UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 6
Re: Gaisa siltumsūkņi
Autors: kakss (159.148.179.---)
Datums: 10/01/2006 06:54

Jaaaa, debits 0.27 l/s diez ko iepriecinoshs nav - pie tada apjoma nav nekadu ceribu uz gruntsudenu izmantoshanu prieksh SS. Taka problema ar izmantota udens dabushanu atpakal grunti atkrit pati par sevi :)

Mans domu gajiens ir apmeram shads:
1) man debits no urbuma 12 m dziluma dolomita iezos ir ar garantiju 1 ls/s, urbeji teica, ka diezgan droshi izspiedis ari 1.2;
2) videjais sanitaro iekartu paterinsh ir: dusha 0.3 l/s, izlietne 0.1 l/s, man maja bus 2 vannas istabas + izlietne virtuve + velas mashina, kas normala situacija visdrizak vienlaicigi nepateres vairak par 0.6 l/s
3) SS prieksh 120 m2 majas apkures pec maniem petijumiem "patere" gruntsudeni 0.4 l/s
4) lidz ar ko iegustam nepiecieshamo debitu 1 l/s, ko dotais urbums mana gadijuma ari nodroshina.

Dolomita iezos droshi vien udens atpakal "uznemshana", nemot vera to poraino uzbuvi, ir vieglaka. Katra gadijuma manejais urbejs apgalvoja, ka grunts spes panemt atpakal tikpat daudz, cik ieprieksh atdeva.

Ar debitu 0.27 l/s, man shkiet, Tev ari slegta cilpa diez ko augstu lietderibas koeficientu neuzradis - no cilpas kontura atdzesetajam udenim urbuma visdizak bus tendence sasalt, tas pietiekama atruma nenomainisies ar "siltu" udeni.

Tiri subjektivi shkiet, ka Tava gadijuma vislabak butu izveleties zeme ierakto konturu, ja ,protams, zemes pleka izmers (brivi vismaz 300-400m2) un konfiguracija (bez kokiem, stadijumiem, buvem) to lauj. Tam par labu ir ari gruntsudens limenis 1.2m - tieshi kolektora ierakshanas dziluma. Slapja grunts kolektora gadijuma ir labaka par sausu.

Starp citu, kadu SS esi sev noskatijis?

Autors: kakss (159.148.179.---)
Datums: 10/01/2006 07:05

Runajot par shis temas aizsakumu - kads interesents varetu izchekot shito firmu: [veixme.lv]. Katra gadijuma vini piedava tieshi to gaisa SS, par ko interesejas temas aizsacejs.

Autors: Buss (---.bsc.lv)
Datums: 10/01/2006 17:27

Jā - zemes kontūrs :| ..... Negribas mauriņu čakarēt - arī nauda iegrūsta. Zemes it kā pietiek.

Slēgtā cilpa nav tik daudz atkarīga no gruntsūdeņu plūsmas (tas protams nekaitē) cik no tā ka 15+m dziļumā temp ir krietni augstāka un nav temp sezonālo svārstību.
Vairākos avotos redzēju datus, ka no dziļurbuma slēgtā kontūra var iegūt 50-100W/m. No zemes 2-4x mazāk.

Autors: Buss (---.bsc.lv)
Datums: 10/01/2006 17:54

Par zemes kontūru ir lasīts, ka reāli apkures sezonas beigās zemē izveidojas liels ledus klucis virs kura nekas prātīgs neaug.

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 10/01/2006 20:49

burtnieku zirgaudzētavā pļavā ir ierakti ap 4000 metru trubas. ap jāņiem būs jābrauc skatīties vai tur aug zāle, vai ierīkota slidotava.

Autors: xxxx (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 10/01/2006 21:36

a es neko nerakšu zemē. Likšo šo - gaisa. KAm interese - būs exkursijas 0,50 bērniem, 1 lvl - pieaugušajiem....

Autors: Guncha (159.148.161.---)
Datums: 11/01/2006 21:03

Buss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Par zemes kontūru ir lasīts, ka reāli apkures
> sezonas beigās zemē izveidojas liels ledus
> klucis virs kura nekas prātīgs neaug.

Shis efekts vareetu buut ljoti atkariigs no kontuura dziljuma. Kaa zinaams - jo dziljaak, jo labaak (siltaaka zeme).

Siltumsūkņi
Autors: Lieps (213.21.227.---)
Datums: 24/07/2006 16:16

Gribeeju zinaat,cik liels elektroenergijas patēriņš ir nepieciešams vienas dienakts laikā šādiem siltumsūkņiem un kurienm no tiem ir tas ir viss lielākais un kāds? Un man interesē vel viena lieta - pēc cik gadiem sāk atmaksaties šāda siltuma ieguves sistēma?

Autors: ess (87.110.152.---)
Datums: 20/10/2006 05:41

Vislētākais un līdz ar to visātrāk atmaksājamais ir ss gaiss-gaiss.Visparastākais kondicionieris ar sildīšanas funkciju.Koeficients no 2 līdz 4,tas ir atkarīgs no āra temperatūras un no ražotāja(kompresora tips,tehnoloģija).4kW modelis maksā sākot ar 300Ls ar visu uzstādīšanu.Ja salīdzina ar parasto el.kalorīferi,tad atmaksājas 2 gadu laikā.Reizi 2-3 gados vajadzīga apkope-30-50Ls.Bet tas tāds ofisa variants.Priekš mājām domāju varētu likt ss ar teiksim 6m spici+Grundfos MQ 3-35(jau ir-bija domāta dārza laistīšanai)un siltjām grīdām 1.stāvā un radiatoriem otrajā stāvā.Tikai nezinu kādu ss(modelis,firma)labāk likt.Tās cenas entajos tūkstošos ir stipri pārspīlētas un tiek laikam pārmaksātas ar zviedru arodbiedrību laipnu palīdzēšanu vai arī caur entajiem starpniekiem precei atnākot no ĶTR.
Domāju ka 15kw ss cenai vajadzētu būt ap 1000Ls bez uzstādīšanas.

Autors: doma (---.em.gov.lv)
Datums: 30/10/2006 18:12

šo to esmu palasījis un man šķiet ka gaisa siltumsūkņi ir mūsu klimatiskajiem apstākļiem pa vāju jo faktiski var darboties tikai līdz -10C, tālāk jāpiesilda ar teņiem, tākā var iznākt pāris mēnešus faktiski apkurināt ar elektrību. Bet vai kāds zin kādas ir dziļurbuma izveidošanas izmaksas un citas nianeses, jo man kontūram nav vietas, sūknēt gruntsūdeni liekas nelietderīgi

Autors: misterX (---.ericsson.net)
Datums: 27/02/2007 00:15

Es ar iepētīju gaisa siltumsūkni www.2stavs.lv tur starp citu arī interesantas bildes.

Šitāds verķis ar visu uzstādīšanu maksā 4..6 tūkstoši Latu (atkarībā no modeļa). Pieņemu, ka pagājušās nedēļas mīnusos iespējams elektrību tērēja diezgan daudz... bet nu lētāk par gāzes apkuri tikvaitā sanāk! :)

Sāku sliekties uz šitā risinājuma instalāciju savā jaunajā mājā šovasar...

Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 27/02/2007 02:03

Lūdzu parādi aprēķinus kā tas sanak letāk par gāzes apkuri (ar kondensācijas katlu un siltajam grīdām). Bilde majas lapā arī tāda, kas uzticību nevieš - ledus klucis ārā. Gribētu dzirdēt no kāda īpašnieka cik tad ir ienākošā temperatūra kompresorā šādā laikā (-20C).
Nemēģinu nodirst, vienkārši šo to saprotu no kompresoriem, kas tiek izmantoti siltumsūkņos (konkrēti arī šaja modelī ir tas pats Copeland Scroll kompresors, kas Thermia siltumsūkņos). Samazinoties ienākošajai gāzes temperatūrai, samazinās arī siltumjauda un samazinās arī COP. Ja zemes siltumsūknim pie āra temperatūras -20, no zemes nāk -5 .. +5C, tad sim gan tā nav.
Tātad mans secinajums par šo verķi: -5 .. +5 grādos - jā, bet -20 - kaut ka nespēju noticēt.

Vai te ir kads laimīgs īpašnieks ar šādu gaisa siltumsūkni?

Autors: md (87.110.133.---)
Datums: 18/06/2007 07:28

cik maksā dziļurbums? Vai kāds to veicis?

Autors: Juris_F (83.136.136.---)
Datums: 18/06/2007 16:57

Dziļurbums zemes siltumsūknim ir pats dārgākais variants. Katrā gadījumā prasās pāris urbumi uz 40m. Vari painteresēties pie urbējiem, cik tāds prieks maksā.

Autors: xxxx (212.93.97.---)
Datums: 23/06/2007 03:11

es iesāku šo diskusiju. Tagad varu pastāstīt kā darbojas mans aparāts. Tagad redzu, ka www.2stavs.lv tirgo shos.

rēķiniet paši vai labi vai slikti.

man mājiņa 220 kv.m

24 stundas darbojas rekuperatora ventilācija, ūdens sūknis spicei.

Elektrībai T3 tarifs.

Dzīvot sāku 2006. oktobrī. Maksāju tikai vienu elektrības maksājumu.

oktobris - 52 LVL
novembris - 56
decembris - 50
janvāris - 83
februāris - 104
marts - 56
aprīlis - 53
maijs - 28 (SS nedarbojās)

ja paņem nost citus elektrības izdevumus (kā tas parādās maijā) un pieņemot, ka māju nekurināšu līdz pat septembrim. tad vidējais gada cipars nepārsniegs 25 LVL mēnesī. Man liekas ļoti labi. draugi par tādas pašas kvadratūras māju maksā 52 LVL mēnesī par gāzi. Zeme nav aizņemta, māja silta un ierīkošana bija salīdzinoši lēta - 5000 LVL.

Autors: osys (194.8.16.---)
Datums: 27/06/2007 22:18

>>> xxxx

Cik tad kopējās izmaksas bija visai uzpariktes uzstādīšanai?
Cik gadus garantiju dod? Cik apkalpošana maksā gadā, kā ar izsaukumiem ja kas lido?

Ekspluatācijas cipars jau nav vienīgais bonuss, tas jau tāpat kā nopirkt jaunu auto pa xx kls un teikt, ka maz ēd, tāpēc gribētos zināt kopējās investīcijas.

paldies

Autors: xxxx (---.112.141.home.J1.2.lan.mits.lv)
Datums: 28/06/2007 00:03

palasi OSY uzmaniigi. man kopējās izmaksas bija 5000 LVL. + 30 LVL ekskavātoram par bedres izrakšanu un aizpēršanu - 2 h.Garantija aparātam 10 g, montāžai - 5. Džeki bija no Igaunijas, bet tagad ir arī Latvijā.

Negribu neko šeit reklamēt un ieteikt. Man viss ir ok. Esmu apmierināts un sapratis, ka šī apkure ir tik elementāra, kā vecais Minskas ledusskapis.

Autors: xxxx (---.112.141.home.J1.2.lan.mits.lv)
Datums: 28/06/2007 17:43

... un nekāda apkope viņam nav vajadzīga...

Autors: uldisj (---.btv.lv)
Datums: 04/07/2007 02:24

Gaisa siltumsūknis apkures sezonas laikā mūsu apstākļos stabili vismaz divas nedēļas sildšanu veic ar elektrību. Tāda ir realitāte. Ja šis faktors nebiedē, tad uz priekšu.

Autors: dika (159.148.160.---)
Datums: 25/07/2007 01:15

Dzīvoju 2.stāvā 1959.g. uzceltā 3stāvu mājā. Centrālapkures nav kopš kolhozu likvidācijas laikiem. 85 m2 telpas apkurinam,stiepjot malku uz 2. stāvu(ATMOS katls+cikulācijas sūknis;slēgta apkures sistēma;katlam ir atvēlēta vieta-3*3m ar logu).Ar katlu ir savienots dušas ūdensvads.
Vai ir iespējams ierīkot gaisa siltumsūkni? Aptuvenās uzstādīšanas un ekspluatācijas izmaksas? Paldies.

Pašreizējā: 2 no 6

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   *******   ********        **  **        
 **  **  **  **     **  **              **  **    **  
 **  **  **  **         **              **  **    **  
 **  **  **  ********   ******          **  **    **  
 **  **  **  **     **  **        **    **        **  
  ***  ***    *******   ********   ******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727