UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 4
Re: AEROC, FIBO, KERATERM, SILIKĀTA BLOKS
Autors:
Zirgs
(---.neolain.lv)
Datums: 05/04/2005 06:52
Jā, cik cilvēki, tik viedokļi...
Ir doma būvēt 1,5 stāvu privātmāju no gāzbetona.
Vai kāds saskāries ar Baltkrievijā ražoto gžbetonu, ko tirgo piem. AVOTIŅI?
It kā ceņņiks nedaudz zemāks...
Ja kādam ir nācies saskarties, lūdu padalieties ar infu...
Ir doma būvēt 1,5 stāvu privātmāju no gāzbetona.
Vai kāds saskāries ar Baltkrievijā ražoto gžbetonu, ko tirgo piem. AVOTIŅI?
It kā ceņņiks nedaudz zemāks...
Ja kādam ir nācies saskarties, lūdu padalieties ar infu...
Autors:
K.
(---.lmt.lv)
Datums: 05/04/2005 14:47
Man personigi patiik Aeroc. Patiesiba ir vienalga no ka buve maju, ja ir izstradata pareiza konstrukcija. BET .... VISS ir atkarigs no darbu veicejiem!!! Nav absoluti nekadas jegas teret naudu aeroc-am un liimei, ja stradnieki taisa 5 un vairak mm shuves, vai vispar atstaj caurredzamas shuves. Diemzel ta ir :(
Pagajusho vasaru pabraukaju mazliet pa jaunbuvem, meklejot brigaadi. Iespaidi bija bedigi. Tad jau labak lai vecais padomju laika "fedja" ar javinju un parasto gazbetonu uzmure sienas, ko pec tam kartigi nosiltina.
Pagajusho vasaru pabraukaju mazliet pa jaunbuvem, meklejot brigaadi. Iespaidi bija bedigi. Tad jau labak lai vecais padomju laika "fedja" ar javinju un parasto gazbetonu uzmure sienas, ko pec tam kartigi nosiltina.
Autors:
guntisdu
(159.148.87.---)
Datums: 06/04/2005 23:02
Es Jums varu pateikt vienu, ja gribat māju būvēt no KERATERM blokiem, tad ar to pasūtīšanu un iegādi ir bēdīgi. Man Lode teica ka var pasūtīt tikai uz gada beigām (nespējot saražot). Tā kā ar to ir jārēķinās. p.s. es jau biju izvēlējies māju celt no KERATERM 44 (vietējais materiāls - dabīgie māli, cietāks kā gāzbetons un fibo bloki u.t.t), bet tagad nezinu pat īsti ko darīt.
Autors:
G
(159.148.92.---)
Datums: 07/04/2005 10:43
Pasūti no Lodes Porotherm44 (poļu anaglogs, diemžēl laikam jāsiltina)
Autors:
gosha
(212.70.174.---)
Datums: 08/04/2005 09:39
leišiem ir "keraporas" takā mūsu keraterms, tikai tiem ir lielāka izvēle un dažādi veidi, ieskaties to mājas lapā [www.rokukeramika.lt], cenas tiem līdzīgas kā keraterm
Autors:
Juris Skrastiņš
(---.deac.net)
Datums: 08/04/2005 10:48
Lietuviešu "Keraporas"pārstāvji ir SIA"Silbloks",un atrodamies mēs Rīgā,tel.6132668
Autors:
Sencis
(159.148.150.---)
Datums: 08/04/2005 16:27
Vieglais gāzzebtons...
100 (!!!) l ūdens no m2 jāizžavē pēc ēkas uzcelšanas.Šajā laikā siltumvadītspēja ir 0.22 vai tāda pati kā Fibo. Žāvēšanā piedalās mājas īpašnieks ar savu maciņu, jo rūpnīcā šis process pabeigts netiek. Tas ilgst vismaz gadu- un attiecīgi arī zudumi ( aptuveni 2 reiz lielāki kā tad kad bloks ir izžuvis).
Pie tam iedomājaties kas notiek ja iekšpusē ir tapetes vai slikti elpojoša krāsa.
Izstabas temperatūrā 100 l ūdens iztvaikojot rada 100/0.02= 5000 litrus (5m3) piesātināta ūdens tvaika, kas grib iztvaikot uz istabu. Nekāds tapetes vai krāsa to neaizturēs, bet atlobīsies no sienas tvaika spiediena rezultatā.
Un beigās- jautājums par siltināšanu. Mūsu klimats un enerģijas cenu tendences nekādas ilūzijas, lai kā tām gribētos ticēt, par nepieciešamību siltināt ēkas neatstāj. Visas jāsiltina... Ja ne šogad, tad pēc 2 gadiem kad gāzes cena, granulu, malkas, dīzeļdegvielas, centrālapkures būs pieaugušas vēl par 20-50 %noteikti. Tikai tad arī materiāli un darbaspēks būs dārgāki...
100 (!!!) l ūdens no m2 jāizžavē pēc ēkas uzcelšanas.Šajā laikā siltumvadītspēja ir 0.22 vai tāda pati kā Fibo. Žāvēšanā piedalās mājas īpašnieks ar savu maciņu, jo rūpnīcā šis process pabeigts netiek. Tas ilgst vismaz gadu- un attiecīgi arī zudumi ( aptuveni 2 reiz lielāki kā tad kad bloks ir izžuvis).
Pie tam iedomājaties kas notiek ja iekšpusē ir tapetes vai slikti elpojoša krāsa.
Izstabas temperatūrā 100 l ūdens iztvaikojot rada 100/0.02= 5000 litrus (5m3) piesātināta ūdens tvaika, kas grib iztvaikot uz istabu. Nekāds tapetes vai krāsa to neaizturēs, bet atlobīsies no sienas tvaika spiediena rezultatā.
Un beigās- jautājums par siltināšanu. Mūsu klimats un enerģijas cenu tendences nekādas ilūzijas, lai kā tām gribētos ticēt, par nepieciešamību siltināt ēkas neatstāj. Visas jāsiltina... Ja ne šogad, tad pēc 2 gadiem kad gāzes cena, granulu, malkas, dīzeļdegvielas, centrālapkures būs pieaugušas vēl par 20-50 %noteikti. Tikai tad arī materiāli un darbaspēks būs dārgāki...
Autors:
gosha
(212.70.174.---)
Datums: 11/04/2005 09:16
par to siltināšanu pilnīgi piekrītu
Autors:
Neziniitis
(159.148.10.---)
Datums: 11/04/2005 22:30
A cik no m3 fibo var uzmuureet m2 sienas???
Autors:
:)
(---.neolain.lv)
Datums: 12/04/2005 09:12
Elementāra matemātika:
Fibo bloka izmēri (ja nemaldos) ir 100;150;200;250;300x185x490mm
mūs unteresē gatums un augstums t.i. 18,5 cm un 49 cm
1 Fibo bloks ir 18,5 x 49 = 906,5 cm2
1 m2 = 10000 cm2
T.i. 1 m2 = apm. 11 Fibo bloki
Izdali 1 m3 bloku skaitu ar 11, tik m2 var uzbūvēt...
Vienīgi rēķinot, neņēmu vērā šuves...
Fibo bloka izmēri (ja nemaldos) ir 100;150;200;250;300x185x490mm
mūs unteresē gatums un augstums t.i. 18,5 cm un 49 cm
1 Fibo bloks ir 18,5 x 49 = 906,5 cm2
1 m2 = 10000 cm2
T.i. 1 m2 = apm. 11 Fibo bloki
Izdali 1 m3 bloku skaitu ar 11, tik m2 var uzbūvēt...
Vienīgi rēķinot, neņēmu vērā šuves...
Autors:
Neziniitis
(---.iem.gov.lv)
Datums: 12/04/2005 11:10
Tad sanaak 1m3 apmeeram 5 m2 ???
Autors:
Neziniitis
(---.iem.gov.lv)
Datums: 12/04/2005 11:12
Tad sanaak 1m3 fibo apmeeram 5 m2 ???
Autors:
pppp
(195.244.147.---)
Datums: 12/04/2005 11:33
var jau sanakt 10kvm, ja nem 100mm biezos
Autors:
Gribu savu maaju
(80.232.196.---)
Datums: 12/04/2005 14:21
Taapeec jau vairaak ir doma par Keraterm, ka visi FIBO, AEROC un citi naaviigi piesuucaas ar mitrumu, vai pareizaak jau no ruupniicas naak jeeli. Tomeer Keraterms kaa jau kiegelis mazaak uzsuuc to mitrumu . . . Manas domas . . .
Un vispaab piekriitu, ka jebkursh ir labs materiaals, ja tiek iestraadaats tehnologiski pareizi, bet vot ej nu atrodi istos, kas to maak izdariit . . .
Un vispaab piekriitu, ka jebkursh ir labs materiaals, ja tiek iestraadaats tehnologiski pareizi, bet vot ej nu atrodi istos, kas to maak izdariit . . .
Autors:
gosha
(212.70.174.---)
Datums: 13/04/2005 09:14
to Gribu savu maaju.
palūko info- keramzīta mājas un gāzbetona var būt kādu laiku bez ārējās apdares, taču keratermam mav ieteicam, pati rūpnīca saka, jo piesūc tāpat mitrumu un vēl tur kaut kas, pati LODE labāk varēs pakomentēt.
palūko info- keramzīta mājas un gāzbetona var būt kādu laiku bez ārējās apdares, taču keratermam mav ieteicam, pati rūpnīca saka, jo piesūc tāpat mitrumu un vēl tur kaut kas, pati LODE labāk varēs pakomentēt.
Autors:
xx
(---.client.microlink.lv)
Datums: 13/04/2005 11:22
aeroc tiešām nav jāsiltina, man draudzene dzīvo tādā mājā. tikai, ja netiek precīzi ievērota būvēšanas tehnoloģija (piemēram, bloki samirkst), sākas dažādas problēmas, armējums jāliek katrā kārtā. un paši aeroc izplatītāji saka, ka ir normāli, ja transportējot 20% bloku sadrūp. es šo jautājumu izpētīju, jo taisījos no aeroc būvēt, bet tomēr atturēšos.
Autors:
gribu savu maju
(80.232.196.---)
Datums: 13/04/2005 12:38
Sorry gosha
Varbuut nesaprotami izpaudos, bet es vairaak taa kaa esmu par vairaakslaanja sienaam. Pasham ir doma no keraterm 25 un 10 vate, bet tikko zvaniiju uz LODI, shiem taadas rindas, ka viss aizsists jau 3men uz priekshu, tipa sogad bezceris, ko uzbuuveet. Shie piedaavaa liidziigus keraterm blokus no Polijas, kas ir par apm. 8% daargaaks pasaakums, bet za to apm nedeljas laikaa var dabuut. Plus veel 0,5 LS/km par piegaadi no Kalnciema. Te Tev nu ir izstukot Tu vari vienu, no kaa buuveet, a tikliidz jaasak dariit, tad visi plaani izjaukti :)
Varbuut nesaprotami izpaudos, bet es vairaak taa kaa esmu par vairaakslaanja sienaam. Pasham ir doma no keraterm 25 un 10 vate, bet tikko zvaniiju uz LODI, shiem taadas rindas, ka viss aizsists jau 3men uz priekshu, tipa sogad bezceris, ko uzbuuveet. Shie piedaavaa liidziigus keraterm blokus no Polijas, kas ir par apm. 8% daargaaks pasaakums, bet za to apm nedeljas laikaa var dabuut. Plus veel 0,5 LS/km par piegaadi no Kalnciema. Te Tev nu ir izstukot Tu vari vienu, no kaa buuveet, a tikliidz jaasak dariit, tad visi plaani izjaukti :)
Autors:
xxx
(80.232.179.---)
Datums: 13/04/2005 15:40
Nu ko njemies. Kaapeec nepatiik fibobloki? Neesmu sheit dzirdeejis neviena slikta vaarda par tiem. Ieliec 300mm fibo un 10 cm akmensvati un cik man ir zinaams maajai vajdzeetu buut siltai. Man draugs blakus uzceela pirti kuraa dziivot kaameer buus maaja no keraterm. Cik es esmu dzirdeejis tad keratermi meedz plaisaaat kameer jauni un nemaz nav tik vienkaarshi ar to pashu procesu celjot.
Esmu runaajis :)
Esmu runaajis :)
Autors:
Intresents
(80.249.196.---)
Datums: 13/04/2005 21:05
Lodes Keraterm privātmājām ir galīgi garām - neprecīzi izmēri līdz 15mm atkāpe no ideāla(precīziem izmēriem) + mazliet vēl kļūdās mūrnieks un, skat, sienas jau ir jāapmet vismaz 20 mm no abām pusēm, bet ja vēl gadās sūdīgāks mūrnieks ....
aptuveni 3 mm apmetuma saiet rievās un šuvēs, vismaz 5 mm ir jābūt sienas plānākajā daļā + kāds bloks ir iznācis ārā no sienas 15 mm + mūrnieka kļūda = salasās normāla apmetuma kārtiņa, bet apmetums maksā normāli - darbs + materiāls
keraterm 44 pīrāgs - (neprofesionālim grūti mūrēt, viegli kļūdīties mūrējot siltumizolējošā java padārga un ļoti daudz aiziet - kādam ir nepārtraukti jājauc(neviens neko pa velti nedara), bloks viegli plīst, bet ne tur kur vajag, grūti dabū vēlamo izmēru, grūti dzīt štrobas, uznākot negaidot lietum salīst porās un ūdens ilgi ir keratermā kāmēr tas iztvaiko. u.t.t)
iekšējā apdare - ģipša apmetums 20-25 mm -Keraterm 44 bloks - cementa apmetums 20-25 mm - dekoratīvais apmetums
Gāzbetona pīrāgs - (gāzbetons precīzs piem. Aeroc,Ytong līmēts ar līmi. Pat neprofesionālis spēj kvalitatīvi uzlīmēt, kur nu vel profesionālis, viegli izzāģēt jebkuru elementu, viegls)
iekšējā apdare - ģipša apmetuma špaktelējums(ar špakteli 800-900 mm garu) 5-8 mm - gāzbetons 360-400 - līme + stikla šķiedras siets(ja nepieciešams, bet principā var iztikt) - dekoratīvais apmetums
vienīgais Keraterm 44 lielais plus ir lielā nestspēja - var veidot lielus laidumus ar dzelzsbetona paneļiem 9,12 m un vairāk.
aptuveni 3 mm apmetuma saiet rievās un šuvēs, vismaz 5 mm ir jābūt sienas plānākajā daļā + kāds bloks ir iznācis ārā no sienas 15 mm + mūrnieka kļūda = salasās normāla apmetuma kārtiņa, bet apmetums maksā normāli - darbs + materiāls
keraterm 44 pīrāgs - (neprofesionālim grūti mūrēt, viegli kļūdīties mūrējot siltumizolējošā java padārga un ļoti daudz aiziet - kādam ir nepārtraukti jājauc(neviens neko pa velti nedara), bloks viegli plīst, bet ne tur kur vajag, grūti dabū vēlamo izmēru, grūti dzīt štrobas, uznākot negaidot lietum salīst porās un ūdens ilgi ir keratermā kāmēr tas iztvaiko. u.t.t)
iekšējā apdare - ģipša apmetums 20-25 mm -Keraterm 44 bloks - cementa apmetums 20-25 mm - dekoratīvais apmetums
Gāzbetona pīrāgs - (gāzbetons precīzs piem. Aeroc,Ytong līmēts ar līmi. Pat neprofesionālis spēj kvalitatīvi uzlīmēt, kur nu vel profesionālis, viegli izzāģēt jebkuru elementu, viegls)
iekšējā apdare - ģipša apmetuma špaktelējums(ar špakteli 800-900 mm garu) 5-8 mm - gāzbetons 360-400 - līme + stikla šķiedras siets(ja nepieciešams, bet principā var iztikt) - dekoratīvais apmetums
vienīgais Keraterm 44 lielais plus ir lielā nestspēja - var veidot lielus laidumus ar dzelzsbetona paneļiem 9,12 m un vairāk.
Autors:
Intresents
(80.249.196.---)
Datums: 13/04/2005 21:13
Ir dzirdēts ka Lode mazliet noskopojās un neuztaisīja pilnvērtīgu Keraterm izgatavošanas līniju tādēļ tie Lodes keraterm bloki ir tadi pasūdīgi.
Poļu Porotherm ir krietni kvalitatīvāki ar diezgan precīziem izmēriem !!!
Poļu Porotherm ir krietni kvalitatīvāki ar diezgan precīziem izmēriem !!!
Pašreizējā: 2 no 4