UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 5
Re: Švellers
Autors: m. (78.84.91.---)
Datums: 14/12/2009 14:46

Tante tev padoma zheeel? Mar na bija saskarshanaas ar viena veida transportlidzeklju remonteetaaaju kurs nesniedza padomus lai pac vareeetu vairaak nopelniit, nekaadu ipashi forshu atminju man par vinju nav. Ceru ka finansu sferaaa vinjam viss ir labaaak!

Autors: lee (---.67.livas.lv)
Datums: 14/12/2009 16:56

Ja liek tikai sijas un neliek metala elementu skersam: laidums 5,5 izmers 100x200mm, slodzi pienemu 300 kg/m2. sijas liekamas ar soli 0,3 t.i 2x biezak neka tagad, vel papildus bez aprekiniem liek skersam sijam isus delu elementus 50x150 pamisus pa siju starpam ik pa kadam metram, sada veida var iegut daudz lielaku parseguma stingumu, jaa vel kas sos elementus zage par ~ 1 cma garakus neka sprauga starp sijam un kartigi iedzen galos slipi pieskruve. deformacija neparsniedz 16 mm laiduma viduu. pec lbn 22mm

Autors: tanta (95.68.4.---)
Datums: 14/12/2009 20:16

to m. ir dažiem ļaudīm tādas rakstura īpašibas- mesties visiem caurumiem par spundi, citiem atkal ļoti patīk ticēt tam ko runā tirgussievas...gan autoremonts, gan būvniecība ir lietas, kurās vajadzīga profesionalitāte un garantijas, bet to anonīmi komentāri internetā nenodrošina... varbūt ir taisnība Iee, varbūt būvinženierim Ivars Brinkmanis, bet šos nikus nebūs vērts piesaukt, kad būvē kas atgadīsies ne tā kā vēlamies...

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 15/12/2009 08:00

Kāpēc ļaudis, kam būvprojektā varbūt nemaz nav BK daļas vai kas jau tik tālu atkāpušies no projekta, ka tai nav jēgas, nevarētu kautko uzprasīt forumā? Vairums iepriekšējo paaudžu dzīvojuši ēkās, kurām nekad nav bijuši ne projekti, ne sertifikāti, ne garantijas. Nesen viens oligarhs izteicās: Ja kādu dienu sāktu ievērot visu birokrātiju, kas skaitās pieņemta, valsts bankōtētu vienā dienā.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 15/12/2009 09:38

Pēc pēdējām šodienas ziņām budžets būs jācērp vēl par 500-600 mlj. Ls, tā kā pat bez birokrātijas ievērošanas mūsu Dievzemīte, mīlīši, bankrotēs ar lielu blīkšķi.
Man gan liekas vienkārši apbrīnojami, ka, vēl Kalvīša laikā, kad es viņam rakstīju vēstuli par to, ka valstij nav citas izejas, kā pilnībā no nulles sākt visas likumdošanas pārstrādi, par paraugu ņemot citu valstu piemēru un uz tā bāzes arī veidot pilnīgi jaunu valsts pārvaldes sistēmu ar minimālu birokrātiju utt., neviens man pat neatbildēja. Bet tagad tā būs realitāte, jo citas izejas vienkārši nav un nemaz nevar būt, jo, kā redzam esošā sistēma nav dzīvotspējīga un arī esošie cilvēki šo sistēmu nav spējīgi mainīt. Un vēl apbrīnojamāk man liekas tas, ka parasti runājot ar parastiem cilvēkiem, kas ne politiku, ne ekonomiku nekad nav mācījušies visi to saprot, bet valsts vara, kam mēs maksājam algu, lai viņi itkā atvieglotu mūsu dzīvi to absolūti nesaprot un tieši pretēji visām varītēm mūsu dzīvi padara grūtāku, reizēm pat līdz absurdumam. Tikai tā īsti nesaprotu, par ko mums vienmēr visādas šaizes tiek piespēlētas, ko mēs tādu esam sadarījuši?
Ar nepacietību jau vairāk kā gadu gaidu LV bankrotu un ES ieceltu pagaidu valdību, kas šito idiotu kūti izmēzīs, tas Latvijai un latviešiem ir vienīgais glābiņš, un jo ātrāk tas notiks, jo labāk.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 15/12/2009 11:43

Projektā projektētājs lielākoties atbild par būves kopējo un atsevišķos daļu nestspēju pret sabrukšanu un noturību. Ja būtu stingri jāievēro visi komforta nosacījumi - līgošanās grīdām, mājas šūpošanās tad uz pasaules nebūtu debesskrāpju. Skatījos filmiņu par Sīrrs augsceltni, kur jau 20 gadus cilvēki dzīvo ēkās, kas līgojas vismaz 15m amplitūdā un dzīvo joprojām.
Arī mana ēka, kad 500..700m attālumā iet smagie vilcieni, vibrē un līgojas un lai tapēc es negulētu?

Autors: lee (---.67.livas.lv)
Datums: 15/12/2009 18:44

Taisniba jau vien tanta ir. Palauties pilniba uz to ko neta kads savervele nevar, bet ko citu darit, ja sertificetu projektetaju nemt un vinam maksat negribas un pasam par buvkonstrukciju aprekiniem tumsa bilde. kaut ari vienkarsas koka sijas gadijuma (bez dazadiem divainiem blakus apstakliem) pat nav jabut baigajam konstruktoram, lai to izrekinatu.nemam LBN 206-99 un uz prieksu, ja kada formula nav skaidra to var uzjautat 3 forumos un salidzinat, ja sakrit skaidrojums uz prieksu.
vel var iet citu celu apskatit daba jau kadu laiku stavejusas ekas un maksligi noslogot sakraujot kiegelus (1kiegeleis 4-5kg), bus ko panemties, un ja apmierina konstrukciju stavoklis (domaju izlieci sijas vidū), tad pienem lidzigu skersgriezumu, garumu, siju soli un liek sava skuna parseguma ieksaa. vislabak sadam nolukam der pamestas majas ar defektiem jo tur konstrukcijas jau var but papuvusas utt un ja vel pec paveiktas proceduras ir pienemama stavokli, tad noteikti uzskatamas par labam. Jautajums kurs taa dariis? :D

Autors: parks2007 (---.41.203.29.sub.mbb.three.co.uk)
Datums: 25/12/2009 12:59

Esmu samaksaajis par projektu un buuvkonstrukciju dalju tik pat cik visi citi pirms trijiem gadiem,bet tikai pateicoties forumam,secinaaju,ka laidums manaa gadijumaa,kaut arii atbilst projektam nav OK,un taapeec naakas ievaakt informaaciju par to lai es nu jau pats vareetu uztaisiit visu kaa naakas,lai arii beerniem nebuutu jaauztraucaas par laidumu virs halles....
Taapeec veelreiz gribu uzjautaat speciaalistiem par optimaalo soli manaa gadijumaa....
Paldies.

Autors: tanta (95.68.4.---)
Datums: 25/12/2009 17:50

Būvēt kaut ko savādāk, nekā tas ir norādīts projektā, saucās patvaļīga būvniecība un par to pienākas sods. Ja liekas projektā kaut kas nav kārībā un projekta autors to nevēlas labot, jātaisa par konkrēto lietu eksperta slēdziens un visi zaudējumi,ja kļūda apstiprinās, piedzenami no projekta autora. Autora atbildībai nav noilguma. Rituāla neievērošanas gadījumā patvaļīgās būvniecibas pazīmes ir neizbēgamas un nekādi nevar paredzēt kurā brīdī "īlens no maisa izlīdīs". Te vietā teiciens: gribējās kā labāk, bet iznāca kā parasti.Visu lietu būtību pie mums nosaka kārtība papīros, mājas vērtība, manuprāt, ir pietiekama, lai būtu pamats perfektumam visās būvniecības stadijās, arī papīros.
"es nu jau pats"- tas stipri saskan ar to folkloras fabulu par baloža ligzdu.

Autors: aaaa (78.84.173.---)
Datums: 25/12/2009 18:56

tanta: tu pats vispār kādreiz kaut kur kaut ko pats esi uzbūvējis, vai stāvējis būvniecības procesam tuvumā??? Neizskatās, jo pilnīgi visur un vienmēr kaut ko nākas mainīt no tā, kā tas ir parezēts projektā, bet tas jau nenozīmē, ka tāpēc projekts būtu sliktāks, vai māja nedrošāka. Ja būvē uz pārdošanu, tad šādi labojumi parasti tiek veikti, lai visu padarītu maksimāli lētu, bet, ja būvē sev, tad tieši otrādi, lai kaut ko uzlabotu. Kad es pirms būvniecības konsultējos par pamatu izbūvi ar itkā labu arhitektu, un viņš, profesionālis būdams, sāka man fleitēt tādas lietas, ka pat man amatierim, bet tomēr cilvēkam , kas interesējas par būvniecību, mati cēlās stāvus... Cilvēkam nebija nekādas loģiskas sapratnes par siltināšanu, aukstumtiltiem utt. Jā, papīri tādam arhitektam uzticot projektu būtu kārtībā, bet dzīvē nezin vis, vai tur kas labs sanāktu.
Vienmēr projekts jāskata ar veselo saprātu, un ja skaidri un gaiši redzams, ka kādu mezglu var uzlabot, tad tas arī ir jādara pēc labākās sirdsapziņas, nevis tērēt laiku, meklēt to cilvēku, mēģināt viņam pierādīt savu taisnību, kas gandrīz vienmēr ir neiespējami un tad vēl cīnīties, lai viņš to visu ienes projektā???...nu paldies par kūkām.

Pašreizējā: 4 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **    **  **    **  **     ** 
 **     **  **    **  ***   **  ***   **  **     ** 
 **     **      **    ****  **  ****  **  **     ** 
 ********      **     ** ** **  ** ** **  **     ** 
 **     **    **      **  ****  **  ****  **     ** 
 **     **    **      **   ***  **   ***  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727