UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: Jānis654 (159.148.20.---)
Datums: 13/01/2023 11:31

Tas nav mans viedoklis, tas ir fakts. Ir tādi, kas iespējams lieto, bet stiprā mazākuma. Neviens nesaka ka čugunu nevar lietot uz elektriskās virsmas, tas bija piemērs ka lietošanas ērtums nesniedz labāko rezultātu.

Kāpēc 90% no building foruma topikiem kādā no diskusijas posmiem notiek reliģiju kari? Mēs tagad tik tālu no mana jautājuma esam aizgājuši, ka te jau drīz pavāriem iesācējiem būs pietiekami informācijas, lai izlemtu kādu virsmu iegādāties. Es zinu ko gribu un ko man vajag, man tikai bija jautājums kā visu salikt kopā, lai pareizi strādā. Tiem kuriem ir elektriskās virsmas ļoti labi, ja jums patīk vēl labāk, perfekti! Visi riski ir zināmi, tēma ir pētīta un šādu risinājumu es piemērošu savai virtuvei nevis jūsu virtuves pārbūvēšu. Vēlreiz atkārtošu ceru ka es nevienu neaizvainoju, bet šī cīņa var būt tik mūžīga kā tēma ar ko labāk braukt benzīnu vai dīzeli, tagad jau vēl nāk klāt gāze, ūdeņradis, elektrība un drīz būs mini atomreaktors (fun fact pagājušajā gadsimtā amerikāņi gatavoja tādu prototipu, bet saprata ka tās būs apkārt braukājošas atombumbas, kuras kaimiņu Jurka pašrocīgi mēģinās pielabot).

Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: Cogito (78.84.154.---)
Datums: 13/01/2023 11:42

> Galvenais jau ir tas gandarījums sirdī

Kas ir, tas ir. Forumā visnotaļ labi var redzēt, kā īstiem večiem gandarījums sirdī ir par to, kā tieši viņu pieņemtie lēmumi un risinājumi bijuši tie vienīgie pareizie un efektīvākie, vienalga, vai runa būtu par saules paneļiem, gāzes plītīm, bēniņu siltināšanu vai fasādes naglu dzīšanas leņķiem. ;))

Netaisos nekādi apstrīdēt indukcijas virsmu efektivitāti, ekonomiskumu, ērtumu un visādus citādus to labumus. Ja runa ir par jaunas virtuves aprīkošanu šodien, tā visnotaļ ir izvēle nr.1, ja vien nav kādu specifisku apsvērumu pret.
Bet tas tomēr nenozīmē, ka citi risinājumi, gāzes vai malkas plītis ieskaitot, būtu tik nejēdzīgi, neērti un neekonomiski, ka nekavējoties būtu jāmet ārā. Pie tiem manis minētajiem 2 eiro mēnesī būtu nu ĀRKĀRTĪGI daudz elektrificētu karbonāžu jāsacep, lai atmaksātos ne tikai plīts virsmas, bet arī elektroinstalācijas un vairuma gatavošanas trauku nomaiņa virtuvē.

Tā kā palieku pie domas, ka šī nu nekādi nav tā aktuālākā problēma šodien. Kļūs aktuālāka, tad arī domāsim. Lai gan arī tad kādā pieejamā saimniecības vietā balonam pieslēgta gāzes virsma paliks noteikti.

Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: Jozhix (90.139.78.---)
Datums: 13/01/2023 12:10

"Man jautājums par to tauku nosēšanos - te prasās plašāks skaidrojums..."

Pat ne tauki, bet taadi lipiigi noseedumi. Gatavojot uz elektriskaas taadu nav, virtuves skapiishi taa necuukaajas.

Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 13/01/2023 12:28

"Kāpēc 90% no building foruma topikiem kādā no diskusijas posmiem notiek reliģiju kari?"

Labāk pastrīdēties forumā nekā uzsākt karu. :)

Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: ETT (81.198.205.---)
Datums: 13/01/2023 12:35

Vislabākās ir kombinētās virsmas - indukcija+gāze. Bet uz malkas visgaršīgāk. Tomēr cilvis ir kaut ko savu nolēmis, un tā tam būs būt līdz laikam, kad nolems savādāk ;)

Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: Blondīne (85.254.75.---)
Datums: 13/01/2023 14:02

Ja pastrīdēties, tad pastrīdēties! :)
Vai saimniecei ir dota iespēja izvēlēties kādu gaisu trīs reizes dienā ilgstoši elpot? Ar propāna butāna sadegšanas (ne vienmēr pilnīgas) kancerogēno produkciju (nestāstiet par tīrajiem ūdens tvaikiem:)), vai bez? Jeb drošāk turēt viņu neziņā un cerēt uz zvērīgu veselību un medikamentu visvarenību plaušu slimību, galvas reiboņu uc. ārstēšanā. Protams, visi jau no tā nemirst. Tikai daži šad tad.
Kaut kā jau saime un saimnieks jābaro. Riski ne tikai no noplūdēm tehnisku, bet arī negribot nepamanītu ventilācijas problēmu gadījumā, CO risks, atklātas liesmas risks. Diemžēl neattaisnoti riski, ja rocība atļauj pilnībā apgūt un virtuvē izmantot mūsdienīgas elektriskās ierīces.

Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: Vidzeme (85.254.74.---)
Datums: 13/01/2023 14:31

Blondīne rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ja pastrīdēties, tad pastrīdēties! :)
> Vai saimniecei ir dota iespēja izvēlēties kādu
> gaisu trīs reizes dienā ilgstoši elpot? Ar propāna
> butāna sadegšanas (ne vienmēr pilnīgas)
> kancerogēno produkciju (nestāstiet par tīrajiem
> ūdens tvaikiem:)), vai bez? Jeb drošāk turēt viņu
> neziņā un cerēt uz zvērīgu veselību un medikamentu
> visvarenību plaušu slimību, galvas reiboņu uc.
> ārstēšanā. Protams, visi jau no tā nemirst. Tikai
> daži šad tad.

Saimniecei noteikti nemaz prātā nav ienācis tas,ko viņa elpo tajā virtuvē:D
Ja telpa ir liela un maz gatavo,tad to tā neizjutīs,bet ja regulāri un virtue maza,tad tas ir kā sēdēt uz skursteņa,kur lejā kāds kurian ar propānu.Propāns tiek iegūts no naftas. Subjektīvi gāze ir laba lieta,tikai ne manā virtuvē:)
Bet jā,ne velti pieminētie pavāri gatavo uz uguns-gāzes,tas ēdiens vak sanāk labāks un jaudīgi var visu izdarīt,vienīgi tur ir gan nosūce gan arī paši nedzīvo uz vietas tajos restorānos:)

Starpcitu par gāzēm runājot,metināšanai pusautomātam vajadzēja CO2,kā visi zinām,oficiāli tādiem entuziastiem kā man to vairs nedabūt,tādi monopolisti kā AGA tikai jaunajos balonos un maksā kautkādu īri ar ko neesmu mierā,tāpēc ir variants,kreisais krievu co2 pelēkais balons 45eir,balons uz apmaiņu.Var arī agamix dabūt,tur laikam cena 80eir bija.



Labots 3 reizes. Pēdējo reizi labots 13/01/2023 14:39, labojis Vidzeme.

Re: Pareizi uzstādīt gāzes balonu
Autors: Cogito (78.84.154.---)
Datums: 14/01/2023 00:10

> Vai saimniecei ir dota iespēja izvēlēties

Šī argumentācijas daļa man nelikās pieminēšanas vērta, bet ja nu jautājumu stāda tā, tad vismaz konkrēti mana saimniece runas par iespējamo gāzes plīts nomaiņu pret dajebko atsakās pat klausīties.
Starp citu, ja runājam par sadegšanas produktu elpošanu, tad tam domāti gaisa nosūcēji, kuri visu virtuves gaisu nomaina katrās 3-5 minūtēs.

Bet kā jau topika autors pareizi aizrādīja, mēs esam no sākotnējās tēmas nobraukuši līdz ticības kariem ar visu tiem piederošo demagoģijas anturāžu. Tāpēc atvainojos autoram un domāju, ka ar šo varētu arī beigt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********  ********  **      **  **    ** 
 **    **  **    **  **        **  **  **  **   **  
 **            **    **        **  **  **  **  **   
 **           **     ******    **  **  **  *****    
 **          **      **        **  **  **  **  **   
 **    **    **      **        **  **  **  **   **  
  ******     **      ********   ***  ***   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727