UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
to jtdesign
nez kaapeec peec tevis teiktaa sanaak ka gaazbetons ir njipraaks materiaals par keramziitbetonu, un interesanti no kurienes tev taadas zinjas ka keramziitu var izmantot tikai nenesoshajaas konstrukcijaas ?
AEROC, FIBO, KERATERM, SILIKĀTA BLOKS
Autors:
gosha
(212.70.174.---)
Datums: 21/03/2005 11:30
VAI VAR KĀDS SATURISKI SALĪDZINĀT ŠOS IZSTRĀDĀJUMUS, KATRS LIELA SAVĒJO. JA BŪVĒT NO KĀDA AUGSTĀK PIEMINĒTĀ, KURŠ BŪTU VEIKSMĪGĀKAIS RISINĀJUMS 2ST MĀJAI AR PAGRABU, KURA KOPĒJĀ PLATĪBA IR AP 250M2. NESOŠĀS SIENAS BIEZUMS 200
MANI INTERESĒ SEKOJOŠI KRITĒRIJI:
SILTUMIZOLĀCIJAS BIEZUMS
BLOKU ĒRTĀKĀ APSTRĀDE UN MONTĀŽA
SKAŅAS CAURLAIDĪBA
SILTUMCAURLAIDĪBA
MANI INTERESĒ SEKOJOŠI KRITĒRIJI:
SILTUMIZOLĀCIJAS BIEZUMS
BLOKU ĒRTĀKĀ APSTRĀDE UN MONTĀŽA
SKAŅAS CAURLAIDĪBA
SILTUMCAURLAIDĪBA
Re: AEROC, FIBO, KERATERM, SILIKĀTA BLOKS
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 21/03/2005 23:52
Kāpēc uzreiz jākliedz?
----------------------------------------------------------------------------
Šie visi ir tradicionāli un pilnvērtīgi materiāli gan ārsienu, gan iekšsienu būvēšanai, izņemot Fibo, visi izmantojami nesošajām konstrukcijām bez papildu "izvirtībām".
Varbūt citi mani palabos, bet 200 mm biezas nesošās sienas manuprāt būtu lietojamas tikai no monolītā dzelzsbetona [tur gan laikam var arī plānāku].
No lietošanas ērtībām - Fibo un Keraterm labāk lietot kā ir, neko nost nedauzot; Aeroc [un citus gāz- un putubetonus] var zāģēt kaut ar rokas fuksīti, silikātbloki cietāki, bet arī padodas zāģim, tikai tos biežāk jāmaina.
----------------------------------------------------------------------------
Šie visi ir tradicionāli un pilnvērtīgi materiāli gan ārsienu, gan iekšsienu būvēšanai, izņemot Fibo, visi izmantojami nesošajām konstrukcijām bez papildu "izvirtībām".
Varbūt citi mani palabos, bet 200 mm biezas nesošās sienas manuprāt būtu lietojamas tikai no monolītā dzelzsbetona [tur gan laikam var arī plānāku].
No lietošanas ērtībām - Fibo un Keraterm labāk lietot kā ir, neko nost nedauzot; Aeroc [un citus gāz- un putubetonus] var zāģēt kaut ar rokas fuksīti, silikātbloki cietāki, bet arī padodas zāģim, tikai tos biežāk jāmaina.
Autors:
XXX
(80.232.179.---)
Datums: 22/03/2005 08:58
Sveiki kungi,
To JTdesign;
vai nepaskaidrotu siikaak kas ar to fibo?
Paldies
To JTdesign;
vai nepaskaidrotu siikaak kas ar to fibo?
Paldies
Autors:
G
(159.148.92.---)
Datums: 22/03/2005 08:59
jtdesign - žetons, saliki kopā visu kā nākas, tūdaļ gan būs klāt zinošie labotāji:)
Autors:
āmurs
(80.232.228.---)
Datums: 22/03/2005 09:21
To jtdesign:
Ko nozīmē FIBO ar "papildus izvirtībām"? Es līdz šim sliecos uz Fibo.
Ko nozīmē FIBO ar "papildus izvirtībām"? Es līdz šim sliecos uz Fibo.
Autors:
reins
(62.85.72.---)
Datums: 22/03/2005 10:26
njaa tieshaam gribeetos dzirdeet, ko noziimee "papildu izvirtiibas" ko keramziitam vajag bet gaazbetonam ne? :)
a drusku nopietnaak pa zaagheeshanu - keramziitu zaagheejam ka prieks arii ar rokas fuksiiti , shamais gan maksaa taa ap 30 Ls (ir arii pa 4 Ls , betnu tas nedavelk pat 10 blokus) , a visaadus vieglos gaazbetonus kaa Aeroc jau gandriiz pat zaagjeet nevaidzeetu, jo ja shamos nav transporteejushi kaa kjiinas porcelaanu tad taapat jau ir pieejami dazhnedahhaadu pirmreizinaataaju pilna palete, zheel tik ka shamie nepliist taisni kaa silikaata kjiegjelji
i pavisam nopietns jautaajums pa zaagheeshanu, kaa ir ar silikaatblokiem ? vai tieshaam shamos var zaagjeet ar fuksiiti? cik nu man taa saprashana tad shamie ir tas pats kas silikaata kjieghelji , kurus nu nav naacies redzeet ka kaads zaagjeetu, tanksh ar cirtniiti un gatavs, kaa ir ar blokiem ?
a drusku nopietnaak pa zaagheeshanu - keramziitu zaagheejam ka prieks arii ar rokas fuksiiti , shamais gan maksaa taa ap 30 Ls (ir arii pa 4 Ls , betnu tas nedavelk pat 10 blokus) , a visaadus vieglos gaazbetonus kaa Aeroc jau gandriiz pat zaagjeet nevaidzeetu, jo ja shamos nav transporteejushi kaa kjiinas porcelaanu tad taapat jau ir pieejami dazhnedahhaadu pirmreizinaataaju pilna palete, zheel tik ka shamie nepliist taisni kaa silikaata kjiegjelji
i pavisam nopietns jautaajums pa zaagheeshanu, kaa ir ar silikaatblokiem ? vai tieshaam shamos var zaagjeet ar fuksiiti? cik nu man taa saprashana tad shamie ir tas pats kas silikaata kjieghelji , kurus nu nav naacies redzeet ka kaads zaagjeetu, tanksh ar cirtniiti un gatavs, kaa ir ar blokiem ?
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 22/03/2005 12:02
Fibo bloki tīrā veidā ir lietojami NENESOŠĀM konstrukcijām. Ideālais pielietojums - aizpildīt karkasus. Par citu ražotāju keramzītbetona blokiem nevaru precīzi komentēt, ikdienā sanāk darboties tikai ar Fibo.
Izvirtība - vienmēr jāveido monolītā dzb josla, pirms krāmēt virsū stāva pārsegumu un arī tad vēlams nedaudz padomāt.
Pārējiem minētajiem materiāliem var atļauties nedomāt šajā virzienā [slodzes], bet tik mūrēt.
Izvirtība - vienmēr jāveido monolītā dzb josla, pirms krāmēt virsū stāva pārsegumu un arī tad vēlams nedaudz padomāt.
Pārējiem minētajiem materiāliem var atļauties nedomāt šajā virzienā [slodzes], bet tik mūrēt.
Autors:
xxx
(80.232.179.---)
Datums: 22/03/2005 12:57
Hmm, man 1,5 staavu maajai visas sienas ir no 300mm Fibo, ieskheejaas no 200. Deelju sijas. Vai tagad buutu jaauztraucaas par maajs plaisaatsaakshanu?
Autors:
reins
(62.85.72.---)
Datums: 22/03/2005 14:20
to jtdesign
nez kaapeec peec tevis teiktaa sanaak ka gaazbetons ir njipraaks materiaals par keramziitbetonu, un interesanti no kurienes tev taadas zinjas ka keramziitu var izmantot tikai nenesoshajaas konstrukcijaas ?
Autors:
m.c.
(---.tec2000.lv)
Datums: 22/03/2005 14:33
Privātmāju būvniecībai var izmantot vius šos te materiālus, bet runājot par finansēm aeroc-s izstādē dalīja cenu salīdzinājumus un salīdzinot fibo, vangažnieku aeroc-s gatava siena tipa sanāk lētāk par 3-6Ls/m2 darba temps arī 2x ātrāks - domāju ka aeroc rullē
Autors:
m.c.
(---.tec2000.lv)
Datums: 22/03/2005 14:35
Privaatmaaju buuvnieciibai var izmantot vius sos te materiaalus nesosaas sienaas, bet runaajot par finanseem aeroc-s izstaadee daliija cenu saliidzinaajumus un saliidzinot fibo, vangaznieku aeroc-s gatava siena tipa sanaak leetaak par 3-6Ls/m2 darba temps arī 2x aatraaks - domaaju ka aeroc rullee
Autors:
m.c.
(---.tec2000.lv)
Datums: 22/03/2005 14:36
Privaatmaaju buuvnieciibai var izmantot vius sos te materiaalus nesosaas sienaas, bet runaajot par finanseem aeroc,s izstaadee daliija cenu saliidzinaajumus un saliidzinot fibo, vangaznieku aeroc,s gatava siena tipa sanaak leetaak par 3 lidz 6Ls/m2 darba temps arī 2x aatraaks domaaju ka aeroc rullee
Autors:
m.c.
(---.tec2000.lv)
Datums: 22/03/2005 14:38
laikam paarcentos :)
Autors:
Shon
(80.232.198.---)
Datums: 22/03/2005 15:36
Es izvelejos Fibo - 30cm. Var to lietot gan nesoshas sienas, gan nenesoshas. Izturiba vinjma ir, ja nemaldos 10t uz m2. Pirmo reizi dzirdu tadus bridnumus, ka Fibo nevar izmantot nesoshas sienas!!!
Ja lieto Fibo, tad vajag siltumizolaciju (labak akmens vati) 100 mm. Kopa sanak 40 cm pirags, bet toties ta tur siltumu kaa 1m bieza kiegela siena.
Aeroc ari labs, bet man nepatik, ka tas 37cm it ka neesot jasiltina, bet nu Latvija nesiltinat sienas, ir murgaini.. liekas kaut ka jocigi. Bet varbut ir ok un tas man tikai tads aizspriedums.
Minuss Aeroc - ta ka vinjiem aizgaja razhoshana, tad kvalitate sakot klibot. Ir ari trausli, uzsuc vairak mitrumu neka Fibo.
Domaju, ka abi labil bet es tomer par Fibo - tie tadi stabilaki liekas.
Ja lieto Fibo, tad vajag siltumizolaciju (labak akmens vati) 100 mm. Kopa sanak 40 cm pirags, bet toties ta tur siltumu kaa 1m bieza kiegela siena.
Aeroc ari labs, bet man nepatik, ka tas 37cm it ka neesot jasiltina, bet nu Latvija nesiltinat sienas, ir murgaini.. liekas kaut ka jocigi. Bet varbut ir ok un tas man tikai tads aizspriedums.
Minuss Aeroc - ta ka vinjiem aizgaja razhoshana, tad kvalitate sakot klibot. Ir ari trausli, uzsuc vairak mitrumu neka Fibo.
Domaju, ka abi labil bet es tomer par Fibo - tie tadi stabilaki liekas.
Autors:
sencis
(159.148.150.---)
Datums: 22/03/2005 15:48
Izlasiet J.Birša rakstu(s) Mājā un dzīvoklī 2005. gada 1-3 numurā . Tur visi bloki salikti pa plauktiem ar visiem parametriem. Vienīgi varu piebilst ka tikko uzbūvētā mājā Aeroc sienā ir aptuveni 100 litru/m2 sienas lieka ūdens, kas jādabū ārā jau nākosājos 2-5 gados. Līdz tam laikam kamēr bloki izžūst to īpasības ir visai nenoteiktas un stipri sliktākas par deklarētajām.
Autors:
gosha
(212.70.174.---)
Datums: 24/03/2005 09:56
Ko kāds var pateikt pat latvijā ražotiem keramzītblokiem? Un kā ir ar betona blokiem, ko ražo Siguldas bloks.
Autors:
menedžeris
(80.232.200.---)
Datums: 25/03/2005 13:47
tikai ne Latvijā ražotos.ir bijis sakars-neatbilst nekādiem parametriem, gatavo
vecajās kolhoza darbnīcās.nav sertificēti. No jaunā labākie-PORITERM(LATVIJĀ jaun
a rūpnīca)
vecajās kolhoza darbnīcās.nav sertificēti. No jaunā labākie-PORITERM(LATVIJĀ jaun
a rūpnīca)
Autors:
gosha
(212.70.174.---)
Datums: 29/03/2005 10:58
vai betona bloki arī ir švaki?
Autors:
zinu visu
(80.233.228.---)
Datums: 31/03/2005 21:40
ja juus klausat tam gudriniekam Biršam, tālu netiksiet. Viņš jau tikai atzīst vati . Sorry, bet labs variants ir silikaata bloki pluss siltināšana. Viennoziimiigi arii llētākais. AIROC - mākslīgi uzpūsts materiāls.
Autors:
:)
(---.neolain.lv)
Datums: 05/04/2005 06:51
Jā, cik cilvēki, tik viedokļi...
Ir doma būvēt 1,5 stāvu privātmāju no gāzbetona.
Vai kāds saskāries ar Baltkrievijā ražoto gžbetonu, ko tirgo piem. AVOTIŅI?
It kā ceņņiks nedaudz zemāks...
Ja kādam ir nācies saskarties, lūdu padalieties ar infu...
Ir doma būvēt 1,5 stāvu privātmāju no gāzbetona.
Vai kāds saskāries ar Baltkrievijā ražoto gžbetonu, ko tirgo piem. AVOTIŅI?
It kā ceņņiks nedaudz zemāks...
Ja kādam ir nācies saskarties, lūdu padalieties ar infu...