UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123456
Pašreizējā: 6 no 6
Re: Saules enerģijas izmantošana
Autors: bietee (217.199.120.---)
Datums: 05/03/2008 10:40

Cik redzu shjeit ir uzradushjies baigie gudrelji,cits par citu gudraaks,un galvenaa teema ir nevis teema,bet otru apliet ar savaam samazgaam,un paraadiit cik otrs dumjsh,un atpalicis,un cik es gudrs un paaraaks par visiem.Peec visa iznaak,ka mees cilveeki stulbenji atpalikushji,teereejam Latvenergo elektriibu.Ja jau tik labi buutu,kaapeec Latvenergo nerazjo sjaadaa veidaa?Pagaidaam neatmaksaajas.Man kaa lietotaajam ir pilniigi vienalga kaa latvenergo dabuu shjo elektriibu,vai vinjiem gjeneraatori pliist,vai trafinji,un kabelji deg.Cik biezji vinji taisa profilakses,man ir gala produkts un galva nesaap.Ja katram buus sava iekaarta,(pasaulee ir vairaak par 6 miljardiem cilveeku,katram sava el stacija....)cik tas izmaksaas?Jebkuraa gadiijumaa vienas lielas elstacijas elektriibas cena buus daudz leetaaka,vienalga sules vai hidro.Jaa un profilakses buus jaataisa,gribi vai negribi.Peec 25 gadiem Tava el stacija buus tik maoraali novecojusi,un visi droshji varees teikt,ka tu esi galiigi atpalicis tehnologiju zinjaa.

Autors: x (80.232.241.---)
Datums: 08/03/2008 12:41

Pec 25 gadiem saules panjeljus raazhos roboti, tiem bus 1000x lielaaka efektivitaate un maksaas 80 santiimi m2.

Autors: iespejupasaule (87.110.241.---)
Datums: 09/03/2008 16:37

tas tieshaam buutu baigi ideaali bet diemzeel..... bez cilveeku rosiibas un klaatbuutnes neiztikt veel un 25 gadi nav jaagaida :)

Autors: smssg (62.63.188.---)
Datums: 16/09/2008 15:16

Akdievs! :D sviests k-kādas.. šito visu izlasot rodas iespaids, ka te pāris "gudrajiem čatotājiem" maksā, lai viņi noliegtu un apstrīdētu visu, ko šeit kāds uzraksta!

nu jā tas tā! Bet katrā ziņā alternatīvā enerģija ir laba lieta! Domājams vēl gadi 3 un Latvijā tas jau būs daudz aktuālāk un pašsaprotamāk.. Es esmu par saules enerģiju- klusu strādā un bez sarežītām instalācijām un darbiem, kā arī nav visādas ritošās daļas utt :)
Kolektori ir izdevīgi un vēl izdevīgāki, ja izdomā kā racionālāk izmantot to ūdeni,kad to saražo visvairāk, t.i.,vasarā, tad arī atmaksājas daudz straujāk! Nu katrā ziņā kempingiem un viesnīcām utt galvo par to noteikti nesāp! Vajag arī piedomāt līdz nevis uzkraut k-ko uz jumta un gaidīt brīnumus! Tas cerams,katram saprotams, ka saules enerģija pilnībā ziemā 100% nevar nodrošināt nepieciešamo elektroenerģiju vai siltumenerģiju, bet nu patīkami taču,ka iepr. kurināmais ir nepieciešams daudz mazāk ar ko "palīdzēt" kolektoram!
Photovaltic Saules moduļi gan sanāk dārgāk, bet ja savieno hibrīdsistēmās nekas ārkārtējs nav!
Nu un vēl - neviens nekad nav teicis - Ja Tev nav naudas - izmanto saules enerģiju, tāpēc nevajag sacelt brēku, ka tas ir dārgi!jebkurā gadījumā viss taču ir dārgi :)

Manuprāt, piem, saules kolektoru kompl ar visu nepieciešamo un 200L boileri par apm 2500ls ar uzstādīšanu nav dārgi! vēl, fakts , kas mani pārliecina par labu saules enerģijai - nav jārok bedres kā siltmsūkņiem, nevajag daudz vietas kā ģeneratoriem, strādā klusi!

Mhm.. Iespēju pasaule --> kur ražotus moduļus un kur ražotus kolektorus Jūs pārdodat?

un Tie 25 - 30 gadi gan vieniem, gan otriem ir kalpošanas laiks vai Jūsu dotā garantija?

Veiksmi darbā ;)

Autors: Pow (62.85.110.---)
Datums: 16/09/2008 16:55

Vai tad kāds teica, ka kolektori (ūdens sildīšanai) ir slikti? Tie ir pat ļoti superīgi. Te tiek apšaubīts photovoltaic saules paneļu ekonomiskais pamatojums.
Es te nesen sporta pēc gribēju uzlikt 15W 12V paneli. Panelis pats maksā 56 Ls veikalā elfa (iespeju pasaulē, protams, dārgāk, kaut arī viņi te reklamē, ka cenas visam tik strauji krīt, ka spēj tik izsekot), kontrolieris turpat - 17 Ls, nezinu cik baterijas maksā, varētu būt arī savi 20 Ls, bet nu pieņemsim, ka man jau mētajas kautkadi akumulatori. Tātad cena noapaļojot uz leju 70 Ls.
Skatamies cik elektrību par tadu naudu var nopirkt. Pēc pašreizejā tarifa apmēram 1000kWh. Ir ok, kā saka.
Tagad skatamies, cik tā 15W baterija elektrības mums saģenerēs. Pieņemsim, ka mēs esam ārprātīgi optimisti un ceram, ka 10h dienā cauru gadu mēs dabūsim 15W (max output), kas laikam nozīme pieņemt, ka mēs dzīvojam kaut kur uz ekvatora, bet lai jau būtu. Gadā mēs būtu saģenerējusi veselus 365*10*15 Wh, t.i. veselas 55kWh. Un pēc nieka 18 gadiem mūsu panelis būtu atpelnījis sevi.

Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 16/09/2008 16:57

Tak neviens jau nesaka, ka alternatīvie enerģijas avoti ir slikta lieta, bet ja kāds muld, ka ar Latvijā pieejamo saules enerģiju, janvārī varēs apsildīt visu māju, tad gan gribas oponēt. Nelaime jau tā, ka fiziku skolā lielakā daļa cilveku laiž gar ausīm un tad visadas apšaubāmas firmas var "iesmērēt" kolektorus un saules baterejas, kuras reāli ziemā ir pilnīgā "mierā". Itkā jau nekas nav melots- vasarā jau viss darbojas,bet par ziemu tak reklāmā runa neiet. Ja kāds šajā forumā var matemātiski pieradit, ka ar saules kolektoru, kurš neaizņem visu apbūves gambalu, un siltima akumulatoru dzelzceļa cisternas lielumā, ir iespejams, ziemas vidū, apsildīt maju, tad lūdzu.Cik var te spriedelēt. Ir taču precīzi zināms, cik enerģijas var iegūt no kvadratmetra saules kolektora, cik stundas janvārī spīd saule, cik videji ir apmākušās dienas un kāda ir videja temperatūra ziemā. Lūdzu matemātisku pierādijumu, ka ir iespējams kaut boileri sasildīt.Vienkarši cik te var muldēt.

Autors: smssg (62.63.188.---)
Datums: 17/09/2008 15:13

Nēnu es manšķiet tikai vienā reklāmā dzirdēju, ka kolektors spējot ziemā 100% māju apsildīt un karsto ūdeni saražot! :D bet nu tas taču nav apspriežams un ir lieki par to šūties, jo optimāli uzstādīta sistēma to NEVAR!

Bet es esmu pilnīgi apmierināts ar labumu, ko no tā var iegūt bez tiem 3 trakākajiem mēnešiem! Varu spriest tikai par kolektoriem, jo man ir uzstādīti... ražoti austrijā! paņēmu vēl klāt boileri ar sfērisko siltummaini, kas jau tāpat vien ir ekonomisks un saslēdzu ar degvielas katlu! pagaidām nav problēmu pilnīgi nekādu.. esmu jau ieteicis saviem paziņām utt! :) vienvārdsakot - cepuri nost! cik noprotu daudz jau atkarīgs kādus kolektorus sanāk iepirkt,jo kad pirku ieguldīju ļoti daudz laika izvēlē un protams,ka ir kolektori ar augstākiem efektivitātes rādītājiem un jaunākiem materiāliem, bet visi pārdevēji sola pilnīgi vienādu produktivitāti!Piemēram, viens "uzņēmīgs pārdevējs" man centās iestāstīt, ka vinja kolektors, kas, cik izpētīju, spēj saražot 450w no 1m2 ir pat jaudīgāks nekā citas firmas kolektors, kas saražo ~800w no m2! :D man rodas pārliecība, ka daudzi nemaz nezin ,ko viņi tirgo..

Domāju arī tagad par elektrības ieguvi.. le'ti un labi liekas vēja turbīnas, bet nu vieta, uzstādīšanas, trokšņi.. tas ir arī tas, kas attur.. tāpat gadījumā ar siltumsūkni, tas čakars!
Bet jā photovaltics jau būtu ideāli, bet padārgi sanāk gan! citur jau tas ir izdevīgi, jo 40% subsidē valsts un atmaksāšanās aina pavisam cita :) Bet nu Lv jau laikam gan mums to nesagaidīt :D Iespējams drīz nobriedīšu iegādāties tāpat aiz "škrobes" pret to visu, kas notiek mūsu miljonu valsts uzņēmumos, kas iedzīvotājus "nodrošina" ar situm/elektroenerģiju!

Varbūt ir vēl kāds enerģijas veids, kas neprasa baigās uzstādīšanas, trokšņus, bedres utt? kko pa ausu galam dzirdēju par katlu, kas ražo gan siltumu, gan enerģiju.. ak jā un kas ir ar tiem kooģenerācijas katliem? kādam nav pieredzes?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123456
Pašreizējā: 6 no 6

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **    **  **    **  **       
  **  **         **  ***   **  **   **   **       
   ****          **  ****  **  **  **    **       
    **           **  ** ** **  *****     **       
    **     **    **  **  ****  **  **    **       
    **     **    **  **   ***  **   **   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727