UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 5
Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 11:16

Vēl viena mana atziņa. Iesākumā biju izbūvējis 1 istabu kopīgu ar virtuvi un sanmezglu dzīvošanai. Platība maza, spriedze liela (ar 2 bērniem), līdz ar to ļoti liels pieprasījums pēc papildus platībām priekš itkā ikdienā nelietojamām telpām (noliktava, terase, pieliekamais).

Autoram mājiņa maza, tapēc der padomāt jau projekta līmenī, kur piekabināt klāt, ja nu būs kāda vajadzība vai rocība pēc tam. Piemēram terasei jumtu kā piebūvēt pēc tam, ja vajag. Kā apgūt pažobeles telpu virs griestiem - trepes kačigarkā vai kā?

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Sokrāts (87.99.73.---)
Datums: 11/07/2023 11:49

Runājot par noliktavu centrā, jā, es saprotu argumentu, ka it kā mājas centrā nebūtu tādai jābūt, no otras puses tas būs ideāls risinājums skaņas slāpēšanai no blakus istabas, pie tam noliktava neliela, max pāris ričukiem, kāpnēm un kaut kādām kastēm uz stalažām, manuprāt, nekas slikts no tā nav, drīzāk papildus funkcionalitāte.. Varbūt citiem trokšņu piesārņojusm nav tik būtisks, man tas ir diezgan kritiski.. Cik esmu dzirdējis no draugiem, kam gāzbetona māja, ka visu labi dzird cauri, gribas no šī tikt vaļā māster guļamistabā.

Jā, Latvijā ir valdošie rietumu vēji, tālāk pēc popularitātes ir ziemeļu vai dienvidu, austrumu ir visretāk, te sanāk, ka ieeja no ziemeļaustrumiem. Ja tu saki, ka siena pie ieejas durvīm reāli palīdz, tad tur varētu kaut ko tādu izdarīt pie ieejas, ja būs nepieciešamība.. par atsevišķām durvīm uz tehnisko, jā, esmu dzirdējis, bet liekas, ka to pārsvarā piekopj, ja ir kurinātava ar granulām vai kas tāds, te vairāk plānos SS, tā kā varbūt nav tik lielas nepieciešamības. Well, tātad vēl viens balsojums pret vējtveri.. interesanti, sanāk, ka tas labi palīdz tiem, kam ieeja ir no vēju puses, provizoriski rietumu, ziemeļrietumu virziena..
Runājot par trubām, nu nezinu, man jau liekas, ka forši, kad ir īsas trubas kā zemes gabalā, tā mājās, arī remontējamība diezgan uzlabojas..

Par to jumta piekabināšanu nākotnes terasei arī esmu domājis, pagaidām netieku skaidrībā uz ko iet.. vai nu uzreiz taisīt lielo mājas jumtu garāku tajā virzienā vai tomēr vēlāk kaut kāds plakana jumta risinājums. Ziemā uz terases neviens nesēž, tādēļ vai ir vērts visu lielo jumta pārkari tik tālu vilkt?! Varbūt tiešām vajadzīgs tikai kaut kāds viegls un varbūt noņemama jumta (brezents vai kas tāds?) variants vasarai..

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 12:42

Fakts kā tāds, tikai mani novērojumi - terases bez jumta ir diezgan maz apdzīvotas - pārsvarā uzbūvētas smukumam.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Sokrāts (87.99.73.---)
Datums: 11/07/2023 12:47

Jampadracis rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Fakts kā tāds, tikai mani novērojumi - terases bez
> jumta ir diezgan maz apdzīvotas - pārsvarā
> uzbūvētas smukumam.

Un ko tu varētu komentēt par - visas mājas jumta pārkare / lokāls plakans jumtiņš / noņemams vieglais jumtiņš tikai vasaras lietošanai? Kādi, tavuprāt, ir optimāli risinājumi?

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 11/07/2023 12:54

Redz, visai dīvaini jau izklausās tā skaņas slāpēšanas problēma. :) Kas tavuprāt tur rībināsies tajā istabā? :)) Ja sīkais, tad tu tāpat pirmo gadu negulēsi, jo tev būs jādzird viss - savādāk bērni neizaug. :P Ja tu domā par tālu nākotni, tad ap to laiku tev jau būs pilnīgi citas domas galvā. Tādā mazā mājā baraholka vispār nebūtu vajadzīga, kur nu vēl mājas centrā. Ja ir kas tad to sabāž skapjos, viss pārējais atrodas veikalā un mājā jāved kad vajag, nevis turēt mucas ar krāsu, sāli, ziepēm un sazin ko vēl - tev katrs m2 maksā ahujenno $$ mūsdienās un tāpēc katrs m2 ir zelta vērts un dajebkādi nelietderīgi ūķi ir zemē nomesta nauda.
Pats svarigākais mājas plānojumos ir soļi un kur spīd saule. Atbrauc mājās, nomet apģērbu, iepirkumu tašu noliec, pēc pāris soļiem iekrāmē ledusskapī, turpat žigli visu šmorē lai maz jāpārvietojas. Vakariņas, TV un dead gultā un viss atkārtojas no jauna + sieva sāks zāģēt un visi rozā sapņi izplēnēs kā migla. :P Savukārt sievas zāģēšanu vr atklikt, ja labi iekārtota virtuve un nav vidū baraholka. Sievām baraholkas ļoti nepatīk.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 12:56

Nu es apsvērtu par variantu, ka visas mājas jumts tiek pagarināts. Ja pats liksi to jumtu, tad tas būs stipri vienkāršāk un tam ir arī papildus ieguvumi:

Saules paneļiem platība palielinās

Otra lieta - nezinu cik augstu tas jumts tev būs - ja virs 2,5m, tad sāna lieti diezgan tālu iestiepsies terasē.

Trešā lieta - tas pats vējš. Ja stiepsi visas mājas jumtu garāku, tad būs kur iebūvēt rietumu pusē sienu, lai vējš nesvilpo. Man liekas, ka tev tur bija tāds terases novietojums, ka vajag padomāt par aizvēju.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 13:17

Par to noliktavu istabas vidū - man atkal ir pretējs viedoklis. Man sievai patīk gatavot - un man ir tieši tādā izmērā pielikamais - sieva laimīga! Nezinu vai jūs varat iedomāties cik daudz vietas aizņem tie visi katli, pannas, trauki, dažādi iesaiņojamie, visi tie virtuves gadžeti + protams pārtika.

Pieliekamo pa manam nevar aizstāt ar lielāku virtuvi. Virtuves izmēram ir savs limits, lai izpildās 3 soļu princips. Virtuvē stāv viss smuki sakārtots plauktos. Pielikamajā atvērtie plaukti - lai ērti visu var pārskatīt - nav jābūt smuki, bet funkcionāli.

Tas ko tur vajag tajā pielikamajā - ielikt izlietni un riteņi stāv kautkur ārā vai bērnu istabā :D


Bet nu gan aizvirzījos no tēmas. Par tēmu - vējtveri vajag siltināt!

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Sokrāts (87.99.73.---)
Datums: 11/07/2023 13:37

Vilni, saki, ka sievas zāģēšana ir neizbēgamība? :) Nez, bet pagaidām es neredzu plusus atteikties no noliktavas, nu ieliks tos 4 m2 kaut kur, a jēga? Toties būs jālauž galva, kur noteiktas lietas nobāzt, kaut kā nesanāk noticēt, ka tas būtu racionāli.

Runājot par jumta pagarinājumu, kas mani tajā mulsina ir fakts, ka tad būs mazāka insolācija caur tiem galvenajiem logiem, kas vērsti kā reiz uz dienvidrietumiem, kur saule dzīvo otrā dienas pusē..

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 13:57

Nu tur tev jārēķina. Vasarā sauli nevajag, ziemā vajag. Varbūt terasi vajag izvietot pavisam citur.? Pagaidām izskatās, ka līdz gala projektam paies kāds laiciņš. Arī tai 4m2 noliktavai tev niansētāk jāpievēršās - tās pašas kāpnes aizņems savus 2 m2. Mans viedoklis - idejiski izskatās OK, bet kad niansēti sāc likt visu kopā, tad tur ir ko galvu palauzīt.

No vienstāvniecēm, manuprāt šim blogeru puisim ir izdevies ļoti labs projekts (terases abās mājas pusēs - ļoti labs variants):
[ekomaja.wordpress.com]

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jozhix (80.89.72.---)
Datums: 11/07/2023 14:00

Taa telpa lieliski nodereetu kaa garderobe, protams, ar ieeju no guljamistabas. Un sieva buus laimiiga :)
Ja jau primaarais skanjas izolaacija, tad kaapeec veljasmazgaajamaa maahiina vannas istabaa, aiz viesistabas sienas? Man taa ir tehniskajaa un taapat dzird, ja durvis nav aizveertas.
Virtuves labaak taisiit salu nevis galdu - zem taas iebuuveet atvilknes katlu/pannu glabaashanai. Un 20cm paarkares, lai var eerti apseesties.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 11/07/2023 14:01

Sievas zāģēšana ir neizbēgamība, tāpēc labāk ir uzbūvēt tādu māju, kuru varētu bez sirdsāpēm atdot sievai, kad būs jāšķiras.
Bet kopumā tā diskusija ir pilnīgi bezcerīga - a ja pielikt terasi, ja pielikt jumtu, iestiklot terasi utt utt un uzbūvē sapņu māju pa visu kvartālu ar miljons piebūvītēm lai ikviens hipotētiskais sīkums būtu pārdomāts 30 gadus uz priekšu un pats galvenais saskaņā ar foruma dalībniekiem, kur viens ir IT specs, cits pa dubļiem vandās, kāds dzīvo dārziņu kooperatīvā un katram ir sava ideālā koncepcija, kura protams ir labākā. Nekas no tā visa nebūs un tam visam nav arī nekāda lielā nozīme, tāpēc arī tipveida projekts ir super - ir budžets, m2 un notiek realizācija un āmen.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 14:13

Žetons Vilnim! Ja sieva laimīga, tad viss ciems laimīgs!

Stipri iesaku - drēbju skapi un virtuvi ieliec prioritātes galvgalī un par savu kačigarku, riteņu novietni un "ērtāk trubas vilkt īsāku gabalu" noliec prioritāšu pašā apakšā!

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 14:14

un bērnu istabai droši kādu kvadrātmetru vari noraut nost - to sieva nepamanīs ;)

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: martell (159.148.5.---)
Datums: 11/07/2023 14:43

Sievām baraholkas ļoti nepatīk.
==================
Kā kurai. Manējā bija stāvā sajūsmā.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Sokrāts (87.99.73.---)
Datums: 11/07/2023 14:45

Ar jums var norēkties. :D Varbūt to sievu (kuras man nav) vajag vienkārši citādos veidos apmierināt, lai viņai būtu pajāt par noliktavu vai virtuves platību? :D
Jampadracis, paldies par linku, izpētīšu to čaļa projektu. Man tādas diskusijas reāli palīdz, piem., palīdzēja saprast, ka vajag podu ar mazu izlietni tehniskajā vai arī par to vējtveri utt., es nedomāju, ka tas ir bezjēdzīgi, pat ja viedokļi atšķiras, notiek domāšanas process.
Jā, esmu domājis par terasi turpat aiz stūra vai abās pusēs, bet tas liekas sarežģīti+ aizšķērsos ceļu potenciālā smagā iebraukšanai.. ok, tur būs vieta, ja kaimiņš apakšā piekritīs bīdīt auto novietni līdz žogam, bet to pagaidām nevar zināt. Tādēļ es drīzāk domāju, vai sākuma etapā, kad lielo māju ceļ, vai tur vajag kaut ko specifisku uzreiz darīt vai nevajag saistībā ar to terasi..
Par veļu tehniskajā, jā, tāda doma bija, bet liekas, ka tur visam nepietiks vietas 4 m2.. Par noliktavas izmantošanu kā garderobi, tā bija pirmā doma, bet tad paskatījos uz savu garderobi ar pāris plauktiem, sapratu, ka nafig man tik milzīgu vietu tērēt šmotkām, pie tam tas paredzamais skapis nišā būtu 1 metru dziļš, tur varētu vellu sabāzt. Es tomēr gribu noliktavu, jūtu, ka bez tās būs mocības un nožēla vēlāk.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Cogito (46.109.150.---)
Datums: 11/07/2023 15:02

Sokrāts rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Varbūt to sievu (kuras man nav)

Principā mājas celšanu sākt vajadzētu ar šī jautājuma sakārtošanu. ;)
Un es to saku nopietnāk, kā varētu izklausīties.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Sokrāts (87.99.73.---)
Datums: 11/07/2023 15:06

Tas ir, ja nav, kas zāģē un beigās atņem māju, tā neceļas ? =)

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 11/07/2023 15:08

Turies Sokrāt! Bet sievu gan vajag sagādāt vēlams pirms tu sāc rakties būvlaukumā ;)

Nu, kad dzīvoju viens - īrēju 29m2 dzīvoklīti. Nu man ar to affigenna pietika visam kam, ritenim slēpēm, auto riepmām, vienbrīd pat laivai, vopšim visam kam :D Un bija arī gana vieta, kur tusiņu uzrīkot.

Tagad man priekšnams kautkādi tur 10m2 - puse no platības ir visādi apavi. (tikai 2 pāri no tiem ir manējie) :D

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: martell (159.148.5.---)
Datums: 11/07/2023 15:17

Mani 5 centi:

Noliktavu/darbnīcu vajag. Un jo vairāk dari pats ar koku, motoriem, riteņiem, elektronikām etc., jo plašāku vajag darbnīcu.
Terasi tikai tādu, kurai jumts ir pāri. Es atvērto neliktu vispār.
Man ir neapkurināms vējtveris, nekad neesmu nožēlojis. Ļoti labi pilda savu funkciju. Apkurināms būtu labāk, bet 2006.gadā vēl nebija šādas diskusijas.
Vešenei manuprāt labāka vieta ir plašā vannas istabā, bet tas gaumes jautājums.

Re: Vējtveris, apkurināt?
Autors: Jozhix (80.89.72.---)
Datums: 11/07/2023 16:18

Man tehniskaa 1.5x2.5: veshmashiina/zhaaveetaajs izlietne, waterboss, ss un pods.
Veel iesaku kluso gaisa nosuuceeju virtuvee - s&p silent kanaala ventilators, no nosuuceeja tikai truba.
Maajaa taapat vajadzees veel kaut kaadu daarza shkjuuniiti / noliktavu, neglabaasi zaales pljaaveju un benziina kanninjas pieliekamajaa.

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********   ********   *******  
 **     **  **        **     **     **     **     ** 
 **     **  **        **     **     **     **        
 **     **  ******    **     **     **     ********  
  **   **   **        **     **     **     **     ** 
   ** **    **        **     **     **     **     ** 
    ***     **        ********      **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727