UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Atsauksmes par būvfirmām :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Algas un kvalitāte celtniecībā
Autors: a (87.226.74.---)
Datums: 20/02/2007 05:11

privatipasuma veertiibu pamataa nosaka zemes cena jeb tas atrasanas vieta un statuss.Lai nav pljava, lai ir infrastruktura, lai ir ainava, komunikacijas, komunalserviss utt.

viena un ta pati maja dazadas vietas var maksat citadi tikai un vienigi zemes deelj.
Tacu ne jau nu bloki no kaa muureet un celtnieku darbs tapec butu jaapmaksaa vairaakkaart daargaak.

Es pielauju, ka tas ir labi saprotams, vienkarsi dikti jau gribas uz to spekuleet.Liidziigi, kaa 90 gados - ''aaa vins atbrauca ar mersi, vot sitam davai reekinam X2''

Autors: ginis (81.198.215.---)
Datums: 21/02/2007 01:47

Nav svarīgi ar ko atbrauc, bet ja es mekleeju darbu un objekts ir tukumaa tad man par mureeshanu dod tikai ~17 ls bet ja riigaa vai jurmalaa tad ~22
Tu saki ka to nosaka zeme utt. tad kapeec veel cena mainaas par darbu!?
taatad tam ir kaada noziime arii gala produkta cenai.

Autors: tubaifors (---.dyn.optonline.net)
Datums: 07/03/2007 02:41

asv stradajis esmu vidiene un austrumu krasta, kvalitate stipri atpaliek no latvijas limena (domaju to kvalitati ko dod ne-arodbiedribas stradnieki, jo iecelotaji asv parasti netiek celtnieku arodbiedribas...), regipsi piemeram cikagas apkartne liek 90% meksikani, kvalitate biezi tada ka latvijas laukos kautkur. situacija kautkur lidziga ka latvija - vietejie prasa daudz naudas, iebrauc meksikani kas "gandriz" to pasu dara par puscenu. austrumkrasta jau drusku kvalitativak viss notiek. bet salidzinot ar latviju visas konstrukcijas, ieksdarbi, viss ir neizturigaks, planaks, letaks. standarta maja - pamati, koka ramis, apsuts ar OSB, saplaksni, 10 cm (4collas) bieza siena, siena vate, pa virsu pleve, regipsis, arpuse saidings (vinila apdares deli), kiegeli dazreiz apmuresanai (daudzi apmure tikai galveno sienu, to kas uz ielas pusi, parejais ar saidingu). gridas parasti parkets vai paklaji, nedaudz flizes. jumts - virs 1cm saplaksna ruberoids un bituma sindeli ap 95 % maju, biezajam galam koka vai keramikas jumti, pavisam biezajiem akmens plaksnites. biezi pagrabi ir izremonteti, apkure 80% maju ir ar gaisu, praktiski apkure un ventilacija izmanto vienus gaisa vadus. logi parsvara koka pakesu, durvis planas un vieglas, trims (listes gar logu durvju ramjiem, gridlistes). butiba sitas sastavs ir gan majam pa 200tukst dol gan pa miljonu, atskiras apdares kvalitate, drusku labaki materiali. un cenu nosaka tas vai taisijis meksikanis, polis vai vietejis kurs ir arodbiedriba. sitas majas apkurinat ir katastrofa, te klimats sausaks, siltaks tapec tas koka konstrukcijas turas lidz pat 80 - 100 gadiem, latvijas apstaklos tada majele stavetu varbut gadus 60-50. meksikani stasta ka ari mexico vinu brali nopietnas majas no kiegeliem un betona parsvara celot, jo ari tur koks ilgi nestav. no keramblokiem buve vienigi razosanas celtnes, veikalus.

Autors: a (87.226.74.---)
Datums: 07/03/2007 05:13

to ginis

Nu re pats ar sevi nonaac pretrunaa :

''...bet ja es mekleeju darbu un objekts ir tukumaa tad man par mureeshanu dod tikai ~17 ls bet ja riigaa vai jurmalaa tad ~22 ...''

Ko noziimee ''dod''? - manuprat ja Tu to darbu dari vienliidz labi gan Tukumaa gan Jurmalaa, tad tam ir jamaksaa vienadi.Nav nekaada ''dod''.

Autors: mozolis (80.70.21.---)
Datums: 12/03/2007 00:03

jūs tur tā iesringstiet par tām darba cenām!!! ka ārprāc!!! bet paši ar domājams prasiet pēc iespējas vairāk un izmantojiet to ka cenas ceļās!!! ok es pats ar spekulēju uz cenām prasu maksimālo ja piekrīt ir labi ja nē tad var runāt!!! vienkārši priekškam man te jāpelna mazāk??? ja neprasīšu astronomiskās summas kas prtams nav adekvātas par darba izpildes laiku, tad man būtu jābrauc uz kautkādu īriju vai angliju strādāt, bet kam tas ir vajadzīgs ja var šeit tikt pie tādas pašas naudas!!! un cilvēki ir gatavi maksāt par to!!! ja nebūtu strādnieku trūkums tad tās cenas tā neceltos, jo man pašam ir objekti jau pus gadu uz priekšu, bet ir daži kas ar mieru vēl vairāk maksāt lai ātrāk tiktu un protams es to izmantoju un tādā veidā ar tiek celtas cenas jo nākošajam tu vari atkal vairāk prasīt utt!!! šis bardaks ilgi nevilksies tapē izmantoju jebkuru iespēju tikt pie ātras un palielas naudas lai var viņu eguldīt priekšdienām!!! tāda ir tā dzīve!!! sūkstaties ka viens tik saņem un citi tik, paši vainīgi ka jums skauž, ka paši nevarat tik paprasīt!!! nu par tiem zaļknābjiem, protams tas nav labi ka pēc viņiem ir visa māja bezmazvai jāpārtaisa, bet es viņus ar saprotu ja ir iespēja šeit lv nopelnīt kapē lai to nedarītu vismaz neizbrauks uz ārzemēm un liela daļa to jauniņo ar laiku diezgan labi strādā!!!

Autors: osys (195.62.129.---)
Datums: 29/03/2007 19:25

Jaa, var palasit manas atsauksmes sadalja par firmam, ka man skurteni mureja, nu ziniet, ja es maksaju celtniekam par padarito darbu un kartigi maksaju un attiecos, nu tad vinsh to ar varetu darit, bet diemzhel dzive ir ar nozhelu jasaka, ka vai nu jastav klat un pa pirkstiem jasit, vai nu to jadara pasham.

Autors: Asianna (87.110.171.---)
Datums: 12/04/2007 06:42

Par to naudu, kadu maksā remonts, Man vajadzētu aizmirst par tām remontējamajām telpām uz remonta laiku un tam remontam jābūt perfektam un telpām tīrām, lai es varu ar baltu mutautiņu, par līmeņrādi nerunājot, apstaigāt istabas un "pārbaudīt" kvalitāti. Taču realitāte ir bēdīga. Nākas stāvēt klāt, bakstīt ar pirkstu un nedo dies kaut uz mirkli novērsties, nāksies maksāt vēl tik daudz,lai labotu kļūdas. Un pirms remontdarbu uzsākšanas ir obligāti jāizstudē visa pieejamā informācija par veicamajiem darbiem, jo "meistari" mēģina ieskaidrot tādas lietas, lai tikai kaut ko nevajadzētu izdarīt līdz galam, vai nohaltūrēt.
Un vissšokējošākais ir tas, ka es daudzus darbus varu paveikt daudz kvalitatīvāk, nekā tā saucamais "meistars'. Protams, man jādara savs darbs, taču secinājums ir viens - pārsvarā darbus ir jāveic pašam, kaut pa S. Sv. Rezultāts būs daudz pozitīvāks. Kaut arī ielaidīsi kļūdas, tās nebūs tik debīlas un galu galā strādāsi pēc sidsapziņas.

Autors: viesulis (87.226.40.---)
Datums: 12/04/2007 20:55

Tie labie meistari ir tik,cik ir-apm.50pret50.Pagājušo gadu Jūrmalā,biezā,glaunā objektā ar zolīdu ģenerāluzņēmēju no darbu vadītāja dzirdēju,kā šis padsmit gadus jaunai meitenei ar slotu rokās saka--Irina,s zavtrešņeva dņa boļše ņebuģeš ubiraķ i padmetaķ,a buģeš regips špakļevaķ,davai iģi pasmatri kak masķera eto ģelajut.Protams,nākošajā dienā es intereses pēc izstaigāju to stroiku--vai tiešam tas skuķis špaktelēs?Kā tad,šī stāv pie regipsa šuves un kaut ko klēbē.A naudiņas tiek paņemtas it kā to darbu būtu darījis īsts meistars.Pats celtniecībā strādāju jau9 gadu,un reizēm nesaprotu tos privātos pasūtītājus,kur viņi atrod tos sūdīgos masķerugas--tak paskatoties vien jau ir skaidrs,jēdz viņš kaut ko vai nē.Ieraugi tādu 20gadīgu gurķi izšķiebtās zandalēs,nodzītās džinsās,skrandainā džemperītī stroikā un kļūst skaidrs,ka tur līdz meistaram ļoti tālu.Protams,arī šajā gadījumā ir reti izņēmumi.

Autors: s.d. (80.70.22.---)
Datums: 13/04/2007 06:23

viesuli- nu sanāca, ka nav mums savu meistaru uz to špahtelēšanu- sabojāja vieni to sienu, nemāk salaist griestus ar sienu- krāsas lai būtu taisnā līnijā- vajagot līsti no putoplasta uzlikt un nokrāsot, uz sienas šuvju vietas redzamas, jo varot visu laukumu nešpaktelēt tikai šuvju vietas, bija piektdiena...
piektdien nogāju sienu ar tīfgrunti, sestdien ----stāvu pie regipsa šuves un kaut ko klēbēju, --- vakarā bija sauss, noslīpēju, sestdien piešpahtelēju, vakarā noslīpēju- pasaucu vīru uz kontroli- viņš atļāva uzlikt krāsu... svētdien skrēju savu sienu pētīt- nokrāsoju vēl 2x un vakarā uztaisīju augšmalu - līmlenta, maliņu ar otu baltu krāsu, noņēmu līmlentu piekrāsoju dažus punktus ko augšai līmlenta noņēma... izdevās priekš pirmās reizes labi- ko man darīt ar 15 kvm telpu- nezinu vai pašai ņemt vai atkal pēc kāda dižā meistara pārtaisīt...
ieraugi tādu 20gadīgu gurķi izšķiebtās zandalēs,nodzītās džinsās,skrandainā džemperītī stroikā un kļūst skaidrs,ka tur līdz meistaram ļoti tālu-
un piekrītu es Asianna

Autors: 1970 (87.226.99.---)
Datums: 27/04/2007 15:38

Te var piekrist gan vieniem,gan otriem un ari nepiekrist.Saksim kaut vaiar to gurki,dazs labs jaunietis strada daudz centigak un labak neka barmenis-"namdaris" un tas ka vins ir vecos dzinsos un T krekla man personigi pie vienas vietas.Otrais-ja saimnieks mekle celtniekus remontam,bet uzskata ka mak un saprotvisu daudz labak,risinajums ir viens-lai dara pats.Kvalitate? Pats sapigakais jautajums.Ja objekta strada firma un meistariem tik izsniedz maxsimas 10 latigos "instrumentus" ko tad cerat sagaidit.Jo firmu jau ir nodibinajis kads mutes bajars,kas no celtniecibassajedz ka cuka no aviacijas.Kaut gan vins zin ka tames beigas visadu papildizmaksu un nodoklu uzrekins ir kadi 60%+40% no darbu izmaksam ko nesamaksas stradniekam un ne jau ar tosnodoklus maksas:)) Tagadejos laikos jus solidu firmu ar savam gadiem stradajosam brigadem neceriet kaut kados dzivoklisos dabut ieksa,jo viniem jau ir klienti ar kuriem sadarbojas jau gadiem.Tatad atliek privatais meistars,bet ja tas privatais maskers atnaks pohains vai atkal ar tiem pasiem letuciem-strumentiem plastmasas maisina,ko tad cerat sagaidit? Bet teiksim jums ir laimejies ir dabuti MEISTARI,kas mak aprekinat gan tames un ari vinas paradit,gan stradas ar labiem instrumentiem,par alkoholu vispar nerunasim...Viniem bus sava cena par darbu,bet ta tik un ta bus kadi 40% mazak neka firmai.Bet vai negadisies ta ka jus (pinemsim ka 3 ist.dzivoklis sakts remontet 20 novembri)busiet tas kas jau 10 decembri saksiet steidzinat ka vajag atrak,jo gribas nosvinet tacu Ziemassvetkus izremontetaja dzivokli!!!Secinajums ir tikai viens LABU KVALITATI PAR LETU NAUDU,ATROS TEMPOS UN AR STRUNTA INSTRUMENTIEM -NECERIET SAGAIDIT! Bet ja gribat lai jums meistars labi strada tad jasadarbojas abiem gan saimniekam,gan meistaram.Uzskatu ka sakot no 30 ls diena(Riga)vienam cilvekam jau sakas laba alga.Un atskiriba cenu izmaksa ar citam vietam Latvija ir ta ka Riga gan dzivoklu ire,gan sab.transporta bilesu,gan citi pakalpojumi u.t.t.ir dargaki neka citur.Ja Liepaja alga ir 400-500,tad Riga 600-700 ls.

Ar cienu: varbut ka ,meistars, ar 20 gadu stazu un papiriem.

Autors: tiina (---.bank.lv)
Datums: 02/05/2007 22:47

Es pati krāsoju sienas. Un jocīgi ir tas, ka man krāsa aizgāja tieši divas reizes mazāk kā meistari bija sev paprasījuši nopirkt... Un es krāsoju gan ar gruntskrāsu, gan ar krāsu - rezultāts labs. Galvenais - neviens koka loga rāmis nav ar krāsu nopeckāts kā tas bija pēc meistariem, pēc kuriem vēl tagad nesparotu, kā no lakota koka dabūt krāsu nost...
Diemžēl tāda ir realitāte - un tā man vēl ir mīkla, kā jau pirms darbu sākšanas atšķirt kvalitatīvi strādājošu no haltūrista un neprašas..

Autors: eklers (80.70.22.---)
Datums: 05/05/2007 03:05

Nupat aizšuvoja šuves sienas flīzei- palika raibi griesti- no šuvojamā- būs man atkal ko krāsot- pārējo šuvošu pati. Nu man tāpat kā tiinai

Autors: mozolis (80.70.21.---)
Datums: 08/05/2007 04:54

tiina kad ņem strādnieku prasi lai azved uz ieperiekšējiem objektiem bet ne uz vienu, bet vairākiem!!! uz kādiem 3-4 vismaz ja viņiem ir tik daudz objektu bijuši tad jau kaucik labi strādā ja var parādīt un atļuj runāt ar saimniekiem!!!

Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 09/05/2007 19:15

Esat mieriigi. Nevien meistars neies teereet laiku lai pieraadiitu kaa vinjsh straadaa. Vai nu vinjam nav ko paraadiit un ir jaamuuk no ieprieksheejiem objektiem :), vai ari ja meistars labs, pasuutiis taalaak un njems naakamo rindaa...

Autors: gzz (84.237.164.---)
Datums: 28/06/2007 06:47

Feini jus tauta aprunajat celtniekus :)) . Bet mes esam vajadzigi kaa eest jums !!!

Autors: Tarziere (---.kenga.net)
Datums: 29/06/2007 18:56

Piekriitu I rakstiitaajam.

Veel ljoti, peec personiigaas pieredzes iesaku uzmaniities no taa saucamajaam "pseido" firmaam, kuras iisteniibaa paarstaav vienkaarshi vien vienpersoniigs STARPNIEKS.
No vinja ne tikai straadnieki, un reizeem pat labi, ciesh, - bet arii pasuutiitaajs.
- Materiaali ieguldiiti, avansi algaas, pa etapiem arii it kaa samaksaati STARPNIEKAM.

Straadnieki - nav sanjemushi soliito, ko itkaa saimnieks nav veel samaksaajis,
- mistiski avansi, nevis pilna samaksa, pa saskaldiitajiem darbu etapiem u.t.t.

Straadnieki aiziet, naak citi, parasti zemaakas kvalifikaacijas unh atkal samaksas probleemas lidziigas.

Autors: a (---.radioswh.lv)
Datums: 29/06/2007 20:52

to: gzz

paga, paga - driiz jau jutiisi krediitu naudas izsiikumu arii celtnieciibas tirguu.Tad arii paskatiisimies, kaadu dziesmu dziedaasi - kam buus eest un kam neeest...

Autors: gzz (84.237.164.---)
Datums: 01/07/2007 20:04

Es nedomaju taa . Tagad cenas stabilizejas , - bet darba apjomi tikkai augs . Tik ta ar dzivoklu iegadi pierims bums .

P.s
Kartigs meistars bus vienmer aiznemts ar darbiem , un ne jau saimnieks diktees vinja algu .....

Autors: ginis (81.198.69.---)
Datums: 05/07/2007 20:42

Tarziere pilniigi pareizi izpratusi musdienu celtnieciibas filazofiju.
Zaudeetaajs ir saimnieks u straadnieki muusdienu lielais biznesmenis starpnieks.
tikai savaac pikji un laizaas gar saimnieku tajaa pashaa laikaa nemaksaajot straadniekiem un deelj taa ciesh saimnieks. Tos starpnieus gribeetu pakaart vismaz tos kas man ir paraadaa naudu. NOZZELEEJAMI MAUKAS BEERNI.

Autors: KOHINURS (80.232.241.---)
Datums: 05/07/2007 21:20

Tas nav tik viennozīmīgi. Jo ir arī otra situācija. Maksāt katru otro nedēļu. Pats aizņemos naudu, lai algotnim varētu regulāri samaksāt, jo pasūtītājs jau parasti lielāko daļu pārskaita pēc noteiktu darbu izpildes. Un atkal ir slikti. Ļaudīm iepatīkās regulāri saņemt, bet vienlaicīgi strauji zuda interese ātrāk pabeigt. Un beigās vēl gandrīz izrādies mīnusos, jo apjoms, ko varēja izdarīt 2 mēnešos pēkšņi ievelkas turpat 3,5-4 mēnešus.

Saprotu jau, ka ir profesionāli uzmetēji, bet nekad nepiekritīšu, ka visi starpnieki ir su..da brāļi. Nu mēģiniet izskaitļot, kurš no tiem starpniekiem ir profesionāls celtniecības procesu vadītājs un vai nu vairs negrib kalpot kādā lielā būvfirmā, vai vienkārši vēl papildus pa kluso taisa savu ģimenes biznesiņu. Kaut vienam, kas strādā objektā ir jābūt speciālistam no būvasu nospraušanas līdz nodošanai ekspluatācijā. Bet vienlaicīgi pašsaprotami, ka katrā darbu veidā meistars būs varbūt gudrāks, bet diez vai viņš kaut ko zinās par ģeoloģiju, būvkonstrukciju aprēķiniem utt. Ideālā gadījumā jābūt abiem. Tā ir ražīga darba aksioma. Strādniekam, kurš grib nopelnīt, vajag, lai katru rītu būtu darba fronte un materiāli un nav jāskraida apkārt pa veikaliem, pie projekta autoriem, jāpieņem lēmumi diskusijās ar pasūtītāju, jādomā par darbu secību un organizēšanu utt. utjp....

Pašreizējā: 2 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **   ******    ********  **     **        ** 
       **  **    **   **        **     **        ** 
       **  **         **        **     **        ** 
       **  **   ****  ******    **     **        ** 
 **    **  **    **   **         **   **   **    ** 
 **    **  **    **   **          ** **    **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727