakstīts būvvaldes PAU, un cik tālu ir sarkanā līnija no ceļa ass.
Autors:
cc
(83.136.136.---)
Datums: 18/04/2007 19:10
PAU rakstīts - žogs pa sarkano līniju, kas vienā pusē ir 2 metri no LVC, otrā 20 metri (tas jau ir pzģ Nr. 1), BET LVC saka, ka žogu drīkst likt tikai uz 9.5. metri attālumā no ceļa ass līnijas. To uzzinot (no manīm) būvvalde mani nosauca par duraku un brīnās, kā es neko nesaprotot, jo tagad (pie kājas PAU) žogs ir jāliek uz īpašuma robežas abos gadījumos, kas vienā gadījumā ir 15 metri no ceļa malas, otrā `20 metri no malas. rezummē - mani uzmet pa nieka 200 kv/m !!
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 18/04/2007 21:33
nesapratu. uzlikt žogu sava īpašuma robežās nozīmē būt uzmestam?
Autors:
cc
(83.136.136.---)
Datums: 18/04/2007 21:44
jā , jo būvvalde iepriekš rakstiski ir noteikusi, ka žogam jābūt pa sarkano līniju, kas "dod" klāt ap 200 kv/m., bet kad LVC saka, ka drusku tomēr uz atpakaļ vajag atkāpties, tad tā būvvalde uzreiz iegriež 20 metrus.
kas tur ko nesaprast - teritorijas plānojums (vai ciemata ģenplāns) ir noteikts ar sviestainām sarkanām līnijām, bet to taču atzīt nevar ! labāk mani pa duraku mālē.
kas tur ko nesaprast - teritorijas plānojums (vai ciemata ģenplāns) ir noteikts ar sviestainām sarkanām līnijām, bet to taču atzīt nevar ! labāk mani pa duraku mālē.
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 19/04/2007 18:23
Man liekas, ka šinī gadījumā trūkst vēl kaut kāda informācija. Aizsargjoslu likumā par tiem 9,5m nekas nav teikts. 2.šķiras ceļiem ārpus apdzīvotām vietām ir 30m no vidus līnijas. Apdzīvotās vietās aizsargjoslu nosaka ar sarkanās līnijas un būvlaides palīdzību. Būvlaide - attālums no sarkanās līnijas, kurā nedrīkst notikt būvniecība. Šos attālumus nosaka pašvaldība. Ja būvlaide nav noteikta, jāuzskata, ka būvniecību var veikt no sarkanās līnijas. Šinī gadījumā LVC nevar atsaukties uz aisargjoslām un var iet bekot. Ja nu pēkšņi izrādās, ka būvlaide ir noteikta un tās iedomātā mala iet pa to mistisko 9,5m līniju, tad LVC ir taisnība un nekādu sētu būvēt pa sarkano līniju nedrīkst.
Tā kā no sākuma uzzini par to būvlaidi.
Tā kā no sākuma uzzini par to būvlaidi.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 19/04/2007 23:12
Cilvēks dusmojas, ka būvvalde uzsauc viņam liekus kv.m un pēc tam LVC atņem.... Jūtas tā, it kā viņam kaut kas piederīgs būtu atņemts, bet šķiet, ka nav... Tā teikt - sasolīja prezentāciju ar 3 ēdieniem bet iedeva par brīvu tikai 2....
Autors:
riko
(---.btv.lv)
Datums: 20/04/2007 01:04
CC
nu sviestu jūs kungi un dāmas te maļat ! 1) tā ie apdzīvota vieta un ar 30 metriem nav pilnīgi nekāds dzimumsakars; 2) būvvalde jau ir palīdzējusi - vienā pusē sarkanā līnija ir noteikta 2 metri no ceļmalas, otrā - 20 metri. PUA ir uzrakstīts, ka žogs jābūvē pa sarkanām līnijām - tiktāl ir skaidrs? taisīju pievadceļu un jautāju būvuzraugam, kā viņam patiks mana sēta, kura būs pie paša ceļa (tajā pusē kur 2 metri), uz ko viņš atbildēja, ka viņam tas galīgi nepatiks, bet patiks tad, ja sēta būs izbūvēta uz 9.5. metru atzīmes abās pusēs (2 metri un 20 metri) -ir saprotams? tālāk, skaņoju ēkas projektu būvvaldē un ieminējos, ka LVC būvuzraugs iebilst, ja sēta atradīsies tik tuvu ceļam (2 metru gadījumā), uz ko būvvaldes vadītājs sadusmojās un nošņācās, ka nu tādā gadījumā es ar savu sētu lai tinos uz īpašuma robežām (abās pusēs ap 20 metri no ceļa) - ir saprotams?
spešlī priekš Ineses - jau sen zināju, ka sieviešu zemaziņa "vārās" tikai domas par ēdienu un pārinodarījumu bērnībā, kad mamma spieda vilkt zeķubikses :)
nu sviestu jūs kungi un dāmas te maļat ! 1) tā ie apdzīvota vieta un ar 30 metriem nav pilnīgi nekāds dzimumsakars; 2) būvvalde jau ir palīdzējusi - vienā pusē sarkanā līnija ir noteikta 2 metri no ceļmalas, otrā - 20 metri. PUA ir uzrakstīts, ka žogs jābūvē pa sarkanām līnijām - tiktāl ir skaidrs? taisīju pievadceļu un jautāju būvuzraugam, kā viņam patiks mana sēta, kura būs pie paša ceļa (tajā pusē kur 2 metri), uz ko viņš atbildēja, ka viņam tas galīgi nepatiks, bet patiks tad, ja sēta būs izbūvēta uz 9.5. metru atzīmes abās pusēs (2 metri un 20 metri) -ir saprotams? tālāk, skaņoju ēkas projektu būvvaldē un ieminējos, ka LVC būvuzraugs iebilst, ja sēta atradīsies tik tuvu ceļam (2 metru gadījumā), uz ko būvvaldes vadītājs sadusmojās un nošņācās, ka nu tādā gadījumā es ar savu sētu lai tinos uz īpašuma robežām (abās pusēs ap 20 metri no ceļa) - ir saprotams?
spešlī priekš Ineses - jau sen zināju, ka sieviešu zemaziņa "vārās" tikai domas par ēdienu un pārinodarījumu bērnībā, kad mamma spieda vilkt zeķubikses :)
Pašreizējā: 2 no 4