UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Durvju pagarināšana
Autors: arre ()
Datums: 05/02/2013 11:37

Vēlos senā lauku mājā paaugstināt durvju ailes, lai tās atbilstu mūsdienu augumu prasībām, bet gribu saglabāt vecās durvis, kuras lielāko tiesu ir labā stāvoklī. Durvīm esmu iecerējis ņemt nost krāsu un lakot. Vai ir kādi ieteikumi par metodēm kā šādas durvis varētu pagarināt par 15-20 cm? Pagaidām ir iecere veidot durvju pagarinājumu no 3 brusām uz tapu savienojumiem un līmes, durvju apakšējā dāļā. Pagaidām nav pārliecības vai sagaidāmais rezultāts būs vizulāli pievilcīgs un pietiekami izturīgs. Vai kādam ir līdzīga pieredze?

Re: Durvju pagarināšana
Autors: Rx ()
Datums: 05/02/2013 11:53

Es darīju tā: noņem durvis, noēvelē sadursavienojuma vietu. Iefrēzē šķirbu, arī sānu malās. Ar loksnīti, kas ieiet šķrbā kā durvīs, tā pagarinājuma dēlī-brusiņā, sasmerētu ar PVA, salīmē pagarinājumu, kam jābūt resnākam par durvīm. Tāpat ielīmē sānos iegremdētās līstes, kas saglabā pielīmētā pagarinājuma virzienu, Piespīlē, sagaida nožūšanu. Tad ar ēveli pielīdzina biezumus pēc durvīm, Apstrādā virsmas. Gatavs. Es audzēju augšpusē, tā, lai tajā vietā nav enģe. Man izdevās vecās enģu vietas saglabāt.

Re: Durvju pagarināšana
Autors: arre ()
Datums: 06/02/2013 09:34

Es gribu stiķēt durvju apakšā, jo liekas, ka tas būs vizuāli pievilcīgāk. Varbūt salaiduma vietā vecās durvis nevis ēvelēt, bet precīzi un taisni nozāģēt kādus 10 mm?

Re: Durvju pagarināšana
Autors: Rx ()
Datums: 06/02/2013 11:52

Var arī apakšā. Var arī gludi nozāģēt. Tikai, jāsaprot, ka salaiduma leņķim jabūt tādam, lai pagarinājums būtu vienā plaknē ar durvīm, bez pārejas šķirbām. Ja nozāģē mazliet slīpi ( kas tā vienmēr ir) tad vienā pusē nebūs šķirbiņas, otrā būs. Tapat zāģējums nav tik gluds kā ar zāgi ( kaut gan līmei patīk negludumi...)

Re: Durvju pagarināšana
Autors: aaaa ()
Datums: 06/02/2013 13:34

Vienkāršas tapas un līme...aizcērtot var sanākt tā, ka tas pieaudzējums atlūst nost. Tur vajadzētu garāku atbalstu. Varbūt kantīs var iefrēzēt šķirbas, kur varētu kaut kādas garākas līstes iestrādāt, kas noturēs to pieaudzējumu vietā stabilāk? Durvis droši vien no dēļiem. Labāk nopērc vajadzīgā biezuma līmētu masīvkoka plāksni un iestrādā jāu gatavus gabalus, lai nav jāstiķē un jāmocās. Augšā stiķēt ir vieglāk no tāda viedokļa, ka tad nav jāmaina oriģinālās eņģes. Es savukārt samazināju rūpnieciskās kartona durvis. Zāģēju ar fuksi. Novilku strikti 90 grādos līniju, piespiedu brusiņu ar līmspīlēm, lai zāģējums vertikāls un gar brusiņu viegli spiežot ar fuksīti zāģēju. Sanāca kā cāļa miesa, neko nevajadzēja ne ēvelēt, ne ko, viegli ar smilšpapīru nogāju un gatavs.

Re: Durvju pagarināšana
Autors: arre ()
Datums: 06/02/2013 14:38

Gropes sānos droši vien ka vajadzēs priekš līstēm iefrēzēt. Satrp citu, laba ideja par masīvkoka plāsni - pēc biezuma laikam varētu derēt kāpņu pakāpieni. Durvju eņģu vietas es nemainīšu, bet kārbas gan mainīšu. Durvis ir skaistas pildiņu durvis ar rotājumiem, tādēļ arī tā piestrādāju.

Re: Durvju pagarināšana
Autors: aaaa ()
Datums: 06/02/2013 14:57

Es trepēm pakāpienus taisīju no oša līmētām plāksnēm. Pirku lamela.lv veikalā Purvciemā. Viņiem tur uz vietas par lētākām naudām bija tipa atgriezumi - metru gari, 80cm utt., tur ir vērts paskatīties, durvīm noteikti kaut ko varētu pielasīt. Biezumu mājas apstākļos grūti uztaisīt, bet noteikti, ja ar viņiem parunā, var sarunāt, lai noēvelē/noslīpē vajadzīgo biezumu. Tur ir gan osis, gan ozols. Arī Depo, ja kas, var atrast masīvkoka plāksnes, dažādu biezumu.

Re: Durvju pagarināšana
Autors: kurbuls ()
Datums: 06/02/2013 15:43

Es atkal lauzu galvu, kā paaugstināt durvis nemainot kārbas 100 g vecai mājai, jo tad jau tur viss būtu tā kā jāmaina, ja sāks. Kaut kā pazāģēt uz augšu un piestiķēt, bet baidos, ka ļodzīsies.

Re: Durvju pagarināšana
Autors: Kasparam ()
Datums: 06/02/2013 15:47

Man arī nācās pagarināt durvis - piestiķēju attiecīgā biezuma un platuma brusiņu ar tapām.

Re: Durvju pagarināšana
Autors: uldish ()
Datums: 06/02/2013 15:58

Stiķējot apakšā, jārēķinās, ka rokturis būs tos 15-20cm augstāk.. Bet, ja durvis bija zemas, tad iespējams, ka arī rokturis bija par zemu un tā pat var sanākt labāk..

Jauku dienu vēlot,
-Uldish-

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **    **  **     **  **        
 ***   ***     **     **   **   ***   ***  **    **  
 **** ****     **     **  **    **** ****  **    **  
 ** *** **     **     *****     ** *** **  **    **  
 **     **     **     **  **    **     **  ********* 
 **     **     **     **   **   **     **        **  
 **     **     **     **    **  **     **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727