UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 5
Re: Koka vai plastmasas logi
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 19/03/2008 09:39

Par ekoloģiskumu un izturību var būt dažādi viedokļi par koka logiem - katram tiesības uz savu - man likās briesmīgi koka mājai likt plastmasas logus, lai cik tie būtu labi! Bet pārdomām šādi fakti - koka logi ir atjaunojami - ja kāds defekts, var noslīpēt, pārkrāsot utt., līdz ar to labi koka logi ir praktiski mūžīgi. Plastmasas logiem nevar izdarīt neko un ir jau pierādīts, ka plastmasa ar laiku deformējas. Ko tad? Bet pats pārliecinošākais ir moments, ka plastmasas logus ugunsgrāka gadījumā atvērt nevar - tātad glābšanās ceļš nogriezts un pie tam tie vēl kūstot izdala indīgas gāzes.... Vācijā skolās piemēram plastmasas logus ir aizliegts likt. Tas varbūt palīdzēs izvēlēties, ja cena nav noteicošā? Skaidrs, ka koka logi (labi) stipri dārgāki!

Autors: Špička (87.110.78.---)
Datums: 19/03/2008 16:17

Kas attiecas uz plastmasa logiem un ugunsgrēku (pasarg Dievs!), tad tīri pēc definīcijas, stikls izsprāgs pirms sāksies problēmas ar loga atvēršanu vai aizvēršanu. Tam pieminētajam vācietim (un arī mūsu bāleliņiem) es labāk ieteiktu nomainīt ieliktās "drošās" metāla durvis, pret normālām koka durvīm (nejaukt ar kartona). Ugunsgrēka gadījumā ne pats tiksi ārā, ne glābēji tiks iekšā (piemērs - dzīvoklis M.Ķempes ielā ar 4 bojāgājušiem)

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 19/03/2008 17:36

Par durvīm taisnība - metāls uzkarstot nenormāli izplešas un durvis ieķīlējas. Normālām, piemēram, Swedoor ārdurvīm arī ir metāls iekšā, bet tikai kā plāksne - pašas durvis ir no koka. Tas ir lai Džeisons ar cirvi vai motorzāģi neaicināts neienāk :)

Autors: JanisJanis (---.filter.lv)
Datums: 20/03/2008 14:34

Plastmasas logus driikstot lietot tikai 5..7 gadus! Peec tam no tiem saak izdaliities visaadas hernjas. Tad jau labaak aluminija.

Es esmu somulogu Lamin Ikkunat fans! 3-karshie ar areejo alumiinja raami un ieksheejo koka raami ar 2 paketeem.

Autors: daneks bērziņš (87.110.231.---)
Datums: 12/09/2008 11:05

pagājušā gadsimta 30-gadu koka māja, gribu ielikt plastmasniekus,kādas lūdzu atsauksmes,būtu vēlams pēc personīgās pieredzes!

Autors: LaurisV (91.193.65.---)
Datums: 12/09/2008 14:00

Manuprāt, lai metāla durvis ieķīlētos, ugunij jādeg pie pašām durvīm vai ļoti netālu, un tādā gadījumā caur tām tāpat neviens negribēs doties. Bet vispār metāla durvis likt ir muļķīgi- kur jūs esat redzējuši, ka dzīvokli apzog, izlaužot durvis ārā? Parasti jau atmūķē, lai nav liels troksnis, un tur jau ir vienalga, koks vai metāls.
Kurš tur ierunājās- "man logi jau 2 gadi, un nekas"- tad nu gan rādītājs, 2 gadi. Jānostāv 20, un tad var sākt lielīties.
Mans arguments par logiem- jāliek atbilstoši vispārējai ēkas nostādnei un arhitektoniskajam risinājums, piem., guļbūvē neviens neliks plastikātu.

Autors: matissd (62.84.20.---)
Datums: 22/09/2008 18:28

Metāla durvis var likt un neuztraukties par ugunsgrēkiem, jo pa baigi lēto cenu var ielikt dūmu detektorus, kas gan ir normāla, bet tomēr reta parādība dzīvokļos.

Autors: sto (80.232.252.---)
Datums: 22/09/2008 20:07

Ja liek plastmasas logus, tad priekš mūsu klimata vēlams 5 kameru rāmjus, bet stikla paketes ar siltumvadītspējas koeficientu ne lielāku par u=1.20 W/m2xK (un nevis 2,0), tas nozīmē, ka selektīvie stikli ar argona pildījumu. Pie tam, dienvidu fasādēm stikli ar citiem tehniskajiem rādītājiem, kā ziemeļu fasādēs. Un attālums starp stikliem ne mazāks par 16mm. labi būtu, ka PVC rāmji bez svina saturošām piedevām.

Autors: Juris_F (83.136.136.---)
Datums: 23/09/2008 07:52

Ķempes ielā jau tur netika iekšā tikai tāpēc, ka nevarēja tās durvis ātri atlauzt, ne jau tāpēc, ka tās būtu izpletušās.
Par PVC logu kaitīgumu. Te viens minēja, ka nez kas pēc 5 gadi sākot izdalīties. Kāpēc pēc 5 gadiem? Gan jau kaut kas sāk norādīties uzreiz no tās plastmasas, kā tā uzražota. Tāpat koka logi. Daži atļaujas pieminēt, ka no dzīva koka :) Kas tur dzīvs, ja tur nez kāda ķīmija sagāzta iekšā, lai tas koks nepūtu un turētos. Tas, ka kāds tur pa virsu lineļļu uzsmērējis, tad tas tikai tā, lai smukāk, un ķeksītim. Tās koka detaļas jau arī ar līmi sastiprinātas, un tādu kārtīgu, ne jau kaulu. Tā ka par veselīgumu vēl varētu pastrīdēties.
Tas, ka stilistiski koka logs labāk iederēsies kādā fasādē un interjerā, tā cita lieta. Varbūt arī koka logu tiešām varētu būtu vieglāk remontēt, bet tas tāpat būtu gan jau jāveic pie speciālista, tāpat kā plastmasas logam.
Izvēloties koka logu, jāatceras, ka ļoti vēlams tiem taisīt ikgadēju apkopi, t.i. nosmērēt atkal ar to lineļļu vai tml., par ko daudzi aizmirst.
Ugunsgrēka gadījumā jau arī ārā tikt nevajadzētu būt problēmu no mājas ar PVC logiem, jo nav jau problēmu to logu izglāzēt. Un ja tiešām tur jau tas rāmis būs deformējies, man domāt, ka jebkurā gadījumā būs par vēlu, diemžēl.

Autors: es to spk (195.13.247.---)
Datums: 14/10/2008 09:41

Nu labi zagnul nevar redzēt atšķirību.
1) stūra savienojumi - plastmasai 45 grādu leņķī kociniekiem 90 grādu leņķī.
2) Laminēts tiek profils (tobiš pa virsu uzlīmēta plēve) pac viņš ir tādā krāšā kādā nu ir.Atverot logu var redzēt, bet tas nu tā.
un 3) plastmasas logiem veicot stūra savienojumu (pieminēto 45 grādu leņķī) viņš tiek sakausēts un kausējuma vieta tiek nofrēzēta. Un te ta arī parādās ka frēzējuma vieta (šuve) ir redzama profila krāsa (kura nebūt vairs nau tādā pati kā logs.

Bet tā ja man pašama - tad es drīzāk tomēr plastmasas logus saliktu, jo esmu pārāk slinks lai pēc 5 gadi ņemtu rokā smilšpapīru un močītu nost krāsu lai atkal pārkrāsotu tos logus. Jo lai kā arī nebūtu koks ir koks un krāsota virsma ir krāsota virsma.

Pašreizējā: 3 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   ********  **     ** 
    **     *********  **     **  ******    ** *** ** 
    **     **     **  **     **  **        **     ** 
    **     **     **  **     **  **        **     ** 
    **     **     **  ********   ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727