UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Atsauksmes par būvfirmām :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: Algas un kvalitāte celtniecībā
Autors: OpaJanka (87.110.123.---)
Datums: 28/12/2007 05:50

Var raudat par augstam cenam, bet ja cilveks grib buvet par darbu ari ir jamaksa.Meistarus parasti mekle pec rekomendacijas, manuprat darrba alga par vienu vinibu nebus zemaka patereto matrealu izmaksu par vienu vinibu+noklushana uz objektu uzvinibu kopumu+paligmatreali uz vienibu kopumu+uzturs uz vinibu kopumu vienam cilvekam+sarezgitibas pakape+kvalitates prasibas - no ta izveidojas godiga darba algas cena par vienu vinibu ,ja ta ir krietni zemaka tas ir nepamatots dempings (tipa lohatrons), ja ta ir krietni lielaka tad pats vainigs ,ka baro starpniekus.
Ja mekle straniekus pa 3 -4ls/1m2 ir stulbi sudzeties par darba kvalitati, kur nu vel prasit garantiju, parasti normali cilveki par tadu cenu nesak stradat, jo tur ne kas labs nevar sanakt tapec, ka tiek ekonomets ne tikai darba algu bet ari uz nepieciesamajiem matrealiem.
Darba tempu nosaka ne tikai maistara prasmes, bet ari DARBA ORGANIZACIJA t.i.- matrealu sagade, paligmatrealu esamiba vai neesamiba, darba apstaklu nodrsinasana (elektriba, udens, apkure, patverums sliktos laika apstaklos u.t.t.)

Re: Algas un kvalitāte celtniecībā
Autors: OpaJanka (87.110.123.---)
Datums: 28/12/2007 15:36

Dussmigajam.Protams ka zel skolotaju, arstu, policistu un citu svarigu profesiju parstavju un cilveku ,kas veltijusi daudz darba un lidzeklu savai izglitibai , bet par to atbildibu vajadzetu uznemties politikiem, kuri cinas ar inflaciju cik tada ir pamatota varam redzet veikalu plauktos, degvielas uzpildes stacijas, saja joma mes noteikti esam Eiropa. Es nedomaju ,ka Man ka celtniekam vajadzetu solidaeitates del atteikties no savas iespejas nopelnit un kautcik normali uzturet savu gimeni un galigi nepiekritu uzskatam ka celtnieciba ir vieglas pelnas avots bez ipasam zinasanam. Piekritu starp celtniekiem ir vieglas pelnas tikotaji, bet tadi rodas sadu uzskatu pamudinati tapat daudzas citas profesijas..

Re: Algas un kvalitāte celtniecībā
Autors: apdare (81.198.145.---)
Datums: 30/12/2007 20:36

OpaJanka - ir gan stipri tev taisnība, ir daudz vieglas peļņas tīkotāji celtniecībā - un tas tikai tamdēļ ka daudzi letiņu meistari sāka braukt uz ārzemēm pelnīt celtniecībā un mūsu palika mazāk kas attiecīgi sāka veidot konkurenci un cenu celšanos. Cenas bija sasniegušas meistaram attiecīgu kāpumu (ko itin nemaz neuzskatu par lielu, nav tas tik viegli) un tad celtniecībā sāka līst visādī naudas tīkotāji - pats personīgi zinu gan ārstu, gan kurpnieku, gan skursteņslauķi un utt kas pārmetās uz celtniecību un mētā meistarus :D smieklīgi, bet tāda ir patiesība...

Re: Algas un kvalitāte celtniecībā
Autors: hmm (62.85.19.---)
Datums: 01/01/2008 18:24

tema aktuala- es stradaju it (be jau ar pieredzi) un man pec visu nodoklu nomaksas iznak drusku zem 800lvl. Dzivokli veicu remontu- daudz iemacos, jo pirms daru visu apdomaju, konsultejos utml. Foruma viens brasulis teica, ka vinam ka iesacejam ir 900lvl. Lai ari brasulis apgalvoja,ka strada kvalitaivi- tas neko nenozime,- iesacejs askiriba no profesionala daris mazak kvalificetu darbu un garakos terminos. Nu nestimejas te kaut kas- salidzinot cik man ir jazina un kada atbildiba jauznemas vai nervi jatere. Nerunasim par ugunsdzesejiem, pollicisiem utml. Komentaros teiktais par vairumu so meistaru - pilnigi neveiksminieki sava profesija, kas megina tagad uzvarities (jo sobrid "stroika" ta maksa ari par "stradasanu" zem 2.4 promilem), rada nozelojamu priekstatu par "speletajiem", kas saja nozare strada (kaut vai vienmer bus ari kartigi specialisti -minoriate-,kas strada pec labakas prakses un sirdsazpzinas), un sis priekstats ir negativs.
Viens vienigs secinajums- man, ka citas nozares specialistam, lai virzitos par profesinalas karjeras kapnem, jaapgust /jaiegulda un jaatista smadzenu suninas 100x vairak par "videjo meistaru",lai sanemtu kaut cik lidzigi vinam....

Re: Algas un kvalitāte celtniecībā
Autors: spk (84.237.203.---)
Datums: 02/01/2008 01:27

hmm, neķer kreņķi, tev ir dota iespēja kustināt pelēko siltās ofisa telpās ar (parasti haļavno) kafijas podu zem deguna, bet tai pat laikā kādam slapjā aukstā laikā jārakājas pa dubļiem. IT sfērā diletantu arī netrūkst, ja kas. Un arī iznākumi ir līdzīgi šajās sfērās - ja pasūtītājs saprot, ko grib, ir labi, ja nesaprot - tad vai nu sanāk dārgāk, vai arī tiek sasolīts pa lēto un beigās nekāda tolka. IT pakalpojumi gan privātpersonām parasti nav nepieciešami, varbūt tāpēc ažiotāža mazāka :)

Re: Algas un kvalitāte celtniecībā
Autors: OpaJanka (78.84.82.---)
Datums: 05/01/2008 05:57

Prieksh hmm. ne jau uzreiz uz stroikas visiem , kas pasaka, ka ir riktiigs meistars saakas nenormaala kaaposta pelnishana .Ja Tevi pirmo reizi darba vadiitajs redz savaa objektaa vinsh tak tevi noveero , noveertee pa kluso vai darbu proti un to tak var just.Par promileem runajot - peedejos gados tas jau ir izsskausts vismaz firmaas , kas sevi ciena un uz to raugaas bargi un tas ir pareizi. Runajot par taam shuuninam ,tas nav fakts, tas ko maca skolaa , vismaz celtnieciba, nav meistaribas pamats .Meistaribas pamats ir zinashanu paarnemshana no pieredzejushaakiem meistariem protams ja paveicas un protams pelna nedeliisies liidziigi ar meistaru no kura Tu maacies kameer meistars Tevi neatziis par liidziigu, tad Tev jauzkraaj sava pierdze, tad jaaiemacas pienemt pareizus leemumus kas veicina Tavu darba atrumu un kvalitati atticiigi pelnu. Protams to visu var nedariit un straadaat par paliigstraanieku visu dziivi. Taa ka arii sanaak sava virziishanas pa karjeras kaapneem, ja tik pasham tas ir interesanti.
Domaju ,ka ofisa darbinieka darbs ari prasa specialas zinashanas, bet vinsh nevar sev sastadiit sev dienas padaramo uzdevumu lai pa dienu nopelniitu tik daudz lai veelamais sakristu ar iespeejamo, jo tas nedara gabaldarbu, bet gan funkcionee kaa kaads zobratinsh kaadaa lielaaka mehaanismaa, kuraa vina lomu un un veertiibu nosaka cits lielaaks zobratins.(Es tadu darbu sev nagribu, nozheelojami)
Nekaadi negribu noniecinaat jaunus chalus, kuri straadaa celtnieciibaa un censhas nopelniit, tas tachu ir labi. No kurienes gan savaadaak nemsies naakotnes meistari, varbuut no Ungaarijas vai Kiinas un vai tas buutu labaak?

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **    **  **      **  ******** 
 ***   **  **     **   **  **   **  **  **  **       
 ****  **  **     **    ****    **  **  **  **       
 ** ** **  **     **     **     **  **  **  ******   
 **  ****  **     **     **     **  **  **  **       
 **   ***  **     **     **     **  **  **  **       
 **    **  ********      **      ***  ***   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727